Şimdi Ara

BOSCH'tan yeni A++ Sınıfı 40dB Ses Seviyeli Statik Kombi Buzdolabı KGE58AL30N (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
45.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tip statik soğutucularda turbo fanın yarattığı hava akımından dolayı bazı bölgelerde soğuk alanlar oluşur. Örneğin Bosch'un daha evvelki modellerinde ortadaki raf alanı genel alana göre daha soğuktur. Bu bölge de iç duvarlarda sembolle işaretlidir.

Tahminimce kombi modelde de arka duvarın kendisi bölmeyi soğuttuğundan arka duvardaki soğutucu kısım buraya denk getirilmiş olabilir. Ya da yine oluşan soğuk alan buraya denk geldiğinden burayı chiller bölmesi yapmış olabilirler. Normal modelde chiller yapmayıp kombi modele yapmış olmalarının bir sebebi vardır diye düşünüyorum. Normalde chiller bölmesi ayarlanan değere göre -2 ile 2'C civarları arasında olur.

Bence kombi model daha kullanışlı ve şık.
    Bir de Profilo'nun da bu seriden dondurucusu üstte modeller çıkaracağını öğrendim. Sisteme kullanma kılavuzlarını yüklemişler. Keşke dondurucusu altta olanları da çıkarsalar, belki daha da ucuza alırdık

• quote:

Orijinalden alıntı: alperkocatas

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: alperkocatas

Bu arada:) Samsung KGE58AW30N'nin derinlik ölçüsü için kapı kolu hariç 64 cm diyor Samsung'un sayfasında, fakat yine oradaki kullanma kılavuzuna baktığımda kapı ve kapı kolu ile birlikte 74 cm olduğunu görüyorum. Bu da Bosch KGE58AW30N'e göre yanlızca 3 cm daha az anlamına geliyor... Sanırım bunu netleştirmek için buzdolabı almaya giderken yanıma metre almalıyım :)

Derinliği kapı kolu hariç 64cm olması zor. Kapı hariç sadece gövde derinliği olabilir dediğiniz.

Çünkü ürün epey derin, kapı koluyla birlikte 77cm imiş. Kapıları da kalın olduğundan yalnızca gövde 64 olabilir.

Candogan Bey, ürünü ankara electroworld'de inceledim. Sizin tahmin ettiğiniz gibi, kapının kendisi hariç sadece gövde 64 cm. Ama kapı ile birlikte yaklaşık 72 cm. 77 cm değil yani. Kapı kolu da kapıya dahil, yani kapının kenarında.

Ben bosch statik kombi dolap dile bunun arasında kaldım. Bosch gerçekten güzel bir dolap. Sizce hangisi desem, muhtemelen Bosch diyeceksiniz değil mi? Forumdaki diğer mesajlarınızda Samsung'un bu yeni modellerini çok sevmediğinizi yazmışsınız.

Fakat Bosh hakkında bir şey kapamı kurcalıyor (Sıfır derece bölmesi hakkında):

Samsung'a ve bosch'un no frost olan modellerine bakıldığında, sıfır derece bölmesinin hemen arkasında soğuk hava üfleme delikleri açıkça görülüyor. Yani, dolabın içine üflenen soğuk hava öncelikle bu kompartmanın içinden geçiyor, dolayısı ile dolabın içi 4 derece iken buranın sıfıra yakın derecelerde olması mantıklı.

Bosh'un bu yeni statik kombi modelini de inceledim, fakat o model no frost olmadığı için chiller safe diye geçen haznelerin arkasında üfleme deliği vs. bulunmuyor. Yani sanki sıfır derece bölmesi diye müşteriye sundukları bölmelerin sebzeliğin üzerinde konumlandırılmış kapalı kaplardan farkı yok gibi... Tabi bunu anlamanın tek yolu dolabı çalıştırıp oranın sıcaklığını ölçmek... Ama sanki bu statik kombideki sıfır derece bölmeleri no frostlardaki gibi gerçekten sıfır dereceye yakın olmayabilir gibi geliyor bana. Sonuçta o bölmenin içine üflenen bir soğuk hava akımı olmayacak. Belki soğuyan hava aşağı çöker, onun için aşağıdaki bu kapların içine birikir ve soğuk bir alan oluşturabilir, ama öyle bile olsa, bu ortam sıcaklığından ancan bir iki derece daha soğuk olur diye düşünüyorum.

Candoğan bey, Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Eğer sıfır derece bölmesi no frostlardaki gibi çalışmayacaksa, yine A++ olan şu modeli de düşünebilirim sizce nasıl olur?

http://www.bosch-home.com/tr/ürünler/buzdolapları/buzdolapları/solo/çift-kapılı/KDV47VW30N.html?source=browse

quote:

Bence kombi model daha kullanışlı ve şık.
    Bir de Profilo'nun da bu seriden dondurucusu üstte modeller çıkaracağını öğrendim. Sisteme kullanma kılavuzlarını yüklemişler. Keşke dondurucusu altta olanları da çıkarsalar, belki daha da ucuza alırdık

-

KDV47VW30N bunu ben de düşünüyorum A sınıfına gore yarısından da az enerji harcıyor ve fiyatı çok uygun ve 410lt ve nofrost ve bosch :)) nasıl bu kadar ucuz anlayamadım???? Yarın almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz?

ürün linki:
    http://www.webdenbul.com/store/ProductDetails.aspx?productid=125864

bir de burada 100 tl ama bosch sitesinde 1299 tl gorunuyor nereden almalıyım peşin fiyatına 12 taksit flaan bonus olsa ... mesela nereden almak daha uygun olur?

Bir de almamın nedeni no frost bosch buzdolabım bozuldu 450 tl fiyat istediler arıza için... onu boscha versen 200-300 tl düşerler mi?

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 24 Kasım 2011; 19:25:34 >

• Buzdolabınız hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.

Kullanıcı tecrübeleriniz için bir başlık açıp özetlerseniz almayı düşünenler de tahminimce daha rahat ulaşır ve tecrübelerinizden faydalanırlar.
  • quote:

Buzdolabınız hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.

Kullanıcı tecrübeleriniz için bir başlık açıp özetlerseniz almayı düşünenler de tahminimce daha rahat ulaşır ve tecrübelerinizden faydalanırlar.

Teşekkürler,
    Haklısınız biraz konu dışına çıktı burası :)
    "Samsung Smart Feezer Kullanıcı Tecrübeleri" isimli yeni bir konu oluşturdum ve buradaki yazdıklarımı oraya taşıdım.
  • quote:

Buzdolabınız hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.

-

KDV47VW30N bunu ben de düşünüyorum A sınıfına gore yarısından da az enerji harcıyor ve fiyatı çok uygun ve 410lt ve nofrost ve bosch :)) nasıl bu kadar ucuz anlayamadım???? Yarın almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz?

ürün linki:
    http://www.webdenbul.com/store/ProductDetails.aspx?productid=125864

bir de burada 100 tl ama bosch sitesinde 1299 tl gorunuyor nereden almalıyım peşin fiyatına 12 taksit flaan bonus olsa ... mesela nereden almak daha uygun olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 28 Kasım 2011; 2:42:00 >

• Ürünün ucuz olmasının sebebi no frost olmaması. Normal statik buzdolabı yani; ancak donanım, tüketim yönleriyle statik buzdolaplarından daha üstün. Fazla buzlanma sorununun olacağını da sanmıyorum. Yıldız 1 kez temizlenmesi kafidir.

Bayilerden pazarlık yaparak veya güvenilir bir internet sitesinden alarak alışveriş yapabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla pratikev, beyazesyam, tekcarsi gibi siteler güvenilir.
    Bir de spotçulardan model kodu vererek fiyat alabilirsiniz.

Bütçeniz elveriyorsa KGE58AW30N modeline de bakın. 1400TL'ye kadar bulunabiliyor. İç hacmi geniş ve derin, kombi tipi ve 2 bölmenin sıcaklığı dijital olarak birbirinden bağımsız ayarlanabiliyor. Tatil modu, süper soğutma ve dondurma vb. mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 28 Kasım 2011; 3:37:49 >
  • İYİ GÜNLER,

önerdiğiniz buzdolabından almak istiyoruz fakat ölçüleri mutfak dolabının içine tam giriyor,hiç boşluk kalmıyor.ayrıca bir mesajınızda mutfak soğuk oluyorsa performans alamazsınız demiştiniz.mutfak dolabı ölçüleri 72cm genişlik 192cm boy 70cm derinlik.bu şekilde alıp kullanılır mı yoksa başka markalara mı yönelmek daha mantıklı olur.normalde sharp daha iyi olur fakat almışken şu an a++ ve olabildiğince dolap ölçülerine yakın bir ölçü almak istiyorum.

şimdiden teşekkürler.
  • Sayın Candoğan62,
    Sizin önerilerinizi de dikkate alarak (%80) aldığım çamaşır makinası ve fırından çok memnunuz. Şimdi buzdolabı için araştırma yaparken sizin son oluşturduğunuz bu Bosh ile ilgili konu dikkatimi çekti. Daha önce kullandığımız ve kullanmakta olduğumuz Bosh buzdolablarından hiç memnun olmadığım için, (10 yıllık kullanım süresince 2 kez derin dondurucu 2 kez de normal buzdolabı kısmının motoru yandı yani 4 kez motor yeniledik. Annemlerin bosh buzdolabında derin dondurucu üstte, dolabın kapısını açıp kapatınca dondurucu kısmı açılıyor, daha ilk günden bu sorun olduğu halde ne tamir edebildiler ne de dolabı iade edebildik hala aynı şekilde kullanıyoruz. Fark edip kapatmazsak dondurucu kısmının kapağı aralık kalıyor, içindekleri 2 kez bozduk.) ve ben artık Bosh almamaya yemin etmişkensiz de bosh da A++ özelliği vb öven yazılar yazdıkça aklım iyice karıştı. Yine sizin buzdolabı için önerdiğiniz başka markalarda (LG, Samsung, Daewoo, sharp ve orijinal Electrolux ) A++ özelliği yok mu? Bir de iki kapılı buzdolapları içinde sessiz çalışma, enerji tasarrufu, dayanıklılık ve iyi soğutma vb. açılardan öneriniz ne olur? Sizin önerileriniz benim için çok değerli zaman ayırırsanız çok sevinirim.Teşekkürler.

• Ben de az sarfiyatlı bir dolap arıyordum. Bayiiden inceleyerek karar vereceğim. Bu arada, profilonun çıkaracağı modelleride düşünmekteyim. Hangisi uygunsa fiyat olarak tercih ederim. Dondurucu kısmı üstte de olabilir benim için. Kısa boylular için 1,90cm civarı boyu olan dolapta..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul37 -- 8 Aralık 2011; 12:44:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekin2

Sayın Candoğan62,
    Sizin önerilerinizi de dikkate alarak (%80) aldığım çamaşır makinası ve fırından çok memnunuz. Şimdi buzdolabı için araştırma yaparken sizin son oluşturduğunuz bu Bosh ile ilgili konu dikkatimi çekti. Daha önce kullandığımız ve kullanmakta olduğumuz Bosh buzdolablarından hiç memnun olmadığım için, (10 yıllık kullanım süresince 2 kez derin dondurucu 2 kez de normal buzdolabı kısmının motoru yandı yani 4 kez motor yeniledik. Annemlerin bosh buzdolabında derin dondurucu üstte, dolabın kapısını açıp kapatınca dondurucu kısmı açılıyor, daha ilk günden bu sorun olduğu halde ne tamir edebildiler ne de dolabı iade edebildik hala aynı şekilde kullanıyoruz. Fark edip kapatmazsak dondurucu kısmının kapağı aralık kalıyor, içindekleri 2 kez bozduk.) ve ben artık Bosh almamaya yemin etmişkensiz de bosh da A++ özelliği vb öven yazılar yazdıkça aklım iyice karıştı. Yine sizin buzdolabı için önerdiğiniz başka markalarda (LG, Samsung, Daewoo, sharp ve orijinal Electrolux ) A++ özelliği yok mu? Bir de iki kapılı buzdolapları içinde sessiz çalışma, enerji tasarrufu, dayanıklılık ve iyi soğutma vb. açılardan öneriniz ne olur? Sizin önerileriniz benim için çok değerli zaman ayırırsanız çok sevinirim.Teşekkürler.

Önceki Bosch no frostların kalitesiz olduğu hakkındaki yazılarımı forumu incelediyseniz okumuşsunuzdur.
    Bu ürün istisnai olarak kaliteli bir ürün. Her yerde Bosch buzdolabı almayın diyen ben bu ürünü alacağım, o derece fark var yani
    Siz tam kalite ve performans istiyorsanız ve içiniz Bosch'tan yana rahat olmayacaksa Electrolux END52810X, END5298X modellerine bakabilirsiniz.
    Bunlar pahalı gelirse Samsung RL62ZBPN de olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tekin2

Sayın Candoğan62,

Önceki Bosch no frostların kalitesiz olduğu hakkındaki yazılarımı forumu incelediyseniz okumuşsunuzdur.
    Bu ürün istisnai olarak kaliteli bir ürün. Her yerde Bosch buzdolabı almayın diyen ben bu ürünü alacağım, o derece fark var yani
    Siz tam kalite ve performans istiyorsanız ve içiniz Bosch'tan yana rahat olmayacaksa Electrolux END52810X, END5298X modellerine bakabilirsiniz.
    Bunlar pahalı gelirse Samsung RL62ZBPN de olabilir.

candoğan bey,

electrolux 52810x ile 5298x.in farkları neler acaba?

• öncelikle elektrik sarfiyatları farklı:
    52810x yeni model, A+ sınıfı , 0.923 kw elektrik sarfiyatı.
    5298x nisbeten eski model, A sınıfı . 1.170 kw elektrik sarfiyatı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul37

Ben de az sarfiyatlı bir dolap arıyordum. Bayiiden inceleyerek karar vereceğim. Bu arada, profilonun çıkaracağı modelleride düşünmekteyim. Hangisi uygunsa fiyat olarak tercih ederim. Dondurucu kısmı üstte de olabilir benim için. Kısa boylular için 1,90cm civarı boyu olan dolapta..

Candoğan Bey, ben muhtemelen bu dolabın klasik görünümlü olanını yani kombi olmayanını tercih edeceğim. Bu yüzden muhtemelen fiyatı daha uygun çıkacak olan profiloyu almayı yeğleyebilirim. Profilonun ilgili model nolarını biliyorsanız paylaşabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

• Profilo aralık ayında da sözkonusu modelleri çıkarmamış. Ocak ayında çıkar sanırım.
    Kullanma kılavuzlarından baktığım kadarıyla model numaraları BD2029W3VV ve BD2033W3VV olarak geçiyor. Tahminimce ilki 175, ikincisi 190cm olan modeller.
  • candoğaunu almayı düşünn62 hocam Bosch KDN49V05NE modeline ne dersiniz almayı düşünüyorum
  • @candogan'ın yorum ve tespitlerine güvenirim. 10 yıl boyunca sorunsuz hizmet eden Bosch KSU44640 no-frost dolabın kartında çıkan bir arıza nedeniyle araştırma içindeydim. Bu dolabın oldukça geniş olan iç hacmine alışmamız nedeniyle, soğutucu bölümü büyük olan bir seçim yapmalıydım. Yeni trende uygun olarak soğutucusu yukarda, dondurucu bölümü altta olan bir dolap olsa iyi olurdu. Bu nedenle birçok model baştan elendi. Tabi gönlümde başka modellerde oldu. Bazıları bütçemi çok aşıyordu. Bazıları sesli ve sarfiyatı fazla olanlardı. Örneğin düşündüğüm markalardan Samsung'ta bu koşullara uygun RL62 modeli geniş olmasından elendi. Ayrıca soğutucu bölümü bana dar-kullanışsız göründü. Electrolux yeni trend dolapları da soğutucusu derinliği az, dar ve kullanışsızdı. Bosch-Siemens yeni modelleri no-frostta biraz sorunlu görünüyordu. Fiyatları da alabildiğine pahalı. Arçelik-Beko ise gereğinden pahalı. Hanımın da görüşünü almak için dolaştığımızda; Samsung RL62 elendi, eski tip olmakla beraber benim çok beğendiğim ve 1.400 TL nakite anlaştığım yeni Samsung RT60 KZRSW elendi, Electrolux ENB44691 soğutucu bölümünün (312 lt) oransal darlığından elendi. Aslında 1.800 e çıkmak da istemiyordum.
    Sonuçta; 1.500 TL civarı, 70 cm eninde, 70 cm derinliğinde, 180 cm den yüksek, soğutucusu daha büyük dolaplar içinde, konu başlığındakinin beyaz olanı Bosch KGE58AW30N statik buzdolabı öne geçti. Bugün satın aldık. Sanırım pazartesi bağlanacak. Umarım daha sonra özellikle düşecek elektrik sarfiyatını ve diğer kullanıcı görüşlerini paylaşırım. Bu dolapta tek korkum; umulandan fazla buzlanma, kırağılama. Dolap duvarlarına konulanlar değmedikçe fazla buzlanma olmayacağı söylendi. Bakalım, göreceğiz.
    Başta @candoğan'a ve diğer katkısı bulunanlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 11 Aralık 2011; 2:22:26 >

• Bir ekleme; bu soğutucuyu Bonus'a 1.450/10 taksite aldık. 145 TL lik taksitler de Mart 2012 de başlıyor. Bilgilenmek isteyenler için belirtme gereği duydum.
  • Hayırlı uğurlu olsun sayın sserin. Ürünü nereden aldınız?
    Ben de 1 ay içinde bu buzdolabını almış olurum diye tahmin ediyorum. Ben beyaz modeli modern kalın kapı tipi ve mutfağı aydınlık göstereceği düşüncesiyle daha çok beğendim. Bence alışılagelmiş beyaz eşyalara göre daha özel parlak beyaz bir tasarımı var gibi duruyor. Annem ise inox olsun diyor. Diğer eşyalarımız beyaz, küçük ev aletleri çelik. Bir şekilde karar vereceğim.
    Ben memnun kalacağınızı tahmin ediyorum, tekrar hayırlı uğurlu olsun.
  • Ankara'da daha önce alışveriş yaptığım bir Bosch Bayinden aldım. İtfaiye Meydanında aldığım fiyatı (1.320 TL peşin) söyleyerek pazarlık yaptım. En uygun fiyatı vermeye çalıştı. Bayi olması nedeniyle küçük farka (peşin 1.385 TL) tercih ettim. Tabi 10 taksitle 1.450 TL ye, ilk 145 TL taksiti Mart/2012 ödemek işime geldi. Tekrar teşekkürler.
    İnox, daha güzel gibi görünmekle beraber, zamanla üzerindeki katman incelince daha mat görünümlü oluyor ve parmak izlerini daha belli ediyor. Birçok arkadaşımda bunu gördüm. Üstelik artık ankastrenin beyaz olanı da var. Yine Bayide gördüm. Bence beyaz ankastre mutfak çok hoş durmuş. Kaldı ki büyük mutfağa sahip değilseniz bir bütün içinde görünmesi de mümkün değil. Bulaşık makinesinin beyaz olması da tercihimi belirledi. Beyaz dediğim, parlak beyaz (metalik gibi) hoş renk. Çok güzel durmuş.
    Tabi daha önemlisi bu modellerin soğutucu bölümünün çok geniş olması. Çünkü kombi dolaplarda en büyük problem; alışılagelmiş şekilde soğutucu bölümü olmayışı, hacmi dar olması, kullanım güçlüğü yaratması. 60 cm yerine 70 cm olan derinlik kombi buzdolabını inanılmaz genişletmiş. Dondurucuyu çok kullanan bir aile olmadığımız için 120-130 lt yerine 70 lt bize fazlasıyla yeteceğinden tercih ettim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.