bağlantı da doğru. Petek metrajınız yetersiz olabilir mi? Bu kombiler hakkındaki genel kanı fazla yakıt tükettiği bundan emin olduk sanırım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (89. sayfa)

-
-
ev 100m2 çizimde vardı petek metrajı toplam 10,8 ama şuan 330 kapalı mutfak ve kullanmadığım 1 oda şuan 42 yakıyorum 9,6 yakmış bu gün herhalde tüm petekleri açarsam artar tüketim
-
Ben o çizimden pek birşey anlamadım.
örneğin salonunuz kaç m2 ve ne kadar petek var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
salon 13,5 mt2 120-150 petek
yodası 8,5 mt2 120cm
çodası 9 mt2 2*110
antre 150
mutfak 110
o odası 13,5 150cm
banyo 50cm
eni,boyu ölçtüm çarptım çıkan m2 bunlar ben her peteği keşife gelenlerin söylediğinden daha fazla yaptırdım 8,5-9 du onların dediği
-
13.5 m2 salonda hem 120 cm hem de 150 cm toplam 2 petek mi var?
-
Oturduğunuz il ve mahalle neresi? Bir kontrol yapacağım.
Oda sıcaklığınız kaç derece?
denizli tavas kombi yanarken antre 20-22 y odası 22-24 salon oturduğum yer 24 falan benim ev 4 tarafı boş bi bak bakalım teşekkürler
-
Oda sıcaklığınız az hocam, dış ortamınız 12 derece
burada şuan dış ortam 4-6 derece arası
23 dereceye ayarladım salonu
diğer odalar 24 derece
salonum sizinki gibi 13m2 değil üstelik 26 m2...
ee napayım şimdi ben sonuç olarak
-
Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Laminantlar döşendiği için o da çok mümkün değil.
Bu gün 2300i kombiye uygun oda termostatları ile ilgili bilgi almak için Bosch Termoteknoloji müşteri hizmetlerini aradım. CR50, CR100 ve CW100 arasındaki farkları sordum. Yetkili servislerimiz daha doğru bilgi verir diyerek cevaplamadılar. İlave olarak EasyControl model oda termostatını sordum kablosuz dediler. Sitede kablolu yazıyor deyincede biraz beklemeye alıp teknik ekibe danıştılar.
Geri dönüp cihaz kablosuz ancak ev dışından kontrol etmek isterseniz kombi ile arasında kablo geçmek gerekiyor, öyle bir ihtiyaç yok ise kablosuz çalışıyor dediler, saçma geldi ama peki deyip kapattım. Sonra bu termostat özelinde bosch’un ayrı bir web sitesi varburayı incelediğimde durumun tam tersi olduğunu anladım. Cihaz kablolu, kombiye her durumda mutlaka kablo ile bağlamak gerekiyor. Ancak kablosuz olarak wifi modeme bağlanabiliyor ve ev dışından yönetilebiliyor.https://www.bosch-easycontrol.combosch thermotechnology
Bu durumda bu parayı vermek çok sacma. CR50 modeli en mantıklısı gibi. Kabloyu de elektrik borularından geçirme yoluna bakıcaz artık.
Edit: yurt dışı sitesini incelediğimde easycontrol oda termostatının kombiye kablosuz da bağlanabildiğini gördüm. Bunun için masa standı ve RF Key diye iki farklı aksesuar gerekiyormuş. Ancak Türkiye’de bilen yada satan olduğunu sanmıyorum. Videoyu şuraya bırakıyorum. Belki merak eden biri çıkar.
https://www.youtube.com/watch?v=5bV0m16BXrM&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliboduroglu -- 17 Aralık 2020; 23:51:52 >
-
hmm kötü olmuş. cr 50 yeterli ,cr100 ile farklar daha gelişmiş programlama imkanları ve ışıklı ekran bildiğim.cr50 ışıksız diye biliyorum.
bir arkadaş niyetlenmişti öyle ancak çok uğraşmalı geldiğinden sıva üstü çekmişti.Uğraşılırsa imkansız değil ,en kötü daire içi sigorta panosundan dönüş yaparsınız kombiye En nefret ettiğim şeydir duvardan sarkan kablo ayal altında falan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1+1 50m2 ev için bosch condense 2200i düşünüyordum eleman 600 tl daha ucuza buderus gb012 almamın daha dogru olacagini soyledi aralarinda bi fark varmi uzun omurlulermi ses darki olurmu napsam bilemedim
GB 012 yarı yoğuşmalı üretimden kalmış veya kalkmak üzere olan bir model, kesinlikle tavsiye etmiyorum.
-
Merhaba Buderus GB 122i kullanıcısıyım, daha aktif odluğu için burada danışayım sürekli servis ayar menüsündeki sirkülasyon pompası ayarının 3 ten 2 ya da 1 e alınması gibi bi ayardan bahsediliyor buderus kitapçığını ve menüyü kurcaladım ama hangi ayarın bahsedilen ayar olduğunu anlamadım.
Bir de tüm menüleri kontrol ettim ve aşağıdaki ayarlarda servis kitapçığındaki varsayılan değerler ile servisin ayarladığı değerler arasında farklılık olduğunu gördüm; geri kalan tüm değerler kitapçıktaki varsayılan değerlerde.
Bu değerlerden değişmesi gerektiğini düşündüğünüz var mı ve bu ayarlardan başka normalde ayarlanmış olması gereken ama servisin ayarlamadığını düşündüğünüz var mı?
4-a1 hava tahliye fonksiyonu > 0 (varsayılan 1)
a-a2 sifon doldurma programı > 0 (varsayılan 1)
-
Bosch buderus grubunda pompa ayarı pompa üzerindeki düğmeden yapılıyor hocam.internete wilo pompa ayarı yazarsanız çıkıyor YouTube da.
evet sifon doldurma programı gereksiz ilk açılışta boşuna 15 dk düşük ayarda çalışıyor ,bazı servisler kapatıyor bende kapattım sıkıntı yok.
hava alma fonksiyonu bir kere çalışıyor diye biliyorum zaten.
Siz ne zaman aldınız kombiyi,sizinde mi kombiniz durmadan aynı derecede sabit şekilde aşırı gaz yakarak çalışıyor?
Bosch Buderus %99 aynı olduğu için normaldir hocam.
Oda termostatı denediniz mi?modülasyonu ve ya on off...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X