Şimdi Ara

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.299
Cevap
20
Favori
177.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kombi yarım saat kadar duruyor demişsiniz, kombi durduğunda ateşlemeden hemen önce ekranda kaç derece görüyorsunuz?
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    eşim 36 dedi ama mantiken 31 olmalı set değeri 37 ve şalt değeri -6 olduğuna göre.Tam görme fırsatım olmadı.Ama 10 dk brülör kilitlenme süresini aşıyor.Bu süre ayarlanabilir yani 30 dk bana göre çok şalt ı -4 yaparım belki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Sürekli aynı şeyi söylüyorum ama sizin çözümünüz pompayı 2 yada 1 yapmak. Kombi durduktan sonra 30dk beklemeden de 1 saat calismadan da kurtulacaksınız. Zaten servis gelmeden kapağı açıp kademeyi degistirdiniz, tekrar açın 2 yada 1 yapin kademeyi. Bunu yaptiktan sonra kombi karsisinda kahvenizi icip nasil çalıştığını gorun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldies but goldies kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Neden acaba bunu yapmak gerekiyor.
    Kombi bunları kendi ayarlamıyor mu?
    Fabrikasyon bir problem mi var.
    Orjinal ayar şu kadar m2 'de, farklı m2 için hepmi ayar gerekiyor.

• Saint Ralph S kullanıcısına yanıt
    Giden ve dönen su sıcaklığı çok yakın olduğundan bunu yapmak gerekiyor.

Bildiğim kadarıyla frekanslı çalışan pompalarda 2 tür var. Birincisi kombinin gidiş dönüş sıcaklığına göre frekansını ayarladığı diğeri ise bu modelde de kullanılan pompanın kendi içerisinde bu işi yaptığı tür. Birinci türün nasıl çalıştığı hakkında az çok fikir sahibiyim ama 2300i'de de kullanılan 2. tür hakkında bilgim yok fakat şu an görüldüğü üzere pompanın manuel olarak kademesinin düşürülmesi gerekli.

Fabrikasyon bir problem olduğunu zannetmiyorum. Muhtemelen pompası büyük tesisatlarda sorun çıkmadan kullanılması için gayet kuvvetli olduğundan sn.meeb'in tesisatına yüksek kademe fazla geliyor.

Kılavuzda pompanın hangi kademede ne kadar litre/dk pompalayacağını belirten bir tablo var. Evin büyüklüğüne göre değilde tesisat ve petek uzunluğuna göre ayar yapmak gerekebilir. Üreticiler bu gibi durumlar için gerek pompa üzerine gerekse kombi menüsü içerisine ayar için bir bölüm ekliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 18 Mart 2020; 13:5:9 >

Sağolun.
    Sizce birinci tür pompamı, ikinci tür pompamı iyi.

Şöyle cevap vereyim ;

2300i'de kullanılan pompanın kılavuzdaki karakteristik eğrisini tekrar inceledim. Sabit devir ve frekanslı (oransal basınç) olarak geçen toplamda 6 ayarı var. Frekanslı olan 3 kademe oransal basınç olarak belirtildiği için kalorifer devresi gidiş-dönüş sıcaklığına göre değil tamamen tesisatı düzgün besleyecek basınca göre çalışıyor. Bu nedenle dönüş suyu gidiş suyuna yakın sıcaklıkta gelmesine rağmen devirini değiştirmiyor ki zaten bunu yapması için üretilmemiş.

Uzun lafın kısası 2 türde iş yapar. Birinde tesisatınıza göre kombi menüsü içerisinden ayar yapmanız gerekebilir, diğerinde ise yine aynı ihtiyaçlardan dolayı pompa üzerinden. Sadece 2300i'de kullanılan gidiş-dönüş sıcaklık farkını dikkate almıyor.
    önerileriniz aklımda hocam çok teşekkür de ediyorum.

Amacım bir daha kurcalamamak adına her ayarda ve nasıl çalışıyor gözlemlemek.

Şimdi şöyle bir durum var bu pompanın orijinal satışında kademeler 1 2 3 4 5 6 şeklinde sanırsam frekanslı 3. kademe 6. kademeye tekabül ediyor.

En yakın zaman da frekanslı 2. kademeye ayıp gözlemleyeceğim hocam.

2300i deki pompa frekans konvertörlü denilen kendi hız kademesini suyun gidiş rahatlığına ve sirkülasyon hızına göre ayarlayabilen bir kendi elektronik kartı var üzerinde.

Başka marka bilmiyorum kullanıyor mu ama Daikin falan kombi anakarttan aldığı sinyalle hızını ayarlayabiliyormuş.

Bizim Bosch ta da var ancak servis menüsünden sürekli%100 gözükmekte.

aynen hocam sabit 3. kademe de peteklerden daha önce hiç duymadığım bir akış sesi var.Pompa gerçekten kuvvetli.

Devrini değiştirmese bile (biz ayar yapmasak bile) ev ısınınca duruyor veya kendini kısıyor mu peki.

Kusura bakmayın sizi yoruyorum.

çok doğru yazmışsınız hocam wilo ile de görüştüm aynılarını dediler isterseniz yazışmayı atarım buraya.

2300i deki wilo marka pompa tamamen Bosch için dizayn edilmiş( orijinalden birkaç farkla) bir pompaymış .Çalışma mantığı ayar kademesinin ayarlandığı sınırlarda basabildiği maksimum su basınç ı ile çalışıyormuş.Atıyorum frekenslı kısımda ayarlıysa ,peteklerde termostatik vana varsa suyun akış hızındaki azalmaya veya çoğalmaya bağlı hızını ayarlıyormuş.

Estağfurullah. 2300i de bulunan pompa sn. meeb in de dedigi gibi tesisattaki ihtiyaca gore devrini ayarlıyor (termostatik vana petegi kapatirsa yada manuel bicimde petekleri kapattiginizda akisi azaltiyor) onun dışında kombi alevi kestiginde ayarlanan sure boyunca calisip (fabrika ayari 3 dk ) sonra duruyor.

Düzeltme : Pompanın 3 dk sonra durması termostatlı kullanım için geçerliymiş.

Montaj ve bakım kılavuzu ;

3-d6 Isıtma işletmesinde sirkülasyon pompasının ek çalışma süresi (Pompa ek çalışma süresi, termostattan gelen ısı talebi sona erdiğinde başlar.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 18 Mart 2020; 16:22:22 >
    bende alevi kestikten sonra kendini kapatmıyor,
    Termostatlı kullanım için geçerliymiş 3-d6 Pompa ek çalışma süresi, termostattan gelen ısı
    talebi sona erdiğinde başlar.
    aynen hocam bende onu yazacaktım :)
    Hem acemi hem de sadece kullanıcı olarak hatalar olur canıımmm Öğreniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 18 Mart 2020; 16:42:2 >
  • Siz pompa kademesini 1 e alın rahat edin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    rica ederim.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    alıcam hocam sizce frekanslı 2 mi 1 mi yoksa sabit 2 mi ?
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.