Şimdi Ara

Bosch Bulaşık Makinesi - Su almıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
125.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar konuyu 2008'de acmisim ama uzun sure bu foruma ugrayamadim. (genelde elektronik forumunda yaziyordum orasi da kabak tadi verince birakmistim) Turkcell'den 8035 tarafindan duduklenince cozum ararken yine yolum buraya dustu. dunku mesaja uyari gelince yazayim, okuyanlara faydasi olsun dedim.

    Buraya yazdiktan sonra, eve servis cagirmistim. Zaten 2-3 gunde bir (dogru hatirliyorsam) yan yatirip altindaki suyu dokuyordum. Servisdeki elemanin yaptigi bir tornavida ile tuz kapaginin altindaki dev plastik somun benzeri yere bir kere vurup sIkIstirmakti. Biraz daha tarif etmek gerekirse plastik tuz haznesini, metal kazana monte eden conta ve dev plastik somun buyuk ihtimalle sicak suyun etkisiyle kuculmus kazandan disari su sizdiriyordu. Servis elemani bunu cozdukten sonra 1,5 -2 sene kadar problem yasamadim.

    Daha sonra tasindim, yeni evde bulasik makinesini calistiramadim. Ana su devir daim motoru devreye girmiyordu. Kondansatorunu degistirdim, care olmadi. Servis cagirdim. Gulbagdaki servis aldi goturdu. Motoru degisecez 200 TL dediler, tamam dedim. Sonra arayip, (yanlis hatirlmiyorsam), plastik bir parca daha var onu da degisicez dedi 350 TL'ye cikti fatura. (2009 sonu) Mecbur tamam dedim. Yalniz suna cok dikkat etmelisiniz, 2008'deki arizada alt hazneye inen deterjanli su, alt haznedeki motorun vs. canina okumus. Hersey kuf, pas icindeydi. Onlari da rica ettim temizleyin diye.

    O zaman butce 350TL hafifledi ama makine 2009'dan beri calisiyor, hatta 2000 km'ye yakin yol yapti kamyon sirtinda. Bir tek canimi sIkan olay, alt haznede Elektrik devrelerinin uzerinde, seffaf naylonlar vardi, ustten su damlarsa elektrik carpmasin veya sigortalar atmasin diye, gulbag'daki servis bunlari yerine takmamisti. (Tabii ki 350 TL verdikten sonra gercekten motoru degistirdiler mi diye altini acip baktim).




  • Merhaba bizim bosch sms 5021 su almıyor ancak makine çalııyor kapağı açıncada makine çalışıyor 1986 yılından alınma gürbüz servis 400 tl masraf diyor
    ücretsiz açma kısmında bir parça değiştridiler sonra koku gelmeye baladı 2 hafta plastikimsi kokduan sonra böyle oldu su lamadı yani
  • Sevgili zorbey77, Öncelikle böyle bir konuyu açtığın için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yorum yazan tüm arkadaşlarıma da teşekkür eder, ellerine kollarına sağlık diliyorum. Buradaki yorumları okuyarak gece saat ikiye kadar bulaşık makinemle ilgilendim ve şu anda çalışıyor.
    Yaptığım İşlem ise alt bölümü açtım, iki tane hortumu yerinde çıkmıştı, onları yerine takıp, temizlik yaptıktan sonra tekrar kapattım. şimdi çalışıyor servisi de aramıştım gelmeleri için, sabahleyin servisi arayıp iptal edeceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istebu02 -- 4 Şubat 2016; 2:00:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.