Şimdi Ara

BOŞALTIM SİSTEMİ 1 SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sağlıklı bir insanda azotlu metabolizma artığı miktarının en fazla olduğu bölge?

A böbrek atardamarı
    B distal tüp
    C henle kanalı
    D idrar toplama

CEVAP A.
    tamam böbrek atardamarda üre fazla ama distal tüp ve henle kanalında üre miktarı değişmiyor böbrek içinde. ürenin değiştiği idrar toplama kanalı geri emilimle azalır.

Yani A-B-Cde üre eşit değil mi ya?

• Sana okuduğum bölümden anlatayım, sağlık okumanın avantajları :d
    Azot protoksit diye bir gaz kullanıyoruz, bu ilaç ilk önce böbrek atardamarına gidecek ki atılsın emilsin, bir maddenin ilk gittiği yerde daha çok bulunur renal arterden sonra yavaş yavaş azalır vücut birazını emiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalburabastı Tatlısı K kullanıcısına yanıt
    Evet emiyor ama üre sadece idrar toplama kanalında emiliyor diye biliyorum yani oraya kadar hep sabit kalmaz mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalolmuş

Evet emiyor ama üre sadece idrar toplama kanalında emiliyor diye biliyorum yani oraya kadar hep sabit kalmaz mi

o ilaçtan gidecek olursam hayır kalmaz onun emilip vücuda dolaşması lazım ki ağrı kessin öyle düşün yavaş yavaş da azalır
  • Böbrek atardamarı süzülecek kanı böbreğe getiren damardır. Böbrekte de gelen kandaki ürenin yaklaşık %50'si emiliyor. Yani diğer şıklarda zaten böbrek atardamarındaki ürenin maksimum yarısı kadar üre bulunabilir.

Edit: Senin yazdığını okumamışım. Glomerulustan Bowman kapsülüne kanın geçişi pasif taşıma ile olur. Bu yüzden metabolik artıkların %100'ü geçemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezuntayfa -- 4 Şubat 2016; 18:11:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.