Şimdi Ara

BORLAND DELPHI de SETUP oluşturmak! yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

öncelikle bizim geliştirmekte olduğumuz bir program var muhasebe takip tarzında (arge tutanaklar gırdı cıkdı vs )
    bunu delphide derledik butun unıt ve dığer yapı dosyaları mevcut ve biz bunu 4 departmanlaı bir şirkette kurup 10 bılgısayardada kullanmak ıstıyoruz

kurulum için installshield üzerindende anlatsanız olur diğer setup programlarıyla da olur

bide networkde tam olmamak koşuluyla şunu biliyorum alias tanımlamak diye bir tema var bununda aşamalarını bilen brıı bu konularda yardımcı olursa sevinirm

teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daywalker38 -- 24 Ocak 2009; 14:20:27 >

• bu iş için InnoSetup programını tavsiye ederim.
  • guvenarkilic arkadaşım tavsiye ettiğin yazılım hakkaten başarılı fakat sorunumuz şurda;

programda alias tanımladım (ilk sorulacak konulardan biri o )
    başka bilgisayarda o setup ı kurup çalıştrabılmem ıcın ne gerekıyo bu konuda yardım alırsam çok sevinicem.

VERİTABANI OLARAK ADO da olabilir veya normal bde tablo da olur...

burda onemlı olan sonuc olarak yapılan ve exe. si çıkan programı ıkıncı bır pc de çalıştırabilmem...

Teşekkürler.
  • Arkadaşım öncelikle seni yada sizi eleştireceğim.Ama bu sizin programlama isteğinizi yada çabalarınızı boşa çıkartmak -kırmak için olmayacak.Sadece eksiğinizi görmeniz sizin faydanıza olacaktır.
    quote:

öncelikle bizim geliştirmekte olduğumuz bir program var muhasebe takip tarzında (arge tutanaklar gırdı cıkdı vs )
    bunu delphide derledik butun unıt ve dığer yapı dosyaları mevcut ve biz bunu 4 departmanlaı bir şirkette kurup 10 bılgısayardada kullanmak ıstıyoruz

kurulum için installshield üzerindende anlatsanız olur diğer setup programlarıyla da olur

bide networkde tam olmamak koşuluyla şunu biliyorum alias tanımlamak diye bir tema var bununda aşamalarını bilen brıı bu konularda yardımcı olursa sevinirm

teşekkürler...

Program Ne Olursa olsun,tekil yada çoğul çalışsın.Bu sizin bir sorununuzdur kesinlikle ama yükleme sisteminin değildir.
    Yükleme sistemi dediğimiz şey sadece güvenlik amaçlı olarak ve insanların dosya kopyalama işleminden sıkıldığını bilmekten gelen bir örgüdür( Kişisel Fikrim ).
    Yani sizin bu programınız daha o hale getirilmemiş.

Yani siz daha programı yapamamışsınız (Yapmamışsınız demiyorum).

Eğer ki uzun süredir programlama ile uğraşan biri olsanız bu sorduğunuz sorunun ne kadar basit tabiri caiz ise çömez ce bir soru olduğunun farkında olurdunuz.

Gelelim yapmak istediğiniz meseleye.
    Bu mesele yükleme programı ile yapılması en aptalca işlemlerden birisi dir bence.Çünkü herşey için hazıra konan insanlar olduğunuzu bilirim.Bu basit(benim için yada bu konuda tecrübeli olanlar için) olan bu işlemi bile siz kurulum programının sırtına yüklemek istiyorsunuz.Daha kafanızda sabit bir veritabanı bile belirlememişsiniz, kaldı ki bu kafanızdaki algoritmanın oluşumundan sonraki ilk adım olmalıydı veritabanı tercihinizin belirlenmesi.

Şunu-şunu yapacak 2 tane veritabanı var, birini kullanırız demeniz zaten ne kadar zayıf olduğunuzu belli ediyor.2 Seçeneğinizin arasından birini kesinlikle kafanıza koymalısınız.Ve veritabanı işlemleriniz bittikten sonra o yazımış olduğunuz programı test ederek tekrar analizini yapabilirsiniz gerekirse veritabanı değişimi seçebilirsiniz.

Ve alias tanımlama dediğiniz şey ise sizin yazdığınız programdan farklı birşeydir.Sadece IP adresi yada İsimler gibi düşünebilirsiniz.Alias sadece ağda veritabanına ulaşacağınız bir tanımlamadır (şu durumda).
    Bu çok basit birşeydir eğer Delphinin standart veritabanı kullanırsanız uğraşırsınız.Ağ bağlantılı 10 bilgisayarda kullanacaksınız,madem ( yine kurulum programıyla alakası olmayan bir özete geldik ), bu bir veritabanı mimarisinden diğerine değişiklik gösterir.Bunu programdan yapmanız gerekiyor, ve harbi bir program sağlam bir uygulama istiyorsanızda bu sadece 1 .exe dosyasından ibaret birşey olamaz bence.

Sunucu / İstemci ( Server/Client ) ,yapısı ile bu işlemi yapmanız gerekir ki hem siz, hem programı kullanlar rahat etsinler.Ayrıca kullandığınız veritabanın önemini böyle bir uygulamada daha iyi anlarsınız.

Ama size tavsiyem bir işe başlamadan önce yapabileceğinize emin olun,daha sonra iş yapmaya kalkışın.

quote:

guvenarkilic arkadaşım tavsiye ettiğin yazılım hakkaten başarılı fakat sorunumuz şurda;

programda alias tanımladım (ilk sorulacak konulardan biri o )
    başka bilgisayarda o setup ı kurup çalıştrabılmem ıcın ne gerekıyo bu konuda yardım alırsam çok sevinicem.

VERİTABANI OLARAK ADO da olabilir veya normal bde tablo da olur...

burda onemlı olan sonuc olarak yapılan ve exe. si çıkan programı ıkıncı bır pc de çalıştırabilmem...

Teşekkürler.

Dediğim gibi sunucu / istemci mimarisinde bir uygulama geliştirebilirseniz değil 10, 100 bilgisayarda da (sağlam bir yapı geliştirerel) tıkır tıkır kullanabilirsiniz.

Başta söylediğim gibi kırılmak/gücenmek yok.Sadece sizin gelişmeniz için söylüyorum.

Allah'a emanet olun.
    sagyılarımla...

• solitarymd Arkadaşım Öncelikle seviyenizin ne düzeyde olduğunu bilmiyorum buda ne bu forumda ki insanları nede özellikle beni ilgilendiriyor.

Delphi Mimari olarak çizmişsiniz ama istenilen yardıma cevap vermeyi bırakın baya bir pedogoji yapmışsınız

emin olun sizinde demiş olduğunuz gibi ki hemfikirim o konuda ,basit olan bu programı bütün işlem bittikten sonra size zorla satmıycaz :)

bu yüzden birdaha bir konuda hatta uzman olduğunuz konu ble olsa yardım niyetiyle gelip düzeysiz kelime demiyorum laflar etmesseniz sanrım bu paylaşımcılar içinde iyi olur..

Teşekkürler,

İyi Çalışmalar;
  • quote:

solitarymd Arkadaşım Öncelikle seviyenizin ne düzeyde olduğunu bilmiyorum buda ne bu forumda ki insanları nede özellikle beni ilgilendiriyor.

Doğru söylüyorsun bu kimseyi ilgilendirmiyor.Ayrıca dikkatini çekerim benim seviyem şöyle böyle yada bu düzeydedir demedim.

quote:

Delphi Mimari olarak çizmişsiniz ama istenilen yardıma cevap vermeyi bırakın baya bir pedogoji yapmışsınız

Mimari olarak çizmedim sadece size doğru olan yolun bu olduğunu anlatmaya çalıştım,ama siz kendinize hakaret ettiğimi düşündüğünüz için bunların altında kalmayım cevap vereyim felsefesini uyguluyorsunuz.Ayrıca ben cevap vereceğimide söylemedim.Sadece önerilerde bulundum.

quote:

emin olun sizinde demiş olduğunuz gibi ki hemfikirim o konuda ,basit olan bu programı bütün işlem bittikten sonra size zorla satmıycaz :)

Bana zorla satmayı bırak yazdığınız ilk mesajda benle yada forumdaki diğerleriyle ilgili bir satış söz konusu değildir zaten.Siz
    quote:

4 departmanlaı bir şirkette kurup 10 bılgısayardada kullanmak ıstıyoruz
    demiştiniz, yani bizle zaten bir ilgisi yok.
    Ve zorla satmaya dedinizde birşey açıklamak istiyorum.Sırf bir program almamak için gidip yazılım öğrenmedim ben.Yani bunu öğreneyimde kimseye para kaptırmayım mantığı dışında uyguladım hayatıma.İhtiyacım olan şeyleri sadece kendi başıma da yapabilirim düşüncesiyle erkenden (orta 1.sınıfta )yola çıktım.

quote:

bu yüzden birdaha bir konuda hatta uzman olduğunuz konu ble olsa yardım niyetiyle gelip düzeysiz kelime demiyorum laflar etmesseniz sanrım bu paylaşımcılar içinde iyi olur..

Kelimelerimin düzeysizliğine yada düzeyine siz karar veremezsiniz.Ayrıca söylediğim gibi ven yardım niyetiyle gelip bir şeyler yazmadım.Ayrıca buna diğer paylaşımcılar adınada sen karar veremezsin güzel kardeşim.

Kendindeki bu öncülük isteğini yanlış amaçlar için kullanmazsan faydasını görürsün.Zaten diğer paylaşımcılar dediğin insanlarda sana bu yetkiyi vermezler, ki onlar ne yaptıklarını ve yazdıklarını bilen insanlardır.

selametle...

• :)

HAKKATEN BUGÜNÜN ESPRİSİ GİBİSİNİZ ..

Sizin gibilerin bu forumdaki misyonu nedir anlamış değilim.

İşin garibi yetkili arkadaşda gelip boş boş konuşulmasını engellemediği gibi bu güzelim forumu bu denli boş işlerle meşgul edilmesine mani olmuyorlar sizin suçunuz yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daywalker38 -- 10 Şubat 2009; 20:48:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.