Şimdi Ara

Bookshelf hoparlör audio performans testi -Kef Q300 vs Monitor Audio BX2 vs RX1 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
5.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

yok latency nin ne olduğunu biliyorumda burda ne olarak kullandığınızı merak ettim genelde latency gecikme süresi olarak bilinir ve bu anlamda kullanılırda siz burda yankı anlamında kullanmışsınız . fakat kullanılan materyal aynı zamanda bazı sesleride yuta biliyor ki resimde gördüğüm ise hopun arkasında olması benim zihmimi bulandırdı aynı şekilde simetriği varmıdır sorusunu sorma isteğini de uyandırdı.
  • Q300 iyi gözüküyor. Hedeflerimden biri alabilmek bu seti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

Q300 iyi gözüküyor. Hedeflerimden biri alabilmek bu seti.

Kef Q300 ile ilgili sormak istediğiniz bir detay, fotoğraf vs olursa her zaman yardıma açığım. Çektiğim bir kaç kareyi sizinle paylaşıyorum.

Bookshelf hoparlör audio performans testi -Kef Q300 vs Monitor Audio BX2 vs RX1

Burada Audio Analogue Crescendo amfi ve cd çalar ile Q300...

Q900 ler, Marantz PM11S2 ve SA15S2 kombinasyonunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: xcoder01

@komedik

yok latency nin ne olduğunu biliyorumda burda ne olarak kullandığınızı merak ettim genelde latency gecikme süresi olarak bilinir ve bu anlamda kullanılırda siz burda yankı anlamında kullanmışsınız . fakat kullanılan materyal aynı zamanda bazı sesleride yuta biliyor ki resimde gördüğüm ise hopun arkasında olması benim zihmimi bulandırdı aynı şekilde simetriği varmıdır sorusunu sorma isteğini de uyandırdı.

Mid ve tizlerde daha ciddi bir kontrollü yansıma elde etmek istiyorsanız QRD panel uygulaması yapabilirsiniz, biz bazı odalarda kendi üretimimiz olan QRD panelleri kullanıyoruz ve çok ciddi sonuçlar aldık.

http://vimeo.com/44061852

extreme showroomda çekilen akustikhane programında arkada gözüken QRD paneller Atra olarak kendi üretimimiz.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.162361297195182.33546.116567535107892&type=3
    burada deyatlı resimlerini görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komedik -- 22 Haziran 2012; 12:14:09 >

• @komedik açıklama için tşk ederim

eh yaw bari adı gibi bir akustik olsa idi de öyle dinleseydik yaw parcayı dostum iş yine elektronik sisteme kaç mış sen anladın ne demek istediğimi . haksızmıyım

eee birde solist arkadaşımız da ingilizcenin faydasını iyi kullanmmış tebrikler nede olsa prozodi ye bek takılmamak gerek(belkide cover olduğu için) :D onu anladın sen sound fena değil .her ne kadar flash ortamında dinlemek pekte karar verdirmese haksımıyım hocam. saygılar . ben mid seslerin parlamaması için duvarı fasarit yaptım zira malum düz zemin olduğu sürece midler malesef parlayacaktır .

umarım gitarlar ambians olsun diye değillerdir diye söyleyecektim ki davulu görünce dedim ambians değildir . bana gitar ibanez gibi geldi dogrumudur acaba .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcoder01 -- 22 Haziran 2012; 19:26:48 >
  • q300 leri bilmem ama q900 leri bir süre önce dinleme fırsatım oldu. Açıkçası monitor audio gx 200 lerle birlikte dinleyince çok zayıf kaldılar. Cüsse tamam ama ses olarak çok geride kaldı gx lere karşı. Belki de amfi ile uymadı bilemiyorum. Vimcent 226 ve 236 birde 234 ile dinlemiştik.

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

q300 leri bilmem ama q900 leri bir süre önce dinleme fırsatım oldu. Açıkçası monitor audio gx 200 lerle birlikte dinleyince çok zayıf kaldılar. Cüsse tamam ama ses olarak çok geride kaldı gx lere karşı. Belki de amfi ile uymadı bilemiyorum. Vimcent 226 ve 236 birde 234 ile dinlemiştik.

farklı 2 segmentteki hoparlörler biliyorsunuz, gx200, Kef Q900ların 2 katı fiyattalar. Ve o segmentte bence de gx200 ler müthiş başarılı.
  • Nihayet konu mantık çerçevesine girip takip edilesi bir hal almış.
  • Merak ettigim bir sey var, muzik sistemi kuararken iki yollu bookshelf hoparlor mu? Yoksa uc yollu floorstanding yuksek hoparlormu tercihedilmeli?

Floorstanding hoparlorler bookshelflerden Ustundur diye bir kural var mi?
  • Merak ettigim bir sey var, muzik sistemi kuararken iki yollu bookshelf hoparlor mu? Yoksa uc yollu floorstanding yuksek hoparlormu tercihedilmeli?

Floorstanding hoparlorler bookshelflerden Ustundur diye bir kural var mi?
  • @ Sn Tolunay35

Bookshelf veya kule hoparlör arasındaki seçimi odanızın büyüklüğü, bütçeniz ve benzeri kriterleri dikkate alarak yapmalısınız. Örneğin küçük bir çalışma odasında kule hoparlörler yerine bookshelf hoparlör kullanmak daha mantıklı olabilir. Veya bütçeniz istediğiniz kule hoparlörü almaya yetmiyordur, daha düşük kaliteli bir kule hoparlör yerine iyi bir bookshelf alabilirsiniz. Bookshelf hoparlörlerin kule hoparlörlere göre dezavantajı küçük hacimli oldukları için bass seslerdeki başarımlarının daha düşük olmasıdır. Bence iyi bir bookshelf hoparlör sıradan bir kule hoparlörden daha keyiflidir, örneğin Kef C7 kule yerine Kef Q300 bookshelf hoparlörü her koşulda tercih ederim.

Saygılar
  • Salonum oldukca buyuk yaklasik 50 m2 evimde mustakil.
    Bu durumda triangle esprit comete ex hakkinda bilginiz varmi ve bana uygunmudur?
    Birde triangle esprit antal ex var. Kule tipi. Bu ikisi arasinda kalite farki nedir?
  • Hocam fiyatları paylasabiliyormusunuz bizimle?

• Hoparlor fiyatlari yuksek. Sadece Elac fs 187 indirimdeymis tanasi 600 euro.
    Bazi moeller turkiyede yok, ornegin pana bdt dmp 221 (159 €) pana bdt dmp 500 (400 €). Dolayisiyla kiyaslayammadim. Hangi blue playeri alayim kararsizim. Ucuzunu alip yanini mara cd 5003 mu alayim, yoksa pana 500 umu?
  • mrb marantz pm 7000 ile tavsıye edebılecegınız Bookshelf varmı arkadaslar?
  • Bütçe nedir?
  • hoparlör bütçesi 1000 +1500 euro
  • Eğer oda 25m2 den küçükse ;
    KEF R300 önerebilirim 1.500 € 'ya alınabiliyorsa bir arkadaşım yurtdışında çok yeni dinledi ve inanılmaz beğenmiş. Dinlediği amfi ise Marantz PM15s2 . Bu seri oldukça yüksek bir yapım kalitesine inanılmaz bir bass cevabına sahip. Bu hoparlör bir bookshelf gibi görünse de biraz hormonlu
    Extreme getirebildi mi bilmiyorum ama listenize girebilir.
    İkinci seçenek ise bir Floorstander olabilir eğer odanız 25m2'den büyükse eğer örneğin Focal Chorus 826V bu hoparlörün de listesi 1.800 € 'lar civarı ancak daha ucuza bulunabiliyor. Özellikle Marantz amfilerle uyumlu olabilir.
  • Yurtiçi sitelerde Kef R serisi satılmaya başlandı. Ama fiyatlar alınabilecek düzeyde degil. En azından benim için. Belki R100. Oda 2000 TL civarı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.