Şimdi Ara

Bohr atom modeli matematiksel hesaplamalara girilmez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kazanımlar da böyle yazıyor, ama her çeşit deneme ve soru bankası da karşılaşıyorum.

Bu formülleri bilmemiz gerekiyor ama sadece işlem mi yapmayacağiz anlamına geliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemli ben karşılaşmadım hiç sadece yorum fakat bazı şeyler yok müfredatta soruluyor açısal momentumu hızı vb

• genelde fizik konularının çoğunda matematiksel hesaplamalara girilmez denir fakat soru bankaları ve öğretmenler bu formüllere yer verir çünkü formüller konunun mantığının anlamasında ve anlatılmasında iyi iş görür. sınavda formülü kullandırıp işlem sorusu yerine yorum sorusu gelicektir fakat formülü kesinlikle bilmeniz gerekiyor yorumu düzgün bir şekilde yapabilmek için
  • Devlet kitabında vermişler tüm formulleri. Bence işlem yaptırmaz ama yorum soruları için formulü bilmeyi gerektirecek sorular sorar. Mesela elektronun açısal momentum değeri h/pi kadar azalmışsa atom hangi ışımayı yapmış olabilir gibi bir soru olabilir örnek olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 27 Mayıs 2019; 17:31:37 >
  • hocam oktay hocanın paketinden çalışıyorum o formulleri anlatmadı yani işlemli sorular kaldırıldı galiba
  • Teşekkürler ezberlemenin sınav arefesinde öğrenmenin bir zararı olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.