Şimdi Ara

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) - ANA KONU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
41
Favori
108.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PhiLum

karı kız ister hocam ne ister başka

Hiç benlik değil. Ortamı en iyi olan üniyede gitsem sap sap takılırım.
  • management inf systems kullanıcısına yanıt
    Yok ben genel manada sıkıntılarından bahsettim eğer bunları göze alabileceksen gel . aynen belkide bölüm benim yeteneklerimle tam uyuşmuyorda olabilir . tek sıkıntı bölüm yeni olduğundan kesin net bi cevabın verilememesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Bundy

Çocukluktan beri programlamayla uğraşıyorum hocam. İş tecrübelerim oldu. İstanbulda okursam okulun yanında iş bulmam daha rahat olacaktır. Bu yüzden il dışında bilgisayar mühendisliği okumaktansa istanbulda alanıma yakın bir bölüm mü okusam diye düşündüm. Amacım zaten bu ülkede klasik mühendis olmak değil. Geliştirmeyi hedeflediğim projeler var. Bunun için kaliteli bir okulda/ortamda bulunmak istiyorum diyebilirim. O yüzden boğaziçi olması ilgimi çekiyor. Birde yurtdışı hedefim var. Bölümde bu imkanlar nasıldır bilmiyorum. Tabi tutturabilecek miyim o da var. 5kdan alacak diyorlar. Edebiyata, tarihe hiç bakmadım. Sadece hedef koymam gerekiyor, kararsızken çalışamıyorum.

Anladığım kadarıyla tamamen yazılıma dayalı bir kariyer hedefin var hocam, o yüzden ben MIS tavsiye etmeyeceğim size en azından fikrimi böyle belirteyim. Çünkü MIS sadece yazılım bölümü değil, bir o kadar pazarlama/marketing dersleri var. Eğer isterseniz tamamen yazılıma yönelip seçmeli derslerinizi o yönde seçebilirsiniz ama yine de boşuna marketing dersleri almış olursunuz hem sizin istediğiniz gibi olmaz hem de bölümle alakasız olur. Onun yerine İTÜ,YTÜ gibi üniversitelerde Bilgisayar Mühendisliği size daha uygun gelir diye düşünüyorum. Ben mesela %75 yazılım/kodlama %25 marketing düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 8 Şubat 2018; 21:41:52 >

• İleride girişimcilik düşüncesi olan biri için bu bölümü tavsiye eder misiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iDenis

quote:

Çocukluktan beri programlamayla uğraşıyorum hocam. İş tecrübelerim oldu. İstanbulda okursam okulun yanında iş bulmam daha rahat olacaktır. Bu yüzden il dışında bilgisayar mühendisliği okumaktansa istanbulda alanıma yakın bir bölüm mü okusam diye düşündüm. Amacım zaten bu ülkede klasik mühendis olmak değil. Geliştirmeyi hedeflediğim projeler var. Bunun için kaliteli bir okulda/ortamda bulunmak istiyorum diyebilirim. O yüzden boğaziçi olması ilgimi çekiyor. Birde yurtdışı hedefim var. Bölümde bu imkanlar nasıldır bilmiyorum. Tabi tutturabilecek miyim o da var. 5kdan alacak diyorlar. Edebiyata, tarihe hiç bakmadım. Sadece hedef koymam gerekiyor, kararsızken çalışamıyorum.

Anladığım kadarıyla tamamen yazılıma dayalı bir kariyer hedefin var hocam, o yüzden ben MIS tavsiye etmeyeceğim size en azından fikrimi böyle belirteyim. Çünkü MIS sadece yazılım bölümü değil, bir o kadar pazarlama/marketing dersleri var. Eğer isterseniz tamamen yazılıma yönelip seçmeli derslerinizi o yönde seçebilirsiniz ama yine de boşuna marketing dersleri almış olursunuz hem sizin istediğiniz gibi olmaz hem de bölümle alakasız olur. Onun yerine İTÜ,YTÜ gibi üniversitelerde Bilgisayar Mühendisliği size daha uygun gelir diye düşünüyorum. Ben mesela %75 yazılım/kodlama %25 marketing düşünüyorum.

Hocam bahsettiğiniz üniversiteler için benim 2.kez mezuna kalmam gerekiyor. Yoruldum hayattan artık En azından yerleştikten sonra tekrar hazırlanmayı düşünüyorum. Bu ay elimdeki mat, tyt fen konularını bitiricem. Kalan 3,5 ayda zaten edeb-tarih-coğ1 yetişir mi hiç bilmiyorum. bu bölümünde pek garantisi yok yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Les Miserables

İleride girişimcilik düşüncesi olan biri için bu bölümü tavsiye eder misiniz ?

Kesinlikle

• quote:

quote:

quote:

Hocam bahsettiğiniz üniversiteler için benim 2.kez mezuna kalmam gerekiyor. Yoruldum hayattan artık En azından yerleştikten sonra tekrar hazırlanmayı düşünüyorum. Bu ay elimdeki mat, tyt fen konularını bitiricem. Kalan 3,5 ayda zaten edeb-tarih-coğ1 yetişir mi hiç bilmiyorum. bu bölümünde pek garantisi yok yani.

Eğer MF seniz şöyle diyeyim benim girdiğim sene itü bilg. 8k, mis 10k, ytü bilg 18k ydı. Tabi şimdi biraz daha darklı MF iseniz girmek daha zor edebiyat vb çalışmak lazım

• merhaba arkadaşlar ben de geçen sene Boğaziçi ünide yönetim bilişim sistemlerini kazandım bu saatten sonra iDenis kardeşime forumda bilgi vermekte yardım edeceğim. Bu sene hazırlık okuyorum inşallah haziran proficiency de tek sınavda geçip seneye bölüme başlarım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetertan1

merhaba arkadaşlar ben de geçen sene Boğaziçi ünide yönetim bilişim sistemlerini kazandım bu saatten sonra iDenis kardeşime forumda bilgi vermekte yardım edeceğim. Bu sene hazırlık okuyorum inşallah haziran proficiency de tek sınavda geçip seneye bölüme başlarım :)

Çok iyi olur bir DH’li daha kazanmış demek

• Merhabalar

9 Eylül üniversitesinde 139.000 sıralama ile alıyor . Çok aşağı bir rakam değil mi ?

Sanırım ülkemizde herkes hukuk psikoloji istediğinden bu kadar düşük kalıyor bu bölüm ...

Tabi ki bir Boğaziçi olmasa da 9 eylül eğitiminin çok kötü olmadığını düşünüyorum sizce tercih edilebilir bir bölüm mü 70-80 bin sıralama yapıp uluslararası ilişkiler okumaktansa yada özelde PDR bu bölüm bana daha mantıklı geliyor ve ilgimi çekiyor önceden de baktım konuya sizden de düşüncelerinizi bekliyorum :) :)

• Vahşi kariyer rekabetine girmek istiyorsanız seçin. Bu da bir diğer şirketi babadan oğla devretme bölümü. 4 yılda hem kodlama, hem pazarlama, hem de pdr ayarında dersler alınıyor okuduğum kadarıyla. Pek tekin bir meslek gibi durmuyor ama yıldızı parlak torpilli müdür olabileceğini düşünen varsa yazılımcı olacağına bu mesleği tercih edebilir. Ayrıca 2 kelimeden birisi "hocam" olan bu forum midemi bulandırmaya başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: veysel3031

Vahşi kariyer rekabetine girmek istiyorsanız seçin. Bu da bir diğer şirketi babadan oğla devretme bölümü. 4 yılda hem kodlama, hem pazarlama, hem de pdr ayarında dersler alınıyor okuduğum kadarıyla. Pek tekin bir meslek gibi durmuyor ama yıldızı parlak torpilli müdür olabileceğini düşünen varsa yazılımcı olacağına bu mesleği tercih edebilir. Ayrıca 2 kelimeden birisi "hocam" olan bu forum midemi bulandırmaya başladı.

Yazılım firmasında çalışan biri olarak açıklama getirmek istiyorum duruma. Yazılım geliştirici teknik konuda uzmandır. Verilen problemi en iyi şekilde çözer. Buna lafım yok. Ama aynı geliştiriciye belediyelerin karar alma süreçlerini otomatik hale getirmemiz gerekiyor. X belediyesinin iş süreçlerin inceleyip ona göre makine öğrenmesi destekli bir karar alma modeli çıkarır mısın dersen adam isyan eder çünkü bu onun uzmanlık alanı değil. Kimin uzmanlık alanı? Aslında ya işletme mezununun ya da Endüstri Mühendisliği'nindir ama buradaki arkadaşlar da yazılım bilgisinden eksik. Kendini geliştirenleri ayrı tutuyorum. İşte bu noktada MIS giriyor. Yarı yazılım eğitimi yarı da işletme eğitimi aldığı için hem sistem tasarlayıp hem de yazılım teknolojisi üzerinden çözüm sunabilir. Ama bu uzmanlar en fazla tarif yazabilir. Tarifi gerçeğe dönüştürmek yine yazılım geliştiricinin elinde.

Bu demek değil ki MIS daha üst seviyededir. Elbette MIS mezunları daha üst kademe ile takılır. Bol bol toplantı yapar. Müşteriye şirin gözükür. Yeri gelir tonlarca laf yer. Bitmeyen toplantılara katılır. Rakip on firmada aynı tarifi üretebilir ama en leziz tarifi üretmek yine teknik ekibin elindedir. Teknik ekip rahattır. Güzel giyinmesine gerek yoktur. Güzel ofisinde takılır. İsterse evden çalışır. Ofise gelmez. Hele ki sektördeki tek tük adamlardan biriyse şirket elinden gitmesin diye elinden geleni yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

quote:

Vahşi kariyer rekabetine girmek istiyorsanız seçin. Bu da bir diğer şirketi babadan oğla devretme bölümü. 4 yılda hem kodlama, hem pazarlama, hem de pdr ayarında dersler alınıyor okuduğum kadarıyla. Pek tekin bir meslek gibi durmuyor ama yıldızı parlak torpilli müdür olabileceğini düşünen varsa yazılımcı olacağına bu mesleği tercih edebilir. Ayrıca 2 kelimeden birisi "hocam" olan bu forum midemi bulandırmaya başladı.

Yazılım firmasında çalışan biri olarak açıklama getirmek istiyorum duruma. Yazılım geliştirici teknik konuda uzmandır. Verilen problemi en iyi şekilde çözer. Buna lafım yok. Ama aynı geliştiriciye belediyelerin karar alma süreçlerini otomatik hale getirmemiz gerekiyor. X belediyesinin iş süreçlerin inceleyip ona göre makine öğrenmesi destekli bir karar alma modeli çıkarır mısın dersen adam isyan eder çünkü bu onun uzmanlık alanı değil. Kimin uzmanlık alanı? Aslında ya işletme mezununun ya da Endüstri Mühendisliği'nindir ama buradaki arkadaşlar da yazılım bilgisinden eksik. Kendini geliştirenleri ayrı tutuyorum. İşte bu noktada MIS giriyor. Yarı yazılım eğitimi yarı da işletme eğitimi aldığı için hem sistem tasarlayıp hem de yazılım teknolojisi üzerinden çözüm sunabilir. Ama bu uzmanlar en fazla tarif yazabilir. Tarifi gerçeğe dönüştürmek yine yazılım geliştiricinin elinde.

Bu demek değil ki MIS daha üst seviyededir. Elbette MIS mezunları daha üst kademe ile takılır. Bol bol toplantı yapar. Müşteriye şirin gözükür. Yeri gelir tonlarca laf yer. Bitmeyen toplantılara katılır. Rakip on firmada aynı tarifi üretebilir ama en leziz tarifi üretmek yine teknik ekibin elindedir. Teknik ekip rahattır. Güzel giyinmesine gerek yoktur. Güzel ofisinde takılır. İsterse evden çalışır. Ofise gelmez. Hele ki sektördeki tek tük adamlardan biriyse şirket elinden gitmesin diye elinden geleni yapar.

Bu konudaki en doğru ve açıklayıcı yazı sanırım. İzin verirseniz ilk mesaja eklemek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 22 Şubat 2018; 21:28:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Western alien

Merhabalar

9 Eylül üniversitesinde 139.000 sıralama ile alıyor . Çok aşağı bir rakam değil mi ?

Sanırım ülkemizde herkes hukuk psikoloji istediğinden bu kadar düşük kalıyor bu bölüm ...

Tabi ki bir Boğaziçi olmasa da 9 eylül eğitiminin çok kötü olmadığını düşünüyorum sizce tercih edilebilir bir bölüm mü 70-80 bin sıralama yapıp uluslararası ilişkiler okumaktansa yada özelde PDR bu bölüm bana daha mantıklı geliyor ve ilgimi çekiyor önceden de baktım konuya sizden de düşüncelerinizi bekliyorum :) :)

Akademik kadroyu iyi araştırmak lazım MIS İçin

• quote:

PDR pek yok diyebilirim, 3. Ve 4. Sınıftaki seçmelilerle işletme ya da yazılıma ağırlık verilebiliyor ama birine çok ağırlık vermek bölümün amacına aykırı diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

quote:

Bu konudaki en doğru ve açıklayıcı yazı sanırım. İzin verirseniz ilk mesaja eklemek istiyorum

Teşekkür ederim. Elbette koyabilirsin :)

• Merhabalar bir kaçsoru sormak isterim

Burs ve yurt olanakları hakkında bir bilginiz var mı? İlk 3-5 k arası kapatacak büyük ihtimal bölüm.Bu sıralama ile okula girdikten sonra burs alma ve yurtlarda kalabilme şansımız oluyor mu?

Yarım dönem hazırlık okuduktan sonra bölüme geçiş yapabiliyor muyuz?

İkinci üniversitem olduğu için maddiyat bi tık benim için önemli, bu yüzden ilk sene bir vakıf üniversitesinde okuyup o arada düzenli bir gelir elde ettikten sonra merkezi puanla geçiş yaparak boğaziçi'nde okumayı planlıyorum fakat bu ne kadar riskli olur bilemiyorum.Bu konuda bir fikriniz varsa duymak isterim.

Teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: üniversiteliiühf

Merhabalar bir kaçsoru sormak isterim

Burs ve yurt olanakları hakkında bir bilginiz var mı? İlk 3-5 k arası kapatacak büyük ihtimal bölüm.Bu sıralama ile okula girdikten sonra burs alma ve yurtlarda kalabilme şansımız oluyor mu?

Yarım dönem hazırlık okuduktan sonra bölüme geçiş yapabiliyor muyuz?

İkinci üniversitem olduğu için maddiyat bi tık benim için önemli, bu yüzden ilk sene bir vakıf üniversitesinde okuyup o arada düzenli bir gelir elde ettikten sonra merkezi puanla geçiş yaparak boğaziçi'nde okumayı planlıyorum fakat bu ne kadar riskli olur bilemiyorum.Bu konuda bir fikriniz varsa duymak isterim.

Teşekkürler şimdiden

Öncelikle ilk 100 bursu dışında okulun başka başarı kursunu duymadım. Yani verdikleri burslar çoğunlukla maddi durumunuza bağlı. Yurt konusunda da daha lüks süper dorm var başarıya göre verildiğini duymuştum ama emin değilim. Onun dışındaki yurtlar geldiğiniz ile/ilçeye bağlı. İstanbuldakilere okula çok uzak olmadıkça yurt çıkmıyor. Yine de yurtta kalmadığım ve burs almadığım için söylediklerim biraz yüzeysel kalabilir.

Bölüm değiştirme konusunda tavsiye verecek bir tecrübem yok maalesef. Ama iyi düşünün derim, 12. Sınıftan sonra girdiği okuldan memnun kalmayıp tekrar hazırlanan çok arkadaşım oldu.

• iDenis kullanıcısına yanıt
    Evet o bırakıp değiştirenlerden biride benim malesef :)

Ben kariyerimi girişimcilik üzerine çizmek istiyorum.Bölümünde bu noktada bana yardımcı olacağını düşünüyorum.Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bölümde okurken aynı zamanda girişimci olanlar var mı?

Boğaziçi hedeflememin asıl sebebi kaliteli insanların olduğu bir sosyal çevreye girmek.Bu konuda bölüm öğrencileri genel olarak nasıl sizce? Değişken bir durum olsa da sizin gözleminiz nedir bu konuda?

Birde aynı bölüm Özyeğin Üniversitesi'nde de var.Bu üniversite hakkında bir bilginiz var mı?

Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: üniversiteliiühf

Evet o bırakıp değiştirenlerden biride benim malesef :)

Ben kariyerimi girişimcilik üzerine çizmek istiyorum.Bölümünde bu noktada bana yardımcı olacağını düşünüyorum.Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bölümde okurken aynı zamanda girişimci olanlar var mı?

Boğaziçi hedeflememin asıl sebebi kaliteli insanların olduğu bir sosyal çevreye girmek.Bu konuda bölüm öğrencileri genel olarak nasıl sizce? Değişken bir durum olsa da sizin gözleminiz nedir bu konuda?

Birde aynı bölüm Özyeğin Üniversitesi'nde de var.Bu üniversite hakkında bir bilginiz var mı?

Teşekkürler şimdiden.

Girişimcilik start-up konusunda seçebileceğiniz en uygun bölümlerden biri diyebilirim. Girişimci olmak isteyen ve olan çok fazla öğrenci ve mezun var.

Sosyal çevre ve network olarak ben çok memnunum. Kulüplere de katılırsanız çok güzel bir çevreniz olabilir.

Bir de hazırlık konusunda uyarmak istiyorum. Yarım dönemde geçebilirsin ama genelde başka üniversitelerden gelenler hazırlığı geçerim direk diye düşünüp sene kaybetmeyeceklerini söylüyorlar fakat genelde geçilmiyor. Eğer böyle bir planınız varsa önceden çok çalışmanızı tavsiye ederim.

Diğer üniversiteler hakkında hiçbir bilgim yok yanlış bir şeyler söylemek istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 28 Şubat 2018; 9:47:49 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.