Şimdi Ara

Boğaziçi veya ODTÜ bilgisayar öğretmenliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gazi Anadolu Teknik Lisesi bilgisayar bölümünde okuyorum bu sene üniversiteye hazırlanıyorum acaba boğaziçi veya odtü bilg. öğrtmenliğimi daha iyi olur yoksa gazi veya ankara üniv. bilgisayar mühendislğine mi gitmem daha iyi olur yardımlarınızı bekliyorum

• Bu soruyu bende kendime çok sormuştum ve ben mühendislik seçtim. İş olanakları konusunda fikrimi belirteyim, böte'ye gidince kendini çok fazla geliştirmen gerekiyor. Anca bunu da zaten bu üniversiteler de yapabilirsin. Başta ingilizce olmak üzere bilgisayar bilgilerinin çok iyi olması gerek. Bilgisayr Müh.'de bu durum kesinlikle geçerli. Şu da kesinki eğer odtü,boğaziçi,itü vb. yerlerde okuyorsan tabi ki işsiz kalmazsın ama yinede iş sende bitiyor. Ama diğer ünilerde çok rahat okuyabilirsin. İnan bu üniler dışında okursan A ve B üninin pek farkı yok. Şehir kalitesi, kampüs hayatı ortaya çıkar diye düşünüyorum . Ama bu söylediklerim kendini gerçekten geliştirdiğinde geçerli olacak. İnsanlar sürekli mühendislik seçiyor neymiş iş bulacakmış. Sen kendini geliştirmemişsin ki kim iş versin sana? Sonra mühendisler işsiz seçmeyin diye haberler çıkıyor.

• blackdeath- B kullanıcısına yanıt
    Dediklerini anladım cok saol bi sorum daha olacak peki ben böte veya odtü öğretmenliği bitirdim diyelim şirketlerde veya devlet kurumlarında teknik eleman olarak girebilirmiyim ayrıca bilg. öğretmeni olmak ve atanmak kolay mı?
  • Devlet kurumlarında bilgisayar öğretmeni olarak çalışmak istiyorsan işin inanılmaz zor. Bir akrabam Fırat Üni. böte bitirdi. Kpss girdi atanamadı. Çünkü tüm türkiyede sadece 1200 kontenjanı vardı yanlış hatırlamıyosam. Sonra kpss kurslarına gitti. Sonra inanılmaz çalıştı ilk 120e girdi. Buna rağmen ilk tercihi tutmadı. Devlet bilgisayar derslerini azalttığı için du durum oluşuyor birde çok fazla mezun var.

ODTÜ bötedeki arkadaşım ise şu an 2. sınıfta ve durmadan iş ilanı geliyor ona. Ama ingilizcesi çok iyi birde meslek lisesiydi çok iyi bir bilgisayar bilgisi var. Anlayacağın o özel sektörde çalışacak. Ama odtüde olduğu için öyle :))
  • blackdeath- B kullanıcısına yanıt
    bende arkadaşınla aynı durumdayım ing çok iyi ankaradaki en iyi meslek lisesinde okuyorum ve çok iyi bir eğitim aldım odtüye gidip kendimi geliştirirsem özel sektöre girebilirim diye düşünüyorum bilgilendirmen için saol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOĞAZİÇİ vs ODTÜ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.