Şimdi Ara

Boğaziçi üniversitesi düşünenlere yardımcı olabilirim (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
20
Favori
18.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dersleri zor değil. Akademiye yöneliyorlar veya basın-yayın, insan kaynakları gibi alanlarda çalışıyorlar. Siyasi düşüncene bağlı olarak rahatsız edici bir yer olabilir. Aşırı derecede kürtçülük ve feminizm var. Ben olsam tercih etmezdim. Buraya girebildiğin puan civarında galatasaray siyaset vardı bizim zamanımızda. Orayı düşünürdüm eğer hardcore sosyal bilim istiyorsan, tabi odtü iktisat, uluslararası ilişkiler de düşünülebilir. Ankara, istanbul hukukları da unutmamak lazım. Boğaziçini çok istiyorsan pdr de var.
  • 20playback kullanıcısına yanıt
    Çok yakın bir arkadaşım fizik bölümünde. Kendisi çok yüksek bir puan almasına rağmen fiziği sevdiğinden burayı tercih etti. Ama pek beklediğini bulduğu söylenemez, derslerin çok zor olduğunu ve lisedeki matematik, fizikten çok farklı olduğunu söylüyor. Gelenler tabi hep akademisyenlik düşünüyor.mezunlar arasında bankada çalışanlar, fizik öğretmenliği yapanlar var. Branş seçiyorlar bölümde uzmanlaşmak istedikleri alana dair. Bu alanlardan bazılarının iş imkanı varmış diye biliyorum.
  • 99darkbow kullanıcısına yanıt
    Dil bölümleri okulda çok rahat gözüyle bakılan bölümlerdir. Toefl da ielts de geçerli.
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Hiç problem değil pre intermediate olursun diye tahmin ediyorum. Ben de öyleydim. Rahatlıkla geçtim. Şimdiden başlamana çok gerek yok ama başlayacaksan gramer çalış, ve kelime ezberle. Kpds için, toefl için vesaire önemli kelimelerin listeleri oluyor. Onlardan yararlanabilirsin.
  • Hocam boun belki en sosyal okul tanıdığım sosyoloji mezunu bitirir bitirmez işe girdi, temel bilimler için akademisyenlik olmazsa işe girme oranı nasıl? Daha doğrusu tanıdığın fizik kimya matematik mezunları ne yaptı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bobselam6155 B kullanıcısına yanıt
    Bölümün biraz zor olduğunu duydum. Konular kimyadan ziyade makine mühendisliğine daha yakınmış. İş imkanları iyi bildiğim kadarıyla. Neden açık ara en düşük mühendislik olduğuna dair bir fikrim yok. Vakti zamanında öss de en yüksek puanla öğrenci alan bölümmüş. Onun dışında koz ağırlıklı bir bölümdür. Bu kadar bilgim var.
  • Bilkent hakkında bir fikrim yok.
    Artılarından başlarsak, güzel bir kampüsü var. E5 e türeyen üniversiteleri, iş hanlarındaki fakülteleri düşünürsek bu boğaziçi için büyük bir artı. Yemek, yurt fiyatları fazlasıyla uygun. Sosyal etkinlikler açısından çok zengin. Her gün okul email gönderiyor ve maili açtığımda bir sürü konferans, konser, atölye olduğunu görüyorum. Öğretim üyeleri kaliteli. Erasmus ve exhange programlarında birçok okulla anlaşmamız var.
    Eksilerine gelirsek, derslerin birçok bölümde sığ, bazen gereksiz ama her nasılda aynı zamanda da zor olduğunu düşünüyorum. İngilizce ilerleyen zamanlarda bir problem olmuyor pek ama yine de ingilizce öğretilen bir dersin öğrenciler tarafından yeterince özümsenmediğini düşünüyorum.
  • BloodOnMyName B kullanıcısına yanıt
    Diyelim ki sen siyaset okuyorsun iktisada geçmek istiyorsun. Bunu 2. Dönemden itibaren yapabilirsin. İktisada başvuruda bulunuyorsun. Senin not ortalamana bakıyorlar. Bazı bölümler motivasyon mektubu da yazdırır. Kimisi de mülakat yapar. Seni sıralarlar diğer başvuranlarla birlikte. Nuna göre alınır veya alınmazsın. Bu kurumiçi yatay geçiş.
    Bir de kurum dılı var. Odtü felsefeden boğaziçi felsefeye geçmek istiyorsun diyelim. Bu süreci bilmiyorum ama kurumiçinden çok farklı olduğunu zannetmiyorum.
    Ayrıca ösym puanıyla yatay geçiş var. Kaldırıldı diye duydum bilmiyorum.
  • Prestidigitation kullanıcısına yanıt
    Maalesef bir bilgim yok ama dilciler arasında dilbilimin takdir gördüğünü duymuştum.
  • murata42 M kullanıcısına yanıt
    Kendimden örnek vereyim. Yaklaşık aylık 400-450 liraya geçiniyorum buna yurt, ulaşım, ders materyalleri, yemek hepsi dahil. Okulun yurdu sana kesin çıkar. Çok ucuzdur. Kilyosta 150 liraya kalırsın. Sabah 1, akşam ve öğlen 1.5 lira yemek ücreti. Gerçi buna zam yapacaklar büyük ihtimal.
    Yani gördüğün üzere gayet rahat geçinilir tabi içki sigara işin içine girerse durum farklı olacaktır.
  • İibf deki diğer bölümlere göre biraz daha zor ama ufuk açıcı bir bölüm. Dersleri insana çok şey katıyor, bakış açısını genişletiyor.
  • clifford kullanıcısına yanıt
    Ham puan.
  • EclipseIV E kullanıcısına yanıt
    Yazılıma yönelen çok var. Bilgisayar mühendisliği bölümünde matematik kökenli hoca var.
    Onun dışında ekonomi düşünebilirsin.
    Biraz zor olduğunu duydum ama çok bir bilgim yok.
    Mühendisliğe geçiş yok diye biliyorum. Matematik diğer bilimlerle çap yapabiliyor ve onlara geçiyordu.
  • İngilizce öğretmenliğine yapamazsın ama batı dillerine geçiş mümkün. Hocaların iyisi var kötüsü var. Kaprisli olan çok yok. Onları da bir şekilde idare ediyorsun. Edebiyat yüzde 30, diğer bölümler yüzde yüz ingilizce. Dersin ne kadar ingilizce olacağı hocanın insiyatifinde. İlk sene derslerinde hocalar araya türkçe sıkıştırıyorlar, bazısı yarı ingilizce yarı türkçe işliyor ama sonraki seneler dersler komple ingilizce oluyor genelde.
  • Öğretmenlik yapanlar var. Bankaya giren fizikçi biliyorum. İlaç firmasında çalışan kimyacı var. Ekonomi yüksek lisansı yapan matematikçi var.
  • dukagjini D kullanıcısına yanıt
    Hocam dereceden kastınız ne? Dereceyle girenler ucret odemiyor mu? Yoksa başka bir ayrıcalık mi yapılıyor?

• Bogazici insaat genel olarak nasil? Bu bolukden mezun olan tanidiklarin var mi? Memnunlarmiydi? Ya da su anda okuyanlar memnun mu?

• kkfl23 kullanıcısına yanıt
    Yurt üctetinden muaflar. Okuldan başarı bursu, kitap bursu falan alabiliyorlar. Hazırlık okuyacaklarsa ve şehir dışındanlarsa kilyosa gitmek zorunda değiller kuzey kampüsde okuyabiliyorlar.
    Ben bu yıl hazırlık okudum sanırsam yazdığın eski sistem.Beginnerlar eski yadyokda 5 gün.pre ve interler yeni yadtokta 5 gün.Advanced 4 gün.

Hocam dereceden kasit ilk 100 e mi girmek gerekiyor

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.