Şimdi Ara

[b]Boğaziçi Sosyoloji mi Galatasaray İşletme mi?[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok fena ikilemde kaldım.İlerde özel sektörde çalışmak istiyorum bir yanda boğaziçinde sosyoloji okuyup işletme master ı yapmak var diğer yanda direktman işletme okuyup farklı bir alanda master yapmakta var..yardımcı olur musunuz?

yok mu ya birşey söyleyecek olan :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anya -- 30 Temmuz 2009; 21:29:07 >

• Kaç tane konu açmayı planlıyorsunuz?
  • Eger galatasarayda okumak istiyorsan ve fransizca bilmiyorsan iki sene fransizca biliyorsan 1 sene hazirlik okumalisin bilmem biliyormuydun ayrica bogazici iktisati neden düsünmüyorsun üzerinede isletme mastiri yaparsin yada odtü isletme ,bogazicinde ic yatay gecis varmi ben bir arastir derim eger bu kadar bogazicinde okumak istiyorsan yada cift dal uygulamasi hem sosyoloji hemde isletme okursun ayrica özel sirketler branslarina göre farklilik göstteriyorlar yönetici seciminde bence mühendislik okuyup isletme mastiri yapmak en iyisi .
  • ama sosyoloji ve iktisat çok farklı dallar çift anadal programıda ortalamanın 2,90 a düşmemesini gerektiren bir program yani epey zor...
    istanbul dışına gidemiyorum ne yazık ki..boğaziçi iktisat tutsa keşke ama emin değilim
  • Hangi akıl ve mantık sosyoloji ve işletmeyi yan yana koyar ver birbirinin üstüne yüksek lisans yapar anlamıyorum?Sosyoloji insan bilimidir.İşletme para bilimidir.Arada dağlar kadar fark var.Sosyoloji üzerine işletmede yüksek lisans yapan birisinin ekonomik bilgisini işletme 1. sınıf öğrencisi bile tartışır.Diplomadaki damga mı önemli yoksa yapacağınız iş mi?Kaldı ki iki şıkta iyi üniversiteler.

@serhatsb

İktisatçının işletme üzerine yüksek lisans yapmasına ihtiyacı yoktur.Bilgi ve diğer konularda iktisat daha ileri seviyededir
  • Özel sektör öncelikli isletmeci ariyor iktisatci degil.
    SINIRLI KAYNAKLARI SINIRSIZ INSAN GEREKSINIMLERINE NASIL UYDURABILIRIM DIYEREKTEN yola cikan bir bilimle sirket yönetimi üzerine kurulu bir bölümü bu daha iyi ve ya bu daha iyi degil diyorsan haksizlik ediyorsun demektir bence .dpt ye gireceksen iktisatci olmak gerekir koc a gireceksen isletmeci olacaksin demektir yok ben ikisinide deniyecegim diyorsan iktisat üzerine isletme mastiri daha fiyakali olur.Benim düsüncem bu ayrica arkadas bogazicinde okumak istedigi icin ve puanida sosyolojiye yettigi icin sanirim tercih ediyor ayrica hatirliyorum türkiyede yurtdisi merkezli dünya capinda bir bilisim sirketinin basinda antropoloji(isletme ve ya iktisatla ne alaka olacak bir dal hatta sosyoloji bu dalin yaninda isletme gibi kalir bence)mezunubir zat vardi.

Isimli bir üniversiteyi bitirdiysen,okulda ve disarda sosyalsen,kendini iyi yetistirip pazarlayabiliyorsan isin kolaydir bir de dayin varsa bitti demektir,fakat devlette ise girmek istiyorsan bitirdigin bölümden ziyade bitirdigin fakülte daha önemli,iktisadi idari bilimler fakültesini bitir bankacida olursun ,kaymakamda eskiden öyleydi simdiyi bilemem ama .

ODTU idari bilimleri neden tercih etmiyorsun ki?isbankin basinda bir odtu lü var

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

Özel sektör öncelikli isletmeci ariyor iktisatci degil.
    SINIRLI KAYNAKLARI SINIRSIZ INSAN GEREKSINIMLERINE NASIL UYDURABILIRIM DIYEREKTEN yola cikan bir bilimle sirket yönetimi üzerine kurulu bir bölümü bu daha iyi ve ya bu daha iyi degil diyorsan haksizlik ediyorsun demektir bence .dpt ye gireceksen iktisatci olmak gerekir koc a gireceksen isletmeci olacaksin demektir yok ben ikisinide deniyecegim diyorsan iktisat üzerine isletme mastiri daha fiyakali olur.Benim düsüncem bu ayrica arkadas bogazicinde okumak istedigi icin ve puanida sosyolojiye yettigi icin sanirim tercih ediyor ayrica hatirliyorum türkiyede yurtdisi merkezli dünya capinda bir bilisim sirketinin basinda antropoloji(isletme ve ya iktisatla ne alaka olacak bir dal hatta sosyoloji bu dalin yaninda isletme gibi kalir bence)mezunubir zat vardi.

Isimli bir üniversiteyi bitirdiysen,okulda ve disarda sosyalsen,kendini iyi yetistirip pazarlayabiliyorsan isin kolaydir bir de dayin varsa bitti demektir,fakat devlette ise girmek istiyorsan bitirdigin bölümden ziyade bitirdigin fakülte daha önemli,iktisadi idari bilimler fakültesini bitir bankacida olursun ,kaymakamda eskiden öyleydi simdiyi bilemem ama .

ODTU idari bilimleri neden tercih etmiyorsun ki?isbankin basinda bir odtu lü var

Ben ULB üniversitesi ekonomi(iktisat) bölümü 2. sınıf öğrencisiyim.Türkiye'deki işletme fakültelerinin programlarınada baktım.Birinci sınıfta gördüğümüz dersleri 2 ya da 3'de görüyorlar.Özel sektör hangisini tercih eder diye tartışmak bile zaman kaybı bence...Tabi hiyerarşik düzende alt sıralara gidildikçe, kadro sayısı artar.Bu da normaldir.İktisat üzerine işletme okuyup sıradan olacağınıza, finans gibi bir yüksek lisans yapıp uzmanlık alanınızı derinleştirin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bogazici olasiligi varsa baska bisey dusunme bile derim.. Ama bence Galatasaray her turlu uzak durulmasi gereken bir kurulus, ben bugun bunu gordum. Okula tanitim diye gittik agizlarini bicak acmiyo valla ihtiyaclarimi mi yoktur nedir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Hangi akıl ve mantık sosyoloji ve işletmeyi yan yana koyar ver birbirinin üstüne yüksek lisans yapar anlamıyorum?Sosyoloji insan bilimidir.İşletme para bilimidir.Arada dağlar kadar fark var.Sosyoloji üzerine işletmede yüksek lisans yapan birisinin ekonomik bilgisini işletme 1. sınıf öğrencisi bile tartışır.Diplomadaki damga mı önemli yoksa yapacağınız iş mi?Kaldı ki iki şıkta iyi üniversiteler.

@serhatsb

İktisatçının işletme üzerine yüksek lisans yapmasına ihtiyacı yoktur.Bilgi ve diğer konularda iktisat daha ileri seviyededir

İnsan=Para
  • quote:

Orijinalden alıntı: derZyklus

Bogazici olasiligi varsa baska bisey dusunme bile derim.. Ama bence Galatasaray her turlu uzak durulmasi gereken bir kurulus, ben bugun bunu gordum. Okula tanitim diye gittik agizlarini bicak acmiyo valla ihtiyaclarimi mi yoktur nedir..

Siz bide öğrenci işlerini görseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noir Désir -- 2 Ağustos 2009; 7:26:55 >
  • Senin okudugun bölüm bizim buradaki gibi 4 sene yerine 3 sene oldugu icindir 2. sinifin derslerini 1. sinifta görmen.
    Ayrica bununda fazla önemi yok ha 2.sömesrirda görmüssün ha 4. sömestirde.

Siradanlik anlayisin cok farkliymis senin,
    odtü de veya bogazicinde ingilizce iktisat okuyup
    bogazicinde veya digerinde isletme mastiri yapmak siradanlik

oluyor da yeni dogmus emekle me asamasinda bir üniversede fransizca iktisat okuyup finans mastiri yapmak siradanlik olmuyor

Finascilarin dünyayi ne hala getirdigini gördük bu arada bunlarin yaptiklarindan sonra bir kara cuma oldu 80 kara cuma .

Neyse sana egitim hayatinda basarilar umarim vatana millete faydali olursun.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

Özel sektör öncelikli isletmeci ariyor iktisatci degil.

Ben ULB üniversitesi ekonomi(iktisat) bölümü 2. sınıf öğrencisiyim.Türkiye'deki işletme fakültelerinin programlarınada baktım.Birinci sınıfta gördüğümüz dersleri 2 ya da 3'de görüyorlar.Özel sektör hangisini tercih eder diye tartışmak bile zaman kaybı bence...Tabi hiyerarşik düzende alt sıralara gidildikçe, kadro sayısı artar.Bu da normaldir.İktisat üzerine işletme okuyup sıradan olacağınıza, finans gibi bir yüksek lisans yapıp uzmanlık alanınızı derinleştirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 11 Ağustos 2009; 17:39:47 >

• Ben diyorum ki iktisat okuyan adamın işletmede yüksek lisans yapmasına gerek yok.Yazdıklarımın içeriğine cevap yazacağınıza başka şeylere takılıyorsunuz galiba...

quote:

Finascilarin dünyayi ne hala getirdigini gördük

Hadi o zaman finans uzmanlarının işini başkaları yapsın.Kimin yapmasını istersiniz?Pazarlamacıların mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 11 Ağustos 2009; 20:13:19 >
  • kardeş eger yüksek lisans falan düşünürsen sosyoloji daha mantıklı bence cünkü sözel bölümlerde cok basit yuksek lisans ve yurt dısı egitimi eger ingilizcede kasarım diyorsam sosyoloji bence cok mantıklı kücümsencek bi bölüm değil sosyoloji kendine geliştirirsen önemli biri olursun
  • Egitim hayatinda basarilar umarim Vatana Millete faydali olursun.
    quote:

Ben diyorum ki iktisat okuyan adamın işletmede yüksek lisans yapmasına gerek yok.Yazdıklarımın içeriğine cevap yazacağınıza başka şeylere takılıyorsunuz galiba...

quote:

Finascilarin dünyayi ne hala getirdigini gördük

Hadi o zaman finans uzmanlarının işini başkaları yapsın.Kimin yapmasını istersiniz?Pazarlamacıların mı?
  • SEN ULB hakkında hiç bi şey bilmiyorsun galiba ULB 175 yıllık bi üniversite bi de diyosunki daha emeklemeye baslayan üniversite diyorsun yuh sana,söyle bi şey daha var ULB dünyanın en iyi 500 üniversite sıralamısda 197....ULB okuyan türkiyede boğziçi,galatasaray,odtü den 10 gömlek üstündür...baska sorun varmı??*işte alsana sıradanlık
  • işletme varken sosyoloji okunur mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.