Şimdi Ara

Boğaziçi puanları niye haddinden fazla yüksek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İyi okul ama bana biraz fazla abartılıyor gibime geliyor
    Standart bi öğrenci profili var isim,yabancı ünileri andıran binası,Amerikan kültürünün esintileri falan filan...
    Tabi boğaz manzarası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UGzeg U kullanıcısına yanıt
    Bilkent=boun>odtü=sabancı=koç>>>>>itü bilgisayar da yanlış araştırmışsın

• 11THdoctorr kullanıcısına yanıt
    Hocam bence siz yanlış araştırmışsınız. Bilgisayarda ODTÜ BOUN'u geçer. BOUN isimden dolayı sadece yukarıda kalabilir. ODTÜ'nün teknokenti bile boğaziçini geçmeye o yönde yeter. Ayrıca eğitim alanı, laboratuvar vb. BOUN'dan daha geniş.

• UGzeg U kullanıcısına yanıt
    ee ve makina inşaat da haklısınız hocam ama boun gerek hocaları gerek programıyla gerek hoca öğrenci ilişkisi sinerjisiyle bilgisayarın barçasıdır bilgisayar mühendisliği içinde yeterli güncel lablara sahip
    EDİT:Bilkent de realidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11THdoctorr -- 26 Temmuz 2016; 16:16:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Tenth Doctor

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Kazandın mı? Hayır. O zaman SUS. Kıskanma.

Sözelden o bölümleri kazanmak herhalde çok zor
  • Adamların mezunları CEO oluyorlar yönetici oluyorlar dünya çapında şirketlerde, hocaları Harvard gibi bir çok lider üniversiteden doktoralı, Güney kampüsü eşsiz. Haddinden yüksek değil, hakettiği için yüksek. 77000 sıralama almış adam kalkmış Boğaziçi'ni eleştiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 26 Temmuz 2016; 17:18:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crescentleap

quote:

Orijinalden alıntı: supergoktugtr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

Oturup sana bogazicini anlatmak istemiyorum cunku cok useniyorum. Sana sadece sunu gostermek istiyorum, saniyorum ki anlarsin bunun nedenini:http://www.pols.boun.edu.tr/?q=tr/neredeler-3

kiytirik universitelerin ayni bolumunden mezun olanlar garsonluk yaparken bogazici mezunlari belki adini bile telaffuz etmeye ingilizcenizin yetmedigi yabanci universitelerde kolaylikla yuksek lisans yapabiliyor. Mezunlar arasinda bir dolu docentlik ve de profluk yapan da var o universitelerde. Bogaza sifir oldugu icin vermiyorlardir o unvanlari degil mi?

Öyle ya da böyle dünyanın en iyi 500 Üniversite arasına bile girememişler, doğru mudur? Buna rağmen bir devlet üniversitesi nasıl bu kadar yüksek puandan alır şaşıyorum. Sosyoloyi küçümsediğime bakmayın ve yanlış anlamayın ben Türkiye'deki sosyolojinin geleceğini küçümsüyorum çünkü kimse değer vermiyor. Yoksa sosyoloji ve felsefe alayından daha önemli ve daha güzel bölümler aslında, iş imkanı yok.

Boğaziçi'ne her girenin heralde su gibi İngilizcesi var ki kısa sürede böyle imkanlara kavuşuyorlar? 1 sene hazırlıkla ne kadar öğretebilirler ki ingiltereye gidip öğrenen birine oranla sanki?

Oncelikle dunyanin en iyi 500 universitesi arasindadir (399.). Bogazici turkiye'nin en iyi universitesiyken turkiye'nin en iyi ogrencilerini almasi nasil sizi sasirtiyor, bunu da ben anlamiyorum. henuz bogazici ogrencisi degilim. Fikirlerim arastirmalarimin ve tanidiklarimin sonucunda olustu. Sosyoloji ve felsefe bolumlerini arastirmadim ama bogazici'nin akademisyen yetistirmede ve yurtdisina acilma konusunda 1 numara oldugunu biliyorum. Bu bolumler icin de aynisi gecerlidir muhtemelen.
    Sirf ingilizce ile bu is olsaydi isi gucu birakir ingilizce kursuna yazilirdim. :D Hazirlik egitimini gormedigim icin bir sey diyemeyecegim ama ogreniliyor demekki bir sikayet duymadigima gore. Devlette okumussan 8 senedir, ozeldeysen 12 senedir ingilizce dersi goruyorsun. Sakir sakir olmasa da bir ingilizce temelin vardir herhalde. Ingilizce en son dert edecegin sey olsun yani hocam.

Nerde 399. Cok merak ettim 2 farkli arastirmaya gore 1.bilkent 2.odtu ve 1.odtu 2.bilkent yani bogazicini gormedim ben. Ve bu anlattiklariniz resmen bilkent.

2015 yilinda yapilan QS World University Rankings'e gore dunyada 399. ve ayni zamanda bu siralamayi Bilkent'le paylasiyor. "Resmen bilkent"ten kastiniz muhendislik egitimiyse hakli olabilirsiniz cunku fikrim yok muhendislik egitimiyle alakali ama sosyal bilimleri kastettiyseniz cok fena yaniliyorsunuz. Bu iki universitenin de turkiye'nin en iyileri oldugu bir gercek. Siz neden bogazicine bu kadar dusmansiniz? Kazanamadiginiz icin mi yoksa baska bir sebep mi var?

Şahsen muhendislik olarak cevap verdim. Diger bolumler hakkinda bilgim yok. Ve de koskoca bogazici yani kucumsenecek bir universite degil ama istanbulda olmasi sebebiyle okulun puanlarinin abartildigini dusunuyorum.

• Boğaziçi'ne gideceğime bilkent'te %50 burslu okurum daha iyi.

odtü bilkent varken boğaziçi çöp + leş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sözel ve tm bölümlerinin çoğunda ve kampüs konusunda rakipsiz olduğu için bence. mühendislikte odtü, bilkent vsyle yarıştığı bölümleri vardır tabii ki. ama istanbulun öyle mükemmel yerindeki kampüsü onlardan bi kaç adım öne geçiriyor onu. benim için ve belli ki yüksek sıralama yapanların belirli bi kısmı için de böyle. ama yine de her mezunu ceo oluyomuş gibi konuşmaya gerek yok, devlette lise hocası olanı da var gayet. bizim okuldaki matematikçi mesela boğaziçi matematik mezunu.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.