Şimdi Ara

Boğaziçi Fizik vs Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıralamam 2k. Fiziği çok seviyorum fakat gittiğimde düşündüğüm ortamı bulamamaktan korkuyorum. Sizce fizik mi tıp mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fizik sevebilirsin ama beklediğin fizikle gerçekte olan bir biriyle uyuşmayacak büyük ihtimal bende popüler bilim olarak fiziği çok seviyorum ve boğaz içi fizik yazmalı mıyım diye düşündüm sonra internetten biraz fizik dersi dinledim ( mesela kuantum ile ilgili üniversite derslerini youtubeden bulup ) aradığım şeyin bu olmadığını fark ettim

Orijinalden alıntı: fuzyonreaktoru

Sıralamam 2k. Fiziği çok seviyorum fakat gittiğimde düşündüğüm ortamı bulamamaktan korkuyorum. Sizce fizik mi tıp mı?

Bu soruya cevap olarak 2side değil odtüde mühendislik diyorum

• kardeş bir kere aklına mühendislik değil tıp gelmiş, buradan iki ihtimal çıkar: tıpı da fizik kadar seviyorsun veya gelecek kaygın var. eğer tıpı da seviyorsan şöyle düşün, tıptan mezun olunca kesinlikle tıp alanında çalışacaksın, ama fizikten mezun olunca çok farklı işler yapmak zorunda kalabilirsin, bölümü üçüncülükle bitirip üstüne ingilterede master yapıp şu an bir milyoncu dükkanı işleten tanıdığım var. ne anlamı kaldı o zaman üniversite okumanın? eğer gelecek kaygın varsa da zaten fizik düşünmen başlı başına saçmalık. illa içinde kalacaksa mühendislik yaz, tatmin olacak kadar fizik dersi alırsın zaten. bir de fiziği gerçekten o kadar sevseydin boğaziçi değil odtü düşünürdün, sonra da advanced sınıfta olabilecek en yüksek kaliteli fizik eğitimlerinden birini alırdın.

aklına tıp da gelen birinin fizik yazması her türlü saçmalıktır. bir de tanıtımlara kanma, fizikle alakalı olarak gösterilen ama aslında her vasıfsızın yapacağı işleri de fiziğin çalışma alanları olarak gösterirler bazen. örneğin adli fizik, yaptıkları su tankı içinde falan ateş edip çıkan sonuçları cinayet ortamı ile karşılaştırmak sadece. öyle hesaplamalı şeyler falan anca filmlerde yapılıyor.

fizikle hobi olarak yine ilgilen, veya odtü makine falan yaz fizik okumuş kadar ol, ama bölümüne gidersen hiçbir şekilde umduğunu bulamazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de boğaziçinde moleküler biyoloji ve genetik düşünüyordum detaylı araştırma sonucu vazgeçtim. maalesef ki ülkemizde temel bilim okunmaz. bir yerlere gelmen falan zor amerikadaki birine göre en az 3-0 geriden başlıyorsun. ülkemizde bilime verilen değer çok sınırlı yine de sen iyice düşün taşın araştır ideallerinden vazgeçemiyorsan seç
    ama idealler bir bakarsın değişivermiş
  • Merhaba arkadaşım sana şöyle diyebilirim ki herhalde ruh ikizimi buldum.Geçen sene sınava girmiş biri olarak boğaziçi inşaat mühendisliğine yerleştim.Bu konuda (neden inşatta olduğum) çok fazla ayrıntıya girmiyicem konudan sapmamak için fakat şöyle diyebilirim ki bölümümü kesinlikle değiştiricem. Aklımda bir yanda ezelden beri sevdiğim ilgi duyduğum fizik (boğaziçi ya da odtüde ) diğer yanda fizik kadar olmasa da yine gayet ilgi duyduğum tıp (çapa).Ben tıp konusunda karar kıldım ve bu konudaki fikirlerimi paylaşıyım.İlk başta kesinlikle ve kesinlikle para önemli olsa dahil para sebebiyle meslek seçmediğimi söyliyim zaten böyle seçersen mutsuz olursun. Fizik konusunda ilk olarak odtü ve boğaziçi gayet iyi üniversiteler ve verdikleri lisans eğitimi gayet sağlam yalnız 2k olan biri olduğuna göre fiziği özel sektörde vs çalışmak için değil bildiğin araştırmacı akademisyen olmak için seçmek istiyorsun.Durum böyle olunca senin almanya amerika japonya ( ingilizce eğitim varsa ) gibi ülkelerde yüksek lisans yapman şart yoksa fizik mezunu olup işsiz kalmasan bile hayallerindeki fizikçi olamazsın.Gel gelelim yüksek lisansta yurtdışında iyi bir yere kapak atmış bir fizikçinin maaşı zaten doktordan farksızdır ileriki yıllarda.Dünyada ilk 10 dadır gelişmiş ülkelerde fizikçi maaşları .Gelelim tıbba.Tıp her ne kadar araştırma imkanları türkiyede bir yurtdışı olmasa da bana göre türkiyenin dünyayla başa baş gittiği tek pozitif bilimsel alandır.Yani bir doktor ister uzmanlığa yurtdışına kaçsın ister türkiyede kalsın bilimsel olarak iş alanı olarak kafası rahattır (genetikçi olcam diyosan durum farklı).Bir fizikçinin tıpçıdan farkı yoktur ikisi de ömür boyu okumaya mahkumdur fakat tıpta tek fark uzmanlık yaparken çalışıyor sayılırsın ve maaş alırsın.Türkiyede kalırsan herkesin ağzında sakız olan bir TUS vardır ki çalışan adam gayet başarılı olur onu da hiç düşünme .
    Benim için hayatı fark şurada ortaya çıkıyor : Bir fizikçi ülkemizin temel bilimleri verdiği önem ve yatırımlar artmadıkça bu ülkede pek fazla tutunamaz eğer senin türkiyede kalma gibi bi derdin yoksa eğer fiziği daha çok seviyorsan fiziğe gir.Ben fırsat olursa yurtdışına çıkarım fakat benim yuvam türkiye aslen mesleğimi burada sürdürücem dediğim için bu konuda tıp +1
    ikinci ayrıma gelince de fizik ve biyoloji . her ne kadar tanıdıklarım tıptaki biyoloji lisede gördüğün biyoloji gibi değil konular çok spesifik ve kimyasal ağırlıklı dese de (3 senelik temel bilim eğitiminden bahsediyorum ) her türlü fiziğe göre baya baya ezber.
    ben fen bilimlerini ayırt etmeden sevsem dahi fiziğin o yorumsal kısmı her zaman ilgimi daha çok çekmiştir ve sayılarla uğraşmayı severim.bu konuda fizik +1
    son olarak düşündüğüm şey de mesleğin senin için yaratıcağı haz maneviyat : evet belki ciddi anlamda fizik alanında bir şeyler bulsan çok hoşuna gidebilir bu seni tatmin edebilir ismini yazdırabilir fakat bir doktorun yaptığı hasta yakınlarının yüzünü güldürmek bile manevi olarak bambaşka bir şey bana göre .bu son madde biraz karakteristik bir şey ama manevi tatmini her türlü tıbbın çok daha fazla olduğunu düşnüyorum . hee bir de buraya ana dilinde eğitimi eklemedim bana göre çok çok büyük bir faktör benim ingilizcem iyi , iyi olmayanlar da gayet rahat geliştirebilir ama eğitimimi türkçe almak istediğim için yine tıp bir tık daha önde +2
    2k olmuş adamsın çalışkan zeki biri olduğun ortada bu tercihi yapmadan önce mantıklı düşün benim gibi bi senen bomboş geçmesin sonra pişman olursan :D
    istersen bana özelden yazabilirsin zaten eğer tıp seçersen istanbulda aynı okulda olma olasılığımız baya yüksek şimdiden hayırlı olsun

• Dostum illa fizik yazacaksan koç fizik yaz

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.