Şimdi Ara

Boğaziçi BÖTE? Önerileriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle, BÖTE: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi.
    Bölüm en son 97k ile kapatmış ben 70k'yım. Bilgisayar Mühendisliği istemiştim ama İstanbul'da tutmuyor ve Kocaeli'ye falan da gitmek istemiyorum. (Üniversite ile alakalı değil, bazı sebeplerden dolayı şehrimde kalmam lazım.)
    Mezunlarının yarısından azı mesleğinde öğretmenliği tercih ediyormuş tanıtım günlerinde söylendiğine göre. Ben öğretmen olmak istemiyorum. Buradan mezun olan ya da mezun bir tanıdığı, bir fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Başka departmanlarda çalışma imkanları neler? Dersler Erasmus+ için gerekli ortalamayı kasmaya elverişli mi? Kendimi geliştirirken ne tür alanlara yönelmeliyim. Okulda verilecek kodlama dili C, C+, C++ diye duydum. İngilizcem intermediate ama hazırlık okumayı ve o yılı kendimi geliştirmeye ayırmayı düşünüyorum. Önerileriniz?



  • Normalde pek forumda takılmam öylesine bakarken konu denk geldi ve bir kaç bir şey yazayım dedim yardımcı olabilirsek ne mutlu. Ben de Boğaziçi cet mezunuyum namı diyar böte. Öğretmenlik olduğu için dersler eğitim ağırlıklı. C, C++, C#, ASP.Net zorunlu derslerin olacak bunun dışında istediğin kadar seçmeli ders alabilirsin tabi zamanın kalırsa : ) Erasmus bizim bölümden pek çıkmıyor bunun nedeni de anlaşmalı üniversiteler yanılmıyorsam Almanya'da idi. Kimsenin de almancası olmadığı için doğal olarak erasmusa başvurmuyor. Özelde öğretmen olanlar var ama orana vurursak yarı yarıyadır yani yazılım alanında çalışanlarda oldukça fazla. Başka sorun olursa gördüğüm vakit cevaplayabilirim fakat bu bölümü seç veya seçme diyemem o topa giremem : ) Hayatının en önemli seçimlerinden biri olacak düşün taşın sor soruştur ve karar ver.
  • Geçen sene 60k civarı Boğaziçi Böteye yerleştim, ama bölüme geçmek nasip olmadı, hazırlığı veremedik daha.
    Okula gelip hazırlığı direk veren oldukça az :) Boğaziçi hazırlığı diğerlerine benzemiyor pek, yani intermediate'sin
    ama kime göre :D o yüzden sıkı bir hazırlık dönemini okumayı göze alacaksan gel, kazanıp okuduğunda daha iyi
    anlarsın ne dediğim. Bizim bölümdeki arkadaşların çoğuyla hazırlıkta tanıştım, sıralaması 30-50k civarları daha çok.
    Her ne kadar bölüme geçmesemde tavsiye ederim. Bir çok iş imkânı mevcut. Mezun olan hocam daha iyi bilir bu işleri.
    Ortam da gayet güzel, hocalara diyecek söz yok zaten.
  • hort
  • Zamanında bu bölümde okuyan arkadaşlardan hala forumda olan varsa yorumlarını merak ediyorum. Ben de bu sene tercih etmeyi düşünüyorum da çok kararsızım. Ben de konu sahibi gibi bilgisayar mühendisligi istiyordum fakat malum sıralama aşırı yüksek bundan dolayı CET yazmayı düşündüm. Benim yazılım temelim liseden var, yapay zeka ile ugraşıyorum (TÜBİTAK projelerim falan var bir sürü yarışmaya katıldım). BOUN sitesini inceledigimde CMPE'de yüksek lisans için illa da CMPE mezunu olmak gerekmiyormuş, bu şekilde CET lisans yapıpı yüksegini CMPE'de yapan bildikleriniz var mı? Bir de bu bölümden mezun yapay zeka ile ugraşan bildikleriniz var mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.