Şimdi Ara

Boğaziçi bırakmış dostunuza tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
3.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar madem boğaziçi bu kadar önemli Sayısaldan 344 yaparak Fen Bilgisi Öğretmenliği(İngilizce) okuyabilirsiniz. Sıralama olarak 100 bin. Eşit ağırlık iseniz 376 yaparak turizm işletmeciliği okuyabilirsiniz. Bu puanlar küçümsenecek puanlar değil ama hali hazırda 10 binlerce insanın yaptığı puanlar ve bu insanlar boğaziçinde okuyabilecekken Anadolu da mühendislik falan okuyorlar..
  • Hocam lütfen GERÇEKTEN bıraktığınızı söylemeyin. Dondurdunuz, değil mi?

Hani bu sizin hayatınız, kimseye karışmak falan düşmez. Ancak ben kimsenin üniversitesini bırakıp sınava hazırlanmasını doğru bulmuyorum. Çok riskli bir şey. Ya kazanamazsanız? (Allah göstermesin ama bu bir ihtimal.) O zaman dönecek bir yeriniz kalmaz. Ortada kalırsınız. Allah hayırlısını versin ancak bunlar çok riskli kararlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bataryabatar

Hocam lütfen GERÇEKTEN bıraktığınızı söylemeyin. Dondurdunuz, değil mi?

Hani bu sizin hayatınız, kimseye karışmak falan düşmez. Ancak ben kimsenin üniversitesini bırakıp sınava hazırlanmasını doğru bulmuyorum. Çok riskli bir şey. Ya kazanamazsanız? (Allah göstermesin ama bu bir ihtimal.) O zaman dönecek bir yeriniz kalmaz. Ortada kalırsınız. Allah hayırlısını versin ancak bunlar çok riskli kararlar.
    Oncelikle hassasiyetiniz icin tesekkurler,suanlık boğazici universitesinde beklemeli ogrenci kategorisindeyim.Eger bi sıkıntı cikarda kazanamazsam donecegim bi universitem var ayrica universiteyi kazandigim puanimda elimde ve bu puanla universiteler arasi yatay gecis veya bolum degistirme gibi seyler yapabilirim.

Benim tek istegim istedigim universite ve bolumu kazanip bu sinav batakligindan kurtulmak ve yoluma bakmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SCHİWERSKOPH

Oncelikle hassasiyetiniz icin tesekkurler,suanlık boğazici universitesinde beklemeli ogrenci kategorisindeyim.Eger bi sıkıntı cikarda kazanamazsam donecegim bi universitem var ayrica universiteyi kazandigim puanimda elimde ve bu puanla universiteler arasi yatay gecis veya bolum degistirme gibi seyler yapabilirim.

Benim tek istegim istedigim universite ve bolumu kazanip bu sinav batakligindan kurtulmak ve yoluma bakmak.

Alıntıları Göster
    Ha, gayet iyi hocam bu o zaman. Allah kolaylık versin. İnşallah tıp kazanırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: coreturk4

Arkadaşlar madem boğaziçi bu kadar önemli Sayısaldan 344 yaparak Fen Bilgisi Öğretmenliği(İngilizce) okuyabilirsiniz. Sıralama olarak 100 bin. Eşit ağırlık iseniz 376 yaparak turizm işletmeciliği okuyabilirsiniz. Bu puanlar küçümsenecek puanlar değil ama hali hazırda 10 binlerce insanın yaptığı puanlar ve bu insanlar boğaziçinde okuyabilecekken Anadolu da mühendislik falan okuyorlar..
    Aynen oyle hocam disardan bakan biri icin boğazici guzel bi marka fakat universite icinde bolumler arasi bi kast sistemi olusmus.

Benim gibi bogazicini zorunluluktan tercih etmis biri icin alismasi zor bir yer

• quote:

Orijinalden alıntı: bataryabatar

Ha, gayet iyi hocam bu o zaman. Allah kolaylık versin. İnşallah tıp kazanırsınız.

Alıntıları Göster
    İnsallah hepimiz istedigimiz hayatlara kavusuruz hocam saglicakla

• quote:

Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

Hangi bölüm olursa olsun Boğaziçi bir fırsattır. Boğaziçi bir markadır. İyi bir network kurmayı sağlar. Biraz akıllı biriyseniz Boğaziçi her kapıyı açar.
    Böyle ümitlerle üniversiteye yerleşmeniz üzücü. Gerçeklerle karşılaşınca yıkılıyorsunuz. Öyle bir dünya yok,olmadı da.

• uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Seneye Boğaziçi’nden yazarım sana öyle bir dünya var mı yok mu görürsün.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SCHİWERSKOPH kullanıcısına yanıt
    hocam bölümler arası kast sistemi dediğiniz şeyi açar mısınız biraz

• Hocam bende geçen sene Boğaziçi Turizm İşletmeciliğini kazandım hazırlıktayım bitmesine 1 ay civarı bir süre kaldı bölümler arası hiyerarşi için gözlemlerim şöyle. Eğitim Fakültesi için senelerdir dönen bir geyik varmış gereksiz, kapatılsın mimarlık açılsın falan gibi ama espriden öte bir şey değil. Birde sosyolojiden adam çıkmaz geyiği var ama kimse ciddiye almıyor sosyolojideki arkadaşım bile ara sıra bunu söylüyor birde UBYO kendini İİFB ile kıyaslıyor tabiki gerisinde kalıyor bu da aşikar ama onun dışında kimse sen bu bölümde okuyorsun buraya katılamazsın gerçek boğaziçili değilsin falan demez. Her kulup ve toplulukta her bölümden öğrenciler var arkadaş çevresinde falanda böyle bir şey duyamazsın. Bence sadece düşük puanla girenler kendilerini yüksek puanlarla kıyaslayıp kendi kendilerine triplere giriyor. Yani sonuç olarak hiyerarşi falan yok benim gördüğüm herkes işinde gücünde takılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peterrgriffenn

Hocam bende geçen sene Boğaziçi Turizm İşletmeciliğini kazandım hazırlıktayım bitmesine 1 ay civarı bir süre kaldı bölümler arası hiyerarşi için gözlemlerim şöyle. Eğitim Fakültesi için senelerdir dönen bir geyik varmış gereksiz, kapatılsın mimarlık açılsın falan gibi ama espriden öte bir şey değil. Birde sosyolojiden adam çıkmaz geyiği var ama kimse ciddiye almıyor sosyolojideki arkadaşım bile ara sıra bunu söylüyor birde UBYO kendini İİFB ile kıyaslıyor tabiki gerisinde kalıyor bu da aşikar ama onun dışında kimse sen bu bölümde okuyorsun buraya katılamazsın gerçek boğaziçili değilsin falan demez. Her kulup ve toplulukta her bölümden öğrenciler var arkadaş çevresinde falanda böyle bir şey duyamazsın. Bence sadece düşük puanla girenler kendilerini yüksek puanlarla kıyaslayıp kendi kendilerine triplere giriyor. Yani sonuç olarak hiyerarşi falan yok benim gördüğüm herkes işinde gücünde takılıyor.
    Benim arkadas ortamim alakali galiba durum,sende hakli olabilirsin mukemmeliyetci bi yapim var

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    git samsunda yaşa ama adını d vizyon reis diye koyma yaptığın şey visionary birinin yapacağı şey değil.

• legal tender kullanıcısına yanıt
    En doğru yorum.

• Evet doğru İstanbul öğrenciye göre pahalı bir şehir zaten, örnek vermene gerek yok bunu herkes bilir. Zaten doktordan fazla kazanırlar kimse kendini doktorlarla kıyaslamıyor. Neden böyle bir şey yazma ihtiyacı hissettin?

• Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt
    yanlış düşünüyorsun ama kendin tecrübe etmek istersen boğaziçi ve bölümleri orada bekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peterrgriffenn

Hocam bende geçen sene Boğaziçi Turizm İşletmeciliğini kazandım hazırlıktayım bitmesine 1 ay civarı bir süre kaldı bölümler arası hiyerarşi için gözlemlerim şöyle. Eğitim Fakültesi için senelerdir dönen bir geyik varmış gereksiz, kapatılsın mimarlık açılsın falan gibi ama espriden öte bir şey değil. Birde sosyolojiden adam çıkmaz geyiği var ama kimse ciddiye almıyor sosyolojideki arkadaşım bile ara sıra bunu söylüyor birde UBYO kendini İİFB ile kıyaslıyor tabiki gerisinde kalıyor bu da aşikar ama onun dışında kimse sen bu bölümde okuyorsun buraya katılamazsın gerçek boğaziçili değilsin falan demez. Her kulup ve toplulukta her bölümden öğrenciler var arkadaş çevresinde falanda böyle bir şey duyamazsın. Bence sadece düşük puanla girenler kendilerini yüksek puanlarla kıyaslayıp kendi kendilerine triplere giriyor. Yani sonuç olarak hiyerarşi falan yok benim gördüğüm herkes işinde gücünde takılıyor.
    valla on numara özetlemişsin hocam :D özellikle o triplere girme olaylarına katılıyorum. sene başında psikolojim bozulmuştu hazırlıkta. hala da takıyorum. ef'deyim ben de. o yüzden ybs için tekrar hazırlanacağım bu sene hazırlığı verdikten sonra. sadece trip yüzünden değil aslında, potansiyelimi kullanabileceğim ve sevdiğim bir alan müfredat ve fırsatlar olarak. ama hiyerarşi var gibi dediğiniz şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

Bu mesaj silindi.
    kararına saygı duyarız. ben samsun olayına takıldım. istanbul aşırı büyük bir şehir ama senin bu büyüklükte kaybolmana gerek yok. marmara tıpı kazanırsan kadıköyde çok rahat hayatını geçirebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.