Şimdi Ara

body building (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
247
Cevap
1
Favori
6.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • VUCUTÇU SÖZLERİ := Mıke Katz = Başka bir hödük gibi ismim sadece mezartaşında yazılı ölmek istemiyorum.İsmimle bir yerde zirvede ölmek istiyorum.Bu sporda küçük bir çentik açarak.Belki bundan 40 yıl sonra insanlar şöyle diyecek ''Hey bu adam Mr.America idi.''Bu bana yüzümde bir gülümseme ile ölmeme yetecek kadar mutluluk verir.

*Arnold Schwarzenegger*: Bazen beraber şakalaşırız ve iyi bir şişme elde ettiğimiz zaman iyi bir şişmenin boşalmaktan daha iyi olduğunu kabul etmemiz gerektiğini söyleriz.Fakat sokaktan biri bunu anlayamayabilir, ama bazenbir şişme hissedebileceğiniz en iyi duygudur.

Lawruence Samuel =Bize kasla kaplı ve iğrenç diyorlar.İyi size doğruyu söyleyeyim:Hiç bir zaman bu insanlara fazla aldırış etmem.Ne kadar çok konuşuırlarsa o kadar çok çalışmaya devam ederim.Çünkü bu benim olaya bakış açım.Bu benim yapmak istediğim yapmaya devam edeceğim şey.Ne dedikleri umrumda değil.Bunun çok iyi bir şey olduğuna inanıyorum ve Tanrı son nefesimi alana kadar ve gücüm yettiğince devam edeceğim.Bu sporu her zaman yapacağım.

Tony Roma:Eğer başka biri yapabiliyorsa bende yaparım.Ne kadar çok çalışma gerektiğini umursamam.Çalışma beni sıkmaz.O biliyor.Çok sıkı çalıştım-acıya dayandım inanılmaz bir ıstırap ve her dakikasını seviyorum.Hoşunuza gittiğinden değil ama bir şekilde acıyı iyi bir çalışma yaptığınızın yerine hissetmeniz gerekiyor.İnanın bana sıkı çalışma.Dünyada bu kadar çok acı -mücadele ve motivasyon isteyen bi şey, bir spor olduğuna inanmıyorum.Buna dayanabilen insan zirveye de ulaşabilir.

BE REAL...!

• cozb erittinmi yan yağlarını
  • Testosteron hormonu kas gelişimi ve kuvveti için bir anahtardır.Beslenmenizi ve antrenmanlarınızı testosteron seviyesini yüksek tutacak şekilde ayarlayabilirseniz vücut geliştirmede başarı potansiyelinizi %90'a çıkarmış olursunuz.

Testosteron vücudumuzdaki en önemli erkeklik hormonudur.İsminden anlaşılacağı üzere testislerde kolesterol esas alınarak günde 4-10mg üretilirler(300 ng/dl-1000ng/dl).Bu oran kadınlarda 10-12 kat daha düşüktür. Üç önemli fonksiyonu vardır;

Testosteronun androjenik etkileri denilen erkeklerde ikincil cinsiyet karakterlerinin gelişimi. Bunlara örnek olarak vücudun tüylenmesi,sakal çıkması,sesin kalınlaşması,libido,penisin büyümesi,sperm üretiminin başlaması diyebiliriz.Yani kısaca testosteron erkekleri erkek yapandır.
    Bizim için önemli olan anabolik etkisi.Testosteron protein biyosentezine etki ederek kas gelişimini direkt etkiler. Kas gelişimini hızlandırır,kırmızı kan hücrelerinin üretimini arttırır ve hastalık ve yaralanmalardan sonra iyileşme süreçlerini hızlandırır.Ayrıca metabolizmayı uyararak yağ yakımını hızlandırır. Sözgelimi kızlar ergenlik çağına girdikdiklerinde onların ikincil cinsiyet karakterlerini estrojen hormonu etkiler.Ve kızlarda göğüslerin gelişmesi,kalçaların genişlemesi ve vücudun yağlanması başlar. İşte bu nedenden dolayı kadın vücutçular testosteron kullanmaktadırlar.Yani testosteron olmadan kas gelişmez.
    Kandaki testosteron düzeyleri yüksek ise testisler hipotalamus'u uyararak daha az LHRH salgılanır.Böylece hipofiz daha az LH(luteinleştirici hormon)ve FSH(folikül uyarıcı hormon)salgılar. Sonuçta testisler testosteron üretimini azaltarak normal düzeye indirirler.Diğer bir ifadeyle çok testosteron vücut tarafından üretimi azaltılarak ya da hiç üretilmeyerek normal seviyeye çekilir.(steroid kullanımında estrojen üretiminin artması bu nedendendir)
    Ergenlik çağlarında testosteron düzeyleri zirvededir.İnsanın kanı kaynar,vücutta yüksek dercede libido ve fiziksel enerji mevcuttur.Fakat bu düzeyler ortalama 23-25 yaşlarından sonra azalmaya başlar.İleri yaşlarda androjen eksikliğine bağlı semptomlar baş göstermeye başlar.Buna bir de yetersiz beslenme ve aşırı antrenman eklenince kas geliştirmek imkansız duruma gelebilir.Altta testosteron düzeylerini doğal olarak yüksek tutmanın püf noktaları sıralanmaktadır:

Fazla çalışma,stres,düşük kalori alımı,düşük protein tüketimi ve vejeteryan diyetleri testosteron üretimini azaltır.
    En azından 0.8-1.5gr/kg protein alınmalıdır(bu oranlar horman seviyesi içindir,kas koymak için en az 2gr/kg) Arginin amino asidinin testosteron üretimini arttırdığı kanıtlanmıştır.Kırmızı et tüketimini çok azaltmayın.
    C ve E vitaminlerinin doğal düzeyleri korumada etkili oldukları bilinmektedir.
    Yeterli dinlenin(en az 7 saat uyuyun) ve düzenli antrenman yapın(çok setli çalışmalar ve yoğunluk çalışması testosteron üretimini arttırır).

• şimdi çok çok saoğl Mike.)))
  • noldu lam testesteronmu almayı düşünüyon buluırsan banada haber ver bende kullanim :::)
  • Vücudu formda tutmak için vücut geliştirme çalışmaktan daha uygun başka birşey yoktur . Sürat kazanmak yada kuvvetlenmek istemenizin önemi yoktur . Tüm bedeninizi düzenli olarak çalıştıracak ve geliştirecek tek faliyet , kullandığınız kiloları yavaş yavaş arttırarak yapacağınız ağırlık çalışmalarıdır .

Yirmi sene kadar önce olumsuz , olumsuz olduğu kadar da yanlış inanışlar vardı . Birçok koç ve diğer sporlarla ilgili bir kısım kişiler vücut geliştirmenin iri görünmeye ve hacim kazanmaya yaradığını , atletler için faydalı olmayacağını iddia ediyorlar . Onlara göre adelelik ve hantallık eş manalıydı . Tüm vücudcular adele yığınıydılar . Bugün vücud geliştirme ve ağırlık çalışmalarının her amaç için kullanılabileceği ispatlanmıştır . Günümüzde yüksek okul ve üniversitelerde ağırlık salonları kurulmuştur . Atletlerden basketçilere kadar bütün sporcular bunlardan faydalanmaktadırlar . Son on yılda Amerika'daki Tüm profesyonel futbol takımları uyguladıkları ağırlık çalışması programları sayesinde büyük ilerlemeler kaydetmişlerdir . Brian Oldfield'e ağırlık çalışmalarının kendisine ne gibi faydaları dokunduğunu sordum . Cevabı ilginçti : salonda kullandığı ağırlıkları arttırdıkça gülleyi daha uzağa attığını söyledi . 160 paund (72.64 kilo) ağırlığında bir kayakçı olan Karl Schranz , televizyonda bir gösteride 180 kilo ile squat(çökme) yaptı . Ağırlık çalışmaları ortopedik rahatsızlıklardan sonra uygulanan fizik tedavileri esnasında da kullanılmaktadır . Bobby Fischer , dünya satranç şampiyonasına hazırlanırken ağırlık çalışması yapmıştır .

Ağırlık çalışmaları vücudunuzdaki her adeleyi geliştirir . Bunu diğer sporlar için söylemek zordur . Örneğin tenisi ele alalım . Belli bir süreden sonra bacaklarınız gelişecektir , ancak omuzlarınızda , sırtınızda , göğsünüzde yada midenizde elle tutulur bir gelişme olmayacaktır . Aynı şeyi kayak yaparken farkettim . Bacaklar gayet iyi çalışırken , üst vucudun bundan aynı oranda nasibini aldığını söylemek zordu . diğer bir deyişle , birçok diğer sporda vücudun bir kısmı ihmal ediliyordu . Ancak , eğer düzenli ağırlık çalışmaları yapıyorsanız , kısa zamanda daha iyi bir görüntüye sahip olacağınız gibi , tenis , kayak , golf yada yüzmenizde büyük ilerlemeler kaydedeceğinizi garanti edebilirim . Dayanıklılık uyum ve elastikiyet kazanacaksınız .

Düzenli bir egzersiz programı size neler kazandırabilir?

Sadakatle çalıştığınız takdirde , kısa zamanda kuvvetinizde bir artış fark edersiniz . Mafsallarınızın hareket kabiliyeti ve elastikiyetiniz gelişir . Bedenen ve zihnen yaptığınız işlerinizi daha az enerji harcayarak icra etmeye başlarsınız . Daha iyi bir görünüşe sahip olursunuz . Stresle daha kolay mücadele mücadele edersiniz . Kalbiniz kuvvetlenir ve dolaşım sisteminiz güçlenir . Hastalıklara karşı bağışıklık kazanırsınız . Sakatlıklara karşı hassasiyetiniz azalacağı gibi hastalık yada sakatlık durumlarda iyileşme süreniz kısalır .

Bu bölümdeki yazılar Arnold Schwarzenegger & Douglas Kent Hall'ın Bir Vücudcunun Eğitimi adlı kitabından alınmıştır

• Kim ne derse desin doping maddelerinin spor camiasında kullanımı çok yaygındır. Özellikle de steroidlerin.Biz burada ne kullanın ne de kullanmayın diyoruz.Çünkü buna karar verme insiyatifi sizdedir.Her doğal olmayan da olduğu gibi tabii ki doping zararlıdır.Vücuda verdiği gelişme potansiyeli yanında yan etkileri çok daha fazladır.Yalnız şunu belirtmekte fayda var,profosyonel vücut geliştirme dünyasında hemen hemen bunları kullanmayan yoktur.Ve eğer amacınız sadece formda olmak,iyi bir vücuda sahip olmak ise bunları kullanmanıza kesinlikle gerek yoktur. Ama eğer müsabık olmayı planlıyorsanız, bir noktada buna mecbur kalıyorsunuz.Çünkü rakipleriniz sizden bir adım önde.

DİURETİKLER

Kullanımı en tehlikeli olanlardır.Bunlar steroidler gibi anabolik(kas yapımı)etki için değil vücuttan su atarak daha kaslı,definasyonlu görünmek için kullanılır.Özellikle müsabakalardan önce kullanılır. Şu ana kadar bir çok vücutçu bunlar yüzünden yaşamlarını yitirmişlerdir.Çünkü vüçuttan ani su boşalması nedeniyle kaslara kramplar girmekte ve hatta kalp bile durabilmektedir.Steroidlerin ölüm riski taşımamasına rağmen diuretikler'de durum farklıdır.Bu nedenle bu maddelerin kullanımına çok dikkat etmek gerekir. Bunların yerine biz size doğal diuretikleri tavsiye ediyoruz;

Çok su için
    Bitkisel diuretikler kullanın
    Suda çözülen vitaminler alın(1000mg c vitamini,150 mg b6)
    Kafein alın(1 saatte etkisini gösterir)
    Düşük karbonhidrat diyeti uygulayın.(en fazla 60 gr- bir kaç günden fazla uygulanmamalı)

EFEDRİN

Bir hormon birleşimi olmayan bu maddenin vücuda 3 etkisi vardır.Bu etkiler sırasıyla;1- Yağ yakıcı etkisi: Vücut ısısını arttırarak ve metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmayı kolaylaştırır. Kahve ve aspirin ile birlekte alınırsa etkisi ikiye katlanır.Bilimsel araştırmalar 25mg efedrin,200 mg kafein,300 mg aspirin karışımının yağ yakmak için uygun doz olduğunu ve günde 3 defa yemeklerden yarım saat önce alınırsa kayda değer düzeyde yağ yaktığını kanıtlamıştır.2-Güç arttıcı etkisi: Özellikle antrenmanlardan bir saat önce 25-50 mg efedrin ile %10'a kadar kuvvet artışı sağlanabilir. Kaslar ve merkezi sinir sistemine yaptığı bu etkiyle daha istekli antrenman yapabilir ve daha fazla ağırlıklarla çalışabilme kapasitesi nedeniyle güç artışı ve kas yapımını arttırabilir. 3-Yıkım önleyici etkisi:Antikatabolik(kas yıkımını,erimesini önleyici) özellikleri nedeniyle düşük karbonhidratlı diyetlerde(yağlardan kurtulmak için) kullanılabilir.

Tabiiki yan etkileri vardır:Hızlı kalp atışı,Uykusuzluk,İştahsızlık,Yüksek tansiyon(bir çok hastalığın kaynağı), Titreme,Başağrısı,Baş dönmesi.Bu yüzden çok sık ve uzun süreli kullanılmamalıdır.Ayrıca sık kullanma sonucu pozitif etkileri azalacaktır.Çünkü vücut buna alışacak ve daha fazla doza gereksinim duyacaktır.Su yosunu,elma sirkesi ve B6 vitamini gibi doğal maddeleri yağ yakmada efedrin yerine kullanabilirsiniz.

STEROİDLER

Bu gruba androjenler ve anabolizanlar girmektedir.Amaç anabolik etkidir(kas yapımı),anabolizanlar direkt bunla ilgiliyken androjenler dolaylı olarak anabolik etki gösterir.Çünkü androjenlerin esas hedefi testosteron eksikliğinde oluşan semptomların tedavisidir.Tabi bu androjenler daha az anabolik etki gösterir demek değildir. Fakat daha fazla yan etki gösterirler.Zaten en etkili steroidler en fazla yan etkiye sahip olanlardır. Vücuda, oral ve enjeksiyon olmak üzere iki yolla alınırlar.Oralların yan etkisi daha fazladır çünkü çoğunu yapısının 17-alkalik olması nedeniyle toksiktirler.Bu nedenle eğer kullanılacaksa enjeksiyon olanlar tercih edilmelidir.Gerçi ağız yoluyla alınanlarla enjeksiyonların aynı anda alınmasında anabolik etki artmaktadır.
    YAN ETKİLER

Kalp büyümesi sonucu kalp krizi riski.
    Atardamar sertleşmesi ve yüksek kolesterol nedeniyle kalp krizi riski.
    Doğal testosteron ve sperm sayısının azalması.
    Saç dökülmesi ve sivilceler.
    Vücutta su tutulması.
    Artan estrojen seviyesi nedeniyle göğüs sarkması,libido azalması,iktidarsızlık.
    Yüksek tansiyon.
    Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının anormalleşmesi yüksek dozlarda sarılık.
    Enfeksiyon riski.
    Sinirlilik ve psikolojik bağımlılık.
    Görüldüğü gibi steroidler çocuk oyuncağı değildir ve kullanmadan önce iyi düşünmek gerekir.Bu etkilerden olabildiğince kaçınmak için.

uygulanacak olan kür en az 4 hafta en fazla 12 hafta olmalıdır.Bence 8 hafta geçilmemeli.
    Biten bir kürden sonra en az uygulanan kür kadar ara verilmeli.
    Kür sırasında çok iyi beslenmeli ve protein,B kompleks,C vit. ve minarel alımına dikkat edilmeli.
    Mümkünse devamlı kan,karaciğer,idrar ve kan basıncı testleri yaptırılmalı.
    Çok yüksek dozlar kullanılmamalı.
    Kadınlaşma belirtileri(ayaların küçülmesi,meme uçlarında ağrı) başladığında antiestrojen olarak proviron veya hcg alınmalı,haftada 2000-5000 I.U
    Kür sonunda normal testosteron seviyelerine dönebilmek için kür bitiminden sonraki iki hafta boyunca hcg alın.(pregnyl,profasi,choragon)Ya da kür bittikten iki hafta sonra klomifen sitrat veya siklofenil alın. İlk gün 100 mg daha sonra 10-15 gün süreyle günde 50 mg(gonaphene,serophene,fertilin,klomen,fertadur) Tabii nolvadex,tadex alınabilir fakat bunların hem fiyatları çok yüksek hem de bana göre klomifen sitratlar daha etkili.
    DİĞERLERİ

İNSULİN:Son zamanlarda yaygınlaşan bir doping maddesidir.Glikojeni ve diğer besinleri kasa katmada etilidir.Steroidlere yakın bir anabolik etki gösterebilir.Profosyeneller dışında kesinlikle kullanılmamalı,hipoglisemi(kan şekerinin düşük olması) nedeniyle komaya sokabilir.

BÜYÜME HORMONU:Kas yapmada ve yağları yakmada oldukça etkili bir hormondur.Yan etkileri; ellerin,ayakların,çenenin,alnın,eklemlerin aşırı büyümesi,derinin kalınlaşması ve bir çeşit şeker hastalığı olarak sıralanabilir. Yalnız fiyatının çok fazla olmasından dolayı steroidlere oranla gereksizdir.

UNUTMAYIN SİHİRLİ HERHANGİ BİR MADDE YOKTUR,BU MADDELERDEN HİÇBİRİ İNANILMAZ ÖLÇÜDE KAS GELİŞTİREMEZ. ESAS OLAN ÇOK ÇALIŞMAK-İYİ BESLENMEK VE İYİ DİNLENMEKTİR.ANCAK BUNLARLA AMACINIZA ULAŞABİLİRSİNİZ.

• Body Buildinge Başlamak İçin Bir Kaç Neden????

1) Vücudu Formda Tutmak İçin Bundan Daha İyi Bir Spor YOKTUR!

2) Başka Hiç Bir Sporda Sizi Uzaktan Görenler Yaptığınız Sporu Tahmin Edemez. Fakat Vücut Geliştirmede Kim Olursa Olsun Sizin Ağırlık Çalıştığınızı Anlayacaktır.

3-) Mükemmel Orantılı Ve Heykel Gibi Bir Vücudunuz Ve Duruşunuz Olucaktır.

4-) Üzerinize Ne Giyerseniz Giyin Yakışacaktır.

5-) Sahilde, Havuzda Bütün Gözler Sizin Üzerinizde Olacak.

6-)Kazanacağınız Kondisyondan Dolayı Yüzme, Futbol, Basketbol gibi Diğer Sporlarda da Milleti Sollayacaksınız.

7-) Güç Gerektiren İşlerde Milletin Dötünden Ter Akarken, Siz Gülücükler İçinde Kaldıracaksınız :-)

8-) Ortamdaki ve Çevredeki Kızlarla Tanışmanız ve Devamı Kolaylaşacaktır.

9-) Millet Sizden Tırsıcak :-)

10-) Kaba Kuvvet Gereken Mevzularda Kimse Size Kimse Teke Tek Kafa Tutamayacak.

11-) Birazcık da sağlık :-)::: Antrenman Sırasında Damarlarınıza Çok Hızlı Kan Pompalanacağı İçin Damar Tıkanıklığı Gibi Bir Risk de Ortadan Kalkmış Olucak.

12-)Kalbiniz Her Gün Düzenli Olarak Çalışacağı İçin Kalp Hastalıkları Büyük Ölçüde Engellenmiş Olucak

13-) Bu spora Başladıktan Sonra Grip, Nezle v.b hastalıklar yanınıza Yaklaşamıyacak Onlara Nanik Yapacaksınız..

14-) Hayatınız Düzene Girecek. Yemek, Uyku, Dinlenme Saatlerinizin Kendi Kendine Düzene Girdiğini Görünce Siz Bile Şaşıracaksınız.

15-) Bi de şöyle bir şey duydum: Yok bodycinin penisi küçülürmüş. Yok .bne olurmuş. Yok Kardeşim Öyle Bir Şey Yalan inanmayın. Ben Kendimden Biliyorum :-)

Burda yazılanların tamamına kişisel tecrübelerim sonucu ulaşılmıştır. Bilginize.

• Vucut gelistirme ve agirlik calismalarinda yapılan en büyük yanlışlıklardan biri,"nefes"in yanlış verilmesidir. Bir vücut geliştirme salonuna girdiğinizde öğreneceğiniz ilk şey, zorlanırken nefes vermektir. Ağırlığı kaldırırken nefes verir, indirirken alırsınız. Bunu herkes bilir. Ancak bilinmeyen, kaldırma (zorlanma) hareketinin başladığı ilk andan itibaren, nefesin yavaş yavaş verilmesi gerektiğidir. Pek çok tecrübesiz vücutcu, hatta bazı ileri seviyede vücutcularda kaldırış esnasında nefeslerini tutarlar. Zorlanma bittikden sonra, yada tam bitiş anında tüm nefeslerini üflerler. Bu çok yanlış ve zararlıdır. Temel bir kural olarak tekrarlıyorum: Zorlanmanın başladığı ilk andan itibaren nefes vermeye başlayın, ve bunu öyle bi ayarlayın ki zorlanmanın son noktasında ciğerlerinizdeki tüm havayı dışarı üflemiş olun.
  • cozb lam bi metin yazacam onu bi çeviririmisin gavurcaya?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by MIKE-TYSON</i>
    <br />super sonic verdiğin site müthiş bişey bunun geleceğin arnoldu olacağı kesin abi bu çoçuk ağırlık kaldırdığını sanmıyorum 7 yaşında kaldırsa yüzünde zorlandığını izleri felan kalırdı ilk olarak fotomantaj sandım yüzünü oraya yapıştırmışlardır dedim ama sonra ikna oldum bu çoçuğa testeron hormonu yüklemiş olabilirler küçükken yüklememişlerse helal olsun böle çoçuklarda oluyomuş işte :((
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

ehuha walla ben de tesadüf bulmuştum o linki yoksa alakam yok pek boy-building olayı ile.
  • ok yaw ingilizcesi olan varmı
  • Deri bel kemerleri ve yararları:
    Bu kemerler her VG çalışan için gereklidir.

Sert 2-3 milimetre kalınlığında, 8-17 cm uzunluğunda tokalı, deri bir kemerdir. Uzunluğuna tokasıda dahildir.

VG'ye yeni başlayanlar için bu kemere gerek yoktur. Yalnız 2. seneden sonra daha ağır kilolara geçiş nedeniyle, bu kemer gereklidir. Ama biz yinede yeni başlayanlara yapmış oldukları hareketlerin muntazam olması vede kişiye düzgün bir yapı kazandırması nedeniyle tavsiye ederiz.

Ne gibi yararları vardır?

Ters bir hareket yapmanızı otomatik olarak önler. Çünkü kemer vücudunuza batar. Onun için istemesenizde hareketlerinizi kemerin doğrultusunda yapmak mecburiyetinde kalırsınız. Kemer sizi hareketleri muntazam yapmanız için adeta zorlar. (Karın adalesi çalışmaları hariç)

Kalın deri kemer sayesinde, sırtınıza ağrılar, kramplar girmez.

Çalışma esnasında, adalelerdeki gerilmeyi önler.

Bel duruşunu geliştirir; bele ince ve düzgün bir yapı kazandırır

• arkadaşlar noldu cevap ayzmıyosunuz?
  • Olimpiyatlarda bu soru bir sporcuya sorulmuş olimpiyat şampiyonu olmamı sağladıktan hemen sonra ölümüme sebep olacağını sadece benim bildiğim bir ilacı düşünmeden kullanabilirim diye cevap vermiş.

Doping ilkel bir kişiliğin talebidir . Başkalarından üstün olduğunu hissetmenin zahmetsiz yada daha az zahmetli yoludur . Kendini aşamayan insanın daha az zahmet ile kendini aşma vasıtasıdır . Yukarıdaki soruya bizim cevabımız , insanoğlunun ihtiraslarını tatmin etme hırsıdır .

Doping olarak kullanılan pek çok madde vardır . Bunlar dört ana başlık altında toplanabilir : Uyarıcılar , uyuşturucular , beto blokerler ve steroidler .

Öncelikle anabolik steroidlerin yani erkeklik hormonu ve sentetik türevlerinin işleyişine bir göz atalım . Testesteronun işlevi erkeğin seksüel karakterinin gelişmesini sağlamaktır . Ergenlik çağında adale dokusunun oluşmasından sorumludur . Anabolik steroidler vücudun erkeksi karakteristiğini düzeltmek ve kötü beslenme neticesi oluşan protein ve elektrolit kaybını önlemek için geliştirilmiştir . Ağır ameliyatlardan sonra yada tehlikeli travmalarda kullanılır .

Özellikle adali gelişme ve kuvvet gerektiren sporlarla uğraşanlar son 30 seneden beri steroid kullanıyorlar . Bazı uzmanlarca işe yaradıklarına inanılmamasına rağmen , araştırmacıların ve sporcuların çoğu aksini kabul ediyor .

Sporcu ve çalıştırıcılar istemeye istemeye steroid kullandıklarını itiraf ediyorlar . Bir egzersiz fizyolojisti olan yüzbaşı J.Wright'ın yapmış olduğu bir araştırmaya göre ankete alınan halterci ve vücutcuların %90'ının doping yaptıkları tesbit edilmiştir .

Egzersiz yapmadan doping kullanmak kuvvette az bir artış meydana getirmektedir . Ağır çalışan sporcularda steroidler daha büyük farklar meydana getiriyor gibi görünmektedir .

Yüksek şiddetteki egzersizler , özellikle ileri seviyelerde protein yapısında bir yıkıma neden olabilir .Sürantrene halinin sadece gelişmenin durmasında değil , aynı zamanda adale kütlesinde bir kaybada neden olmasının sebebi budur . Steroidler fizyolojik derlenip toparlanmayı daha süratle kolaylaştırıyor gibi görünmekte ve bu süretle dokular normal büyüme kapasitelerinin üzerine çıkmaktadırlar .

• yaw mike ben senin dediğin programa başladım ama 3x10 set ler şeklinde yapıyorum normali 4x10 mu veya 4x12 mi?başlangıç için
  • olm set sayısını azaltma normali 4 set 12-10-8-6 tekrar set sayısını azaltma sen hareketlerini yazsana bi kollarında gelişme veya ağrı felan oldumuju?
  • valla ben önce sıkı bir ısınıyorum 10-15 dakka gibi sonra sırasıyla alıyorum ellerime dımbılları 4x12 kaldırıyorum sonra aynı set sayısında yana açiş, yukarı açış,barla pazu çalışması sonrada yatarak arka kol dımbıllarla çalışıyom en son sandalyede konsantrasyon çalışıyom.daha göğüs olayına girmiyorum kolları güçlendirmek için.kollarım manyak ağırıyo açamıyorum ondan dolayı bulduğum duvarda işte evde oldun strecching yapıyorum .haftada bir dinlenme yapıiimii?ve kilolar hafif geldikçe ağırlık mı artiriirim yoksa set sayısını Mike?
  • kollar ağrıyosa gelişiyodur sen 1 gün dinlen bişey yapma apırlık hafif gelince set sayısını arttırma set sayısını artıtırısan kollarının dayanıklılığı artar gelişmez kiloları arttır sen kollarının neresi ağrıyo pazun ağrıyomu pazuyu ağrıtmak zordur da bide bana stretching resimleri olan site sölesene
  • bide arkadaşlar bob marley crazy bald heads şarksıın tavsiye ederim çok süper bu şarkı lennox tysonmaçında lennox ringe gelirken şarkı tyson un ise dmx-whats my name ama bob marley dehşet
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.