Şimdi Ara

BMW Lpg bilgi ve tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • e46 kasa 3.20i aracıma lpg taktırmayı planlıyorum. Daha önce taktırmış kullanıcıların ve bu işin ustalarının bilgilerinden faydalanmak isterim.

    1- Bildiğim kadarıyla su ısısı 30-40 derece civarına çıkana kadar benzin, sonrasında lpg kullanılıyor. Ankara kışında bu sıcaklık lpg için yeterli olmaz gibi geliyor açıkçası. İlk geçişten sonra tekleme, motorun durması gibi sorunlar oluyor mu çok soğuk havalarda?

    2- Bazı kullanıcıların yorumlarından okuduğum kadarıyla yüksek devirlerde ve yüksek hızlarda benzine geçtiği söyleniyor. Eğer montajı ilk marşta benzin ama sonrasında ne olursa olsun lpg şeklinde ayarlayarak yaparsak motora bir zararı olur mu?

    3- Ne kadar yakıt tasarrufu sağlar? Şu anda aracım klima kapalıyken 32-35 kuruş arası yakıyor, klima açıkken 40-45 kuruş arası yakıyor.

    4- Performansta ne kadar kayıp olur? Son hız açıkçası benim için çok önemli değil, eğer Allah korusun bir hastalık vs. durumu yoksa şehirlerarasında bile 120'yi geçmem ama şehir içinde anlık hızlanma çok önemli. Aracım şu anda 40km/saatten 80km/saate 4 saniyeye çok yakın bir zamanda ulaşıyor, lpgde buna 1 saniye civarı ekler mi yoksa daha mı fazla ekler?

    5- Kapalı otoparklara giriş yasak, ayrıca camlara araçta lpg kullanıldığını gösterir etiketler takılması gerekli diye biliyorum. Simit depo kullanıp bağlantıları lpg kullanıldığı anlaşılmayacak şekilde yapmamız mümkün mü? Açıkçası bu işin hilesi ama çok fazla kapalı otoparka girmem gerekiyor. Patlama gibi bir durum olmaz herhalde.

    6- Motorda lpgden dolayı oluşabilecek arızalara karşı garanti veren bir lpg kiti üreticisi var mı, varsa garanti süresi kaç yıl veya kilometre?

    7- Hiç lpgye bulaşma aracı dizelle takasla diyen var mı? Yılda ortalama 20.000 kilometre yol yapıyorum.

    Benzer konular vardı ama çok net cevaplar bulamadım. Üstteki soruları göz önüne alarak hangi kiti tavsiye edersiniz? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

    ek: Yol bilgisayarında kalan menzil, ortalama yakıt tüketimi gibi bilgileri de lpg'yi baz alarak vermesini sağlayabilir miyiz? Yoksa yol bilgisayarı işe yaramaz hale mi gelecek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nashquil -- 22 Ağustos 2009; 21:29:53 >







  • birader çok hassassın anlaşılan bence dizel araba daha iyi senin için
  • teleflex taktır sorun olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.