Şimdi Ara

BMW i8 (Yeni Bir Çağın Başlangıcı)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
7.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar BMW nin i8 modeli hakkında bilmek istediğim şeyler var.Mesela benzinli motor elektrikli motoru şarj ediyor mu yoksa sürekli bir priz ihtiyacı mı var?Yabancı sitelerde bir kaç ay içinde yollarda olacağı yazıyor,kimisindede 2015 tarihi geçiyor.Gerçekte ne zaman yollarda göreceğiz,fiyatlandırma nasıl olacak?Periodik bakım gerektirecek mi?Kısacası bilinen,bilinmeyen tüm yönleriyle bilgi edinmek istiyorum,bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

• Bunlarda resimleri (bilmeyenler için)
     BMW i8 (Yeni Bir Çağın Başlangıcı) BMW i8 (Yeni Bir Çağın Başlangıcı) BMW i8 (Yeni Bir Çağın Başlangıcı)

• FulL HD Videolu açıklamalar fakat ben net bir fikir sahibi olamadım.Dikkat cepten girmeyin çarpılabilirsiniz:)) Düşük çözünürlklü alternatif te mevcut.

http://www.arabam.com/haber/Son-Haberler-Elektrikli-Spor-Otomobil-BMW-i8-Frankfurtta-Voltaji-Yukseltecek/Detay-297439

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunasuper -- 8 Eylül 2013; 15:30:19 >
  • Ülkemize ne zaman gelir acaba? ve önemli olan nasıl bir fiyatlandırma olur?
  • çok hoş
  • Bugün tanıtımı yapılacak,kaç bin éuro olacak acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fortunasuper

Arkadaşlar BMW nin i8 modeli hakkında bilmek istediğim şeyler var.Mesela benzinli motor elektrikli motoru şarj ediyor mu yoksa sürekli bir priz ihtiyacı mı var?Yabancı sitelerde bir kaç ay içinde yollarda olacağı yazıyor,kimisindede 2015 tarihi geçiyor.Gerçekte ne zaman yollarda göreceğiz,fiyatlandırma nasıl olacak?Periodik bakım gerektirecek mi?Kısacası bilinen,bilinmeyen tüm yönleriyle bilgi edinmek istiyorum,bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar BMW i8'den haber için tıklayın.

Haberde hem fotoğraflara hem de bir çok bilgiye erişebilirsiniz.

Sorulara gelecek olursak. Sürekli prize ihtiyaç yok çünkü bu araç elektrik araç değil, hibrit araç. Benzinli motorun asıl amacı şarj etmek değil, gerektiğinde güç sağlayarak elektrikli motora destek olmak. Araç bataryayı şarj etmek için ağırlıklı olarak fren geri kazanım sistemini kullanıyor.

Haberde de belirtildiği gibi İngiltere için 2013 sonu, ABD için 2014 baharı olarak satış tarihi belirlenmiş. Türkiye'ye getirilir mi bilmiyorum.

Periyodik bakım her araçta olduğu gibi gerektirecektir. Aslına bakarsanız normal benzinli veya dizel motorlara göre ekstra sistemlere sahip. Dolayısıyla bakım gerektirmemek gibi bir şansı pek yok.

Umarım yeterince açık cevap verebilmişimdir. Başka yardımcı olabileceğim sorularınız olursa seve seve cevaplarım.

BMW i8 haberini okumak için tıklayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fortunasuper kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aracın ülkemize gelişi 2014 den önce olmayacaktır. Araç çok güzel bir tasarıma sahip ama TR de iyi satış rakamlarına ulaşabilmesi için 4kişilik olmasıda gerekir. bunun yanı sıra araç sadece elektrik motorlu olmalıdır. çünkü hem benzin hem elektrik motoru kullanılırsa fiyatı kat ve kat artacaktır. ülkemizde elektrikli araçlardan az vergi alınıyor ama hem benzinli hem elektrikli motor kullanıldığında vergi oranları artıyor. işte bu yüzden sadece elektrikli olmalı.
  • quote:

Arkadaşlar BMW nin i8 modeli hakkında bilmek istediğim şeyler var.Mesela benzinli motor elektrikli motoru şarj ediyor mu yoksa sürekli bir priz ihtiyacı mı var?Yabancı sitelerde bir kaç ay içinde yollarda olacağı yazıyor,kimisindede 2015 tarihi geçiyor.Gerçekte ne zaman yollarda göreceğiz,fiyatlandırma nasıl olacak?Periodik bakım gerektirecek mi?Kısacası bilinen,bilinmeyen tüm yönleriyle bilgi edinmek istiyorum,bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Bu haberi okumalısın. merak ettiğin soruların cevapları hatta fazlası var.http://finans.milliyet.com.tr/portal/ISE/getDetailsStory.html?storyId=262391&goToHomePageParam=true&siteLanguage=en

• Aniil A kullanıcısına yanıt
    süper bir kaynak ,çok teşekkürler.

• 1.5 ltr lik motoru ilerde diğer serilerde kullanabilirler mi acaba,1.5 lt lik 3 silindirli 5 serisi hatta elektrikle birlikte bir 6 ve 7 serisi mümkünmü acaba? 1.5 ltrliK X5 X6 hayalden gerçeğe dönüşmesi olası mı? acil bir fikir beyanı lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunasuper -- 14 Eylül 2013; 20:22:03 >
  • quote:

1.5 ltr lik motoru ilerde diğer serilerde kullanabilirler mi acaba,1.5 lt lik 3 silindirli 5 serisi hatta elektrikle birlikte bir 6 ve 7 serisi mümkünmü acaba? 1.5 ltrliK X5 X6 hayalden gerçeğe dönüşmesi olası mı? acil bir fikir beyanı lazım.

Diyelim ki 1.5 litrelik 3 silindirli 5 serisi çıktı. ne olacak ki. sonuçta bu aracın diğer araçlardan tek farkı boyutunun büyük olması. yani artık sınıf farkı sadece boyutdan ibaret hale geldi. 1.5motorlu 5serisi bekleyinceye kadar 1.4TSI Passat Highline alırsınız olur biter. ayrıca 1.6litrelik 5serisi şuanda mevcut yani 1.5motor için fazla umutlanmayın. x5 ve x6 ya 1.5motor gelmez ama elektrik motoruyla entegre olarak gelebilir. bakın size durumu şöyle özetleyeyim. motor hacmi ufaldıkça motor ömrüde azalır.

• Aniil A kullanıcısına yanıt
    araç yürürken de şarj edilebiliyor mu acaba çok merak ediyorum?bir güç kaynağı alsak aracın arkasına atsak kabloyla dışarıdan şrj girişine bağlasak bir taraftanda çakmak girişinden mini bir jenerator bağlasak onunla da güç kaynağını şarj etsek araç sonsuza kadar gider tahminimce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunasuper -- 26 Eylül 2013; 16:57:43 >
  • FORUMDA GOOGLE ARAŞTIRDIM KONUSUNU GÖRMEDİM YENİ KONU AÇACAKTIM ŞİMDİ BULDUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 10 Ekim 2013; 11:39:15 >
  • ntv deki saffetin garajı programının son bölümünde baya bi bu modelin üstünde duruldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: beşkazalı48

ntv deki saffetin garajı programının son bölümünde baya bi bu modelin üstünde duruldu

nasıl seyredebiliriz acaba,bir link verebilir misiniz?
  • fortunasuper kullanıcısına yanıt
    http://video.ntvmsnbc.com/saffetin-garaji-1.html

tv8 sekizinci etap
    ntv saffetin garajı
    ülke tv emniyet şeridi
    ve..
    youtube den otomobil dünyam, otoparkcom, sekizincietap, ototest tv, oto ajanda, ve bu gibi kanalları fırsat buldukça takip ediyorum

• Acaba aracın aküsü kiralanacakmı yoksa araba ile birlikte koşulsuz mu verilecek?eğer kiralanırsa tasarruf diye birşey sözkonusu olmayacaktır.
  • Aracın avrupa satış fiyatı belli oldu bizde muhtemelen 150,000-170,000 euro civarında olabilir

http://www.arabahaberleri.com/bmw-haberleri/bmw-i8in-satis-fiyati-aciklandi_104467.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwaysfc -- 27 Kasım 2013; 0:05:14 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.