Şimdi Ara

BMW e90 320d fren balatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar

    2011 model 52000 km'de 320d aracım var.
    Ön fren balatasının değişim zamanı geldi ve ilk kez değiştireceğim.
    Borusan'a değişim ücreti sordum ve 950 TL dediler.
    Sırf balata değişimi için de servise o kadar para bayılmak istemiyorum.
    Dışarıdan alıp değiştirmek istiyorum ama bir kaç sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim.

    1. Borusan orjinal fren balatası olarak ne marka kullanıyor?
    2. Kullandığı marka dışarıdan temin edilebilir mi?
    3. Dışarıdan alacağım fren balatası kaç km gider ve fiyatı ne kadardır?
    4. Arabada fren balatasının kaç km daha gidebileceğini gösteren bir uyarı var.
    Dışarıdan tedarik ettiğim zaman, kalan km uyarısı otomatik güncellenir mi, yoksa bir cihaz bağlayıp öyle mi ayarlamak gerekir?

    Teşekkürler.



  • borsi B kullanıcısına yanıt
    merhaba

    aracın 2011 modelse garantin dolmuş demektir, Borusan'a gitmen şart değil, Borusan'ın tek avantajı orijinal yedek parça kullanılacağının kesin olmasıdır. Lakin özel BMW servislerinde de (ve diğer markaların özel servislerinde) sen istediğin taktirde her şey orijinal kullanılır. Ama şahsi kanaatim özel servislerle muhatap olup özel servislerden de verim alabilmek için biraz otomobil konusunda bilgili olmak ve aracını tanıyor olmak faydalı olur, veyahut çok iyi bir özel servisine gitmen lazım, ki suiistimal olmasın. İstersen İstanbul için özel'den tavsiye de bulunabilirim, 10 yıldan fazladır BMW kullanıyorum, bayağı tecrübeli sayılırım kendi çapımda.

    1. BMW'nin kendisi dahil bu yedek parçaları (ve daha bi çok başka parçayı) fason ürettirir. Mesela Mercedes'in enjektörleri Bursa'da üretiliyor yanlış hatırlamıyorsam. Borusan'ın kullandığı balata da fason üretimdir, ama ''BMW onaylı'' yedek parçadır, orijinal yedek parçadır. Kutusunda bu belirtilir. Aynı yedek parçayı dışarıda BMW yedek parçası ithal eden/satan yerlerde de bulursun, hatta Borusan'da sana verilen fiyattan ucuza alabilirsin. Aynı balatanın yan sanayi olanını da bulursun ama yan sanayi yedek parçayı ne BMW de ne başka markada önermem. Doğal olarak yan sanayi olan daha ucuzdur ama çoğu zaman daha kalitesizdir. Bu konuyla ilgili özel bi BMW servisinden detaylı fiyat ve bilgi alabilirsin.
    2. Evet yukarıda da yazdığım gibi dışarıdan temin edilir.
    3. Balata ömrü tamamen kullanıma göre değişir. Aracında i-drive olması lazım, orada ilgili menüye girip ne kadar balata ömrün kaldığını görebilirsin. Yeni balatalar takıldığında da aynı menüden yeni balatalarının ortalama kaç km ömrü olduğunu görürsün. Zaten yazan km değeri senin ortalama kullanım stilin göz önüne alınarak hesap edilir ve menüde bildirilir. Yani aynı bilgisayar yeni balatada sana 30 bin km ömür verirken, başka bir sürücüye 20 bin km ömür biçebilir agresif kullanımdan ötürü.
    4. Balatanı değiştirecek BMW servisi (Borusan ya da özel servis), zaten balata değişiminden sonra kendisi sıfırlayacaktır sistemi sen söylemeden dahi.

    Bence aracını kaliteli bi özel servise götür, boşuna Borusan da işçiliğe ve malzemeye gereksiz ekstra fiyat ödeme, özel serviste fren balatalarını değiştirmek istediğini söyle, orijinal balata ve orijinal olmayan balatanın fiyatını al, ama neticede kesinlikle orijinal yedek parça kullan.




  • deniz 1985 D kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgi için teşekkür ederim.
    Ankara'da bosch servise gittim ve kendi Bosch marka balatalarını taktırdım.
    İşçilik dahil toplam 150 TL'ye geldi.
    Servise gidip basit bir balata değişimi için 6 katını ödemekten kurtuldum böylece :)
  • borsi B kullanıcısına yanıt
    Sn. Deniz 1985
    İstanbul için özel servis tavsiye edebilirim demişsiniz. Ben tavsiyenizi talep ediyorum zira bu sabah aracı Borusan'a bıraktım. Ön ve arka balata değişimi için TL-1,485 ödemek zorunda kaldım. Bugüne kadar servis ihtiyaçlarımda bu kadar abartmamışlardı ama bu sefer çok kızdım. Bu benim için son Borusan ziyareti olacak gibi. Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz servis varsa çok memnun olurum.
    Erkan Sevinç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevincerkan

    Sn. Deniz 1985
    İstanbul için özel servis tavsiye edebilirim demişsiniz. Ben tavsiyenizi talep ediyorum zira bu sabah aracı Borusan'a bıraktım. Ön ve arka balata değişimi için TL-1,485 ödemek zorunda kaldım. Bugüne kadar servis ihtiyaçlarımda bu kadar abartmamışlardı ama bu sefer çok kızdım. Bu benim için son Borusan ziyareti olacak gibi. Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz servis varsa çok memnun olurum.
    Erkan Sevinç

    atatürk oto sanayide mini oto var. gidince görürsünüz x5 ler x6 lar 7 serileri. onları borusan ın fiyatları çok etkilemez ama yine özel servise giderler çünki
    yetkili servislerde fiyatlar çok yüksek olduğu gibi çok da detaya inmezler. onlar almanya standartında göre minimumda tutarlar parça değişiminini siz 1500 lira verirsiniz.
    ama özel serviste daha az ücrete daha fazla parça değişimi yapılır ülke şartlarına göre (bozuk yollar, kalitesiz yakıt)




  • Geçen hafta yaptırdım ilk kez dışarıda. Bostancı sanayi de bilinen bir yerde.
    Ön arka balata tüm filtreler ve yağ için 1150 tl ödedim. Muhtemelen biraz daha araştırsam 1000 liraya bitirirdim.

    Balata olarak textar takıldı. Ama fren performansından pek memnun kalmadım. Daha fazla fren gücü gerekiyor vs. Belki disk değişmediği için balatanın disk Üzerindeki dalgalanmaya uyum sağlayana kadar bir süre geçmesi gerekiyor olabilir. Bir süre daha kullanırım, eğer memnuniyetsizlik devam ederse burada sizlerden tavsiye isterim. Brembo vs daha bilinen markalar da mevcut nihayetinde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yakında ön balataları değiştireceğim, sizin dediğiniz gibi bir özel servis ustası textarın sorun cıkarabıleceğini söyledi ötme, fren hissiyatı gibi.. jurid marka balatayı önerdi.

    Aklımda oem ve jurid var hangisini alsam kararsızım
  • bmw 320 d ler fren balatasını jodıd fren balata firmasına yaptırıyor.Yani balatanın orıjınaline baktığında üstte bmw,hemen alt kısımda jodıd ismini görürsün.
    fakat ate markası da jodıd fren balata fabrikasına yaptırıyor.Onda da üstte ate markası, alttta ise jodid logosu var.Farkı bmw ye 1.kalite den yapıyorlar,diğerlerine 2-3 kalitede yapıyorlar.Yani biri kullanıma göre 35-40 bin km km yol yapar, diğeri ise en fazla 17-20 bin km gider.
  • ercan genc E kullanıcısına yanıt
    Ate, Jurid’in markası mı onu bilmiyorum ama Jurid ve Ferodo’nun Federal Mogul’un olduğundan eminim. Bu sebeple pahalı olan Jurid yerine daha hesaplı olan Feredo’yu tercih ediyorum ben. Orjinal Bmw logolu Jurid ile hemen hemen aynı gidiyor Feredo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    Arkadaş yukarıda daha Jurid'i doğru telafuz edememiş, nereden bilsin kim kime yaptırıyor.

    Ate ile Jurid farklı dünyalar. BMW yada Mercedes bazen balatayı Jurid'den, arka vibrasyon sönümleyici pedi ise Ate'den alıyor. Dolayısıyla pedin üzerinde Ate, balatanın üzerinde Jurid yazıyor. O da bilmeyenin kafasını karıştırıyor.

    Ferodo bende kullandım ve bugüne kadar kullandığım en kötü balataydı diyebilirim. Şuana kadar pagid, textar, ferodo, jurid ve orjinal balata kullandım. Orjinal balatanın yerini hiç biri almıyor....Bir sonraki balatalarımı sanayide BMW parçacından orjinal alıp yine sanayide taktıracağım... He diyelim ki orjinal olmasın diyorsanız Textar ve Jurid iyi alternatiflerdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.