Şimdi Ara

BMW 3 ve 5 Serisi test ettim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
4
Favori
11.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu anki aracımı bir müddet sonra değiştirmek niyetinde olduğumdan bugün Borusan Otomotiv'de BMW 320d ve 520d modellerini test ettim.

İlk test sürüşünü 320d modeli ile yaptık.

Araca binip start tuşuna bastıktan sonra motor sesinin içeriye ciddi anlamda fazla geldiğini söyleyebilirim. (hemde çok fazla)

Test elemanı arkadaşa bunun nedenini sorduğumda kasanın ufak motorun büyük olduğundan sesin içeriye fazla geldiğini söylemiş olması ne yazıkki yalıtımın zayıf olduğu gerçeğinin önüne geçmedi.

BMW 320d kullanan ve test sürüşüne katılmış olan arkadaşlar ne demek istediğmi gayet iyi anlayacaktır. (Ses konusunda muhalefet olacak arkadaşların araca bindiklerinden şüphe ederim.)

Yola çıkıp hafif hafif gaza yüklenmeye başladıktan sonra araç vites değiştirmeye başlayınca maalesef bir hayal kırıklığı daha yaşadım.

Daha önce DSG kullanmış olduğumdan olsa gerek açıkçası aracın vites geçişlerini hiç beğenmedim.

Bu kadar para verip böyle motor sesini duyarak araç kullanmak ve vites geçişlerini bu kadar fazla hissetmek gerçekten tuhaf bir duygu olsa gerek.

Kısaca özetlemek gerekirse 320d benim için tek kelime ile hayal kırıklığı oldu.

Not: Bu arada 320d modelinde en beğendiğim şey aracın performansı oldu. Aracın performansı çok güzel olmakla birlikte gaza yüklendiğinizde araç adeta şaha kalkıyor, deyim yerindeyse fişek gibi fırlıyor.

Gelelim 520d modeline.

320d modelinden inip bu araca bindikten sonra start tuşuna basmaya korkmadım desem yeridir.

Neyse start tuşuna bastıktan sonra aracın 320d'den daha az motor sesi aldığını gördüm. (yinede benim beklentimden daha fazla motor sesi alıyor araç.)

Yola çıktık ve test güzergahını tamamladık.

Öncelikle kasa ağırlığından olsa gerek aracın performansı 320d modeline göre belirgin düzeyde düşük.

Vites geçişleri 320d ile aynı.

Süspansiyon 320d modelinden daha başarılı.

Araç ile 115 km/h hıza kadar çıktım ve kabin benim beklentimden daha fazla ses aldı.

Test ettiğim 2 araç için kısa bir özetleme yapmak gerekirse;

320d modelinin Passat 1.6 TDI DSG'den fazlası sadece performansı.

Passat yolda daha sessiz.
    Passat kabin içine daha az motor sesi alıyor.
    Passat daha konforlu.
    Passat'ın kabini daha geniş.
    Passat bilhassa DSG'nin vites geçişleri 320d modeline göre tek kelime ile ''harika.''

Şimdi millet bir sürü laf söyleyecek fakat bu dediklerimi anlamanız için 2 aracıda test etmeniz gerek arkadaşlar.

520d modeli ise (benim beklentim yüksek olabilir bilemem.) bana göre parasını hakeden bir araç değil.

O kadar ciddi paralar verilen bir aracın Passat'tan çok daha sessiz ve konforlu olması gerekir diye düşünüyorum.

İlk fırsatta AUDİ A4 ve A6 modelleri ile birlikte Mercedes E250 CDI modelini test edeceğim.

Görüşlerimi yeni bir başlıkta sizler ile paylaşırım.

Saygılarımla ..

• Hocam 5 serisine laf atma bizde 2009 var maşallah yolda bırakmadı hiç 2.0 motorun hakkını veriyor şahsen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor sesinin biraz abartildiğini düşünüyorum zira düşük devirlerde ben çok az ses duyabildim 320d icin konusuyorum, acaba motor soguk diyemi sesi fazla geldi bilemiyorum. yuksek devirlerde de cok sportif bir sesi var dizel olmasina ragmen. tabi beklentiler ve tecrubelerden goreceli bir degerlendirme motor sesi. kabin icine yol, lastik vs ses alma olayina katiliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONA 1.6 Dizel ile 3 Gün TEST
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizdeki e90 ama her türlü f10 der ve çekilirim

Golf 6 yeni kasa 3.20'den daha sezsiz

Bana gore performans arkadan itis bmw'yi on plana cikariyor

Abi musait bir zaman hem a4 hemde a6 testi yapalim

Audi a4 2000 tdi 4*4 arac siddetle tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 4 Şubat 2013; 20:19:30 >

BMW 3 ve 5 Serisi test ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 4 Şubat 2013; 20:23:16 >

Passat 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Trendline 67.100 TL

Araba

BMW 520d Sedan Otomatik 1995 4 / 4 184 78.057 78.907 189.534

Arbadan Daha Sessiz Daha Konforlu Demiş.

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Hadi kullanmasak tamam diyeceğiz de Bmwnin 8 ileri zf şanzımanının vites geçişlerini hissettirdiğini mi söylüyorsunuz ben mi yanlış anladım ?

Dsg'ye gore diyor ama

Hadi kullanmasak tamam diyeceğiz de Bmwnin 8 ileri zf şanzımanının vites geçişlerini hissettirdiğini mi söylüyorsunuz ben mi yanlış anladım ?

DSG ile uzaktan yakından alakası yok arkadaşım.

DSG birkaç gömlek daha üstün.

Birde buraları yıkarlar falan demeyin arkadaşlar, ne gördüysem onu yazıyorum burada.
    2012 Passat TDİ DSG Comfortline

"Nefret Ettiğimiz İşlerde Çalışıp Gereksiz Şeyler Alıyoruz. Bizler Tarihin Ortanca Çocuklarıyız. Bir Amacımız Yada Yerimiz Yok.. Ne Büyük Savaşı Yaşadık... Ne de Büyük Buhranı.. Bizim Savaşımız Ruhani Bi Savaş.. En Büyük Buhranımız; Hayatlarımız.."
  • hem e46 hem e90 hem de f30 320 D kullandım
    e46 hariç hepsi oldukça sessizdi dizel olmasına rağmen ama size gürültülü geldi ise bilemem göreceli bu işler

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Dsg'ye gore diyor ama

Dsg vitesi nasıl geçiriyor bilmiyorum ama hiç olmazsa 10-20 bin km sonra zf şanzımanı eline almıyorsun

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Dsg'ye gore diyor ama

ne varki dsg de 70 de 7 ye atıyor
    E250 Cdi'dan daha mutlu olacağınızı düşünüyorum.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.