Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (699. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
24 Misafir (5 Mobil) - 19 Masaüstü5 Mobil
5 sn
30.566
Cevap
451
Favori
2.316.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
66. Sırada  bugün en iyi #24
Sayfa: önceki 697698699700701
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

makyajsız g20 den i4 e geçtim 5k kilometredir kullanıyorum sorunuz olursa pm den yardımcı olurum burayı rahatsız etmeyelim.

• cfranko C kullanıcısına yanıt

Fabrika standardı 170hp olan bir aracın

sadece yazılımla +100hp artıcagına gercekten inanıyor musunuz?

• Santini.737 S kullanıcısına yanıt

Evet arttırılıyor, motor kendisi 1.6 ama altyapısı 2.0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bence cok basarili. Bircok arkadasim bunu yapti. Ben ne kadar bunun riskini alamasamda garanti bitince yaptiran cok.  

BMW muhendisleri akılsız o zaman

arabayı bilerek dusuk beygirli uretip satıyorlar

Keske su Tuningcilerden bikacını işe alsa bmw :)

• Santini.737 S kullanıcısına yanıt

Arkadas yanlis bir sey yazmamis ki. Bu motor zaten 2.0 motordan devsirme. Bu yazilimlari gercekten kaldiriyor. Muhendislerle ne alakasi var ki? Kaldi ki zaten durumunuz var ise ekstra 500k verip 3.20d xdrive 190hp 400nm alirsiniz. Yada guzel bir m2.35i xdrive. Yada aklima gelmeyen onca model.

1.6 170hplik motor Turkiye, Yunanistan, Misir ve birkac ulkeye daha ozel yapiliyor. Soyle alay eder gibi insanlara cevap yazmaktansa biraz arastirsaniz ne kadar guzel olacak.

• 170hp uretilen bir aractan yazılımla %58 güç artısı beklemek

ve Bu artıs verisine sadece tuning cilerin satma reklam sloganına guvenip inanmak da akıl ve bilim dısı,

Soyledigimde cok net madem yazılımla %58 hp artısı saglanabiliyor bmw neden ole satmıyor??

Konu benim hangi arabayı alacagım degil,

ki performans artısını ben talep etmiyorum

Arac onerileriniz herhalde yazılım yapmak isteyen bmw kullanıcılarına,

o zaman bu arkadaslara yazılım yerine git bmw 3.20d xdrive , yada m2.35xi al diyerek onlarla neden dalga geciyorsunuz?

• Bu motor gücü optimizasyonu birçok test üzerine yapılıyor. Bi tanıdığım bmw fabrikasından çalışıyor. Ona sormuştum. Diyor ki “bu araçlar kutup soğuğunda da çöl sıcağında da çalışabilmeli. Bazen performansın artması motorun soğumasına olumsuz etki yaratıyor. Daha soğuk iklimler için bir sorun olmazlen aynı modelin satıldığı örneğin Mısır’da problem yaratıyor.” Bir de emisyon konusu var. Aracın emisyonu yasal sınırlar içerisinde olması gerekiyor. Bu yazılımdan sonra nasıl etkileniyor bilmiyorum. Benim de 2022 haziran çıkışlı g20 aracım var. Garantisi olduğundan yaptırmak istemedim. Ama kalkışlarda en azından biraz daha canlı olmasını isterdim aracın. Ancak araç yüksek devirlerde ara hızlanmalarda gayet başarılı, hakkını yemeyeyim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Santini.737

170hp uretilen bir aractan yazılımla %58 güç artısı beklemek

ve Bu artıs verisine sadece tuning cilerin satma reklam sloganına guvenip inanmak da akıl ve bilim dısı,

Soyledigimde cok net madem yazılımla %58 hp artısı saglanabiliyor bmw neden ole satmıyor??

Konu benim hangi arabayı alacagım degil,

ki performans artısını ben talep etmiyorum

Arac onerileriniz herhalde yazılım yapmak isteyen bmw kullanıcılarına,

o zaman bu arkadaslara yazılım yerine git bmw 3.20d xdrive , yada m2.35xi al diyerek onlarla neden dalga geciyorsunuz?

Akıl ve bilim dışı demişsiniz, bilim dışı diyebilmeniz için en azından ufakta olsa ile aracın motoruyla ile ilgili bir bilgi sahibi olmanız gerek, ve anladığım kadarıyla siz hiç bilgi sahibi değilsiniz. BMW'nin Türkiye'ye getirdiği G20,G22,G30'da araçlarda gelen B48 motoru, yurtdışında kullanılan 2.0 motorun downsize yapılarak getirilmiş versiyonudur. Motor bloğu, turbosu vs. 2.0 versiyon ile aynı altyapıya sahip. BMW mühendisleri aptal değil, çok zeki oldukları için hem 320i'de hem de 330i'de aynı motor bloğunu ve benzer parçaları kullanıyor böylece ekstra motor argesi masrafına girmiyor. İnternetten stage1 yazılım yapıldıktan sonraki 100-200 sürelerine vs. bakabilirsiniz ya da dyno testlerine. Aklınızca insanlarla alay edeceğinize lütfen birazcık internete yazın araştırın zor değil.

• Advt.Eyiol kullanıcısına yanıt

Tam bu noktada BMW' nin devreye girmesini isterdim.

Burası ne çöl sıcağı, ne kutup soğuğu; öyleyse bölgeye özel yazılımla sağlıklı bir şekilde performans ne kadar artabiliyorsa servisler aracılığı ile bunu yaptırabilir. Biz de içimiz rahat, garantili şekilde yaptırır kullanırız.

Bana kalırsa riskli bir şey olduğu için BMW böyle bir sorumluluğu almak istemiyor.

Diğer ihtimal -daha düşük de olsa- şu olabilir; bu motorun satıldığı belli başlı ülkelerdeki kullanıcılardan performans konusunda bir şikayet almamış ya da yazılım konusunda yeterli bir talep gitmemiş olabilir. Belki yoğun bir talep alsa bu konuyu ele almak zorunda kalabilirlerdi.

Bir gün BMW gelin şu fiyata şöyle bir yazılım yapıyoruz, garantisi de biziz derse gider hiç düşünmeden yaptırırım.

Onun dışında x firmaya gidip böyle bir riski alacak cesaretim yok şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Amadeus -- 28 Ekim 2022; 13:41:14 >
  • Markalarin ürettikleri araclarin tümünün CO2 salinim degeri toplaniyor. Ve bunun toplam üretilen arac sayisina göre belli limitler icinde olmasi lazim.

Diyelim porsche. 911 gibi yüksek tüketimli modelleri üretebilmesi icin, belli sayida elektrikli ve hybrid, kagit üstünde düsük co2 salinimi olan model üretip satmasi lazim.

Bu sebeple de her motoru gercek kapasitesiyle piyasaya süremiyorlar.

Vw skandalida bu sebepten patlak vermisti. Vw daha cok arac satabilmek icin resmi co2 testleriyle oynamisti.

B48 ve B47, benzin ve dizel, temelde ayni motorlar. Ama 318, 320 ve 330 modellerinde kullaniliyor.

Ayni sekilde B58, B57 ayni bloktalar. 330i, 330d, 340i, 340d ve 5,7,8 serilerinde ayni motorlar farkli güc cikislariyla kullaniliyor.

Üretim anlaminda 318, 320 ve 330 da BMW icin maliyet cok fark etmiyor. Önemli fark bunlarin ürettigi co2 icin BMW nin ödedigi cevre masraflari ve buna göre üretim planlamalari.

• Arkadaslar bmw servisi arac ici kamera takiyor mu araca? Taktiran var midir daha once? Ne zamandir aklimda olan birsey, yolda ne garipliklerle karsilasiyoruz bazen

• W.Amadeus kullanıcısına yanıt

Zamanında bunu VW yapıyordu ABT olarak, serviste garantili yazılım.

• En dolu paket executive m sport mu?

• ysf87 Y kullanıcısına yanıt

Evet. Golf 122 hp 155hp bir guce cikariliyordu. Bende yaptirmistim. Sene 2010.  

• BMW'nin de eskiden M performance power kiti vardı-orijinal olarak garantili yaptıkları.

2.0 turbo dizel motora extra 16 hp güç getirerek gücün 195 hp

2.0 litrelik turbo benzinli motora 27 hp artış sağlayarak 269 hp

3.0 litrelik 6 silindirli benzinli motora 34 hp artış sağlayarak 336 hp

Gunaydin, 50. Yıl m sport paketi. Laser fardan adaptive suspansiyona kadar her donanimi barindiriyor. Bazilarinda yari otonom suruste var.  

edit: ornek olarak asagiya bir ilan birakiyorum. Bu ilandaki araclar en dolu donanima sahip araclardan biri. Tek eksikleri Driving assist professional. Yari otonom surus cok nadir geliyordu. Yeni g20 Lci’lerde bile bu opsiyon yok. Yeni g20 lci’de sadece adaptive stop and go ozellikli donanim geliyor. Bir de sonra Head Up Display eklendi. İlk gelen serilerde Head Up Display belki 10 aracta vardir. O kadar. Bilgi amacli yine paylasmak istedim. Sorunuz olursa cekinmeden yazin lutfen.

L&S MOTORS-2022 BMW 3.20İ 50. YIL LAZER+M3 KOLTUK+SHADOW+M FREN İlan No: 1059329324

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 29 Ekim 2022; 10:15:37 >
  • Sanırım Volvo’da da polestar engineered adı altında orjinal yazılım yapılıyor

• cismail C kullanıcısına yanıt

Bu Degerler Mantıklı,

bende bunu soyluyorum,

sadece yazılımla %10 gibi bir artıs mantığa ve bilime uygun,

ki bu %10 u 2.0 3.0 motorlarda alabilmişler,

1.6 motordan %58 alınması mantıksız

• berkolo88 kullanıcısına yanıt

Hocam bu sizin attığınız 50. yıl m sport paketi ile aynı fiyata hatta daha ucuza LCI alınmıyor mu zaten? 50. yıl m sport paketini almak çok mantıklı değil galiba.

Bu LCI daha ucuz mesela:

2022 50.YIL FACELİFT G20 Harman Head-Up Adaptif M Süsp. İlan No: 1044040106

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cfranko -- 29 Ekim 2022; 11:33:59 >
  • 
Sayfa: önceki 697698699700701
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.