Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (470. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
30.106
Cevap
451
Favori
2.286.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar herkese, benim g20 türkiye'deki dolu sayılabilecek arabalardan lakin iki tane eksiğim var,

biri konfor erişim diğeri de harman kardon.

hifi idare ediyor ancak konfor erişimi orjinal veya orjinaliyle birebir şekilde nerede yaptırabilirim? harman kardon'u da öğrenmek isterim lakin o kadar önemli değil.

• konfor erişimi orijinale yakın yapan yerler var hangi şehirde olduğunuzu söylerseniz bilenler yardımcı olacaktır. harman kardon işine hiç girmeyin derim aşırı maliyetli olur. set olarak satan veya yapanı ben görmedim ama parça parça olarak bakınca maliyeti 40-50bini buluyor o yüzden hiç gerek yok. hifi da güzel çoğu kişi için oldukça yeterli.

• ah ah evlilik olmasa sıra da 4 GC'yi kapmak vardı hemen :D

• Sportline ve M Sport arasında

Jant

Direksiyon

İç mekan kaplamaları

Ön ve arka tamponlar dışında bir fark var mı?

94 bin TL fark var şu an iki paket arasında hangisi daha mantıklı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Amadeus -- 2 Mart 2022; 20:27:17 >
  • W.Amadeus kullanıcısına yanıt
    Koltuklar ve en önemlisi bir bütün olarak tarz, genel bakmak lazım. Bence kesinlikle değer

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

iyi aksamlar, ben kesinlikle m sport derim. F1 kulakcikli direksiyon ilk sebebim. Ozellikle donuslerde vites kuculturken cok ise yariyor. Bunu normal vitestente yapabilirsiniz ama ben direksiyonu tercih ederim. Arka lastiklerinde farkli ebatta gelmesi yol tutusuna ekstra arti. Bir de piano black kaplama gercekten cok problem. O yuzden sportline secmek istemezdim. M sportta bu kaplamalar yok. O yuzden cok daha rahat ediyor insan. Sportline pakette ne kadar dikkat ederseniz edin; arac yikamaciya gittigi an cizikler icinde kaliyor. Ayrica m jantlar arka tampon on tampon koltuklar ufak detaylar hepside degecek eklentiler. Bir de hifi veya harman kardon var ise cok iyi  Hayirlisi olmasi dilegiyle,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt

Benim de gönlümden M Sport geçiyor da o kadar hesapsız çıktım bu seviyelere ki psikolojik olarak nasıl daha az öderimin derdine düştüm galiba.  

Hifi ses sistemi ile Harman Kardon arasında çok fark var mı bilginiz var mı?

Harman Kardonda koltuk altında ve bagajda bass olduğunu duydum. Hifi de de durum aynı mı? Bir de sizi bulmuşken Apple Car Play' e kablosuz bağlantı var değil mi? Geçen hafta Mercedes' e uğradım mercedes bu özelliği kaldırmış kabloyla bağlantı yapılıyor sadece dedi müşteri temsilcisi.

• 1 haftadir start-stop devreye girmiyor benim .degistirdigim ayarda yok neden olabilir.tabi motor sicakken de calismiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İyi akşamlar, evet Apple Car Play kablosuz kullanabiliyorsunuz. Hi-fi & Harman Kardon'a gelince benim için açıkcası çok ciddi farklar olduğunu düşünmüyorum. Benim aracımda hi-fi var. Bana fazlasıyla yetiyor. Harman kardon olan araçlarda aynı müzikleri dinledim. İnanın o kadar dağlar kadar fark yok. Zaten uzun bir süre bu iki sistemle alakalı çok yorumlar yapıldı. Eski sayfalarıda okursanız farklı kişilerin deneyimlerini okuyabilirsiniz. Kendileride yazacaklardır. Ancak şunu belirteyim. Standard ses sistemi ile hi-fi ararsında ciddi fark var. Mesela eşimin aracı luxury line ve o dönemde aldığımızda böyle opsiyonlar yoktu. İnanın ondaki standard ses sistemi gerçekten kötü geliyor bana. Sanki başka araca binmişim gibi hissediyorum. O yüzden hifi veya harmana geçince o sistemden bambaşka hissediyor insan. Eğer denemek isterseniz. Borusana bir uğrayıp ses sistemlerini karşılaştırabilirsiniz. Genelde hem showroomda hemde test araçlarından bu sistemlerle gelen var. Aynı şarkıları doğru ayarlar ile dinleyin. Öyle daha rahat bir karar verebilirsiniz.  

• texmo kullanıcısına yanıt

Belki bir akü zayıflaması olabilir. Aynı zamanda soğuk bir bölgede yaşıyorsanız bu da etkiliyor olabilir. İsterseniz bir servise gösterin. Çünkü birden fazla nedeni olabilir. Hemen bulurlar.  

Ugrayayim servise tesk

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Genel bir bilgim olsun diye 70-80 sayfa kadar geriden başladım konuyu okumaya ses sistemiyle ilgili bir bilgiye rastlayamadım ama bir çok bilgi edinmiş oldum. En azından kronik bir sorun yaşayan yok ve herkes arabasından çok memnun gözüküyor.

Standart bir ses sistemiyle arada çok fark var diyorsanız benim için tamamdır. Standart ses sistemi bile kötü gelmiyor bana Hifi ses sistemi çok farklı gelecek o zaman.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Amadeus -- 3 Mart 2022; 0:13:46 >
  • M sport farkları: jant , tamponlar ,iç kaplama, metal kaplama pedallar, direksiyon ,f1 vites, ön arka lastik ebatı farkı, kapı eşeği kaplaması, süspansiyon(ücretsiz opsiyon) , m logoları , paspaslar bir de sadece M sport ile alabileceğiniz özellikler var ama opsiyon oldukları için yazmıyorum. kesinlikle M sport tercih edin pişman olmazsınız.

harman kardon kullanan ve önceki g20 aracımda hifi kullanan birisi olarak net şekilde açıklama yapayım; eğer müzik kalitesine çok dikkat ediyorsanız surround ses sistemi farkını hissetmek istiyorum bass lar da tatmin edici olsun derseniz bütçeniz de el veriyorsa ben harman kardon tavsiye ederim. ama şunu da belirteyim hifi ve hk arasında dağlar kadar fark yok daha önce hk kullanmadıysanız aramazsınız hatta ama daha önce kullandıysanız ve dediklerime özen gösteren birisi iseniz tercih etmenizi öneririm. @berkolo88 dediği gibi standartla hifi arası dağlar kadar fark var standart sistem berbat diyebilirim(premium bir marka için) ama hifi ile hk arası öyle dağlar kadar fark yok. f30 da hifi ve hk arası fark çok daha fazla idi.

ikisi arasında temel farklar basitçe ; ses yüksekliği , bass seviyesi ve kalitesi , surround hissedilirliği(hifi da surround ayarı yok) ve kalitesi + bonus olarak gizli özellikle b&w ayarları eklenebiliyor ve çalışıyor olması.

• uzun süredir fark ettiğim ama buraya yazmayı unuttuğum bir durumu paylaşmak istiyorum. araç örneğin yokuş aşağı giderken gaza dokunmasam bile 6-7 litre yakıyor ama f1 vites ile vitesi artırınca tüketim 1-2 litreye kadar düşüyor. bu durum her zaman olmuyor genelde dik yokuşlarda oluyor. araç hem hız kesiyor gibi oluyor hem de fazla yakıyor. dikkat ederseniz fark edeceksiniz. f1 vites olmayanlar da manuel e alıp artırabilir vitesi. aynı durum yokuş yukarı çıkarken de oluyor araç kendisi düşük viteste çıkıyor rahat çıkmak her an tepkiye hazır olmak için ama sabit ve yüksek olmayan bir hızla çıkarken buna gerek yok aslında. araç boşuna düşük viteste gidip hem yakıtı artırıyor hem de bağırıyor. bunlar ufak detaylar ama dikkat edince yakıt tüketimini düşürüyor.

• 35MGR 3 kullanıcısına yanıt

Ne zamandır takip ediyorum bu aralar harman kardon opsiyonlu araba yok, ses sistemi olmayan araba da yok. Hepsi hifi sistemli geliyor.

Dönem dönem değişiyor galiba bu opsiyonlar. Gelen cevaplara bakılırsa hifi benim için büyük bir fark yaratacak demektir.

Şu an premium olmayan bir arabam var o bile yeterli geliyor.

Gunaydin, Belki chip tedarigi ile alakalida olabilir. Dediginiz gibi son zamanlarda neredeyse gordugum butun araclar hi-fi ile geliyor. Hi-fi kesinlikle yeterli olacaktir.  

• Günaydınlar, bu sabah başıma gelen şeyi sizlere danışmak istiyorum.
    Soğuktan aracımın sağ katlanır aynası donmuş, başta açılmadı ben de zorlamak istemedim. Bir süre sonra 1-2 defa denedikten sonra açıldı ama bu sefer iki ayna tam senkron olarak açılıp kapanmıyor, sağ ayna 1 saniye kadar geç açılıp kapanıyor. Sizce motorunda bir sorun olabilir mi? veya servise danışmam gerekir mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyonefromhere

Günaydınlar, bu sabah başıma gelen şeyi sizlere danışmak istiyorum.
    Soğuktan aracımın sağ katlanır aynası donmuş, başta açılmadı ben de zorlamak istemedim. Bir süre sonra 1-2 defa denedikten sonra açıldı ama bu sefer iki ayna tam senkron olarak açılıp kapanmıyor, sağ ayna 1 saniye kadar geç açılıp kapanıyor. Sizce motorunda bir sorun olabilir mi? veya servise danışmam gerekir mi?

Günaydın, çok soğukta bazen bu donmalardan ötürü ayna motoru kasılabiliyor. Buda aynanın açılma senkronizasyonu bozuyor. Hatta bazen yıkamacılar veya dışarıda bazı insanlar elleriyle bu aynaları kapatmaya çalışabiliyor. O zamanda bu senkronizasyon bozuluyor. Servis en doğru cevabı verecektir. Zaten aracınız garantilidir. Servise gösterin hemen çözerler. Çok dert edilecek bir şey değil.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 4 Mart 2022; 11:9:13 >

• Arkadaşlar bmw almak üzereyim. Kışın sorun yaşadınız mı? Yorumlariniz benim icin cok degerli. 2 gune ödeme yapacağım.

• orthos123 kullanıcısına yanıt

Iyi aksamlar, kisin sorun yasadiniz mi ? Ne demek istediginizi anlayamadim.

• 
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.