Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (1689. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Geehut
1 Kayıtlı Üye ve 24 Misafir (1 Mobil) - 24 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.808
Cevap
499
Favori
2.680.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
59 oy
Giriş

Herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim. Almışken yıldızlı alayım mantığıyla Biraz gecikmeli de olsa 4 adet yıldızlı pilot sport 5 siparişi verdim henüz gelmedi. Taktırınca ayrıca görüşlerimi yazarım.

Fabrikasyon pirelli P zerolar 30 bin km ve 3 yılda rahmetli oldu. Bu lastiği araştırdığımda 15-20bin km gibi performansını kaybetmeye başladığını okudum. BMW forumlarında tartışılmış erkenden performansını kaybetmesiyle ünlü bir lastikmiş almayı düşünen varsa referans olsun. Beyaz yol çizgilerinin üstünden geçerken, sollamaya çıkarken falan kuru zeminde arkası atıyordu aracın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Düşük gaz rejiminde bile bunu yapıyorsa lastik değişiminden sonra iyi bir rot ayarı öneririm. Bende iyi lastikte gaz vermeden bile benzer tepkiler veriyordu, yay değişimi sonrası rot yaptırmak gerekti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Devilmaybad

Bu lastikle alakalı yanlamayı öğreten diye yorumlar yapılıyordu dedikleri kadar varmış demek ki. Bahsettiğiniz boya üstünde arkasının atması çok tehlikeli hele ki yüksek hızlarda.

Düşük gaz rejiminde bile bunu yapıyorsa lastik değişiminden sonra iyi bir rot ayarı öneririm. Bende iyi lastikte gaz vermeden bile benzer tepkiler veriyordu, yay değişimi sonrası rot yaptırmak gerekti.

Araç bir de yazılımlı gaza oturunca düz yolda Kaya kaya gidiyor ne ön ne arka tutuyor gezmeye başlıyor. Hakikaten sıkıntılı lastik. Düşük gaza basmalarda ve stabil sürüşlerde genelde sıkıntısız. Biraz agresifleşince önden arkadan bıraktığı anları hissettirmeye başlıyor. Yazılımla alakalı desem yaptıralı 2 sene oluyor İlk başlarda böyle sıkıntıları yoktu zamanla can sıkmaya başladı. Becerebilen için bu lastikle çok iyi yanlanacağına eminim 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siteamsorunsali -- 11 Mart 2026; 2:11:12 >

• Alfa156 kullanıcısına yanıt

280hp yazılımlı 19 jant hocam. Aracın dünyası değişecek muhtemelen taktırdıktan sonra net belli olur. Bir de 120 den sonra titreşim sorunum var. Geçmiş sayfalarda bir arkadaş bu lastiğin balans tutmadığıyla alakalı bir şey yazmıştı gerçekten lastikle alakalı mı ona da bakacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siteamsorunsali -- 11 Mart 2026; 2:12:25 >

öyle birşey yok  

Nasıl bir şey yok?

• siteamsorunsali S kullanıcısına yanıt
    Tam aynı setup’ız. 19” + 280HP. İstanbul anadolu yakası derseniz tam olacak :)) Ne zaman takılıyor lastikleriniz ? Maliyetiniz ne oldu acaba sakıncası yoksa ? Merakla bekliyorum.

• _____________________________
  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araç kullanıcısı olarak tartışmayı okudum. Rezerv batarya var ama o dediğiniz dip-gaz/ihtiyaç halinde 4 çeker mevzusunun günlük kullanıma bir katkısı yok acil durumlarda geçerli. Günlük kullanımda aranan serilik bu olmuyor.

Pluginlerin şarj gücü 11kw olduğu için kullanımı çok sınırlı bir kitleye yönelik. O da evde ac şarj imkanı olan, VE işi yakın olan (pilli menzili işe gidip gelmeye yeten), VE sık sık MOLA VERMEDEN uzun yola çıkması gerekenler için bu araç alınabilir. Bu da türkiye şartlarında ne kadar yaygın bilmiyorum.

Yukarıdaki kitle dışındakiler avantajdan ziyade hem elektrikli arabanın dezavantajlarını (pille ilgili çekinceler, değer kaybı) hem de içten yanmalıların dezavantajlarını (sürekli bakım maliyeti) içinde barındıran daha da karmaşık bir şey almış oluyor.

Sonuçta bunun 50-60km vereceği menzil için en az 1-1.5 şarj edilmesi gerekiyor ama ben mesela zaten yarım saatte dc istasyonda arabayı yüzde 10’dan 80’e getirebiliyorum. Niye boşuna arabada pil yerine motor taşıyayım full elektrikle hayatıma devam edebiliyorken? Bu biraz elektrikli araç alacak cesareti olmayanları alıştırmak için yapılan bir şey. Ama bunu yaparken elektrikli aracın tüm olumsuz yönlerini kullanıcıya yansıtıyor çaktırmadan zaten.

Üstüne bir de satarken pilinden dolayı elektrikli araç muamelesi görecek değer kaybı olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhank06 -- 11 Mart 2026; 16:15:40 >

• Burhank06 B kullanıcısına yanıt
    Ben sık sık Ankara Muğla, Ankara Çeşme güzergahlarında MOLASIZ yüksek süratlerde gitmeye alışkın bir sürücüyüm. Bunu da ihtiyaçtan değil zevkten yapıyorum.

Ve asla seyahatimi de planlamam ani rota değişiklikleri yaparım. İstanbul'dan Ankara'ya dönerken dur Bursa'da iskender yiyip döneyim derim. Yazın sahurda Muğla'dan Ankara'ya çıkarım işimi halledip iftara Muğla'ya geri yetisirim.

Ben arabaya ayak uydurmam araba bana ayak uydurur ihtiyacımı giderir ve işimi kolaylaştırır.

Sizinle aynı dili konuşamayız ve asla anlaşamayız.

Selamlar 🙋🏻‍♂️

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Ben plugin hibritlerin herkese uygun tercih olmadığına dair bir şey yazıp avantajlı olduğu senaryoyu dile getirmiştim de alakasız bir cevap yazmışsınız sanırım ben yanlış kişiyi alıntıladım hatlar karıştı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhank06 -- 11 Mart 2026; 19:25:35 >
    Malın sahibine hizmeti böyle olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İstanbul Avrupa hocam  Kargo yarına yetişirse yarın taktırırım, ilk izlenimlerimi de yarın yazmış olurum hocam ama kargo yetişmezse iş yoğunluğundan cumartesiye kalacak. 4 lastik için Maliyet tam 50 bin tl. Taktırmak için de 2-3k isterler. Lastikleri bayiden de alabilirdim ama şu an Antalyadayım burada yıldızlı ps5 bulamadım. Yıldızsız satıyorlar onu da yıldızsız olduğu için takmayalım diyorlar. Önleri trendyoldan, arkaları lastikcim.com dan aldım. Fiyatlar neredeyse her yerde aynı. Gördüklerim Adeti 12-14 arası değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siteamsorunsali -- 11 Mart 2026; 23:17:38 >

Yoo ben de elektrikli tavsiyenizin herkese uygun olmayacağını söyledim.

Benim gibi çok insan var.

İşin içinde illa bi elektrik olacaksa PHEV en makul tercihdir ben ve benim gibilere göre veya malına göre hareket etmeyi saçma bulanlara göre...

O yazıda tam tersini yazmıştım ya okumamışsınız ya da başka önyargılar var. Elektrikli araç istemeyenler plugin aldığında boş yere pilli arabanın dezavantajını taşıyor dedim.

Mesela siz yüksek perdeden cevap yazmışsınız laf soktuğunuzu sanarak ama eğer plugin hibrit aracı planlarak alıp, araca göre yaşayıp neredeyse her gün 1/1.5 saat şarj edip elektrikli menzili verimli kullanmıyorsanız zaten hedef kitlede değilsiniz ve teknik olarak mild hibrit bir benzinli araç kullanıyorsunuz. VE ile o yüzden büyük harfle yazdım, onların hepsi plugin için gerekli sadece biri değil.

Diğer türlü aracınızda boş yere koca pil taşıyorsunuz ve elektrikli arabanın değer kaybı, olası pil sorunları gibi tüm dertlerini arabada bulunduruyorsunuz.

Diğer arkadaşlar da bunu yazmış, vergi avantajı da bu gerçekleri ortadan kaldırmıyor.

• Bizde hem benzinli hem de elektirkli araç var, ilk söylendiğinde ben de mantığını kuramamıştım ama plugin almamk lazım, ihtiyacınmız göre ya benzinli, elektikli alınacaksa da tam elektrikli bir araç almak lazım. Pilsiz mild hybrid gigi teknolojileri bunun dışında tutuyorum tabi. Şu an aslında ideali imkan varsa 1 elektrik 1 benzinli uzun yol konforlu bir araç almak, ileride neler olacak, nasıl gelişecek durumlar bakacağız.

2. el 2023 model m sport 50K km alma arefesindeyim. 50K sıkıntı edilmeli mi yoksa daha düşük kmlere mi odaklanayım sizce. Fiyat artıyor tabi haliyle. Zorlayacağı için böyle bir soru soruyorum. yılda 15-20K ancak yaparım.

Mevzu 2-3 yıllık araçta km değil, aracın nasıl kullanıldığı. Aracın canının 20-30k’da da çıkarabilir driftcinin biri. Yoksa 50k km bu araç için gayet normal alınabilir bir km. 100k dan sonra genelde bakım durumuna ve yıpranmaya göre daha dikkatli seçim yapılması gerekir.

• Teşekkürler. Haklısınız ama keşke bilebilsek kullanımını. 1e1 tanıdık olmadığı sürece bunu nasıl bilebiliriz ki?

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.