Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (2746. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
70.542
Cevap
501
Favori
4.487.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27442745274627472748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hxngzl

Runflat olarak karşılaştırmalı araştırma yapan arkadaşımıza sivri dilli konuşmaya gerek yok beğenmiyorsan yorumları dikkate alma. Şimdiki aracımın üzerindeki biridgestone kütük gibi lastik bmw taktı diye ömrümün sonuna kadar bu lastiğimi takacam. Böle bi mantık olamaz

Bridgestone un kutuk gibi olduguna hemfikirim cunku benimkilerde ayni.

Ama rft dan vazgecmek dogru olmaz. Bir daha ki sefere baska marka rft takacagim kesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • autolover A kullanıcısına yanıt
    Sizin tüm kararlariniz, tüm yazdıklarınız çok mantıklı maşallah, hiç bozmayin böyle devam. Benden uzak olun da...

• Ali® kullanıcısına yanıt
    bana cok buyuk. ne tarzi ne cizgisi bana hitap etmiyor. cizgileri f30 gibi sexy degil. kayinpeder arabasi passat :)

almanlar ford est mort derler. hic isim olmaz

dijital ekran ben sevemedim. honda gibi japon isi gibi geliyor bana. ama begenenler icin opsiyon olabilirdi f30da.
    park freni de elzem degil. park frenini el freni yerinde bir esya gozu acilacagi icin soylemistim. park halinde fren kullanma aliskanligim yok. ama hold olsun isterdim mesela.

araba alirken c180 ve f30 arasinda gittim geldim. f30 da karar kildim. rengiydi park sensoruydu ekledim bekleyerek aldim. esya gozu de dusundum ama sacma bi rakam istemislerdi. pisman da degilim masallah cok memnunum arabamdan.
  • 320i ed 40. Yıl Aracımı hafta sonu teslim aldım..önceki aracım f10 520i den sonra yalıtım ve hacim olarak eksiklik hissettim..performansı rodaj sebebiyle test edemedim ama 520i den daha seri ve daha dengeli..yol tutuşu ve apexleri daha başarılı..yakıt daha düşük..ama 5 deki konfor ve tokluk hissi 3 serisinde yok..yeni 5 kasa 1.5 dizel yada 1.6 benzinli motorla gelesiye kadar 3 serisine devam ederim diye düşünüyorum..araç alacaklar acele etsinler..euro kuru gene yükselecek deniliyor...son kalan 2016 model 320i ed 40. Yıl araçlar ve 520i lçin pazarlık edin..indirim yapaınlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepdarkbluee -- 26 Ocak 2017; 18:19:5 >

• Konya Köprülü yapmış güzel yapmış...

• 3.18

• Resim ekleyecektim ama ekleyemedim

• Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    Bende de vardı astra j bigün aceleyle çektim sandım(çektim de gerçi ama olmamış) indik eşimle bir geldim avm güvenliği arkasından arabayı tutuyor geri kaçmasın diye meğer el freni çekilmemiş araba geri kaçmış.Tövbeler olsun😂

• quote:

Orijinalden alıntı: firataksahin

Herkese merhabalar geçenlerde aracımın balatasının bitmeye yakın olduğu söylendi servis tarafından ancak balata ve diskleri serviste yaptırmak istemiyorum İstanbul içi özel bir yer önerecek olan var mıdır? Yada hangi marka balata önerirsiniz eminim forumda daha önce servis dışında balata değiştirmiş birileri vardır?

Fırat selam, ben daha önce değiştirmedim ama ileride lazım olur diye forumda balata ile ilgili yazılan bir kaç yazının ekran görüntüsünü almıştım. Belki işine yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kastvehicle

Bende de vardı astra j bigün aceleyle çektim sandım(çektim de gerçi ama olmamış) indik eşimle bir geldim avm güvenliği arkasından arabayı tutuyor geri kaçmasın diye meğer el freni çekilmemiş araba geri kaçmış.Tövbeler olsun😂

Of of. Çok anlamsız bir olay kendini çekmemesi. Geçmiş olsun dostum ucuz atlatmışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali®

Bu mesaj bana mı bilmiyorum ama bende etiketlenmişim. O yüzden BMW övmek için fazla kasıyorsunuz kısmını es geçiyorum, hatta son cümleyi de es geçiyorum..

Biz autohold'un kullanabilrliği tartıştık, nasıl devreye girdiğini değil. Ayda 2000-2500 km Istanbul trafiğinde kullanırım, devreye girdiği ve işe yaradığı bir vaka yaşamadım. Üstelik arkadaşımın C200d aracını da bir süre kullandım, hiç devreye alma gereği duymadım. Burada yaşanmışlık ve tecrübe paylaşılıyor, youtube'dan izlediğim videoyla yorum yapmıyorum.

Borusan'dan manuel araç sipariş verebiliyorsunuz, özel sipariş oluyor, yüksek miktarda avans alınıyor, talep olmadığı için de manuel getirilmiyor. Çok istiyorsanız verin 100.000 önden peşin size getirsin. Bu cümleyi de geçiyorum.

Ferrari değil sadece, Lamborghini de kullanıyor, Koenigsegg de kullanıyor ama Pagani kullanmıyor. Birinin kullanmaması haklı bir gösterge değil, bir tarz meselesidir, BMW'de bugüne kadar kullanmadı ama artık o konsolu ferahlatmak için kullanacak, kaçışı yok.

autohold gereksiz diyenler içindi, bikaç mesaj ustuste geldi.

mesele gitmekse tum 20 binlik araclar gidiyor, bu parayı istiyorlarsa ek bişeyler sunacaklar.
    bmw sportif sportif deniyor ya, demek ki çok sportif bu markanın müşteri kitlesi manuel sanzuman bile talep etmiyorlar, oysa passatta bile manuel secenler var.

video izleyip kim yorum yapıyor anlamadım, bu işten anlayanlar konsensus kurmuş autohold gereksiz mi demiş.40- 60 sn lik ışıkta bekliyorsanız iyi bişeydir, dur kalk trafikte gereksizdir, ama premium demek her çok gerekli özelliği sunmayan değil sunan markadır. autoholdun kullanılabilirliğini tartışırken de viddeo izleyip mi yazılmış anlamadım da otomatik devreye girmesindeki olumsuz özelliklerin, sürücü isterse f devreye girmeyebilecegi söylenmediği için tamamen eksik olmuş.

bmw bir dönem çok buyuk kar ile araba sattı, 40.yılı hem euro hem ötv arttıktan sonra bi süre yakın fiyatlara satabilmesi bunu gösteriyor. autohold, elektronik ekran, mekanik gösterge bu ve benzeri özellikler illa ki olmayadabilir, ama diğer markaların en bazda bile verdiği bu özellikler yoksa, bunu hele ki ömrünün son demlerindeki bir kasada fiyata yansıtmaları gerekirdi.

şu 1.5 1.6 ya da dizel arabalardaki ama bu çok sportif bahanesi bana artık itici geliyor, süper spor aracların bile yazdığın yazıda biri hariç hepsi elektronik olanı kullanırken bu arabada kullanılmıyorsa bunun sebbei sportiflik falan değildir. bitek bu da değil, cam tavan vb bisürü konuda aynı sebep söyleniyor ama 6gc de hepsi var mesela. o zaman 6 serisi 3 ten daha az mı sportif? ya da arkadaslar z4 paylaşmış.

• Evet bir sorum daha olacak..yanıt gelmeyecek muhtemelen..
    1-BMW 320i ED kaç lt yağ alıyor..
    2-Yetkili servise yağ değişimine kendi yağımızı götürsek oluyor mu_?
    3- Ben eski toyota racıma bile Mobil 1 o-40 tam sentetik koyuyordum. Bu yağı BMW ye de koymak isterim..Serviste konulan yağ bundan daha iyi olamaz..Ama sorun olur mu bilmiyorum..
    Serviste konulan marka ve cinsi biliyormusunuz_?
    tskler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperxxxxx -- 26 Ocak 2017; 19:27:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

bana cok buyuk. ne tarzi ne cizgisi bana hitap etmiyor. cizgileri f30 gibi sexy degil. kayinpeder arabasi passat :)

almanlar ford est mort derler. hic isim olmaz

dijital ekran ben sevemedim. honda gibi japon isi gibi geliyor bana. ama begenenler icin opsiyon olabilirdi f30da.
    park freni de elzem degil. park frenini el freni yerinde bir esya gozu acilacagi icin soylemistim. park halinde fren kullanma aliskanligim yok. ama hold olsun isterdim mesela.

araba alirken c180 ve f30 arasinda gittim geldim. f30 da karar kildim. rengiydi park sensoruydu ekledim bekleyerek aldim. esya gozu de dusundum ama sacma bi rakam istemislerdi. pisman da degilim masallah cok memnunum arabamdan.

Inanilmaz..

• dream of ice D kullanıcısına yanıt
    Suspansiyon ve direksiyon konusunda karsilastirma yapamayacagim cunku makyajsizi kullanmadim. Fakat guncellenmis sanziman f30 3.20ied lci'de sunulmadi diye konusmustuk burada vakti zamaninda. 3.18i ile sunuldu guncellenmis sanziman. Bizim lci 3.20ied'lerde zf8-45hp versiyonu kullaniliyor diye biliyorum. Bunu bir parantez olarak yazayim dedim. Ve evet sanziman ureticisine gore zf8-50hp yaklasik %3 daha verimliymis yani o civarda bir yakit tuketimi avantaji sagliyormus.

2nd generation 8HP products were released starting in 2014. Efficiency improvements over the original design include a wider ratio spread of 7.8:1, reduced drag torque from the shift elements, reduction in required oil pump pressure, and broadened use of the coasting and start-stop systems.[8] ZF estimated fuel economy improvement over 1st generation 8HP kits to be 3%. Refinements were also made with respect to vibration.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/ZF_8HP_transmission

• alperxxxxx A kullanıcısına yanıt

• alperxxxxx A kullanıcısına yanıt
    Tam emin değilim ama yağ filtresi de değişirse 5 litre civari diye aklımda kalmis. Dışarıdan getireceginiz yağı BMW yetkili servis kabul etmez. LL04 Şartnamesini karşılayan yağ kullanmak zorunda. Halihazırda Shell ile anlaşması var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 26 Ocak 2017; 20:57:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperxxxxx

Evet bir sorum daha olacak..yanıt gelmeyecek muhtemelen..
    1-BMW 320i ED kaç lt yağ alıyor..
    2-Yetkili servise yağ değişimine kendi yağımızı götürsek oluyor mu_?
    3- Ben eski toyota racıma bile Mobil 1 o-40 tam sentetik koyuyordum. Bu yağı BMW ye de koymak isterim..Serviste konulan yağ bundan daha iyi olamaz..Ama sorun olur mu bilmiyorum..
    Serviste konulan marka ve cinsi biliyormusunuz_?
    tskler

Filtre dahil 4.7lt civari bir yag alir 5 lt yi bulmaz.

Suan aldigim duyumlara gore servisler kafalarina gore takiliyor. Shell e gecenler var hala castrol koyanlar var.

Disaridan yag kabul etmedikleri söyleniyor.

LL04 kodunu karsilayan her yag olabilir.

Secme sansiniz varsa Mobil tavsiye ederim.

• Elektronik El Freni epey konuşulmuş, bende yazayım madem.

Elektronik El Freni Bmw 3'ü kafadan elememe neden olan bir donanım eksikliği oldu hep, ilk çıktığında da, makyaj gördüğünde de, tabi bu konu kişisel bir konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yankımido

Suspansiyon ve direksiyon konusunda karsilastirma yapamayacagim cunku makyajsizi kullanmadim. Fakat guncellenmis sanziman f30 3.20ied lci'de sunulmadi diye konusmustuk burada vakti zamaninda. 3.18i ile sunuldu guncellenmis sanziman. Bizim lci 3.20ied'lerde zf8-45hp versiyonu kullaniliyor diye biliyorum. Bunu bir parantez olarak yazayim dedim. Ve evet sanziman ureticisine gore zf8-50hp yaklasik %3 daha verimliymis yani o civarda bir yakit tuketimi avantaji sagliyormus.

2nd generation 8HP products were released starting in 2014. Efficiency improvements over the original design include a wider ratio spread of 7.8:1, reduced drag torque from the shift elements, reduction in required oil pump pressure, and broadened use of the coasting and start-stop systems.[8] ZF estimated fuel economy improvement over 1st generation 8HP kits to be 3%. Refinements were also made with respect to vibration.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/ZF_8HP_transmission

320i Lci sahibi bazı arkadaşlar bir ara kendi araçlarındaki şanzımanın güncellendiğini ve en büyük farkın bu olduğunu söyleyip duruyorlardı nispet seviyesinde.

• Bir önceki aracımda (Volvo S60 D2 - 2015) elektronik el freni ile tanışmış ve belki de düğmenin bulunduğu yerden dolayı hiç sevmemiştim. Şimdiki aracımda (BMW 320i ED S - 2016) manüel el freni var, bir eksiklik olarak görmüyorum, aksine memnunum. Sanırım bu durum biraz kişisel biraz da alışma meselesi : )
  • 
Sayfa: önceki 27442745274627472748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.