Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (2210. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.548
Cevap
501
Favori
4.490.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22082209221022112212
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar yeni aldıgım 40.000 km deki f30 aracımın:

sag on kapısından çam şıngırtısı gibi bir ses
    sol arka kapısından tıkırtı seklinde bir ses
    direksiyonun altındaki parçadan ise 90km üstü süratlerde ses geliyor.

daha once basına gelen ve çözüme ulastıran varmı acaba ?
  • Arkadaşlar merhaba,

320d ve 320ied modelleriyle ilgili şu son 2 ayda f20 116d aracımdaki sorunlardan dolayı (forumdakiler konuyu hatırlar tavandan gelen ses) uzun birlikteliğim oldu çok şükür aracım düzeldi gelelim 320d 320i ed hakkındaki nacizane düşüncelerime,

320d yi yaklşık 15gün kullandım ve bana gelen araç 205 60 16 jantlı ve 40bin kmde line olmyan ancak harman kardonlu bir araçtı, 320d de öncelikli olarak sailing modu vardı ve bu mod uzun yolda arabayı gerçekten çok rahatlatıyor, diğer konuda motor ve sanzıman uyumu, bu konuda diyebileceğim tek şey mükemmel olabilir çünkü torkunda etkisiyle araç eco proda bile çok düşük devirlerde müthiş topluyor kendini ve düşük devirden kaynaklı motordan enteresan seslerde gelmiyor. Sert kullanımdaysa 320d deki motorun tınısı çok hoş gelenekselleşmiş benzinli 520i dekine benzer hoş bir sesi var.

320i ilede yaklaşık 150kmlik bir sürüş deneyimim oldu bu araçla olan sürüşümdeyse ilk farkettiğim şey yüksek süratlerde 320d kadar koltuğa yapıştırmaması oldu ama sakın yanlış anlaşılmasın ilk kalkış ve düşük süratlerdeki hızlanmalarda araç müthişti diyebilirim. Birde motorun devirli kullanımdaki sesi 520i 170hplerdeki gibi değil kötü demiyorum ama 520i de 320d deki ve 318ideki sesler az çok birbirlerine yakın karakterdeler ama 320ied deki ses biraz daha bu araçlardan daha farklı bir yerde bunu sakın bir eleştiri gibi algılamayın 320i ed çok güzel bir araba f/p olarak piyasadaki en iyi araba bence ama ben 320i ed ile 320d arasında kalanlara az çok fikir verebilmek açısından bunları paylaşmak istedim.

Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum. İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: BurakNecip

arkadaslar yeni aldıgım 40.000 km deki f30 aracımın:

sag on kapısından çam şıngırtısı gibi bir ses
    sol arka kapısından tıkırtı seklinde bir ses
    direksiyonun altındaki parçadan ise 90km üstü süratlerde ses geliyor.

daha once basına gelen ve çözüme ulastıran varmı acaba ?

F30a hosgeldiniz :)

Hocam bu zaten kronik problem .. ozellikle direksiyon kutusu ve on konsoldan ses gelmesi.. bende stabilize yolda on konsoldan ses geliyor kapilardan hic duymadim.. servise gidrrseniz once sprey sikarlar ama gecici cozum.. f30larda parcalar birbirine gecirmeli oldugu icin bu gicirtilar geliyor.. forumdan bir arkadas ozel bantlari bu birlesim noktalarina sararak sorunu %80 cozdugunu soylemisti tabi berkesin becerecegi is degil .. ben soksem konsolu elimde kalir :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: temurcan

Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce ilan no verip fikrinizi sorduğum 2015 Aralık çıkışlı 3800 km'deki 320i ed sportline aracı satın alarak ilk Bmw'me sahip oldum.

Hocam kaca aldiniz araci ? Bir arkadas da bakiyor da merak ettim

• AkifKarabulut A kullanıcısına yanıt
    138000 TL'ye aldım aracı.

• F30 dünyasına bende katıldım :)

Beyaz 40.yıl - Haftaya teslim :))
  • Merhaba,

Bmw 3 serilerinde Hız limitleme ve hız sabitleme konusu hakkında bilgi rica ediyorum. 2012 veya 2013 bmw 3.20d araç almayı planlıyorum. Ancak ilanların bazılarında hız sabitleme özelliği yazmasına rağmen aracın iç resmine baktığımda sadece limit düğmesi görünüyor. Bu 2012(f30) veya 2013 model 3.20d kerde hangi paketlerde hız sabitleme vardır? Açıkcası ayağımı gazda tutmak uzun yollarda benim için sıkıntı. Bu yüzden hız sabitleme olan bir paket seçmek zorundayım. Bir de hız sabitleme sonradan taktırılabiliyor mu? Çünkü gördüğüm kadarıyla birçok modelde sadece limitör var. Yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dıimam

Çamur attım izi kaldı dostum kimsenin yaptırdığı bişeye çamur attığımız yok herkes herşeyi yaptıra bilir bensadece yetkili servisin bana söylediyini söylüyorum bende orjinal parça taktırma taraftarıym servise siparişi verdim dışarda bu işi yapan birçok insanvar servis 15 gün sonra döndü bana parçanın gelemiyceyini aracın elektirik sisteminde sıkıntı yarattığını ve bir aracın yanlış bağlantıdan dolayı yandığını ve bu riskin alınmıycağının. Söylediler bende herkes çatır çatır takıyo dedimm isterseniz sizde taka bilirsiniz dedi benim yapmak istediyim insanları uyarmak yoksa kim aracına ne yapmış ne takmış o kendi biliceyi bişi isteyende kosifler oto bostancıyı arayıp bilgide ala bilir yoksa kimseye çamur yada taş attığımız yok iyi günler

Slmlar.bilgi paylaştıkça çoğalıyor ama tabiki doğru olanı.bu parça zaten orjinal.servis takıyor ama şöyle bir durum var her araçta ön hazırlığı olmuyor bazı araçlara takmak için aküden kablo çekiliyormuş döşeme falan sökülüp ama bu olay zaten konumuzun dışında olan bir olay.ayrıca çakmaklıktan dediğim gibi yangın çıkmaz en kötü sigorta atarki malumunuz çakmaklık şarj cihazı içinde ve diğer araç içi 12volt destekleyen aletlerin kullanıldığı bir priz(amper değeri uygun olduktan sonra)ve altyapısı ona göre hazırlanmış.ama dediğim gibi bu işlem için sökme kesme biçme işlemleri gerçekleşmiyor..iyi forumlar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Elmanders E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

• quote:

138000 TL'ye aldım aracı.

Gule gule kullanin sport plusin sifiri 149 bin tl.. 10 bin ucuza 0 gibi arac almak gayet mantikli

• quote:

Orijinalden alıntı: Ebola33

Merhaba,

Bmw 3 serilerinde Hız limitleme ve hız sabitleme konusu hakkında bilgi rica ediyorum. 2012 veya 2013 bmw 3.20d araç almayı planlıyorum. Ancak ilanların bazılarında hız sabitleme özelliği yazmasına rağmen aracın iç resmine baktığımda sadece limit düğmesi görünüyor. Bu 2012(f30) veya 2013 model 3.20d kerde hangi paketlerde hız sabitleme vardır? Açıkcası ayağımı gazda tutmak uzun yollarda benim için sıkıntı. Bu yüzden hız sabitleme olan bir paket seçmek zorundayım. Bir de hız sabitleme sonradan taktırılabiliyor mu? Çünkü gördüğüm kadarıyla birçok modelde sadece limitör var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sabitleme diyenlerin cogu limitordur.. bir ara 1500 tl civarina kampanya vardi takiliyordu.. servis disinda 700-800 e taktiranlar var gayet de memnunlar..sabitleme o donemdeki paketlerde yok diye biliyorum ozel kendin taktiriyordun

• quote:

Merhaba,

Standart bir donanım değil hız sabitleme, birçok araçta limitleme var ancak ilanlarda sabitleme diye yazıyorlar. Geçen kampanya vardı 1000tl civarına servislerde sonradan takılabiliyor. Dışarıda 750tl civarına takıyorlar

• Ebola33 E kullanıcısına yanıt
    cc sonradan takılıyor ancak 2014 ten önceki modellerde cc takılınca limitleme özelliği çalışmıyor..Geçen ay kampanya vardı 1050tl civarındaydı. @Ebola33
  • quote:

Anlıyorum, bu arada araç makyajlı kasa söylemeyi unuttum, fiyatı buna göre değerlendirirseniz sevinirim. Şahsen ben de sportline'ı daha çok beğeniyorum, luxury 3 kasa bmw'ye göre biraz ağır duruyor gibi, bense 3 kasada sportifliği seviyorum.

Kullanmadan once luxury yi daha cok begeniyodum ve dedigim gibi modernline sahibiyim. Direksiyon dahil acik renk olmasi hala cok hosuma gidiyor. Ama gecen hafta bayideki estoril 40. Yila bayildim. Icide kahve dakotaydi. Hanim da cok begendi ki su anki araci cok seviyor.

O zaman soyle soriyim benim araca 120 bin iyi bir rakam mi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: AkifKarabulut

quote:

Merhaba,

Sabitleme diyenlerin cogu limitordur.. bir ara 1500 tl civarina kampanya vardi takiliyordu.. servis disinda 700-800 e taktiranlar var gayet de memnunlar..sabitleme o donemdeki paketlerde yok diye biliyorum ozel kendin taktiriyordun

Öncelikle bilgi için tşk. Anladığım kadarıyla 2012 ve 2013 çıkışlı 3.20d lerin hiçbirinde hız sabitleme yok. Ancak taktırmak mümkün ise sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Şu an halen servisler veya özel servislerde bu hız sabitleme taktırma işlemi dvm ediyor mu? Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: JN008

cc sonradan takılıyor ancak 2014 ten önceki modellerde cc takılınca limitleme özelliği çalışmıyor..Geçen ay kampanya vardı 1050tl civarındaydı. @Ebola33

Tşk. Hız limitleme özelliği gitse de benim için sıkıntı değil. Ancak sabitlemenin olmaması çok sıkıntı. Ancak tabiki hız sabitleme halen servislerde eklenebiliyorsa bu güzel haber.
    En iyisi borusana gidip önce bunu sormak sonra da arabayı almak olacak. Çünkü aldıktan sonra takılmıyor derlerse ozaman arabayı geri satmam gerekir😀 Bu kadar önemli yani benim için bu özellik. Bilgi için tekrar tşk ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sportline araclara bej doseme seçeneği gelmis. izmit oztorun ile gorustum haziran basi gelecek olan bir arac varmis. extra M direksiyon fren fonk. hiz sabitleme var. elektrikli koltuk sunroof zaten var ama ilginc olan hifi ses sistemi yok onu da piyasadan upgrade ederim diye düşündüm. trafik sigortasi haric 149.600 dedi. fiyat makul mu sizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 21 Mayıs 2016; 17:06:31 >
  • muhsinmuttaki M kullanıcısına yanıt
    Defalarca denedikten sonra şunu artık rahat rahat söyleyebilirim, 320i 320d 0-100 kafa kafaya gidiyor aşağı yukarı. 100-200 arasında 320d bariz önde. 200 ve üzerinde; özellikle 210/220'den sonra tekrar 320i öne geçiyor yüksek devir çevirmesi nedeniyle. 320d; 220 civarı devir göstergesini kıpırdatamıyor dizel olmasından dolayı.

not: chipsiz araçlar ile denenmiştir.
    not 2: 320d muazzam bir araç. fakat sürekli torktan bahsediliyor. o tork hissi çok başarılı fakat tork eğrisi denen bir durum var. dizel motor karakteri gereği tüm torku kısa bir zaman dilimi içinde verdiğinden dolayı, o his çok hoş olabiliyor. benzinli motorlarda ise tork daha geniş bir zaman dilimine dağılmış durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackyTurtle -- 21 Mayıs 2016; 17:42:35 >
  • Ebola33 E kullanıcısına yanıt
    Dışarda takanların limitlemeyide kodladığını yazanlar oldu ama benim tavsiyem servis dışında taktırmayın,aracın yazılımı çökerse borusan onları tamire bile kabul etmiyor..
    Araç elinizde kalır..Bin pişman olursunuz.. @Ebola33
  • Bende az önce 40.yıl Cc li beyaz içi kırmızı araç için kaparo verdim 10 güne kadar teslim edilecek. Paspas ve 4 cam filmi hediye sigorta dahil 170.400.

• 
Sayfa: önceki 22082209221022112212
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.