Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (1454. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.548
Cevap
501
Favori
4.490.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14521453145414551456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: icemy

quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

Orijinalden alıntı: teksaz16

Herkese merhaba, F20 116İ , F30 316İ ve 320ed modellerinde kullanılan motor PSA grubuna mı aittir? çok merak ettim bu sorunun cevabını, eğer öyleyse de arkadan itişli bir araca nasıl oldu da PSA motor üretti? hadi mini de olsa anlarım ama.. Cevap için şimdiden teşekkürler.

O zaman işleri biraz daha karıştıralım. Mercedes 156'lık motoru hem önden çekiş A ve CLA'da hem de arkadan itiş C ve E'de kullanıyor

Psa ile arkadan itis aracin arasindaki baglantiyi cozemedim. Psa grubu= ford citroen pejo 3 lusunun grubuydu.volvo ford unken volvoda dahildi.bmw isinde ufak bir nuans farki var. bmw icin uretilen motorlarin datalarini bmw uretimini psa yapmaktaydi. Gerci makyajda motoru degisirlerse safkan bmw motoru kullanacaklar

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Prince_engine

Mercedeste a ve cla dizelde bildigim kadariyla renodan motoru tein ediyor.

Bu ortak yapilan isler ne kadar ortakta olsa herkes kendi bilgisini kendine sakliyor mesela volvo forddayken volvo tarafi powershifti dizele uyguladi ama volvo ayrilali neredeyse 2 sene oldu buna ramen ford hala uygulayamadi.

PSA Peugeot ile Citroen işbirliğidir.ford u çözemedim.ford ve volvoya motor veriyor bildiğim kadarıyla

Haklisiniz. Tekrar bakytimda Volvo almayi dusundugum zamanki arastirmalarimdan kalan eksik bilgi . ford tarafi ortak dizel uretiminde katilmis. Oradan aklimda kalmis

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar 320iED icin aldiginiz kasko teklifleri nelerdir ? Hangi aralikta bu aracin sigortasi ? Bu arada arac M paket. Tskler

Not: 2014 bmw 116i icin 1600TL teklif almistim kosiflerden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kosiflerden 1350 tl fiyat aldım 320ied m paket hasarsızlık indirimi içinde

• Olur25 O kullanıcısına yanıt
    euroko sigorta mı hocam? bu arada aracın fiyatını sistemde tanımlı olan 128750TL olarak mı aldılar?
  • Öncelikle , araştırmışsın uğraşmışsın , bu sayede bilgilenen arkadaşlar mutlaka vardır, teşekkürler.

Forumdaki en büyük sorunlardan biri bence bu.

Biz ne konuşuyorduk ? İlk mesaja dönelim. Türkiye'de 15-20 sene evvel Mercedes Bmw nin müşteri kitlesi farklıydı , şimdikinden çok daha prestijli arabalardı dedim.

Siz kitle aynıydı deyince ben de 15-20 sene evvel a-c-cla gibi arabaları yoktu dedim. Neyi konuşuyoruz ? Türkiye'yi . Siz wiki linkleri ile ispat çabasındasınız. Ama şu konuda benim hatam var , ilk mesajımı yazarken tarihlere bu kadar önem gösterileceğini düşünmemiştim. 15-20 sene yazarken yuvarlak yazmışım. Keşke 20-25 sene yazsaymışım dedirttin

Bmw 1 serisi 2005 yılında geldi bu ülkeye . Mercedes A serisi , o wiki de yazılı 1997 model 1. jenerasyondan ülkemizde belki 20-30 tane vardır. Ülkemizde neredeyse hiç bulunmayan , satılmayan bir modeldi. Geyik testini geçemeyen bir kara lekedir Mercedes için.

Aslında ne anlatmak istediğimi çocukluğu 80 lerde , gençliği 90 larda geçen arkadaşlar çok daha iyi anlıyorlar, bunu atılan mesajlarda görüyorum.

Segmentinde dünya lideri yazmışım golf için , bana sedan Toyota Corolla haberi göndermişsiniz. Enteresan .

Wiki den bakarsanız vw golf ilk üretime başladığında bırakın A serisini 1 serisini dünyada BMW 3 serisi bile yoktu

@sanalejder

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniserdar

quote:

Orijinalden alıntı: AOGx

40. yıl pakedi 320i ed den vazgeçip M paket 520i tercih ettim (2013,20bin km). Tercihimden şuan için çok mutluyum tüm beklentimi karşıladı. Eger arada kalan arkadaşlar varsa veya sorularınız varsa yardımcı olabilirim. Herkese iyi forumlar
     BMW 3 serisi (F30) BMW 3 serisi (F30)

Yazilim ya da box takarsaniz 320i lerle ayni performansi alirsiniz ama 2 kat kaliteyi bastan almissiniz zaten en guzel secim... hayirli olsun..

Tesekkur ederim:)

Motor kismiyla oynamayi pek sevmem. Performansi yeterli geldi tabiki kg farkindan dolayi 320ye gore daha az atak ama idare eder seviyede, uzmez.

• AOGx A kullanıcısına yanıt
    iyi günlerde kullanın
  • Hocam, donus icin tskler... Kosifler e guvendigimiz icin Sigorta police detaylarina bakmiyoruz...
    Aslinda bir sigorta paketi icinde olmazsa olmazlari bilmek lazim... mesela arkadasta sormus, arabanin total degeri ne gosteriliyor ?
    Tabiki hasarsizlik indirimi ciddi bir faktor...

Surucunu yasi, durumu, vs.
    oturdugu yer..
    vs... vs..
    bir suru parametre....

Yanliz M paket piyasa degeri 150K olan bir arac icin 1300 TL civarinda bir sigorta cok cok iyi... Ben mesela 5 kasa icin
    4 veya 5 binlara civarinda Kasko bedelleri duymustum... o zaman bu duyumlarim hepsi efsaneymis...

Sonuc olarak, BMW nin sigorta bedeli bu kadar dusukse, yakit tuketimi performansina gore gayet dusukse,
    bakimlarida ucretsiz bir paket ile alinirsa oldukca ekonomik bir arac diyebilir miyiz ?
    Passat larin 100K gectigi bir markettte tam dolu bir 3 kasaya 150K vermek mantikli degil mi ?

Ne diyorsunuz ?
  • Haftasonu Ankara da isim vardi... SAW dan kiraladigim 2014 Bmw320d Xdrive gercekten cok iyi bir aracti... Efsane 2.0 dizel motoru hem sehir icinde hemde sehir disinda test etmis oldum... Gercekten muhendislkki harikasi... Ankara gitttim geldim, depo bitmedi yaw :) Saka bir tarafa ortamalada 6lt gecemedim... Arac hic soluksuz 230 km hiza ulasabiliyor... Gerci ankara yolunda cok radar oldugu icin fazla yuksek hizda gidemedim... ama arac cok basarilii....

Gozume carpan 2 olumsuz notta soyle... Araba sogukken, ilk calistirildiginda dizel motorun o malun sesini net bir sekilde duyuyorsun... arac isininca kayboluyor..
    birde aracin ses yalitimi, premium bir araba icin cok dusuk geldi... daha 140 ta ruzgar ve ugultu sesi veriyor...
    Onun yol yutusu, surus dinamikleri anlatmaya gerek yok... Tam TR nin arabasi, cok az yakip harika performans veriyor...
     BMW 3 serisi (F30) BMW 3 serisi (F30) BMW 3 serisi (F30) BMW 3 serisi (F30) BMW 3 serisi (F30) BMW 3 serisi (F30)

• Bu resimler niye ters duruyo.. anlamadim :) Paint te duzelltigim halde burda ters duruyor arkadaslar.. kusura bakmayin... varsa bir tiyo soyleyin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpha2012tr

Haftasonu Ankara da isim vardi... SAW dan kiraladigim 2014 Bmw320d Xdrive gercekten cok iyi bir aracti... Efsane 2.0 dizel motoru hem sehir icinde hemde sehir disinda test etmis oldum... Gercekten muhendislkki harikasi... Ankara gitttim geldim, depo bitmedi yaw :) Saka bir tarafa ortamalada 6lt gecemedim... Arac hic soluksuz 230 km hiza ulasabiliyor... Gerci ankara yolunda cok radar oldugu icin fazla yuksek hizda gidemedim... ama arac cok basarilii....

Gozume carpan 2 olumsuz notta soyle... Araba sogukken, ilk calistirildiginda dizel motorun o malun sesini net bir sekilde duyuyorsun... arac isininca kayboluyor..
    birde aracin ses yalitimi, premium bir araba icin cok dusuk geldi... daha 140 ta ruzgar ve ugultu sesi veriyor...
    Onun yol yutusu, surus din

Pardon ama 102 km ortalama sürat için 5.9 litre ortalama tüketim hiç de az değil. Benzinli araç zaten o kadar tüketiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 17 Mart 2015; 11:22:04 >

• quote:

40. yıl pakedi 320i ed den vazgeçip M paket 520i tercih ettim (2013,20bin km). Tercihimden şuan için çok mutluyum tüm beklentimi karşıladı. Eger arada kalan arkadaşlar varsa veya sorularınız varsa yardımcı olabilirim. Herkese iyi forumlar

Hayırlı olsun araç çok güzel,fiyatını paylasmanizda bir mahsur var mı?

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir durum var şehir içi trafikte atıyorum 200 km kullanılmış, peşisıra şehirler arası 150+ kullanılarak ortalama 102 olduysa 5.9 çok iyi denebilir. Ama düz mantık şehirler arası 102km ortalama hıla gitseydi zaten 4.5 civarı yakardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seyyah1973

quote:

Hayırlı olsun araç çok güzel,fiyatını paylasmanizda bir mahsur var mı?

@dryavuzaydin bey de bazi sorularini ozel mesajdan sordu,

Aracin bana gelisi 160 oldu, bakimi yapilmamisti onu yaptirdim/plaka devri dahil. Sadece arka sag kapisi otopark kolonuna surtmeden dolayi rotuslu cizikler var boyatmayi dusunmuyorum. Araci alum siteden buldum, gittim gorusmeye rotuslardan dolayi kirdim fiyati, bakim fiyatini da indirttim, bi sikinti cikmazsa alacagimi soyledim. Ertesi gun bostanci kosiflerde motor ekspertizine soktum sorunsuz cikti, bostanci sanayide boya degisen kontrol ettirdim tanidik ustaya rotuslar disinda bisey cikmadi nihayetinde el sikistim

Arac kosifler cikisli 12.ayin basi 2013 tum kayitlari bakimlari sistemdeydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AOGx -- 17 Mart 2015; 12:37:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpha2012tr

Bu resimler niye ters duruyo.. anlamadim :) Paint te duzelltigim halde burda ters duruyor arkadaslar.. kusura bakmayin... varsa bir tiyo soyleyin..

Araç xdrive yaa, yol tutuşa bak sen... Başaşağı duruyor yerçekime falan hikaye, tavana yapışmış araba :)

• 7600km ve 1 depo ortalamaları, 320ied kışlık lastik İstanbul içi...

hizliresim.com
    image - Hızlı Resim
    http://hizliresim.com/kjDYlD

hizliresim.com
    image - Hızlı Resim
    http://hizliresim.com/lkDzmJ

hizliresim.com
    Resim Yükle - Hızlı Resim Paylaş - Hızlı Resim
    http://hizliresim.com/M6Zl71

• quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

Şöyle bir durum var şehir içi trafikte atıyorum 200 km kullanılmış, peşisıra şehirler arası 150+ kullanılarak ortalama 102 olduysa 5.9 çok iyi denebilir. Ama düz mantık şehirler arası 102km ortalama hıla gitseydi zaten 4.5 civarı yakardı.

Yok ama arkadaş öyle dememiş. Ankara-beyşehir gidiş dönüş demiş. Öyle değilse de arkadaş açıklasın.

• AOGx A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ben de Borusan'daki bir 2014 5.20i M paket araca kafayı taktım bir ara. 11 bin km de idi ve gerçek Dakota deri + Harman Kardon + M paket bir araçtı. Neredeyse aracımı takasa veriyordum. Zaten 5 serisini almaktan HK ve Dakota için vazgeçmiştim. Gülmeyin lütfen ama bu iki donanıma çok takıntılıyım ben.

Tekrar hayırlı olsun, güle güle kullanın. 2017 başında kasa değişeceği için de bence az kullanılmış ikinci el tercihiniz de çok doğru...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkurt2002

7600km ve 1 depo ortalamaları, 320ied kışlık lastik İstanbul içi...

http://hizliresim.com/kjDYlD

http://hizliresim.com/lkDzmJ

http://hizliresim.com/M6Zl71

7600 km ve 37, 7 km sürat mi? Eğer öyleyse Allah size sabır versin.

Yalnız bu verilere göre 7.6 lt ortalama çok iyi değer bence.

• finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Aynı rota, aynı sürücü, aynı trafikte ki benim rotam biraz fazla tüketime sebep olan bir rotadır, C180 ile ortalamam 9,8 lt, 3.20i ed ile ortalamam 9,2 lt.

Araçların ikisi de 2014 model ve ikisi de 2.500 km civarında.
  • 
Sayfa: önceki 14521453145414551456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.