Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (1004. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70.300
Cevap
512
Favori
4.417.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10021003100410051006
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ces114

    Kemal abi fırsat bulup Özgür abinin oraya gidemedim, düğmeyi taksak çözeriz :D

    Ok kışa var daha bekleriz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sbada77 S kullanıcısına yanıt
    Bilgi icin tesekkurler , bende birebir ayni donanimi alacagim kismetse, tekrar hayirli olsun,

    iyi forumlar
  • 3.16lara yapılan race chip garanti dışı bırakıyor mu araçları?

    yoksa borusanda mı yapılıyor
  • metalik beyaz

    idi

    satılmış :)
  • Selamlar suan ki jantim 16inc. Ben 17inc cms marka jant almayi dusunuyorum. 4jant 860tl sizce uygun mu ve replika degil dmi cms ? Bayisi guneslideymis. 320i ed aracim. Herhangi bi sorun olmaz degil mi. Bir de lastik ebatlarimiz kac acaba bilen var mi lastik de almam lazim malum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetmt kullanıcısına yanıt
    boya koruma yapıldıysa, fitillerde cila kalıp fitilleri sertleştiriyor dedi servis elemanı. aynı ses bende de vardı araç bozuk yollarda ses yapıordu.bi sprey sıkılıyor 15 20 dk ya araç teslim ediliyor.sıkıntı yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smurats

    3.16lara yapılan race chip garanti dışı bırakıyor mu araçları?

    yoksa borusanda mı yapılıyor

    borusan yapmıyor.ben aldım 15 gun once kendım taktım. garantı konusunda bır sey dıyemem.
  • Bugun gittim bursa teknik otoya fiyat aldim.m paket bitmis siparis verirsen agustos sonu eylul basi gelir dediler fiyat garantisi veremiyorlar indirim oranlari ve kur sebebiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracımı daha hiç kullanmadan direksiyondan gelen tıkırtı ve gıcırtı seslerinden dolayı bugün borusana götürdüm ve servisteki arkadaş sorunu gördü aracı bugün bırakmak zorunda kaldım haber vereceklerini söylediler. Sıfır bir araç için tamir işlemi normal midir nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
  • sbada77 S kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam inşallah sorununuz çözülür yeni adınız sanırım aracı
  • markus91 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam doğrudur yeni aldık daha birkaç kez kullanıldı müzik klima kapalı ilk kullanımda sesi duyup götürdük bakalım ama servise bırakmak bile can sıkıcı tabi.
  • sbada77 S kullanıcısına yanıt
    Forumu sonuna kadar okumadım ama yaklaşık 1-2 aydır takip ediyorum sorununu çözdüren oldumu hatırlıyamadım genelde arabayı geri verme gibi sonuçlar yazıldı gelişmeleri forumla paylaşırsanız seviniriz
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt
    e90 virajlarda rayda döner gibi dönerdi.Ama f30 daha yumuşak olduğu için biraz kendini bırakıyor..Ama ıslak yolda e90 kolay kayıyordu,f30 o kadar kaymıyor.
    Belki lastiklerin standart donanımda 205 55 16(e90) dan 205 60 16(f30) ] ya çevrilmesinin de etkisi olabilir.
    SON TAHLİLDE:) F30 DAHA İYİ GİBİ SANKİ.. @ridleyscott
  • markus91 kullanıcısına yanıt
    valla benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar fikir verirse sevinirim sonuçta daha önceki hiçbir aracımda böyle bir sorun yaşamadım hatta 2-3 sene rutin kontroller dışında servise uğramadım BMW de hiç tahmin etmezdim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omerguzel

    Selamlar suan ki jantim 16inc. Ben 17inc cms marka jant almayi dusunuyorum. 4jant 860tl sizce uygun mu ve replika degil dmi cms ? Bayisi guneslideymis. 320i ed aracim. Herhangi bi sorun olmaz degil mi. Bir de lastik ebatlarimiz kac acaba bilen var mi lastik de almam lazim malum


    CMS orjinal jant da üretiyor BMW'ye zaten. Araçların bazılarının üzerinden Made in Turkey ve BMW kabartmalı jant çıkıyor ki CMS üretim bunlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sbada77


    Arkadaşlar aracımı daha hiç kullanmadan direksiyondan gelen tıkırtı ve gıcırtı seslerinden dolayı bugün borusana götürdüm ve servisteki arkadaş sorunu gördü aracı bugün bırakmak zorunda kaldım haber vereceklerini söylediler. Sıfır bir araç için tamir işlemi normal midir nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

    Aynı sorun bendede oldu direksiyonu çevirirken tırtıklanma şeklinde ses geliyordu direksiyondaki sinyal ve kolların bağlı olduğu parçayı değiştirdiler ses kesildi. Ancak parça almanyadan 1 ayda zor geldi, borusanın şikayet birimi benden bıktı tabiki 1 ayda parça gelmezmi diye.
  • İlk bakım fiyatını sormuş bir arkadaş 3.20 ied için 330 Tl fatura kesildi borusana (samsun kosiflerde yaptırdım 60000 km bakım paketim var onun için borusandan alıyorlar parayı yada ben öyle sanıyorum) Sonraki serviside 14000 km ayarlamışlar.
  • 44mami44 4 kullanıcısına yanıt
    Sizin araçta sıfır mıydı sorun olduğunda? Aracı değiştirme gibi bir hakkımız olmuyor mu bu durumda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JN008

    e90 virajlarda rayda döner gibi dönerdi.Ama f30 daha yumuşak olduğu için biraz kendini bırakıyor..Ama ıslak yolda e90 kolay kayıyordu,f30 o kadar kaymıyor.
    Belki lastiklerin standart donanımda 205 55 16(e90) dan 205 60 16(f30) ] ya çevrilmesinin de etkisi olabilir.
    SON TAHLİLDE:) F30 DAHA İYİ GİBİ SANKİ.. @ridleyscott

    Ben başka e90 lar da kullandım. En baz 205 lik lastiği olanlar da dahil. Konu lastik değil altyapı ve süspansyon bence. Zaten öyle olmasa ikisi de m olan araca sahip olmuş yukarıdaki arkadaş bu şekilde yorum yazmazdı diye düşünüyorum.

    Artık insanlar atletik araçlar istemiyor, konfor artık daha ön planda. Üreticiler bunu göz önünde tutuyor.

    E46 nın yol tutuşunun e90 dan iyi olduğunu söyleyenler var ki kuvvetle muhtemel haklılardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehazneci

    Arkadaslar selam,

    Aracin muzik sistemini upgrade etmeye karar verdim ve uzun uzun arastirdim..

    Aracin saginin solunun kesilmesini istemedigim ve kablo islerine girmek istemedigim icin sadece plug&play sistemlere yoneldim. Bu konuda 3 secenek var. Ben ucuncusunu sectim.

    1. Alpine ses sistemi: Borusandan da yaptirabilirsiniz ancak 4100 tl ye mal oluyor ve sadece on kapilardaki hoparlorler degisiyor, ek tweeter ve ampli ekleniyor. Bence cok pahali ve yurtdisi forumlarda olumlu yorumlarin yaninda oldkca fazla olumsuz yorum da var.

    2. En iyi markalardan biri olan Focal. Bunu ciddi bir sekilde dusunebilirdim ancak plug&play koltuk alti subwoofer urunu bulunmuyor bu markanin ve ben subwooferlari da degistirmek istiyorum.

    3.Gene ust duzey bir marka olan alman auditec fisher markasinin sadece bmw markasi icin gelistirmis oldugu Match markasi var. Burada istediginiz sekilde hoparlorleri ve ampli secerek istedginiz butcede sistem olusturabiiyorsunuz. Ben kendime gore bir sistem olusturdum. Arka ve on hoparlorler degisecek. Onlere tweeterlar geelecek. Kapi altlarindaki subwooferlar deisecek ve 8 yollu ayni markanin amplisi gelecek.. Arka hoparlorle pasif, on hoparlor yari aktif baglanacak boylece 330 Watt RMS guce sahip bir sistem olacak. Ben iddia ediyorum Harman Krdon dan cok daha temiz ve guclu bir sistem olacak. Zaten muzik sistemlerinde mumkun oldukca az hoparlor kullanilir. Harman Kardon un 16 hoparlorunun vs olmasi aslinda sadece tuketicinin gozunu boyamak.. O kadar hoparlarden cikan ses sinyalleri birbirinin ustune oyle bir oturur ki sesin temizligi azalir..

    Neyse sonuc olarak bu sistem icin TR distributorunden iyi de bir fiyat aldik 2 arkadas. Ancak diger arkadasimin butcesini astigi icin vazgecti.. Tek arac alirsam yuzde 15 inidirm, 2 arac yaparsak yuzde 20 indirim uygulaniyor.. Ilgilenen olur mu?

    2 araba sistem yaparsak 3600 tl gibi bir maliyeti olacak.. Tek araba olursa benim maliyetim 3800 t gibi olacak.. (fiyata hoparlorler, monyaj ve borusan'dan alinacak tweeter takilacak orjinal kapi esikleri dahildir.) Hangi hoparlorleri alacagim ilgilenenelere detayli yazabilirim. Ama fiyat performansi en yukses urunleri sectigimi soyleyebilirim..

    Daha fazla ilgilenen cikarsa, daha da fazla indirim alabiliriz belki..

    Bu arada ayni markada cok daha ucuza ya da pahali (ek subwoofer) sistemler de olusturabilirsiniz. Incelemeniz icin Match markasinin internet sitesini kopyaliyorum.
    http://www.audiotec-fischer.de/lng/en/match/products/speaker/

    Ben oldukca detayli olarak muzik sistemleri hakkinda arastirma yaptim, sorulariniz olursa cevaplamaya calisirim..

    ben ilgileniyorum fakat focal konusunda kullanan arkadaşlarımdan baya iyi geri dönüş aldım,bu dediğiniz auditec markasının hoparlörleri focalin 3 yollusundan daha mı kaliteli ses veriyor ? focalin sub ının koltuk altlarına uydurulduğunu duymuştum,ön arka focal+anfi yapsak mı daha kaliteli olur bu dediğiniz 3.seçenekteki şekildemi yapsak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k.a.a.n. -- 3 Temmuz 2014; 21:12:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 10021003100410051006
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.