Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (1371. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (3 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
43.790
Cevap
304
Favori
2.925.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13691370137113721373
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kac km bakim masrafini merak ediyorsunuz?
    Ilk 10.000 km icin fazla birsey tutmuyor 520i bile olsa. Ama sonraki bakimlarda isin icine fren balatalari, bujiler, tum filtreler vs girerse rakkam degisiyor. Birkac sayfa oncesinde bu konuyla ilgili paylasimlar yapildi.

Makyajsiz 2012 sonrasi araclarda kronik bir problem yok. En azindan biz F20 kullaniyorken rastlamadik. Kapi fitillerinden gelen ruzgar ve trim seslerini saymiyorum cunku bunlar zaten c180 yada 320ied satin alsaniz da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutluthegreat -- 21 Haziran 2016; 15:25:22 >
  • Teşekkür ederim. 0 Golf yerine 2. el 116 bakalım dedik de yürütme maliyetleri zorlar bizi sanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OnurD7 kullanıcısına yanıt
    golfun fiyati nedir? Ikinci el bakim paketli BMW alirsaniz, belli bir sure daha bakimlara ucret odemeden kullanabilirsiniz. Piyasada hala 2014-2015 model makyajsiz ve bakim paketi hediyeli araclar var. Xenon ve sunroof donanimli golflerin fiyatinin daha uygun oldugunu sanmiyorum. Bir de hala vw `da sira bekleme durumu vardir diye tahmin ediyorum.
  • Mutluthegreat M kullanıcısına yanıt
    Sipariş verdiğim Golf'te Highline'a ek olarak, ergoActive koltuk, anahtarsız giriş ve çalıştırma, geri görüş kamerası, sürüş profili seçimi ve cam tavan opsiyonu var. Liste fiyatı 87 bin 82 civarına veririz dediler. Manuel bu arada.

Sıra bekleme durumu var maalesef ben de o yüzden başka araçlar bakmaya başladım zaten 19 gün oldu sipariş vereli daha siparişimiz onaylanmadı bile. Bakım hediyelilerin fiyatı 90'ın üzerinde sanırım hiç denk gelmedi bana.
  • Gurkan! kullanıcısına yanıt
    Hocam yelken mod için kimi araçlarda var diyorsunu.z anladığım kadarıyla.Forumda yok deniliyordu ama benim araçta rampa aşağı kafasına göre açıyordu yelken modu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Hocam yelken mod için kimi araçlarda var diyorsunu.z anladığım kadarıyla.Forumda yok deniliyordu ama benim araçta rampa aşağı kafasına göre açıyordu yelken modu

07/2013 sonrası araçlarda donanımsal yapı mevcut ancak bazılarında neden olduğunu bilmiyorum kapalı olarak geliyor. Benim aracımda açık ama bu sabah aynı anda çıkış yapan 2 aracı ele aldığımızda ikisinde de kapalıydı ve onlarda aktif ettik. EcoPro Konf. kısmında en altta bu seçenek mevcut.
  • Gurkan! kullanıcısına yanıt
    dsc off modunda iken comfort gaz tepkisinin sebebi sportline ya da m donanimda olmamasi degil mi ?

kodlamada gaz tepkisini mi ayarladiniz sport+ modunu mu aktive ettiniz.

sport+ modunu acarsaniz da dsc off iken sport tepkisi alabilirsiniz.

bu arada launch control acmayi denediniz mi ?

ayrica sailing mode bende de acik geldi.

saydiginiz opsiyonlar cam tavan haricinde bmw de standart.

ayrica aldiginiz surus hazzi gercekten cok farkli. onceki araclarim golf ve passat ti. passat konfor acisindan elbette daha iyiydi ama surus zevki bmw de cok farkli.

+ olarak bmw de otomatik sanziman da dunyada kendini kanitlamis zf marka 8 ileri vitesli sanziman. bmw den 1 ile ilgili test surusu talep edin. bakimlari da sizin icin sikinti olmaz ise disarida yaptirirsiniz. servise gitme zorunlulugunuz yok. yari fiyatina duser

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Teşekkür ederim. 0 Golf yerine 2. el 116 bakalım dedik de yürütme maliyetleri zorlar bizi sanırım.

Golf 7 den, bmw 1 serisine gecen biri olarak bu seciminizin mantikli oldugunu soyleyebilirim. Yani bi cok konuda.

Alacaginiz arac 2. El olacagindan en fazla 1-2 bakima yetkili serviste yaptirip(garanti kapsami icin) ozel servisle devam edersiniz ve yurutme maliyetini en aza indirebilirsiniz.

• yelken modu denilen sey tam olarak nedir? aracimizda var olup olmadigini nasil anlariz? sadece eco proda olan birsey midir?
  • Biliyorum BMW çok daha zevkli, zaten ben de şanzıman ve arkadan itiş için A3 ve A180 yerine 1 Serisi bakıyorum ancak yürütme maliyetleri (bakımı, kaskosu, sigortası) zorlar diye biraz düşündürdü.

116'da sadece anahtarsız çalıştırma standart diye biliyorum anahtarsız giriş opsiyonel değil mi ? Baktığım araçlarda sunroof da var genelde.

Şu ikisini beğendim sizin yorumunuz ne olur ? Bir de piyasalarını bilmiyorum hiç ne kadar bir indirim alabiliriz ?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sunrooflu-full-kaza-boya-yok-40000-de-tertemiz-sifirdan-farksiz-305340167/detay/
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-tertemiz-sifir-kaza-boya-1.16i-orijinal-m-plus-paket-237424121/detay/
    ikinciel.borusanotomotiv.com
    Borusan Otomotiv İkinci El Platformu - Onaylı Otomobiller. Seçin, İnceleyin, Satın Alın.
    http://www.borusanoto.com/ikinci-el-oto-detay.aspx?mr=BMW&ID=60188

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 21 Haziran 2016; 19:35:04 >

link verdiginiz ilanlara baktim. borusan premium gercekten fiyatlari olduruyor. gonderdiginiz aracla ayni ozelliklerde 30.000 km lik araci hafta ici bir arkadasim 86.000 tl ye satti. 79.9 gercekten iyi fiyat. borusan %4 ile %8 araliginda internete yazdigi fiyattan indirim yapiyor.

eger arabayi alip kisa sure kullanip (1-1,5 yil) satacak olsam kesin borusan aracini alirdim. eger kullanacak olsam m paketli olan mantikli. fiyati 83-84 bandina indirirse bence guzel. kirmizi araci boya yanigi probleminden dolayi tavsiye etmem.

Makyajsiz dizel baktiginiza gore manuel vites olur. Bence sunroof+ isik paket + teknoloji paketli ve en az 1 bakim daha ucretsiz servisi olan araci 90 bin altina bulursunuz. Arkadasimda esi icin aldigi cok temiz 12000 kmde 2014 116i var.2 ucretsiz bakim hakki hala duruyor. sadece sunroof yok. 85.000 e birakmayi dusunuyordu. Dizeller ayni fiyatlarda. sadece sunroof cok lazimsa oda rakkami 3 bin daha yukari ceker diye dusunuyorum.
    Ekleme:
    Simdi borusan premium ilanini gordum. Arac kazasiz ve islem gormediyse bence super fiyat.
    Niyetiniz ciddi ise kacirmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutluthegreat -- 21 Haziran 2016; 19:55:54 >
  • mrmcan kullanıcısına yanıt
    Hocam BMW bu teknolojiye coasting function adını veriyor. "Kazanılmış hızda sürüş" olarak türkçeleştirmişler. Sadece exo pro modunda kullanılabiliyor. BMW ek yüzde 5 yakıt tasarrufu sağladığını iddia ediyor. Ayrıntılı bilgileri görsel şeklinde ekledim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Teşekkür ederim her şey için, hız sabitleyici de göremedim yok sanırım doğru mu ? Bir de arkası Golf'e göre biraz daha dar geldi, Borusan'daki araç için bilgi almak istiyorum dedim yarın bilgi alırım herhalde ama kazası vardır büyük ihtimalle.

Yapabilirsem test sürüşü yaparım ailem ile birlikte inceleyip karar veririz. Teşekkürler tekrar.
    2014 model makyajsız 1.16i sahibiyim. Golf 5'ten geçiş yapmıştım. Yine Golf alacaktım ancak o dönem fiyatları neredeyse aynıydı 1.16i ile. Durum böyle olunca BMWyi tercih ettim. Memnunum çok şükür.
    Bahsettiğiniz Golfün artıları:
    - Anahtarsız giriş.
    - koltuklar daha kaliteli ve sarıcı yapısı ile sportif
    - Sunroof daha büyük
    - Ses izolasyonu daha iyi
    - Şaft tüneli daha alçak olduğu için 3 kişi yolculuk edebilir.

BMW'nin artıları (Makyajsız kasa 1.16i için konuşuyorum)
    - Arkadan itiş
    - %50-%50 ağırlık dağılımı ve iyi yol tutuş
    - Kendini kanıtlamış güçlü motor
    - Kaliteli ve sorunsuz otomatik şanzıman
    - Elit tasarıma sahip kokpit ve kullanımı kolay iDrive
    - BMW olması :))

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Biliyorum BMW çok daha zevkli, zaten ben de şanzıman ve arkadan itiş için A3 ve A180 yerine 1 Serisi bakıyorum ancak yürütme maliyetleri (bakımı, kaskosu, sigortası) zorlar diye biraz düşündürdü.

116'da sadece anahtarsız çalıştırma standart diye biliyorum anahtarsız giriş opsiyonel değil mi ? Baktığım araçlarda sunroof da var genelde.

Şu ikisini beğendim sizin yorumunuz ne olur ? Bir de piyasalarını bilmiyorum hiç ne kadar bir indirim alabiliriz ?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sunrooflu-full-kaza-boya-yok-40000-de-tertemiz-sifirdan-farksiz-305340167/detay/
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-tertemiz-sifir-kaza-boya-1.16i-orijinal-m-plus-paket-237424121/detay/
    http://www.borusanoto.com/ikinci-el-oto-detay.aspx?mr=BMW&ID=60188

M paketli arac alinabilir. Kirmizi sportline pahali geldi bana.

• Arkadaslar golf 7 yalitimi f20 ye gore daha iyi evet ama bundan f20 nin yalitiminin kotu oldugu anlami cikmasin. Bu konuda hala sinifinin en iyilerinden. Runflat lastiklere ragmen f20lerde de ses seviyesi dusuk. Normal lastige gecildiginde golf ve a3 e cok yaklasir bence.

M paketin fiyati uygun eger arac expertizden temiz cikarsa alin bence , joy paket arac tercih ederseniz mutlaka 17 jant ve m tamponlari alin bu haliyle gorunumde bence kusursuz oluyor arac , golf gozunuze basit kalacaktir ama maalesef joy paket ve 16 jantla f20de cok basit duruyor. Surus zevki olarak verdiginiz paraya gore mukemmel bir araca bineceksiniz a3 mercedes a v40 hepsini denemistim almada once , f20de sanki yolda rayin uzerindiymissiniz gibi gidiyorsunuz.
    Bakimi dert etmeyin zaten alacaginiz arac 2014 modelse aracta buyuk ihtimal bakim peketi olacaktir ve garantisi de bitmek uzeredir disarida en kaliteli urunlerle 300tlye bakimi yaptirirsinz.

1.16i yakit icin ,araci en cok yakacagi sekilde kullaniyorum motor sogukken kisa mesafe yokus ciktigim yolda 10.4u kesinlikle gecmedi.

Arac konusunda cok maymun istahliyimdir en fazla 2 yil tutarim bir araci elimde ama f20 2 yila yaklasmasina ragmen hala keyfle biniyorum ve araci kitledikten sonra hala donup bakiyorum. Degistirme zamanimin gelmesine ragmen degistirmek icin hala herhangi bir sebep bulamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkutt0606

dsc off modunda iken comfort gaz tepkisinin sebebi sportline ya da m donanimda olmamasi degil mi ?

kodlamada gaz tepkisini mi ayarladiniz sport+ modunu mu aktive ettiniz.

sport+ modunu acarsaniz da dsc off iken sport tepkisi alabilirsiniz.

bu arada launch control acmayi denediniz mi ?

ayrica sailing mode bende de acik geldi.

Merhabalar,

Sport+ mod ve DSC Off birbirinden tamamen bağımsız çalışan iki yapıdır.
    Sport+ modu Sportline ve M Sport olmayan araçlarda gelmiyor ve kodlama ile aktif edilmesi mümkün.
    DSC Off tüm araçlarda standart olarak gelen ve ne olursa olsun kullanıcıların kendini çok fazla kaybetmemesi adına DSC Off yapıldığında aracın gaz tepkisini Comfort moda çekiyor. Siz aracın elektronik ünitelerinden kurtulurken aslında gaz tepkiniz yarı yarıya ölmüş oluyor. Bunu en iyi Sport+'da roll yaparken bi anda DSC Off yaptığınızda gazın pedalının sıkıştığını hissedebilirsiniz.

Benim yaptığım işleme gelecek olursak, DSC Off yaptığınızda aracın gaz tepkisini direkt olarak Sport'a çekmesidir. O an Comfort'ta da olsanız DSC off olunca araç direkt Sport moda geçiyor. Aracında aktif ettiğim her arkadaş bu tezi sonuna kadar doğruluyor. Bursa'da yaşıyorsanız sizin aracınızda da önce kodlanmış sonradan kodlanmamış şekilde test ettirebilirim. Gerekli tüm farkı kendiniz anlayacaksınız zaten.

Launch Control sadece 2000cc ve üstü motorlarda aktif oluyor. 1.5 araçlarda fabrikasyon olarak parametresi aktif olarak geliyor olmasına rağmen kullanamıyorsunuz ama 2000cc'lerde direkt pasif durumda geliyorlar. Daha önce de aktif edip test ettim oldukça keyifli bir özellik. Ancak sürekli kullanılmaması gerektiği de bir diğer gerçek.

Sailing moda gelirsek, evet bazı araçlarda aktif olarak geliyor. Örnek; benim 1.5 3 silindir dizel 116 M Sport aracımda veya 1.5 3 silindir benzinli 218 M Sport olan arkadaşımın aracında. Ama bazı 2015 model araçlarda bile deaktif durumda geldiği doğrudur. Bu gece bir arkadaşın 2015 320i aracında orijinalde olmadığı ve sonradan aktif ettiğimiz gibi.

İlginiz için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 13691370137113721373
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.