Almanyada satilan filmler icin bi tane daha site vardi denk gelmistim orda fiyat ve kargo daha ucuzdu ama tr ye gonderim yapiyorlar mi bilmiyorum arastiricam.
Anca aklıma geldi. Hemen yazayım dedim. Country kısmında Türkiye de mevcut. Yani gönderim yapıyorlar.
Sorumluluğun için çok teşekkür ederim, bakalım siteye bakalım:)
quote:
Orijinalden alıntı: handsome88
quote:
Orijinalden alıntı: astramastra
Merhaba, GG sitesinden "eren_44" adlı satıcı ile alışverişi olan var mı? Listesindekiler orjinal bluray gözüküyor listesine BURADAN ulaşabilirsiniz. Dün yaptığım alışverişten sonra kendisi maille ulaştı bana belki burayı da takip ediyordur bilmiyorum uygun fiyatlı filmleri var ayrıca toplu alımlarda 150 tl ve üzeri yine % 10 gibi ind.yapabileceğini belirtmiş mesajında. İlgilenen arkadaşlara duyrulur.
Rahatlikla alisveris yapabilirsiniz.
Orjinalmidir bu filmler???
evet orjinaldir.
quote:
Orijinalden alıntı: tcmb
Son zamanlarda ucuz film arayışı yaygınlaştı gibi. Normalde 25 tl ye satılan filmi 12 ye bulunca almak mantıklı gibi gelsede sırf ucuz diye filmleri toparlayıp kişisel ilgi ve beğeniyi gözardına etmek, mavi kutucukların göze hoş gelen görüntüleri dışında bize birşey katmayacaktır. ...
Bir de aslında arşivlik blu-ray filmler neler olabilir diye ayrı bir konu başlığı açılsa hiç fena olmaz gibi.
@tcbm,yorumuna bende katılıyorum,şahsen adına arşivcilik mi diyelim koleksiyonculuk mu bilmiyorum kendi adıma koyduğum hedef IMDB top 250,mümkün olduğunca bu filmleri listeme katmaya çalışıyorum bunun yanında hoşuma giden, izlemekten keyif aldığım filmleri de almadan edemiyorum, bu ara collection / limited edition gibi özel disk seçenekli ve figürlü box setler daha çok ilgimi çekiyor. Şu ana kadar aldığım filmlerin %90 ını hep bir şekilde izlediğim filmler zaten. Ama aynılarını yeni nesil seslerle ve görüntüyle izlemek bir başka oluyor tabii...
"Arşivlik Blu-ray filmler" başlığı da hiç fena olmaz,açılırsa kendimce de desteklerim
İlk başlarda ben de top 250 yi tamamlayayım diye başladım bu blu-ray alma işine ama sonra sevdiğim artistlerin filmlerini ve hoşuma giden filmleri toplamaya başladım. Çok nadirdir izlemeden aldığım film. Açıkcası ben hem bir kolleksiyoncu hem de arşivciyim. 20tb tan fazla arşivim 330 tane orjinal blu-ray filmim var. Ucuz diye herşeyi alan biri değilim :) Herşeyi netten temin eden biri de değilim :) Bazen seçiçi olmasam da genelde seçici olmuşumdur. Gelelim esas konuya orjinal+çakma toplam 30 tb arşivin yarısını izledim mi? Hayır.. Sonuçta ortaya para koyuyoruz para harcıyoruz. En azından mkv si izlenmeden alınması taraftarı değilim açıkcası. Ben mkv den hoşnut kalmazsam bazen abartıp full bdisk temin edip(from trackers) öyle karar veriyorum. Ama bazı sevdiğim filmler var tabi ki. Onları alırken gözünün yaşına bakmadım hiç. Aslında bu kişiden kişiye değişir arşivlik film konusu da :) Tartışmak lazım. Örneğin bana Dr. Strangelove ı birine tavsiye eder misin deseniz 1 lira bile olsa alma derim. Ama bir başka arkadaşım çok sevmiş olabilir :) Konu açılabilir ben de destek olurum arşivlik filmleri tartışırız ama yine de çarşı karışır gibime geliyor :) Bazı arkadaşlar filme kendi cebinden yatırım yapmış gibi savunuyor(Sözüm meclisten dışarı tabi. genelde sinema ağırlıklı forumlarda sitelerde denk gelebilirsiiz )
O zaman müsait bir arkadaş haftasonuna kadar yapan olmazsa ben yapabilirim, arşivlik blu-ray filmler diye ayrı bir konu açalım. Konu, ses ve görüntü olarak puanlayıp değerlendirelim mesela...Fikirleri buradan veya yeni açılacak konudan türetebiliriz.
quote:
O zaman müsait bir arkadaş haftasonuna kadar yapan olmazsa ben yapabilirim, arşivlik blu-ray filmler diye ayrı bir konu açalım. Konu, ses ve görüntü olarak puanlayıp değerlendirelim mesela...Fikirleri buradan veya yeni açılacak konudan türetebiliriz.
İlk filmi soyluyorum dr. Strangelove
quote:
Orijinalden alıntı: handsome88
İlk başlarda ben de top 250 yi tamamlayayım diye başladım bu blu-ray alma işine ama sonra sevdiğim artistlerin filmlerini ve hoşuma giden filmleri toplamaya başladım. Çok nadirdir izlemeden aldığım film. Açıkcası ben hem bir kolleksiyoncu hem de arşivciyim. 20tb tan fazla arşivim 330 tane orjinal blu-ray filmim var. Ucuz diye herşeyi alan biri değilim :) Herşeyi netten temin eden biri de değilim :) Bazen seçiçi olmasam da genelde seçici olmuşumdur. Gelelim esas konuya orjinal+çakma toplam 30 tb arşivin yarısını izledim mi? Hayır.. Sonuçta ortaya para koyuyoruz para harcıyoruz. En azından mkv si izlenmeden alınması taraftarı değilim açıkcası. Ben mkv den hoşnut kalmazsam bazen abartıp full bdisk temin edip(from trackers) öyle karar veriyorum. Ama bazı sevdiğim filmler var tabi ki. Onları alırken gözünün yaşına bakmadım hiç. Aslında bu kişiden kişiye değişir arşivlik film konusu da :) Tartışmak lazım. Örneğin bana Dr. Strangelove ı birine tavsiye eder misin deseniz 1 lira bile olsa alma derim. Ama bir başka arkadaşım çok sevmiş olabilir :) Konu açılabilir ben de destek olurum arşivlik filmleri tartışırız ama yine de çarşı karışır gibime geliyor :) Bazı arkadaşlar filme kendi cebinden yatırım yapmış gibi savunuyor(Sözüm meclisten dışarı tabi. genelde sinema ağırlıklı forumlarda sitelerde denk gelebilirsiiz )
Dr. Strangelove ile ilgili yorumunuza çok şaşırdım. Klasik bir film olduğunu düşünüyorum. Benim kubrickin izlemediğim erken dönem bir filmidir. Yakın zamanda blurayini almayı düşünüyorum.
quote:
Son zamanlarda ucuz film arayışı yaygınlaştı gibi. Normalde 25 tl ye satılan filmi 12 ye bulunca almak mantıklı gibi gelsede sırf ucuz diye filmleri toparlayıp kişisel ilgi ve beğeniyi gözardına etmek, mavi kutucukların göze hoş gelen görüntüleri dışında bize birşey katmayacaktır.
Bir de aslında arşivlik blu-ray filmler neler olabilir diye ayrı bir konu başlığı açılsa hiç fena olmaz gibi.
Çok haklısın hocam
Özellikle gittigidiyor'da 10-13 TL arasına yığınla film var ama, 3-5 tanesi hariç bedava versen izlenmeyecek filmler. Hem konu hem de görüntü kalitesi olarak tabii. Bazıları iyi film ama, görüntü kalitesi berbat. Bazıları da tam tersi.
Ben tekrar tekrar izleyebileceğim ve görüntü kalitesi iyi olan filmlere para veriyorum açıkçası. Bir de box set merakı var, genelde onları tercih ediyorum.
Arşivlik Blu Ray filmler konusu çok faydalı olur, iyi düşünmüşsün
3D hissinin en iyi hissedildiği filmlerden tavsiyede bulunabilir misiniz ?
o kadar para vericez gözümüzün içine içine girsin böyle
quote:
Orijinalden alıntı: TechNopaT
3D hissinin en iyi hissedildiği filmlerden tavsiyede bulunabilir misiniz ?
o kadar para vericez gözümüzün içine içine girsin böyle
Supermis
ımdb top 250 filan diyorsunuz merakımdan soruyorum içinde beğenmediğiniz film olsa bile arşivde tutuyormusunuz.
@handsome88
çarşı karışır ki ne karışır hocam tam curcuna
quote:
Orijinalden alıntı: ozdoyumvolkan
ımdb top 250 filan diyorsunuz merakımdan soruyorum içinde beğenmediğiniz film olsa bile arşivde tutuyormusunuz.
...
kendi adıma cevaplayacak olursam...daha önceden de dediğim gibi izlemeden aldığım film sayısı çok azdır. IMDB top 250 bu işe başlamak için kendime koyduğum sadece bir hedef. 3-4 ayda 60 yakın bluray film aldım tabii ki bunların hepsi top 250 de değil...Ayrıca bu liste sabit de değil, verilen oylara göre değişken...uzun vade de sonu yok yanii... Sorunuza gelecek olursak,beğenmediğim filmi almıyorum zaten
Ben su an aklima geldigi icin onu yazicam yine :D dr strangelove i aldik iyidir diye izlerken canimiz cikti valla volkan dostum atsan atilmaz satsam satmak da istemiyorum top 250 nin geneli guzel ama bole (bana gore) dandik filmler de cikabiliyor :) kimisi shawshank redemption i begenmez ben bayildim ama dr. Strangelove cok kotuydu ya hicbisi anlamadik biz izlerken hatta bizde bi problem mi var dedigimiz oldu begenilen yorumlari okuyunca. Hatta ben tekrar izleyelim dedim arkadaslar kiz arkadasim falan hepsi hadi leyn cekti
yönetici arkadaşa mesaj attım bu arada takas konusuyla ilgili cevap geldiğinde bilgi veririm
quote:
yönetici arkadaşa mesaj attım bu arada takas konusuyla ilgili cevap geldiğinde bilgi veririm
İyi yapmışsın hocam
Bu arada, Arşivlik Blu-Ray filmler konusunu da açalım artık:)
ortalık karışsın biraz diyorsun yani :D
arşivlik derken şimdi neye göre seçim yapıcaz film beğenisimi yoksa bd ses görüntü kalitesi mi? yoksa hepsini mi harmanlıcaz.
Aslında en önemli kriter görüntü kalitesi. Çok sevdiğim bir film olsa bile, görüntü kalitesi çok kötüyse 30-40 TL vermem ben mesela.
İzlediğimiz filmler arasında en iyi, en kötü ve vasat görüntüye sahip olanları listeleriz. Eğer içlerinde almayı düşündüğümüz filmler varsa, bu listelere göre karar veririz. Sonuçta film zevkleri de göreceli, benim için en iyi olan film, sana göre en kötülerdendir. Örnek;
En iyiler;
Braveheart Dark Knight Fast Five
En kötüler;
Zatoichi
Ne çok kötü, ne de çok iyi olanlar;
V for Vendetta Layer Cake RocknRolla
Not: Uygun ses sistemim olmadığı için, bu konuda yorum yapamıyorum. Görüntü kadar önemli olduğunun da farkındayım. Sistemi olan arkadaşlar, bu konuda da yorum yapar zaten.
fitili ateşlemişsin
yaklaşık 1 senedir yeni ev şu bu derken yerleşik düzenim yok uzun süredir film izlemiyorum izlediklerimide pek hatırlamıyorum komple arşiv izleticeksiniz bana
quote:
fitili ateşlemişsin
yaklaşık 1 senedir yeni ev şu bu derken yerleşik düzenim yok uzun süredir film izlemiyorum izlediklerimide pek hatırlamıyorum komple arşiv izleticeksiniz bana