Şimdi Ara

bluetoothlar kaç metre çeker??? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
25.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler 200mt 300mt diye aldanmayın. dağ başında açık alanda olsanız belki işe yarar ama araya 3-5 duwar girdimi, yani kapalı ortamda 300mtlikle 50m. nin üstüne çıkamazsınız. ayrıca bu bağlantı verimli de olmaz sık sık kopar. biz denedik apartmanda lan kurmayı, allahtan bilgisayarcı tanıdıktı da olmayınca geri verdik. şimdi kablo çektik gayet te memnunuz...
  • Peki arkadaşlar bu bluetoothun hz i nedir.Wi-fi ile illegal olarak ilişkilendirebilmek mümküm mü? Yada beni taşa tutmamanız için bu soruyu sormamış olayım mı?
  • arkadaşlar bi ton yorum yapmışız konu ile ilgili ama bi açıklık getirelim...iki cihaz arasında kurulucak bluetooth bağlantsında önemli olan iki cihazın bluetooth frekanslarının ucundan birbirlerini görmesi değil ...frekans olarak direk rooterların birbirlerini görücek mesafe ya da uzaklıkta olmalarıdır...yani 10 ya da en fazla 20 metre yarı çapa sahip telefon bluetooth u 100 metre yarıçapa sahip bir billington dongle ile onun 10 ya da 20 metre yakınına gelerek iletişim kurup dosya transferi ya da benzeri iletişimler yapabilir...yok 60 metre uzaklaştım da bağlantı yaptım 50 metreden adsl çekerim gibi ütopik fikirlere kapılıp yanlış alışverişlerde bulunmayalım...zaten en sağlıklısı 10 mt lik bi dongle alıp onunla bu işlemi gerçekleştrmektir....
  • ben evde (arada 4-5 duvar var) bi uçtan diğer uca k700 ile dizüstümü kontrol edebiliyorum.. media playerdan şarkı değiştiriyorum flan. yani 50 metre flan çekiyor... iki dizüstü olsa belki çok daha fazla çeker.. bide hız olarak yanyana olunca 20kb/sn oluyo max..
  • Normal bir bluetooth bildiğim kadarıyla 200 metre kadar çekiyor
  • benim bildiğim ölçüler metre deilde metreküp şeklinde mesela bnm telefonum 10metreküplük bi alanı kaplıo
  • beyler benim bluetooth umun markası epox ve 300 metre çekiyor.Yan binadakilerin telefonlarını falan görüyor.Ama 100 metre de işinizi görür.
  • ne kadara aldın
  • dairenin alan formülünden pi yi 3 alırsak bluetooth 4/3 pi (r)küp burdanda 4.3.100/3 oda 400 metreküp yapıo!
  • helall
  • arkadş matematik çok iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

beyler 200mt 300mt diye aldanmayın. dağ başında açık alanda olsanız belki işe yarar ama araya 3-5 duwar girdimi, yani kapalı ortamda 300mtlikle 50m. nin üstüne çıkamazsınız. ayrıca bu bağlantı verimli de olmaz sık sık kopar. biz denedik apartmanda lan kurmayı, allahtan bilgisayarcı tanıdıktı da olmayınca geri verdik. şimdi kablo çektik gayet te memnunuz...

zaaten bende açık alan demiştim sende böölece bu teze destek vermiş oldun ,dağ başında da paylaşım yapmicaamıza göre haklı çıktık ikimizde kardeş...başarılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: patesi

arkadaşlar bi ton yorum yapmışız konu ile ilgili ama bi açıklık getirelim...iki cihaz arasında kurulucak bluetooth bağlantsında önemli olan iki cihazın bluetooth frekanslarının ucundan birbirlerini görmesi değil ...frekans olarak direk rooterların birbirlerini görücek mesafe ya da uzaklıkta olmalarıdır...yani 10 ya da en fazla 20 metre yarı çapa sahip telefon bluetooth u 100 metre yarıçapa sahip bir billington dongle ile onun 10 ya da 20 metre yakınına gelerek iletişim kurup dosya transferi ya da benzeri iletişimler yapabilir...yok 60 metre uzaklaştım da bağlantı yaptım 50 metreden adsl çekerim gibi ütopik fikirlere kapılıp yanlış alışverişlerde bulunmayalım...zaten en sağlıklısı 10 mt lik bi dongle alıp onunla bu işlemi gerçekleştrmektir....

kardeşim bizde bilgisayrdan bilgisayara adsl çekiyoruz heralde. iki dongle da 300 mt. oluyo. biz 600 mtden çekmeye çalışmıyoruz. max 300 mt. olur, o da açık alanda belki ama kapalı alanda o 300mt. 50 mtyi geçmiyo işte.

• peki her telefon için 10 metremi
  • şu anda her telefonun bluetooth u 10 metre çekiyor ama ilerde 20 metreleri çıkacak
  • 10 metreeeee
  • Bluetooth'un çıkış gücüne göre 3 adet sınıfı var. mW ve dB cinsinden çıkış güçleri
    ve tahmini mesafeler şöyle :

Class 1: 100mW 20dBm 100m
    Class 2: 2.5mW 4dBm 10m
    Class 3: 1mW 0dBm 10cm

"Standart" olan RF modül çıkış gücü haberleşme mesafesi değil. Bu güç ile ne kadar
    mesafeye ulaşabileceğin ise ortama bağlı. Bir de anten kazançına tabiiki.

10m denen Class2 modüller ile 30m den veri haberleşmesi yapabilmiştim. Ama ev
    ortamıda bu mesafe daha da kısalabilir. Telefonlardaki entegre modüllerin Class2
    olduğunu tahmin ediyorum.
  • pcde 20-10 ve 100 var bildiğimce..
  • en fazla çekebilen marka hangi ona gore alıcamda...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.