Merhabalar, bluetooth kulaklık telefona bağlı ama ses gelmiyor? çıldıracam. elimdeki veriler şöyle; telefonum oppo rena 4 pro 256 telefona kulaklık bağlanıyor , telefonda bağlandığının işareti var ve kulaklıktan bağlandı diye ses geliyor, telefon ve kulaklığın şarjları full dolu, 3 farklı bluetooth kulaklıkla denedim hepsinde aynı sonuç, kablolu kulaklıkta sorun yok, başka bir telefonda kulaklıklar çalışıyor, bağlantı ayarlarını sıfırladım olmadı, sistem ayarlarını sıfırladım düzelmedi, internette bir çok şey yazılmış ama bir işe yaramadı. bilen, anlayan, ilgili ve bilgili arkadaşların yardımını istiyorum. saygılarımla. Not: konu burada da var fakat cevap gelmediği için konuyu buraya da açtım. |
Bluetooth Kulaklık Bağlı Ama Ses Gelmiyor
Bluetooth kulaklığın telefona bağlı olmasına rağmen ses gelmiyorsa, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
-
Bluetooth Bağlantısını Kontrol Et: Kulaklığın telefonla doğru şekilde eşleştiğinden ve bağlandığından emin ol. Bluetooth ayarlarını kontrol et ve cihazların hala bağlı olup olmadığını doğrula.
-
Ses Kaynağını Kontrol Et: Sesin kulaklıktan değil de telefondan veya başka bir cihazdan geldiğinden emin ol. Ses seviyesinin hem telefonda hem de kulaklıkta yükseltilmiş olduğundan emin ol.
-
Kulaklığı Yeniden Başlat: Kulaklığı kapatıp tekrar açarak bağlantıyı yeniden başlatmayı dene. Bazı kulaklıklarda bu işlemi gerçekleştirmek için bir düğme veya dokunmatik yüzey bulunur.
-
Telefonu Yeniden Başlat: Telefonu yeniden başlatmak da Bluetooth bağlantısını yenileyebilir. Telefonu kapatıp tekrar aç ve kulaklığın bağlanıp bağlanmadığını kontrol et.
-
Bluetooth Sürücülerini Güncelle: Kulaklığın telefona bağlanamamasının nedeni, eski veya bozuk Bluetooth sürücüleri olabilir. Telefonunun ve kulaklığının en son Bluetooth sürücülerine sahip olduğundan emin ol.
-
Uygulamaları Kapat: Bazı uygulamalar Bluetooth bağlantısını bozabilir. Soruna neden olabilecek uygulamaları kapatmayı dene ve kulaklığın bağlanıp bağlanmadığını kontrol et.
-
Farklı Bir Cihaza Bağla: Kulaklığı farklı bir telefona veya bilgisayara bağlamayı dene. Kulaklık başka bir cihazla bağlanıyorsa, sorun telefonda olabilir.
Yukarıdaki adımları izlesen bile sorun devam ediyorsa, kulaklığın donanımında bir sorun olabilir. Bu durumda kulaklığı yetkili bir servise götürmen gerekebilir.