Merhaba arkadaşlar. uzun zamandır farklı modellerde bluetooth kulaklık kullanıyorum. ancak hem mesafe hem de ses kalitesi bakımından tatmin edici bir ürün bulamadım. şimdi yeniden İYİ bir kulaklık almak istiyorum. Araştırmalarım sonucunda 3 farklı model üzerine yoğunlaştım.
1- Nokia bh-608: multi-point(çoklu telefon desteği) titreşimli uyarı. ağır(18gr)-bluetooth 2.1+EDR 2-Sony Ericsson mw600- radyolu, multipoint desteği, titreşim yok.hafif(13 gr)-bluetooth 2.1+EDR 3-samsung hs3000- diğerlerine ek olarak bluetooth 3.0 desteği(24Mbps hız)-
ne dersiniz arkadaşlar. bu ürünlerden hangisi tercih edilmeli. veya bunlara göre daha iyi olduğunu düşündüğünüz başka bir bluetooth kulaklık da olabilir(kablolu olanlardan)
tabii ki samsung daha ileri teknoloji duruyor, bence onu alın.
benim de samsung aklımdan geçiyor. ama ürün kalitesi ve duruş olarak sony ve nokia daha ciddi gibi geliyor bana. bir tanesine karar vermeliyim. Aşağıya ilgili ürünlerin güç tüketimleri ve pil bilgilerini de yazdım.
konuşma süresi(saat) bekleme süresi(saat) batarya türü ve akımı samsung hs3000 7 170 ??? nokia bh-608 8 192 li-po 110mA se mw600 11 500 li-on 170mA
MW600 tabi ki bilen bilir o kulaklığı. BT 3.0 kullanıcak cihazınız varsa iyi ama yoksa işe yaramaz. Olsa bile 2.1 de yeterli MW600'deki ses hiç birinde yoktur
mw600'ü kullandınız mı acaba. yani test etme şansınız oldu mu. özellikle biliyorsunuz(en azından benim karşılaştığım) bluetooth kulaklıklarda telefon ile görüşürken sürekli olarak karşıdaki kişinin sesi gelip gider ya da konuştuğunuz kişi:"sesin çok az geliyor, yüsek sesle konuşurmusun" diye uyarır.
bu açıdan mw600 için ne dersiniz?
bluetooth 2.0 uyumlu kulaklığı 3.0 uyumlu cihazda kullanabilirmiyiz?