Şimdi Ara

Bluetooth Auracast devrim yapmaya geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bluetooth Auracast devrim yapmaya geliyor



    İlk yıllarında sadece veri aktarımı ve mono kablosuz görüşme için kullanılan Bluetooth teknolojisi bugün hiç olmadığı kadar yetenekli. Birden fazla cihaza aynı anda bağlanma, yüksek kaliteli ses aktarımı, nesne bulma yardımı, düşük gecikmeli çevre ekipmanları gibi pek çok avantaj sunan Bluetooth teknolojisi şimdi de Auracast çözümünü geliştirdi



    Bluetooth Auracast nedir?



    Bluetooth Auracast teknolojisi Bluetooth ses yeteneklerini bir adım öteye götürüyor ve artık yayıncılık benzeri ögeler de dahil ediliyor. Böylece hem son kullanıcı hem işletmeler için yeni potansiyeller oluşuyor.



    Ayrıca Bkz.Baseus gürültü engelleyen kulaklığını duyurdu



    Geçmiş yıllarda bir kulaklığı iki kişinin paylaşması konusu artık tarihe karışıyor diyebiliriz. Kullanıcı Bluetooth üzerinden bir Auracast hotspot açarak arkadaşlarının da aynı müziği dinlemesini sağlıyor. Ya da havalimanlarında Auracast noktalarına bağlanarak çeşitli bilgiler ve anonslar alabiliyorsunuz. Yine açık alan televizyonlarına bağlanarak sesler karışmadan izleyebilmek de mümkün.



    Bluetooth Auracast devrim yapmaya geliyor



    Diğer bir avantaj ise işitme cihazlarının geliştirilmesi. Böylece kullanıcılar çok daha yüksek ve berrak sesler duyarak yaşam kalitelerini arttırabilecekler. Bluetooth Auracast kısa süre içerisinde cihazlardaki yerini alacak.




    Kaynak:https://www.bluetooth.com/auracast/







  • Güncelleme ile mi donanım ile yeni cihazlara mı gelecek?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Hem vericinin hem de alıcının donanım olarak desteklemesi gerekiyormuş.

    Kaynak (Sayfayı çevirerek paylaştım)

    Bluetooth Auracast devrim yapmaya geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 13 Temmuz 2022; 21:42:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • manesnuc kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, stajyer editör belirtmeyince iş size düştü.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Yani insan merak etmiyor değil. Haber var ortada ama nasıl olacak bu olay, kurumsal mı faydalanacak sadece, kocaman alıcı mı kuracaklar falan insanın aklını kurcalıyor.

    Gerçi elindeki telefonla bir sürü cihaza yayın yapınca telefon nasıl bir pil kullanımı sergileyecek bunu da merak ettim :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • manesnuc kullanıcısına yanıt
    Uluslararası konferans ve seminerlerde kızılötesi tarzında yayın yapan alıcı kulaklıklar kullanıyorduk çevirisini dinlemek için (ses kalitesi çok kötü ve kulaklığın gözünü kapatınca ses kesiliyordu yada saçın alıcıya denk gelse ses cızırtılı geliyordu) oralarda artık herkes kendi kulaklığında net bir şekilde dinleyebilecek diye düşünüyorum.

    Birde Bose’un TV için bireysel ses sistemi tarzı ürünleri vardı TV’ye optikle bağlanıp yüksek çözünürlüklü ses veriyordu büyük ihtimal artık TV’lere bu vericiyi koyacaklar TV izleyenler Dolby Atmos ve yüksek çözünürlüklü sesi kendi ses yüksekliğinde dinleyecek diye düşünüyorum.

    Güzel bi gelişme olmuş hatta geç bile kalmışlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Zaten günlük kullanımda bile sözde pro denilen ve 10.000₺ ve üzeri fiyatlara ulaşan ürünlerde bile ses kalitesi bir yere kadar var. Tabii ki 1000₺'lik kulaklıkla 8.000₺'lik kulaklık bir değil ancak hepsi neredeyse aynı teknoloji ile bağlantı kuruyor ve bu teknoloji bu zaman kadar stabilite ve hacim haricinde en büyük devrim olarak 2 cihaz bağlantısı olabilir herhalde. Bilgim çok yok ama görüp yorumladığım kadarıyla böyle geliyor bana.

    Sizin deneyiminiz çok daha farklı ve aslında çok daha sıkıntılı bir durummuş. Umarım çok geç kalmazlar ve güncel cihazlar da afra tafra yapıp 3-5 yıl sonra bu teknolojiyi ekleyerek gecikmezler. Yüksek hacimli ve stabil, geniş sinyal gibi şeyler için bunca paralar ödediğimiz cihazlar çok geride kaldı. Bir bu bir de pil teknolojisi diyorum ve susuyorum...

    Sağlıcakla kalın 🤘🏼

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nokia da zamanında bazı telefonlarına dahili Fm verici koyarak,sınırsız sayıda cihazla müzik paylaşmını sağlamış. Tek ihtiyaç fm radyoya sahip olan herhangi bir cihazın aynı frekans a ayarlanmasıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan en çok Nintento faydalanır.

  • Bluetooth yerine gelecek başka yepyeni bir şey icat etseler ya. Bluetooth artık tarih oldu kapasitesi belli. İlerlemiyor hiç. Gelişme olmuyor model numaraları yükseliyor ama hepsi aynı özellik.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.