Şimdi Ara

Blue Screen(Mavi Ekran Hatası) vbb offf :@@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.a arkadaşlar. Bilgisayarı toplayalı 6 ay oldu ama yeni bilgisayar olmasına rağmen bir sürü hata ile karşılaşıyorum..

1.Olarak : Blue Screen(Mavi Ekran Hatası) alıyorum..Artık bıktım bu hatadan..Oyun oynarken,internette dolaşırken vs mavi ekran geliyor..Artık vallahi bıktımmmm

2.Olarak: Bir oyunu açmak isterken bir programın setupunu kurarken microsoft visual c++ runtime library hatası almaya başladım 3 gündür..Lütfen bunun çözümü nasıl yardım edin :S

3.Olarak : Mozilla firefox da ikide bir mozilla çökme habercisi geliyor . Sadece mozilla değil internet exploler da dahil. İllallah geldi artık..Bu beladan da ben kurtarın...

Lütfen arkadaşlar

• Bu üç sorun da büyük ihtimalle bir RAM hatasından kaynaklanıyor. Teknik özellikleri yazar mısınız ?
  • AMD PHENOM II X2 555 BLACK EDİTİON 3,2 GHZ
    2x2 4 Gb Patriot 1333 Mhz CL9 RAM
    Zotac 9600 Gt 1 gb ekran kartı
    Asus M4A88TD-M EVO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRugged -- 16 Ocak 2011; 16:36:31 >
  • 1. Sorunun: Mavi ekranın birçok sebebi olabilir. Burdaki herkes yardım edemez sen internetten araştırabilirsin.

2. Sorunun: Genelde bir çeşit trojandan kaynaklanıyor: Ayrıntılı bilgi ve temizleme programı için:http://www.bitdefender.com/VIRUS-1000025-en--Win32.Parite.A-B-C.html

3. Sorunun: Geçen sene benim de Google Chrome hep çöküyordu. Formattan sonra düzeldi. Fakat Google Chrome çökerken Firefoxu sorunsuz kullanıyordum. Sende şimdi Google Chrome'u indirip onu deneyebilirsin. Site:http://www.google.com/chrome?hl=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi animetrk -- 16 Ocak 2011; 18:25:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: animetrk

1. Sorunun: Mavi ekranın birçok sebebi olabilir. Burdaki herkes yardım edemez sen internetten araştırabilirsin.

2. Sorunun: Genelde bir çeşit trojandan kaynaklanıyor: Ayrıntılı bilgi ve temizleme programı için:http://www.bitdefender.com/VIRUS-1000025-en--Win32.Parite.A-B-C.html

3. Sorunun: Geçen sene benim de Google Chrome hep çöküyordu. Formattan sonra düzeldi. Fakat Google Chrome çökerken Firefoxu sorunsuz kullanıyordum. Sende şimdi Google Chrome'u indirip onu deneyebilirsin. Site:http://www.google.com/chrome?hl=tr

Bende Avira AntiVir personal var . Onla bilgisayarı taratırken %50 lerde mavi ekran gelip pc restart atıyor kendine . O yüzden virüsleride tam testpit edemiyor.

Google Chrome'de var şuan o sorunsuz çalışıyor allahtan ..

Çok teşekkürer herşey için...

Bu arada o verdiğiniz sitede ne yapmam lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRugged -- 16 Ocak 2011; 18:54:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan_95
    Bende Avira AntiVir personal var . Onla bilgisayarı taratırken %50 lerde mavi ekran gelip pc restart atıyor kendine . O yüzden virüsleride tam testpit edemiyor.

Google Chrome'de var şuan o sorunsuz çalışıyor allahtan ..

Çok teşekkürer herşey için...

Bu arada o verdiğiniz sitede ne yapmam lazım ?

http://www.bitdefender.com/VIRUS-1000025-en--Win32.Parite.A-B-C.html bu siteyi kastediyorsan: burdan bilgisayarında muhtemelen olan virüsü temizlemene yardımcı bir program var. (visual c++ runtime library hatası için) "Download Removal Tool" a tıklayarak bilgisayarına indirebilirsin temizleme programını.

• bu tür sorunlar genelde ram hatası.. eğer ramlar birbiryle uyumlu deilse sürekli mavi ekran hatası alırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ramler uyumlu,
    2x2 Patriot 1333 Mhz CL9 Ram -

Sistemi taratırken mavi ekran geliyor ve antivirüs tam olarak sistemi tarıyamuıyor..

Bugün format atıp , kökünden çözücem sorunu
  • Hocam sorunun buyuk ıhtımalle ram ıle alakalı ramlerı tek tek takıp calıstır.Baktın kı sorun devam edıyor baska ram yuvasına takıp yıne tek tek ramları dene
  • ramleri memtest e tabi tutunz mümkünse dos üzerinden disketle çalışan versiyonu ile ve evvelce o.c. ile kastırılmışsa reml er ömrünün son günlerini yaşıyo rolabilir çünki ram lerde sektor sayısı vardı r ve windows daki kullanım arttıkça sektor ler kullanıma başlar arızalı sektore gelindiğinde bluescreen verir
  • Hocam size diyeceklerimi harfiyen uygularsanız güzel sonuç alabilirsiniz, bence sorun ramde, oyun oynarken alıyorsan ram derim ben,
    arkadaşlarımızın dediği gibi tam kestirilemeyen bir sorun ama sonuçta bir tedavi seçeneği :D

kasanızı bir açıp temizleyin, ekran kartını rami pili çıkartıp bakım yapın bir nevi, ekran kartı ve ramlerin uçlarını zımparalayıp fırçalayın,
    sonra slotlara hava tutun[kompressor olursa çok iyi olur normal üflerseniz nemli nefes sorun yapabilir]
    sorna çok temiz güzel bir format atın ne kadar yerel diskiniz varsa hepsini temizleyin güzelce, windows kurulduktan sonra rutin işlevleri driverları yükleyin
    en son oyunlarınızı kurup falan bir deneyin eğer mavi ekran geliyorsa kaç dk yada ne kadar sıklıkla geliyor bunlara dikkat ediniz,
    eğer mavi ekran devam ediyorsa bence azalacaktır ondan sorunumuz belli olacaktır ram diyebiliriz bence.
    Elime geçen makinelerde oluşan mavi ekranların bulabildiğim nedenlerini yazacak olursam,
    -Ram, çoğu mavi ekran bundan olur benim başıma geldi ve ram değiştirirdiğim zaman düzeldi [ PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA] bu hatayı alıyordum
    -ekran kartı,
    -harddisk
    -yazılım

bu sorunların yüzde 90'ini donanımdan kaynaklanıyor, ki düşüncem bu donanımlar bildiğimiz gibi işlem yapıyor tuşa bastığımızdan beri, ve çok fazla işlem yaptırınca doğal olarak kafayı yiyorlar, ramlerin üzerindeki bellekler bir zaman sonra bozuluyor ve performans sağlayamıyor, bozuk işlem yapıyor, ekran kartı içinde öyle geçerli kaldıramayacağı noktalarda driver dosyaları üzerinden mavi ekran verebilir, harddisk veri yollarında çakışma varsa yada jumper,boot sorunları varsa yine mavi ekran verir, istersen deneyenebilirsin bilgisayarın açılırken biosa girip AHCI yazan yeri IDE yaparsan windows yazısından sonra mavi ekran alır( ben işyerinde kimse ellemesin diye çıkarken IDE yapıp gidiyordum kimse açamıyordu bilmeyenler tabi:D), orada mavi ekran nedenlerine bak stop 0x00000007b gibi yazılar olur bunlar gözaşınalığı olduğu için bir sorunu çözerken daha öncekiler aklıma geliyor oradan yorum yapıyorum, mavi ekran bence bilgisayarın hapşırması gibi yada epilepsisi diyebiliriz gibi geliyor sorunlar belli belirsiz olduğundan :D

• Format attım dün. Dün hiç mavi ekran gelmedi . Bugün windows 7 orjinal yaptım . İnternette dolanıyordum bir anda gene mavi ekran geldi..Napıcam ben anlamadım :S

@posıtıve

Kardeşim bilgisayarı daha geçen ağustosda toplattık vatan computerden. Daha kaç ay olmuş,cihaz ömrü 7 yıl yazıyor garantide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRugged -- 21 Ocak 2011; 16:03:29 >
  • bu bilgisayar parçaları herşeyden sorun yapabilir, elektiriğin az gelmiştir falan 7sene yazmasına bakma sen, mavi ekran geldimi cep tel ile ss al bize gönder bir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan_95

Format attım dün. Dün hiç mavi ekran gelmedi . Bugün windows 7 orjinal yaptım . İnternette dolanıyordum bir anda gene mavi ekran geldi..Napıcam ben anlamadım :S

@posıtıve

Kardeşim bilgisayarı daha geçen ağustosda toplattık vatan computerden. Daha kaç ay olmuş,cihaz ömrü 7 yıl yazıyor garantide.

dedikleri gibi yeni olmasına güvenmeyiniz sıfır cell shock larda başıma geldi 2 sene evvelde sıfır ballistix lerd e benzer olay başıma geldi memtest en iyisi üretici de değişim öncesi bu tür test e tabi tutar
  • Arkdaşlar 4 gb ram takılıydı 2x2 . Bir tanesini çıkarttım , sorun çözüldü. Daha mavi ekran hatası almıyorum . Diğer 2 gb ram çöp oldu :S onu nasıl tamir ettirebilirim ? Garantisi devam ediyor...
  • sonuçta senden kaynaklanan bir olay yok gibi geliyor. garantisi devam ediyorsa hata verdiğini söylersen büyük ihtimal sornunu çözerler
  • ram derim baska da birsey demem
  • evet . Garantısi devam ediyor . Hafta içi vatan bilgisayarı arayıp şöylerim
  • umarım bu sorununu hallederler :) şimdiden kolay gelsin
  • Ram'lerler pek uğraşmıyorlarmış doğru mu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.