Şimdi Ara

Blogger Header'ı ikiye bölmek (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sayfamda denedikten sonra silip resim koyuyorum. Ziyaretçileri rahatsız etmemek için.
    kodları widget olarak ekliyince blogger > yerleşimden oluyor fakat html düzenle diyip yazdığım kodları yazıp reklam kodlarını ekliyince olmuyor acama yazdığım kodlarda mı sıkıntı var atıyım isterseniz fakat resim koyunca oluyor. yani resim görünüyor.
  • Widget olarak eleyince nerede gözüküyor? Kodları yazın bakayım.
  • MOLİVER kullanıcısına yanıt
    Yani reklam şirketinin verdiği kodu ekliyebiliyorum widget şeklinde fakat ben header a yani başlığımın yanına eklemek istiyorum.
  • Header ı başka nasıl bölebiliriz ?
    Acaba bunda mı hata yaptım aşağıdaki kodu tam nereye yerleştirmem gerekiyor reklamın çalışması için ve bu kod doğru mu ?

.reklam{float:right; width: 728px height:90px; margin: 10px 25px 0 0; }
  • Gösterdiğin reklam ile alakalı değil bu kodlar.Amaçları sadece reklamı istediğin yerde göstermeye yarıyor.Biraz daha araştırma yaptım.Mantık olarak widgetin temada çıktığı konumu senin istediğin yere taşıyabiliriz yada aşağıdaki linkteki kod ile widgeti direk temaya ekleriz.Ben şimdilik ikinci yolu seçtim, çünkü widget kodlarının nerde ne şekilde gösterdiğini bilmiyorum.
    https://shrib.com/UPFDkqPG?v=nc
    Bu şekilde düzensiz bir kod oldu ama dene bakalım.
    Bu kodları nereye ekleyeceğim anlamadım ve 1. yoluda söylermisiniz.
  • Yine aynı yere ekleyeceksiniz.Bu arada .reklam{float:right; width: 728px height:90px; margin: 10px 25px 0 0; } bu kodu css dosyanızın herhangi bir yerine ekleyebilirsiniz ama bu kodda noktalı virgülü eklemeyi untmuşsunuz.
    .reklam{float:right; width: 728px; height:90px; margin: 10px 25px 0 0; } bu şekilde css dosyanıza ekleyiniz.Birinci yol için widget olarak ekleyip logonun yanında çıkacak reklam kodunu yazıyorum.Yaptıktan sonra paylaşırım.
    Çok ilginç birşey fark ettim.
    .reklam{float:right; width: 728px height:90px; margin: 10px 25px 0 0; }
    bu kodu noktalı virgülsüz yazınca konum doğru , tıklanmıyor
    noktalı virgülle yazınca tıklanıyor , konum yanlış

Biz en iyisi gidget olarak ekliyip konumunu değiştirelim. Nasıl olcak bu peki

Edit : Hem bu şekilde kodlarda hata da vermez özgürçe eklerim. Lütfen bu şekilde nasıl yapıcağımızı söyleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda2Mavi -- 6 Ağustos 2015; 18:51:11 >
  • Aslında konumu hallederiz orası kolay.Şu an tıklanıp, gösterildiğine göre sorun yok.Birinci yöntemi kullanayım dersen, yine aynı mantık;
    Bu kodları, Tasarım > Sayfa Ögeleri > Gadget ekle kısmından HTML/JavaScript ekleyeceksin.
    https://shrib.com/UPFDkqPG?v=nc
    Tıklanıp gösteriliyor fakat konum çok yanlış yerde 1. şeyi denicem şimdi.
    Konumlandıramadım
  • Tıklama ve görüntülenme de sıkıntı yok değil mi?Konumlandırmayı ben doğrudan müdahale edemediğim için size hangi kodda hangi ince ayarları yapmayı anlatacağım.
    Önce müdahale edeceğimiz kod bu;
    margin: 10px 25px 0 0;
    Bu kodda neyin nereyi değiştirdiğini önceki mesajlarım da anlatmıştrım ama tekrar edeyim.
    margin: 10px 25px 5px 45px;
    -> 10px = Üstten yükseklik verir.Bunu tam tersine yani üstte yaklaştıracak şekilde yapmak için 10px'lin başına - koymalısın.Yani, -10px şeklinde
    -> 25px = Sağdan genişlik verir.Yine s için - ağa yakınlaştırmakkoymalısın.
    -> 5px = Alttan yükseklik verir.Yine altta yakınlaştırmak için - koymalısın.
    -> 45px = Soldan genişlik verir.Yine sola yakınlaştırmak için - koymalısın.
    Gidget olarak ekleyince header a çıkmadı.
    Resim :
    http://i.hizliresim.com/lyrJnr.jpg
  • margin: 10px 25px 0 0; şu kodu üstteki mesajımda yazdıklarım doğrultusunda düzenlerseniz, yine istediğiniz konuma getireceksiniz.
    Düzenledim fakat en fazla menünün altına çıkıyor. Header a çıkmıyor.
    Bu şekilde kalıyor 0 ayarlarda :
    http://i.hizliresim.com/lyrJnr.jpg
  • Önceki mesajımda nasıl üstte doğru taşıyacağınızı da anlattım.0 yerine atıyorum, -50px yazarsanız yaklaşmaya devam eder.
    <style type="text/css">
    .reklam{
    position:absolute;
    top:0;
    right:0;
    width: 728px; height:90px; margin: 10px 25px 0 0;
    }
    </style>
    <div class="reklam">
    <script type="text/javascript" src="http://yllix.com/banner.php?section=appiosx&pub=864747&format=728x90&ga=g"></script>
    </div>

Bu kodların en sağ üst köşeye nasıl alıcam
    çünkü şu an widget e göre konumlandırıyor.
  • <style type="text/css">
    .reklam{
    position:absolute;
    top:0;
    right:0;
    width: 728px; height:90px; margin: 10px 25px 0 0;
    }
    </style>

Belirttiğim kodu kendinize göre değiştireceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOLİVER -- 6 Ağustos 2015; 19:34:59 >
    margin: 10px 25px 0 0;
    bunu değiştiriyorum ama hareket etmiyor

Ayrıca içi boş widget hala orda resim atıyım :

Blogger Header'ı ikiye bölmek
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.