Şimdi Ara

Bleach Manga (Anime için Spolier olabilir.) (441. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.706
Cevap
37
Favori
425.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu vizard kaptanları bir sevemedim.Kubo bunları o kadar vasıfsızlaştırdı ki ne diyeyim.Vizard deyince benim aklıma ezik kelimesi geliyor.Hiçbiri mi vasıflı olmaz.Tek yedi hepsi.Hepsini toplasan 1 quincy etmiyor demek ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Aizen'in abartı gücü olması tamamen mangakanın suçu. Yoksa Hirako normal üstü bir shinigami kaptan olarak. Üzerine Vaizard güçleri ile birlikte aşmış olması ''gerek'' ama Kubo kafasına göre karakterleri haşamat ediyor saçma sapan düşmanlar karşısında. Eski tutarlılığı yok ne yazık ki.

Nerede Ichigo'yu tokat manyağı yapan Grimmjow'u shikaiye bile geçmeden salınım yapmaya zorlayan Shinji, nerede saçma sapan ayak takımı bir Quincy'den tek yiyen Shinji.

Cidden sövesim geliyor adama.

Bu seride en çok sevdiğim karakterler, Shinji, Tosen, Kensei, Nnoitra. Hepsi de saçma sapan bir şekilde yenildi bir o kadar güçlü olmalarına rağmen. Birtek Barragan çok akılcı bir taktikle yok edildi. Diğerleri fıs. Sırf Kubo yenilmelerini istediği için yenildiler.

Noktasına virgülüne kadar katılıyorum.Şu yazdığın isimlerin hepsinden güç,yetenek ve zeka açısından önde olan Shinji'nin tek vuruşta yere yığılması kadar saçma bir şey yok.

@ Kurosaki Ichigo* ; o Tite Kubo'nun sıkıntısı.Kafasında ki karakterleri kullanıyor sadece.Renji'ye power up,Zaraki'ye bankai,Rukia'ya power-up ona power-up buna power up.Şu arc da kilit isimlerden birisi olacaktı Shinji ama gel gelelim ki tek yedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsession -- 24 Ocak 2014; 21:27:54 >
  • Kubo vizardlara itibarsızlaştırma operasyonu yaptı Ve başarılı oldu.Bu saatten sonra aizen'i haklasalar kahraman edasıyla bakmam.Bala yendi derim.
  • Quincy'ler ne ara ayak takımı oldu Hirako zaten çok güçlü biri ama orda shikai'sine çok güvendiği için darbe aldı. Maske taksa hasarı azaltırdı. Nnoitra ne alaka anlamadım ? Bleach'de harcanan karakterler diyince aklıma ichimaru gin ve unohana geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuko_35

Quincy'ler ne ara ayak takımı oldu Hirako zaten çok güçlü biri ama orda shikai'sine çok güvendiği için darbe aldı. Maske taksa hasarı azaltırdı. Nnoitra ne alaka anlamadım ? Bleach'de harcanan karakterler diyince aklıma ichimaru gin ve unohana geliyor.

Gin konusunda haklısın harcandı adam ama unohana kim ki abi? Toplasan 2-3 dakika sesini duymuşuzdur anca. Kenpachi her haliyle tokat manyağı yaptı zaten unohanayı başkada vs attığını görmedik.
  • quote:

Quincy'ler ne ara ayak takımı oldu Hirako zaten çok güçlü biri ama orda shikai'sine çok güvendiği için darbe aldı. Maske taksa hasarı azaltırdı. Nnoitra ne alaka anlamadım ? Bleach'de harcanan karakterler diyince aklıma ichimaru gin ve unohana geliyor.

Ayak takımı tabiki. Superstar denilen ''Quincy'' ile kaç sayı yedi Kubo? Seviştiği kişiyi zevkten patlatan, ergen tripleri ile ''Shinji'yi'' yenenler neydi? Ateş atıyom ama Quincy'yim çaktırma panpa deyip Hitsugaya'yla tekleşenler?

Yenilmeye mahkum sıradan rakipler. Shingamilerin yenilmesinin nedeni de Kubo öyle istiyor diye. Altında mantıklı bir açıklama yok. Olum süpersin harikasın hadi bastır en büyük sensin denilince power up alan bir karakter mi olur Bleach evreninde?

Nnoitra'ın yenilişi de Kubo'nun bi tarafından element uydurması ile gerçekleşti. Konsantre oldum gücüme kendo yaptım nakavt. O olaydan sonra kaç defa kullandı bu gücünü Zaraki? Sırf orası için uydurulmuş bir teknik.

Tosen yine belki de shinigamiler içinde en tehlikeli ve mutlak olan bankaiye sahip. Üzerine güçleri de ortalama üstü ve hollowlaşmış bir shinigami. Her zaman serin kanlılığı ve planlılığı ile bilinen Tosen işe bak ki aceleci bir tavır ile salınım yapıyor, arkasından uçarak gelen Hisagi'yi hissedemiyor. Hani 15 kilometre ötedeki reiatsu izinin kime ait olduğunu anlayabilen adamlar bunlar bir de.

Kensei'yi söylememe bile gerek yok. Nasıl yenildiğini bile göstermedi Kubo. Arada kaynadı gitti.

Cidden tarafsız bir şekilde değerlendirilse, Karakura bölümlerinin ortasından itibaren bambaşka biri tarafından çizildi, konusunu bambaşka biri tasarlandı diye düşünülür. Seri ben istedim oldu olarak ilerliyor. Bir mantık, az da olsa bir güç dengesi diye birşey yok. Naruto'da kim daha büyük jutsu çekerse o kazanır'a döndü iş, bunda ise Kubo kimin kazanmasını isterse o kazanır'a.
  • Waizardlar konusunda tamamen haklısın. Hepimiz büyük beklentiler içindeydik waizardlardan bu arc. Çünkü Bankai çalınan bir ortamda Hollow güçleri ile bir şey yapabileceklerini düşündük. Birde Hollow'lar Quincy'lerin tam zıttı. Kısaca tam Waizardlara göre rakiplerdi ama gel gör ki hepsi nalları dikti. Hadi diğerlerinin yenilmesini bir nebze anlayabilirim. Fakat Shinji gibi birisi bu kadar kolay yenilmemeliydi bence. Shinji geri iyileşip süper bir şekilde savaşacaktır. Bankai'de açacaktır fakat bu yenilgi hep bir saçmalık olarak kalacak.
  • Asıl bu dediklerin bleach evrenin de olur.Bütün imkansızlıklar,saçmalıklar bleach evrenin de olmadı mı,Tek quincy demesi ile başlandı bu saçmalıklar zincirine,mayuri ilk bölümler de quincyler ile çok dalga geçti,çok küçümsedik ve ezik olmasa da shinigamilerin 10 seviye altı bir ırk bekledik.Sonra jb çıktı,ruh kralı seviyesine getirdiler.Tek attılar tek yediler.Şu an da ishida'da bir duruş var yok öyle birşey.Sanki bleach'in 4 potansiyelin den biri gibi duruyor.Olmadığını bende biliyorum.Şu an ki ishida'ya bleach'i izlemeyen biri baksın.Bleach'in en güçlü 3 karakterinden biri demezse forumu bırakıcağım.Ama gel gör ki ishida 5 sayı için de yenilmezse bleach okumayı bırakırım.Hatta tek bir sayfa da bile yenilebilir.Bu duruşun altın da kubo'nun çizdiği tırtlık var.Artık kubo'nun yaptığının tersini düşünüyorum.Jb'yi güçlü gösteriyor ama bence çok duygusal biri çıkacak ve duygularına yenilip kolay bir şekil de yenilecek.İyi sandığımız birileri kötü çıkabilir.Velasıl beklentiyi zirve de tutarsan böyle olur.Bleach'de düşen bir grafik var.İnşallah eski bleach geri dönsün diyelim yapacak birşey yok.
  • Ben hala nnoitra olayını anlamadım zaraki ile gücü yakındı ama genelde dövüşte üstün olan zaraki idi. Tousen ise hisagi'yi hissetmeme sebebi aşırı kibiri ve gözlerinin açılmış olması zaten bunu hisagi de söyledi. Vizardlar harcandı o konuda haklısın benimde beklentilerim büyüktü ama kensei'nin wonderwies'a yenilmesi anormal değil. Kensei o kadar güçlü biri değil. Sırf güç dengesi yüzünden seriyi yerden yere vurmaya gerek yok.
  • quote:

Ben hala nnoitra olayını anlamadım zaraki ile gücü yakındı ama genelde dövüşte üstün olan zaraki idi. Tousen ise hisagi'yi hissetmeme sebebi aşırı kibiri ve gözlerinin açılmış olması zaten bunu hisagi de söyledi. Vizardlar harcandı o konuda haklısın benimde beklentilerim büyüktü ama kensei'nin wonderwies'a yenilmesi anormal değil. Kensei o kadar güçlü biri değil. Sırf güç dengesi yüzünden seriyi yerden yere vurmaya gerek yok.

Sen söyle o zaman o yönden yerden yere vuralım. Shonenleri zaten güzel yapan güç dengesinin ne kadar iyi olduğudur. Naruto'nun son dönemdeki bozuşlarının sebebi de güç dengesinin saçmalamasıdır. Bu konuda düzgün ilerleyen bir One Piece var.

Nnoitra savaşında Zaraki kendisi söyledi bu gidişle öleceğim ama ölmek istemiyorum o yüzden süper gizli tekniğimi kullanıcam diye. Sırf Zaraki yenmiş olsun diye bir yerden uydurulan teknik. Kendo'ya giriş kitabındaki ilk teknik. Daha sonra gördük mu bu tekniği?

Kensei'nin gücü az çok hissettirildi. Kendisinin kaptan olması bir yana, etrafındakiler de ona büyük saygı duyuyorlar. Mashiro'nun çocukluk yapsa bile ona saygı duyduğunu belli ediyor. Üstelik kendisi Vaizard. Ichigo'nun Vaizard eğitimi sırasında güçlü olduğuna da gayet vurgu yapılıyor. Wonderweiss'in nasıl numaraları olduğunu görmedik bile neye göre ondan güçsüz diyebiliyoruz? WW sırf Yamamato'nun oluşturduğu alevleri emip ona geri atsın diye üretilmiş bir arrancar. Kensei ile dövüşü gösterilmedi bile.

Neresinden bakarsan bak seri tepetaklak gidiyor. Quincy Arc'ın başında düzeliyor herhal demiştik ama Fullbring bölümlerinden bile aşağıya gidiyor kalite. Orada da oyuncak ayılarla kapışıyordu Ichigo. Burada iç çamaşırlı pelelerinli süpersıtarlarla kapışıyorlar.
  • Şu arca fullbring arc'dan kötü dedin ya çok garip bir yorum oldu. Bleach haterleri bile bu arcın "superstar" dışında iyi olduğun kabul ediyor. Bu arada zaraki nnoitra dövüşünden sonra zorlanıcak herhangibir dövüşe girmedi neden ikide bir kullansın ki ? Shounen'leri güzel yapan da güç dengesi değildir. Güç dengesi önemlidir ama konu,çizimler,karakterler gibi önemli noktalar vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurosaki Ichigo*

Asıl bu dediklerin bleach evrenin de olur.Bütün imkansızlıklar,saçmalıklar bleach evrenin de olmadı mı,Tek quincy demesi ile başlandı bu saçmalıklar zincirine,mayuri ilk bölümler de quincyler ile çok dalga geçti,çok küçümsedik ve ezik olmasa da shinigamilerin 10 seviye altı bir ırk bekledik.Sonra jb çıktı,ruh kralı seviyesine getirdiler.Tek attılar tek yediler.Şu an da ishida'da bir duruş var yok öyle birşey.Sanki bleach'in 4 potansiyelin den biri gibi duruyor.Olmadığını bende biliyorum.Şu an ki ishida'ya bleach'i izlemeyen biri baksın.Bleach'in en güçlü 3 karakterinden biri demezse forumu bırakıcağım.Ama gel gör ki ishida 5 sayı için de yenilmezse bleach okumayı bırakırım.Hatta tek bir sayfa da bile yenilebilir.Bu duruşun altın da kubo'nun çizdiği tırtlık var.Artık kubo'nun yaptığının tersini düşünüyorum.Jb'yi güçlü gösteriyor ama bence çok duygusal biri çıkacak ve duygularına yenilip kolay bir şekil de yenilecek.İyi sandığımız birileri kötü çıkabilir.Velasıl beklentiyi zirve de tutarsan böyle olur.Bleach'de düşen bir grafik var.İnşallah eski bleach geri dönsün diyelim yapacak birşey yok.

İyi diyorsun da Shinji'nin yenildiği eleman öyle böyle bir ezik değil.Naruto da Deidara abartılmıştı,burda da bu kendine Explode diyen eleman.Orasından burasından reiatsu bombası atıyor ve Shinji'yi yeniyor.Hayır yani karşısında ki Shinji be abi.Zaraki nasıl 3 dakikada 3 tanesini doğruyor.Çok mu güç farkı var aralarında Shinji ile?

Hadi takımın teğmeni yenilir anlarım da,Shinji gibi bir karakterin bu kadar basit harcanmasına kızarım.Yazık ettiler resmen.Şu Bleach serisinde,Ichigo,Shinji,Gin,Zaraki,Starrk,Shunsui ve birazda Grimmjow.Bunların 4 tanesi boş yere harcandı.Hadi bir tanesi geri dönüyor,diğeri de tam öldü mü ölmedimi belli değil.Muhtemelen ölmez fakat bu kadar basit yenilmesi başlıbaşına olay.

@Cypon; hocam bence Nnotria konusunda biraz abartıyorsunuz.Daha eski bölümlerde,Zaraki'nin tek elle kılıç kullanmasından ve kendodan bahsedilmişti.Zaten iki elle tutunca ve kılıcını savurunda yaşadığı reiatsu patlaması olayı özetliyor.Hemen hemen denk güçlerdi fakat Zaraki 1 tık daha öndeydi bana göre.
  • Valla bleach'de gayet güzel aforizmalar ve kaliteli karakterler var özellikle bir shounen'e göre !
  • Kubo'ya guvenmek lazım diyorum
    Bence konuları bağlama konusunda kotu degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık söyliyim ne byakuya ne zaraki fanıyım ama zarakiyi potansiyel olarak görsem de şu seri de en çok abartılan karakterdir.Yani overrated diyebileceğimiz bir tabir.Bana göre de nnoitra ile savaşında ki özel güç uydurmadır.Kubo zaraki'yi kazandırmak istemiş bu kadar basit.Bana göre nnoitra'nın saf gücü zaraki'den fazlaydı işte ama verilen değere bakmak lazım.Byakuya ile zaraki arasında da uçurum varmış gibi gösteriliyor,bu da bir değerdir.Saf güç mü daha önemlidir yoksa reatsu temelli teknikler mi,bazısı saf güç der bazısı teknik der.Bu göreceli öznel bir yargıdır ki sanki kubo nesnel birşeymiş gibi resmen saf güç teknik den üstündür diyor.Yok öyle birşey,Ben byakuya ile zaraki'yi eşit görüyorum hatta birisi dersen byakuya derim.

Dediğiniz gibi shinji'nin zaraki'den ne eksiği var.Onca yıl kaptan olmuş hatta shinji kaptanken aizen teğmen miş daha.Tecrübe anlamın da hepsinden üstün.Vizard gibi ekstra bir özelliği var,shikai'sini biliyoruz.Shikai'si bir çok kişinin bankaisinden iyidir ki bankaisini tam bilmiyoruz ve gitmişsin dandik birine yeniltiyorsun.Yazık.Bu seri de aizen,süperstara destekliyen küçük fanına bile yenilebilir.
  • Yazdıklarım yine yanlış anlaşıldı.

Sıkıldım artık iyice. Diğer bölümlerde gül gibi geçinip giderken burada her mesajın arkasından bir açıklama daha yazıyorum. Çok kaliteli insanlar var bu bölümde ama bazı sorunlu tiplerle de uğraşmaktan bıktım. Kimseyi de kırmak istemiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Şu 1 senede animelere sizler vasıtasıyla merak saldım. Özellikle Saitou Hajime'ye teşekkürler. Bu bölüme muhtemelen attığım son mesaj bu... Umarım ileride çoluk çocuktan arınmış , kendini geliştirmiş insanlar ile muhabbet edecek ortamı bulurum. Çünkü burada gerçekten bilinçli arkadaşlar olduğu gibi sadece fanboy'luk yapan tipler de var.Laflarıma kimse alınmasın. Hepinize iyi forumlar dilerim arkadaşlar. Bundan sonra aktif olarak kitap bölümünde olacağım.

Not; Yanlış anlaşılma olmasın diye ayrı olarak belirtmek istedim. Zuko ve kurosaki'den sonra bu mesaji atinca onlara tepki olarak anlasilabilir. Kesinlikle size bir lafim yok arkadaşlar yanlis anlamayin benim bahsettiğim kisiler farkli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurosaki Ichigo*

Açık söyliyim ne byakuya ne zaraki fanıyım ama zarakiyi potansiyel olarak görsem de şu seri de en çok abartılan karakterdir.Yani overrated diyebileceğimiz bir tabir.Bana göre de nnoitra ile savaşında ki özel güç uydurmadır.Kubo zaraki'yi kazandırmak istemiş bu kadar basit.Bana göre nnoitra'nın saf gücü zaraki'den fazlaydı işte ama verilen değere bakmak lazım.Byakuya ile zaraki arasında da uçurum varmış gibi gösteriliyor,bu da bir değerdir.Saf güç mü daha önemlidir yoksa reatsu temelli teknikler mi,bazısı saf güç der bazısı teknik der.Bu göreceli öznel bir yargıdır ki sanki kubo nesnel birşeymiş gibi resmen saf güç teknik den üstündür diyor.Yok öyle birşey,Ben byakuya ile zaraki'yi eşit görüyorum hatta birisi dersen byakuya derim.

Dediğiniz gibi shinji'nin zaraki'den ne eksiği var.Onca yıl kaptan olmuş hatta shinji kaptanken aizen teğmen miş daha.Tecrübe anlamın da hepsinden üstün.Vizard gibi ekstra bir özelliği var,shikai'sini biliyoruz.Shikai'si bir çok kişinin bankaisinden iyidir ki bankaisini tam bilmiyoruz ve gitmişsin dandik birine yeniltiyorsun.Yazık.Bu seri de aizen,süperstara destekliyen küçük fanına bile yenilebilir.

saf güç derken zaraki dekide reihatsu sadece eğitimsiz yani bi tekniğe dayalı değil saf güç diyince fizik gücü gibi oldu sanki ayrıca diğer dediklerine aynen katılıyorum bir eser zirve yapınca para işin içine girince fanlar piyasaya çıkınca kesinlikle eserin gidişatı değişiyor sanatçı ister istemez hem para hem de takipçilerinin görmek istediği şekilde devam ediyor

• İşi yine ''haterlığa'' bağlayacaksan işimiz var. Çünkü bizim ülkemizde eleştirmek eşittir nefret, savunma eşittir destekleme olarak algılanıyor artık. İlla belirli bir sınıf altına dahil ediliyor yorumlar.

Shonenleri shonen yapan güç dengesidir. Bleach karakter yönünden zengin, güç dengesi yönünden vasat altı. Hali ortada. Naruto güç dengesi yönünden çok iyiydi, karakterler yönünden ortalamaydı yine de gidiyordu. Şimdi güç dengesi şaşınca düştüğü hal ortada. Bitse de gitsek modunda okuyanlar.

@Obsession

Nnotria konusunda abartmıyorum. Çünkü salınım yaptıktan sonra bariz bir şekilde eziyor Zaraki'yi. Hatta saldıran, yaralayan benim ama adam hala karşımda duruyor ne iş diye düşünüyor. Zaraki de çıkıp böyle devam ederse öleceğim o zaman şu kendo şeysini deneyeyim diyor. Tek hamlede bazuka etkisi yapıp işini bitiriyor Nnotria'nın. Niye? Çünkü Zaraki kazanmak zorunda. Kendo olayı da flashback olarak gösterildi bu olaydan sonra.

Bu zamana kadar Kubo sürekli uygun eşleştirmelerle karakterleri savaş kazandırdı. Örneğin Zomari ile Byakuya değil de Zaraki karşılaşsaydı, yenilirdi. Aynı şekilde Szayel ile Mayuri değil de başka biri karşlaşsaydı yenilirdi. Yine Mayuri ile Ishida değil de Chad karşılaşsaydı yine yenilir belki de ölürdü.

Ancak şimdi öyle bir konuma geldi ki manga, karakterler güçleri, deneyimleri, zekaları ile üstün gelmiyorlar. Kubo kimin yenilmesini istiyorsa o yeniliyor. Koskoca Shinji'ye al sana bomba dedi kızın teki ve çat diye yendi Shinji'yi. Yuh yani.
  • Artık byakuya'yı bekliyorum.Anime dönünce müthiş olacak orasını biliyorum.Daha manganın en az 1 yıl gideri var.Ruh kralı çıkacak,urahara aizen olayları,byakuya,zaraki,haschwalttan bir flashback gelebilir.Ishida kim ile dövüşecek gibi bin ton soru var.Aslın da anime şu an bile başlıyabilir.
  • Daha mesaj yazamaz,kendini uzaklaştırmış.

Belli değil mi kime yazdığı,pm'den yazayım.

@Grimmjow Jaggerjack

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DDE054007 -- 25 Ocak 2014; 12:02:34 >
  • 
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.