Blade - 3070ti sistemini almayı düşünüyordum site yeni bir sistem de eklemiş anakart ve işlemci değişik ancak gerçekten anlamıyorum. Bir yardım edin. Birkaç fikir aklıma geliyor farklı tavsiyelere açığım. Fiyat olarak daha da uçmak istemiyorum mesela raptor 7600Xli sistemi de artık aşıyor beni. Ama işe yarayacaksa işlemci upgradi gibi ufak tefek özelleştirme yapabilirim. 1. sistem bu. www.gaming.gen.tr RAPTOR-3070Ti / INTEL i5-13400F / ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3070 Ti OC V2 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR RAPTOR-3070Ti oyuncu bilgisayarı ASUS RTX 3070Ti ekran kartı ve Core i5-13400F ile üst seviye oyun deneyimini en uygun fiyat ile sunmak için tasarlandı. www.gaming.gen.tr www.gaming.gen.tr 2. sistem bu. www.gaming.gen.tr BLADE-3070Ti / INTEL i5-12400F / ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3070 Ti OC V2 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR BLADE-3070Ti oyuncu bilgisayarı INTEL Core i5-12400F ve ASUS RTX 3070ti ekran kartı ile üst seviye oyun deneyimini en uygun fiyat ile sunmak için tasarlandı. www.gaming.gen.tr www.gaming.gen.tr Sorum özellikle şu. 1 iki sistem arasında anakart yönünden özellikle ne gibi farklılıklar var anlayamadım. İleride (4 5 seneye) güncelleme yapmaya hangisi olanak tanır. 2. bu F ibaresi ne oluyor anlamadım açıklayabilirseniz sevinirim. 3. 13400Fli bilgisayarı seçersem aradaki fark mantıklı mı? Senaryo 1. BLADE-3070 Ti için işlemci özelleştirmesi yapıp Intel Core i5-12600 eklersem bugün itibarıyla 26.377 TL oluyor +520 TL sonradan belki kendim hava soğutma alıp takacağım. Ya da aradaki farka değecek kadar bir fark yok mu? Senaryo 2. Raptor-3070 Ti için gene işlemci özelleştirmesi yapıp 13400F yerine 13400 seçmek +590 TL yapıyor bu farka mantıklı mı? Sorularımı yardımcı olabilecek ya da bu kombinasyonlarda 26500 27500 aralarında en makulu bulabileceğim özelleştirme öneriniz var mı uzun oldu ama çok teşekkürler. |
BLADE-3070TI vs RAPTOR-3070TI (Gaminggentr) hazır sistem arasında kaldım Yardım!
-
-
2 haftadır bende bakıyorum,yok şöyle yapayım yok böyle.. bir şekilde almak lazım çok da araştırınca kafa kırılıyor gerçekten.
şimdide ryzen 5600 mı intel i5-12400 mü arasındayım :D
-
F ibaresi demek o işlemcide dahiliekran kartı yok demektir. Yoksa F olan ve olamayan iki işlemcide performans olarak ,birbirinin aynısıdır.Denktirler.
Yani 12400F alırsanız ,mutlaka harici bi e.kartıda almak zorundasınız Düz 12400 alırsa,işlemcideki gömülü e.kartı ile durumu idare edersiniz Tabi oyun falan için olmaz Görüntü almak için daha ziyade.
Herzaman F takılı olan ve daha ucuz olanı alın çünkü sizin zaten e.kartınız var.
13400F ,12400F ini bi üst yeni versiyonu Biraz daha güçlendirilmiş hali .RTX 3070 Ti gibi bi kartta ,fazladan 3-5 fps almanı sağlar .Ama çok bariz bi fark olmaz.
İki sistemdeki anakartlar arasında B760 daha yeni bi anakart olmasına rağmen, B660 Tuf gaming kart daha kaliteli bi yapıya sahip.
İlerde upgrade yaparken daha bi elinizi rahatlatır.
Yani kısa lafın uzunu ,2000TL fazladan para vermeyin. 12400F li sistemi alın geçin.
-
Hocam çok teşekkürler nokta atışı güzel cevaplar.. İleride upgrade etmek istediğimde peki 13. Nesil işlemcilere geçiş yaparken bu anakart destekler mi?
Birde.. Orda opsiyon vardı +930 tlye 12600 işlemci sizce buna geçiş yapmak Mantıklı mı?
-
Hocam valla 12400f i genelde 5600x ile kiyasliyorlar 12400 daha yeni işlemci diye ve intel kalitesi için ben onu tercih ettim bir kaç video var bununla alakali
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atahan1905 -- 8 Ocak 2023; 1:52:38 > -
13. nesile geçerken ,13700 serisine kadar limitlerde de olsa,idare eder.Bi 13700F olabilir mesela. K serisi olmayan. Daha üstünü kaldırmaz.Destekleme olayı farklı,anakrtın güç devrelerinin ,taktığın işlemcinin gücüne yetişemeyip aşırı ısınması olayı, farklı çünkü.Yani fazla ısınıp,riskli olurlar ve bu nedenle işlemciden de performans alamazsın.
Paran çoksa (930 tl az para değil çünkü)alabilirsin. 3-5 fps farkeder,hepsi o.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 8 Ocak 2023; 3:6:38 > -
Çok teşekkür ederim, sanırım 12400f ile yoluma devam edip artiirdigim parayi monitor klavye mause vs aktaracağım önümüzdeki Bi 4 5 yıla işlemci değişikliğine belki giderim sistem beni götürür diye dusunuyorum. Yok sa denildiği gibi o mu bunu derken. Kafa yaniyo iyice şuan için ilk. Derdim. Cyberpunk 2077 testlerde de baktığımda işlemci ve ekrannkarti 2k da çok rahat kaldırıyor hepsini. Bakalım.
-
Ha,zaten 2K da kullanacaksan, işlemci daha da bi rahatlar. 13. nesil ile fps farkı, yok denecek kadar azalır.İçin rahat olsun,yani.
-
Yani 13. Nesile geçmem söylüyorsunuz değil mi?
-
Şuan 2000 TL daha fazla vermeyip arttırdığı. Parayla çevre birimleri almayı düşünüyorum da 12400 beni biraz idare eder diye düşünüyorum?
-
Hayır. 13. nesile gerek yok diyorum.
-
Tamam anladım. Hocam şimdi çok teşekkür ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X