Şimdi Ara

Blackberry Bold (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
1
Favori
71.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 99 YTL'ye KDV eklese bile 125 YTL olmaz. Dolandırıcı bir bayi herhalde. Fiyat olayını anlayamadım; 1150 YTL ödeynip mi alınabiliyor yoksa 99 YTL abonelik ücreti x 18 ay kontrat mı?..
  • quote:

Orjinalden alıntı: El Fuego

99 YTL'ye KDV eklese bile 125 YTL olmaz. Dolandırıcı bir bayi herhalde. Fiyat olayını anlayamadım; 1150 YTL ödeynip mi alınabiliyor yoksa 99 YTL abonelik ücreti x 18 ay kontrat mı?..

1150 ytl yada 1200 civarı cihazın kendi ücreti.99 ytl x 18 ay kontrat lı aldıgın cihaz+BIS olayı(sınırsız internet ve push mail hizmeti).zaten cihaz senin oluyor.sadece cihazı ayrı alırsan aylık 40 ytl gibi ayrıca trkcellden BIS aboneligide alabilrsin.hangisi sana uygun olursa...
  • Sonunda adam akıllı bir bayi bulup sözleşmemi yaptım ve aldım bold umu ilk izlenimlerim olumlu fakat alışamadım daha
  • quote:

Orjinalden alıntı: bariscan16

Sonunda adam akıllı bir bayi bulup sözleşmemi yaptım ve aldım bold umu ilk izlenimlerim olumlu fakat alışamadım daha

hayırlı olsun gülegüle kullanBende PRO almayı düşünüyorum gelirse tabi X1 geciyor aklımdaan ama PRO daha yakın bana ..

saygılar..
  • quote:

Sonunda adam akıllı bir bayi bulup sözleşmemi yaptım ve aldım bold umu ilk izlenimlerim olumlu fakat alışamadım daha

hayırlı olsun. umarım olumlu izlenimlerin devam eder. Sorunlar olursa burda paylaş, çözümleri hepimize lazım olabilir.
  • Arkadaşlar benim de alma düşüncem var ancak bir kaç sorum da var ve bunları Tcell değil de siz çok daha iyi cevaplarsanız diye düşünüyorum.

1. İş maillerim bir Exchange server üzerinde değilmiş sanırım. Bir hosting firmasından alıyoruz hizmeti. Dolayısıyla ben bu mailleri alabilecek miyim?
    2. Servisin bana push etmesi yerine benim outlook'da olduğu gibi 3-5 dakikada bir sorgulatmam şeklinde çalışma şansım yok mu?
    3. Turkcell hatımın yaşı 14 yıl filan ancak babamın üzerine almıştık o yıllarda. Başvuru esnasında ne istiyorlar Turkcell Extralarda? Aynı soyadı yetmez sanıırm almak için.
    4. Nette bir sürü yerde 1000 YTL civarına alınabiliyor bu alet. Onlar nasıl kullanıyor email hizmetini?
    5. Kasım ayındaki numara transferi esnasında çok daha avantajlı bir takım kampanyalar olabileceğini tahmin ediyorum, ne diyorsunuz? Beklemeye değer mi?
    6. Multimedia özellikleri olarak iki beklentim var. Birincisi divxlerimi dönüştürüp kullanabiliyor muyum (kısmi destekler yazıyor) ve mp3 çalmada herhangi bir sıkıntısı var mı?
    7. GPS. Gerçekten düzgün çalışıyor mu? Özellikle soruyorum, anlaşılır bir arayüze ve hıza sahip mi? Bir de bu servise para ödüyor muyuz?
    8. Aylık 99 YTL ücrete konuşma süresi veriyorlar mı yoksa tüm konuşmalar eklenecek mi?
    9. Sınırsız internete bilgisayarımı da bağlayabilir miyim? Kastım tutupta download yapmak değil. Seyahat esnasında notebook kullanabilmek mesela?
    10. HP Ipaq'lerde bluetooth kulaklık çok sıkıntılı. Bunda böye bir durum var mı? Kullanan var mı?
    11. Menü geçişleri ne derece hızlı? İşlemcinin 624 MHz olması benim için anlam ifade etmiyor; yeterli mi sizce?
    12. Excel yok sanırım bu cihazda ve benim için telefon etmek kadar önemli bu uygulama. Buna benzer bir yazılım yok mu bu cihazda?
    13. PDF açma gibi bir şansı var mı?

Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xedos. -- 14 Eylül 2008; 17:58:50 >

• Bildiklerimi cevaplamaya çalışayım ;

3- Sanırım telefonu babanızın üzerine almanız gerekecektir.
    4- Turkcell bu e-mail hizmetini ayrıca ayda 39 ytl karşılığında paket olarak satıyor.
    6- Dosyaların formatına dikkat etmemekle birlikte bilgisayarımdan attığım bütün videoları problemsiz izleyebildim sorunun diğer kısmına gelince cihazın hoparlörüne inanamzsınız gerçekten beklentinin çok üzerinde bir sesi var mp3 dinlemek için kullanılan arayüz hemen hemen ipod la aynı... Kısacası bu cihazda multimedia gerçekten çok başarılı ekranın çözünürlüğü gerçekten çok iyi videolarınızı, resimlerinizi çok net izleyebiliyorsunuz.
    8- 99 ytl içerisinde konuşma süresi yoktur faturanız 99 ytl + fatura tutarınız olarak kesilecektir.
    9- Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum
    11- Menü geçişlerindeki hızı gayet iyi, bekleme olmuyor.
    12- Excelin aynı işlevlerini gören bir program telefonda mevcut
    13- Biraz önce denedim PDF sorunsuz açılıyor

• Eksik kalanlarada ben cevap veriyim;

1-Hosting firmanızdaki pop3 server adresi ve şifrenizi girerek iş mailınızı kullanabilirsiniz.Exchange server olayı zaten BES aboneliği gerektirir.
    2-Push servisi normal mailları zaten 5 dakikada bir kontrol eder.Ayrıca hakkınız olan turkcell.blackberry.com domain'li mail adresi anlık çalışıyor.
    3-Hat kimin adına ise kimliği ile o alması gerekiyor.
    5-Numara taşıma olayının Blackberry kampanyalarını etkiliceğini düşünmüyorum.
    6-Bold'u her türlü ses sistemine bağlayıp multimedia player olarak kullanabilirsiniz.Ipod'tan daha kaliteli ses veriyor.
    7-GPS sistemi için herhangi bir ücret yok.İleride çıkıcak olan programlar için ödeme durumu söz konusu olabilir.Ama google maps ve blackberry'nin kendi map sistemi gayet düzgün çalışıyor.(Burada dikkat edilmesi gereken uydu ile aranızda birşey olmaması arabada sorun yok ama bina içinde sıkıntı yaşanıyor normal olarak.)
    9-Bold'u modem olarak notebook'a bağlarsanız 99YTL'lik ücrete dahil olmazsınız KB başına ayrıca ücretlendirilirsiniz buna dikkat edin.
    10-BT kulaklıklar ile herhangi bir sıkıntı yaşayan duymadım.
    11-İşlemcinin 624mhz olması bir anlam ifade etmeli çünkü gerçekten piyasadaki ürünlerle karşılaştırıldığında güçlü bir işlemci.Menüdeki yavaşlıklar daha çok OS kaynaklı oluyor.Şuan Turkcell'in sayfasında bulunan .125 versiyonunu yüklerseniz gayet düzgün çalışıyor.Ama memory leak olayı biraz var o yüzden 2 günde bir pili çıkarıp takarsanız memory temizlenmiş olur ve potansiyel yavaşlamalar engellenir.

Son olarak İstanbul'da bold alacakların Kanyon AVM'deki Turkcell'in kendi yerinden almasını tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Xed

Arkadaşlar benim de alma düşüncem var ancak bir kaç sorum da var ve bunları Tcell değil de siz çok daha iyi cevaplarsanız diye düşünüyorum.

1. İş maillerim bir Exchange server üzerinde değilmiş sanırım. Bir hosting firmasından alıyoruz hizmeti. Dolayısıyla ben bu mailleri alabilecek miyim?
    2. Servisin bana push etmesi yerine benim outlook'da olduğu gibi 3-5 dakikada bir sorgulatmam şeklinde çalışma şansım yok mu?
    3. Turkcell hatımın yaşı 14 yıl filan ancak babamın üzerine almıştık o yıllarda. Başvuru esnasında ne istiyorlar Turkcell Extralarda? Aynı soyadı yetmez sanıırm almak için.
    4. Nette bir sürü yerde 1000 YTL civarına alınabiliyor bu alet. Onlar nasıl kullanıyor email hizmetini?
    5. Kasım ayındaki numara transferi esnasında çok daha avantajlı bir takım kampanyalar olabileceğini tahmin ediyorum, ne diyorsunuz? Beklemeye değer mi?
    6. Multimedia özellikleri olarak iki beklentim var. Birincisi divxlerimi dönüştürüp kullanabiliyor muyum (kısmi destekler yazıyor) ve mp3 çalmada herhangi bir sıkıntısı var mı?
    7. GPS. Gerçekten düzgün çalışıyor mu? Özellikle soruyorum, anlaşılır bir arayüze ve hıza sahip mi? Bir de bu servise para ödüyor muyuz?
    8. Aylık 99 YTL ücrete konuşma süresi veriyorlar mı yoksa tüm konuşmalar eklenecek mi?
    9. Sınırsız internete bilgisayarımı da bağlayabilir miyim? Kastım tutupta download yapmak değil. Seyahat esnasında notebook kullanabilmek mesela?
    10. HP Ipaq'lerde bluetooth kulaklık çok sıkıntılı. Bunda böye bir durum var mı? Kullanan var mı?
    11. Menü geçişleri ne derece hızlı? İşlemcinin 624 MHz olması benim için anlam ifade etmiyor; yeterli mi sizce?
    12. Excel yok sanırım bu cihazda ve benim için telefon etmek kadar önemli bu uygulama. Buna benzer bir yazılım yok mu bu cihazda?
    13. PDF açma gibi bir şansı var mı?

Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler

3. sorun ile ilgili bi sorun yasarsan sözlesmelerinde gecen alımı kolaylastıran bi madde var.(eger 6 aylık bi hattı yok ise bu yol ile alablrsin)Bunun dısında cihazda office programları oldukca detaylı kullanılabilior.ekran kalitesi icin bende bisi sölemek istyorum.adeta full hd

• Kısaca bir hesap yapıldığında blackberry i herhangi bir yerden 18 taksitle aldığınızda ve turkcell den 39 ytl ye internet aldığınızda aşağı yukarı aynı paraya geliyor.Turkcellin 99 ytl lik kampanyası pekte uygun değil.Hatta 18 ay turkcelle baglı kalıyorsunuz.Yanlışmıyım?
  • arkadaşlar çok teşekkür ediyorum. sanıyorum hemen tüm soru ve sorunlarıma cevap buldum sayenizde. bir tek telefon rehberi kontakları neye göre sıralıyor onu sormak isterim?

HTC ya da bir başka WM ürünü asla tercih etmeyişimin sebebi 2002-2003 gibi Dell Axim ile başlayan PDA hayatıma mpx200-220 gibi smartphonelar ile devam ederken ipaq zıkkımlarıyla birlikte iyice zehrolmasıdır MS'in. ses kalitesi, yavaşlık, türkçe karakter sıkıntıları, ROM problemleri vs vs... 3 yıldır filan dummy telefonlara dönmüştüm ama inanın çok mutluyum onlarla. Windows mobile kabus bence. hele bu işe ilk giren bir firmanın, samsungun 900 mü ne bir telefonunu almaya kalkanlara şaşıyorum. bu tür ürünler ancak zmanla oturur biliyorsunuz. adamlar gidip samsung alıyor. paranla ancak bu kadar beta tester olursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RYU1980

Kısaca bir hesap yapıldığında blackberry i herhangi bir yerden 18 taksitle aldığınızda ve turkcell den 39 ytl ye internet aldığınızda aşağı yukarı aynı paraya geliyor.Turkcellin 99 ytl lik kampanyası pekte uygun değil.Hatta 18 ay turkcelle baglı kalıyorsunuz.Yanlışmıyım?

aslında cok bi fark yok tutar olarak ama cihazı eger 1080 ytlye taksitle alabilrsen ve 18x 39 ytl =702 BIS i ilave edersen turkcelle aynı oluyor.Ama bi fark var cihazı 1080 e almak zorundasın.Ayrıca cihazı aldıkdan sonra hemen sözleşmeden cayarsan 864 ytl cayma ücreti veriyorsun ve cihaz sende kalıor;) simdi bunlara göre hesap yaparsan he ben turkcell degil baska bi gsm kullanıcam diorsan ozmn tabiiki de bu taahütname uygun sayılmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Rdegerli

quote:

Orjinalden alıntı: RYU1980

Kısaca bir hesap yapıldığında blackberry i herhangi bir yerden 18 taksitle aldığınızda ve turkcell den 39 ytl ye internet aldığınızda aşağı yukarı aynı paraya geliyor.Turkcellin 99 ytl lik kampanyası pekte uygun değil.Hatta 18 ay turkcelle baglı kalıyorsunuz.Yanlışmıyım?

aslında cok bi fark yok tutar olarak ama cihazı eger 1080 ytlye taksitle alabilrsen ve 18x 39 ytl =702 BIS i ilave edersen turkcelle aynı oluyor.Ama bi fark var cihazı 1080 e almak zorundasın.Ayrıca cihazı aldıkdan sonra hemen sözleşmeden cayarsan 864 ytl cayma ücreti veriyorsun ve cihaz sende kalıor;) simdi bunlara göre hesap yaparsan he ben turkcell degil baska bi gsm kullanıcam diorsan ozmn tabiiki de bu taahütname uygun sayılmaz.

Yani demek istediğim çokta bir karımız olmuyor.Tabi ben turkcell e bağlı olmamak adına konuşmuştum.Kasımda büyük ihtimal bırakacağım için içimden hep kötü şeyler geçiyorum turkcell hakkında.

• quote:

Orjinalden alıntı: Xed

arkadaşlar çok teşekkür ediyorum. sanıyorum hemen tüm soru ve sorunlarıma cevap buldum sayenizde. bir tek telefon rehberi kontakları neye göre sıralıyor onu sormak isterim?

HTC ya da bir başka WM ürünü asla tercih etmeyişimin sebebi 2002-2003 gibi Dell Axim ile başlayan PDA hayatıma mpx200-220 gibi smartphonelar ile devam ederken ipaq zıkkımlarıyla birlikte iyice zehrolmasıdır MS'in. ses kalitesi, yavaşlık, türkçe karakter sıkıntıları, ROM problemleri vs vs... 3 yıldır filan dummy telefonlara dönmüştüm ama inanın çok mutluyum onlarla. Windows mobile kabus bence. hele bu işe ilk giren bir firmanın, samsungun 900 mü ne bir telefonunu almaya kalkanlara şaşıyorum. bu tür ürünler ancak zmanla oturur biliyorsunuz. adamlar gidip samsung alıyor. paranla ancak bu kadar beta tester olursun.

telefon rehberi istegine göre isim soyad yada şirket ismine göre sıralama yapıor.aynı zmnda kopyalamsnda sim kartındakileri listeye almadan tanıyor bu çok iyi

• Arkadşlar GPS ile ilgili bir problem yaşıyorum bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum sorunum şu ;

Malum wi-fi ve gps özelliği çok şarj yien şeyler bende bunu onlemek için bunları kullanmadığım zaman kapatıorm boylece şarj ömrü uzuyor fakat problem de burda başlıor kullanmak istediğim zaman gps i açıorm webraska programına girincer haritada görüntüle > gps konumu sekmesi kullanılabilir durumda olmuyor... Bu konuda yardıma ihtiyacım var bilgisi olan varsa paylaşımını bekliyorum. (Wi-Fi ile ilgili bir problem yok)

yeni bir sorum var ;

Turkcell ile yaptığımız anlaşma ile sınırsız internet erişimine sahip oluyoruz fakat bildiğiniz üzere wap bağlantısı yapılırsa burdan ücret alıyorlar... tamam wap işimize yaramıyor ama bold dan youtube a girip bir video izlemek isterseniz 'bağlantı akışı sağlanması için wap a geçilsin mi? ' sorusuyla muhattap olacaksınız ve hayır deme şansınız yok ! ya tamam ya da iptal seçenekleriniz var, yani illa ki wap a geçmeniz gerekiyor video izlemek için... E youtube a girip wap üzerinden bir video izlemeye kalksanız dünya fatura o yüzden ben iptal diyerek çıktım... Bunu deneyen varmı wap bağlanmadan izlemenin bir yolu yok mu dur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariscan16 -- 16 Eylül 2008; 11:12:23 >

• quote:

quote:

evet düşünüyorum almayı hatta bugün öyle demeseydi oradaki eleman alma niyetiyle gitmiştim... yardımcı olursan çok sevinirim

Sana yakın bir TURKCELL EXTRA ya git ama TURKCELL EXTRA olsun özellkle.ordaki elemana 18 ay 99 ytl sınırsız internet taahütlü(BIS denen)blackberry bold almak istyorum diosun sana taahütname hazırlıyorlar sözleşme yapılıor ve bir kurus vermeden cihazını anında alıyorsun ve kullanmaya baslıyorsun...zaten bu cihazın sadece 18 aylık taahütname secenegi var.anlıyacagın bu kadar basit arkadasım.aldıgın zaman burdan bizimle paylasırsan seviniriz

ben 24 aylık aldım (sirket hattı üzerine)

• quote:

Orjinalden alıntı: VectrAirliness

quote:

quote:

evet düşünüyorum almayı hatta bugün öyle demeseydi oradaki eleman alma niyetiyle gitmiştim... yardımcı olursan çok sevinirim

Sana yakın bir TURKCELL EXTRA ya git ama TURKCELL EXTRA olsun özellkle.ordaki elemana 18 ay 99 ytl sınırsız internet taahütlü(BIS denen)blackberry bold almak istyorum diosun sana taahütname hazırlıyorlar sözleşme yapılıor ve bir kurus vermeden cihazını anında alıyorsun ve kullanmaya baslıyorsun...zaten bu cihazın sadece 18 aylık taahütname secenegi var.anlıyacagın bu kadar basit arkadasım.aldıgın zaman burdan bizimle paylasırsan seviniriz

ben 24 aylık aldım (sirket hattı üzerine)

evet sirket hatları üzerine 12 18 24 ay secenekleri var ve biraz daha uygun fiyatda

• Bold'u sözleşmeli alan arkadaşlara bir sorum olacak:Turkcell bold'u sözleşmeli satarken sizden herhangi bir belge istemiyor mu?Vatandaşlık numarası kredi kartı bilgileri gibi..Sonuçta bu alete ödemeyi yapacak olan insanlara satmalı..Bunları kontrol etmiyor mu Turkcell?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shady

Bold'u sözleşmeli alan arkadaşlara bir sorum olacak:Turkcell bold'u sözleşmeli satarken sizden herhangi bir belge istemiyor mu?Vatandaşlık numarası kredi kartı bilgileri gibi..Sonuçta bu alete ödemeyi yapacak olan insanlara satmalı..Bunları kontrol etmiyor mu Turkcell?

Min. 6 aylık Kullanıcı adına ödemeleri düzgün ödenmis temiz turkcell hat sahibi olmak kafi.bunun dısında kimlik fotokopini alıp sözlesme yapıyorsun.tutar zatan faturana yansıyor.ayrıca bu bahsettimiz hat üzerine tanımlı oldugu icin cihaz baska bi hatta kullanamyorsun cihazı.
  • merhaba arkadaşlar PRO yla BOLD ayıran başlıca özelikleri nelerdir aradaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.