Şimdi Ara

bjj vs muay thai

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Muay thai de karar kilmistim ama bjj de dikkatimk cekti hangisine uygunum ne tur ozellik isyer bunlar bide istanbulda hangi kurslar iyi bu yaz baslayacagim lys den sonra yas 18

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben kendi fikrimi söyleyeceğim : bjj. kurs olarak sanırım shibumi dojo diye bir yerde vardı ist.da.
  • Muay thai

• gogogo. kullanıcısına yanıt
    Peki neden?

• bende yazın uzak doğu sporları ndan birini düşünüorum sizce hangisine gidiyim

• Iyi evine Yakin birini bulursan be sabirliysan wing tsun

• quote:

Orijinalden alıntı: internetyasagi

Muay thai de karar kilmistim ama bjj de dikkatimk cekti hangisine uygunum ne tur ozellik isyer bunlar bide istanbulda hangi kurslar iyi bu yaz baslayacagim lys den sonra yas 18

hocam muay thai bildiğin gibi uzuv dövüşüdür. bjj ise yer dövüş sistemine sahiptir. işe yararlılığı dersen ikisi de işe yarar. ancak yarıda bırakırsan elini yıka bu işten. konuya dönersek ; dediğim gibi muay thai uzuv dövüşüdür ve en sert dövüş sanatlarındandır. müsabakalar olsun, antremanlar olsun hepsi sert geçer. antremanlarında göz morarması, burun kanaması, kaş açılması gibi nedenler meydana gelir. ilk başladığın zamanlarda low kick çalışırken bacağını hissetmediğin olacak birkaç gün. ancak bunların hepsi dayanıklılık, kondisyon, güç ve hız olarak sana geri dönecektir. bjj'nin antremanlarını bilmiyorum ama dediğim gibi yer dövüşüdür. ayakta olmasa da bir bjj'ci yerde çok avantajlıdır. hatta ufc ilk kurulduğunda gelen bjj'ciler herkesi yenmeye başladı. muay thai'nin dezavantajı yer dövüşleridir. bjj'nin ise uzuv dövüşleri. sokakta ikisi de işe yarar. iyi bir bjj'ci yumruğu veya tekmeyi kaptığı anda karşıdakinin vay haline. iyi bir muay thai'ci yumruğu, dizi veya dirseklerini oturttuğu zaman veya clinch'e aldığı zaman yine karşıdakinin vay haline diyorum. yani kısacası sana kalmış hangisini seçeceğin. her ikisi dersen mma'i seçebilirsin. ancak şunu unutma ki sokakta sadece amele dediğimiz tipler yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yağlı Güreş GAY Sporudur
    9 yıl önce açıldı
    Muay Thai hakkında sorular
    11 yıl önce açıldı
    Muay Thai (Ana Konu)
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki bunlardan hangisini evden çıkmadan eğitim setleriyle videolarla vs. öğrenebiliriz kurs için yeterli param ve vaktim olmuyor yazın olacak fakat o zamanda para sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zehredar41

Peki bunlardan hangisini evden çıkmadan eğitim setleriyle videolarla vs. öğrenebiliriz kurs için yeterli param ve vaktim olmuyor yazın olacak fakat o zamanda para sorun

hocam o zaman o iş yaş. kusura bakma. bu iş eğitim videolarıyla evden çıkmadan olmaz. öyle olsa sokakta dövüşçüden geçilmez. önüne gelen bruce lee olur. salona gitmelisin.
  • muay thai tabi ki
  • ne yaptığın değil ne kadar emek sarfettiğin önemli biraderim. ikisi dayanıklılığını mücadele kaliteni kendine güvenini etkileyecektir. fakat sen orada öğrendiğin bir tekmeyi yada bir boğuş hareketini sokakta uygulamak istiyorsan belki 10000 kez 20000 kez tekrarlaman gerekecektir. keza yaptığın tekniğin etkili olmasını istiyorsan belki yüzlerce saatini ağırlık antremanlarına ayırman gerekecektir. yine üst üste 10 tekme atmak istersen 2 dakikada nabzının tavan yapmasını engellemek istersen kondüsyonun için belki kilometrelerce koşman gerekecektir.

kısacası önemli olan hangi sporu yaptığın değil ne kadar kararlı olduğundur. sıradan bir insana göre bir fitnessçı da bir uzak doğu dövüşçüsü de yada bir futbolcu hatta bir masa tenisçi de üstündür. çünkü sen fiziken kuvvetli olmasan da kondüsyon olarak güçlü olacakasın ve mutlaka üstün bir yönün olacak normallerden.

emin ol olgun bir sporcu olduğunda kendini antemanda salonda tatmin edeceksin ve sokakta kavga aklına bile gelmeyecek. hatta insanlara vurmayı gereksiz bulacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: impalatr

ne yaptığın değil ne kadar emek sarfettiğin önemli biraderim. ikisi dayanıklılığını mücadele kaliteni kendine güvenini etkileyecektir. fakat sen orada öğrendiğin bir tekmeyi yada bir boğuş hareketini sokakta uygulamak istiyorsan belki 10000 kez 20000 kez tekrarlaman gerekecektir. keza yaptığın tekniğin etkili olmasını istiyorsan belki yüzlerce saatini ağırlık antremanlarına ayırman gerekecektir. yine üst üste 10 tekme atmak istersen 2 dakikada nabzının tavan yapmasını engellemek istersen kondüsyonun için belki kilometrelerce koşman gerekecektir.

kısacası önemli olan hangi sporu yaptığın değil ne kadar kararlı olduğundur. sıradan bir insana göre bir fitnessçı da bir uzak doğu dövüşçüsü de yada bir futbolcu hatta bir masa tenisçi de üstündür. çünkü sen fiziken kuvvetli olmasan da kondüsyon olarak güçlü olacakasın ve mutlaka üstün bir yönün olacak normallerden.

emin ol olgun bir sporcu olduğunda kendini antemanda salonda tatmin edeceksin ve sokakta kavga aklına bile gelmeyecek. hatta insanlara vurmayı gereksiz bulacaksın.

Harika yazmişsin gercekten okurken sonlarda istemsizce tebessum ettim onaylarcasina sana hak veriyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.