Şimdi Ara

Bizim bu transferler nasıl olacak anlamadım ben. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Elmander varken oynayabileceğimiz tek sistem 4-4-2 dir. Elmanderle 4-3-3 oynanmaz. 4-1-4-1 de oynanmıyor. O zaman 4-4-2den şaşmamak lazım.

4-4-2 oynayacaksak Elmanderin yanına yırtıcı bir forvet lazım. Bunun kim olacağını pek düşünmeye gerek yok. Uzaklarda aramaya da gerek yok. Alınması gereken isim Burak Yılmaz.

Adam ben golcüyüm, ben golcüyüm, dedi dedi inanmadık. Bak ne oldu şimdi

Şaka bir yana Burak olağanüstü bir futbolcu bence. Fizik olarak çok iyi, çok atletik, ikili mücadelelerde kolay kolay yıkılmıyor.

Herkes bencil, egoist diyor ama bu tamamen takımın ona endeksli olmasındandır. Trabzonun tek silahı kendisi. Doğal olarak bütün herşeyi yapmak ona düşüyor. Birde kendisini ispatlamak gibi bir durum var kafasında.

Bu sezon kendisini yeterince kanıtladı. Eğer ki bize gelirse Terim'in otoritesi altında mükemmel bir takım oyuncusuna dönüşür. Olmazsa eğer istediğin anda 5 milyon euro'ya satabilirsin. Zarar etmezsin.

Forvet hattın Elmander-Burak dersek ve yedek olarak Necati kalıyor. Baros'un gönderileceğini varsayıyorum o zaman 1 tane daha iyi santrafor lazım. Bu adam da Burak gibi yırtıcı tipte olmalı.

2 tane de kanat oyuncusu almalıyız.Engin ve Emre'den daha iyi oynayabilecek, gol atma ve asist yapma potansiyeli olan oyuncular. Podolski, Kuyt gibi...

2 tane yedek stoper. Bunlardan birinin as stoper olacak kadar kaliteli olması şart. Ujfalusi'nin yaşı sakatlık yaşacak potansiyeli var.

Hakan Balta'ya alternatif sol bek. En çok sıkıntı yaşanılacak nokta burası. Yerli olarak neredeyse kimse yok. Yabancı almak çok lüks olur. Aslında Vederson olabilir.

Son olarak Selçuk İnan'ın yedeği olacak bir adam. Bu adam düz bir adam olmamalı. Oyun kurma yeteneği olan, tekniği ve oyun görüşü üst seviyede birisi. Mehmet Ekici olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Makassi Makassi

quote:

Orijinalden alıntı: gök-han

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gök-han

quote:

evvela 2 forvet alınmalı

2 de kaleci alalım istersen 1 forvet 1 kanat yeterli. Gerisi de defans bölgesine sağlam bir yerli oyuncu aldık mı tamam.

Neyine gülüyosunki bu mesajın.? 2 tane forvet alınmalı dedim. gayette doğru.
    şimdiki memhmet batdal-lar, sercanlar, sakat baroşlar hoşuna gidiyo galiba !!!!!!!!!

Mevcut kadroda 5 tane forvet var. 2 tane daha alalım 7 tane forvet olsun. Senin sol bek'inin stoper'inin kanatlar'ının alternatifleri yok ama 7 forvetle çıkıp oynarız sorun değil. 3 tane forvet oyuncunu göndersen dahi 1 tane forvet yeterli. Sen evvela 2 forvet dediğin için güldüm. Sezon başından beri kanat oyuncularının eksikliğini çekiyoruz. Bunu bütün gsliler biliyor ama sen farkında değilsin. Ya da maçları izlemiyorsun. Fatih Terim'in Shaqiri deki ısrarı bu yüzdendi. Yoksa onun yeri başka bir forvet oyuncusuyla ilgilensek çoktan alırdık. Sen forvete istediğin kadar futbolcu al, kanatların işlemedikten sonra o adamlarda Baros muamelesi görür.

Senin maç izlemiyo dediğin adam, 1988 den bu yana Galatasarayın tüm maçlarını neti netine izlemiştir.
    1988-den bu yana tüm maçların özetleri elimdedir. belki sana şaka gelir ama, ben buyum. !!!

2 forvet alınacak dediysem sezon sonunu düşünerek söyledim. şimdi alınacak demedim.
    az önce saydığın, batdal, sercan, baroş zaten sezon sonu bizde olmıycaklar.
    kanat olayına gelince hepsini söylemedim, hepsini yazdımmı bu sefer başkası çıkçak sahneye !!!

Ben sana maçları izlemiyor demedim zaten ya farkında değilsin ya da izlemiyorsun galiba dedim. Maçları izlediğine göre geriye diğer seçenek kalıyor. Mehmet, Sercan ve Baros'un sezon sonu gideceğini nereden biliyorsun? ya da nasıl bu kadar emin olabiliyorsun? Aydın, Gökhan ve Sabri de gidiyordu hesapta. Hatta sezon başında Hakan Balta ya da gidecek dediniz. Bunu biz bilemeyiz kafamıza göre adam gönderiyoruz. Şu durumda tek gidecek oyuncu Servet gibi gözüküyor. Bunun kararını yönetim verecek. Hem Sercan'ın 4 yıl Baros'un 1 yıl daha sözleşmesi var. Bu oyuncuları kimse istemezse talip yoksa nereye gönderiyorsun? Mehmet Batdal'ı saymıyorum bile. Hadi 2 tanesi gitti diyelim geriye 3 forvet kalıyor o yüzden 1 tane sağlam yabancı alırsan her türlü yeterli. Piyasada zaten kaliteli yerli forvet yok. 2 forvet oyuncusunu yabancı olarak alırsan Dünya para verdiğin bu adamları kontenjan yüzünden kulübede oturtmak zorunda kalırsın. Sen kanat oyucusu al da ondan sonra kaç tane forvet alırsan al. Yani evvela 2 forvete ihtiyacımız yok. İlk öncelik kanattır, sonra forvet sonra defans bunu anlatmaya çalışıyorum.

• Hemen 4-3-3 e sulananlar bence büyük hata yapıyor. Umarım aynı hataya Terim'de düşmez.
    İlla bir furyanın peşine takılmak zorunda değiliz. Kendimiz gibi alıştığımız gibi oynar ve bu şekilde takviye yaparsak daha iyi olur.
    Transferle ilgili de yazmak gerekirse kesinlikle ve kesinlik kanat ihtiyacımız var diye düşünüyorum, gerisine hiç girmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Elmander varken oynayabileceğimiz tek sistem 4-4-2 dir. Elmanderle 4-3-3 oynanmaz. 4-1-4-1 de oynanmıyor. O zaman 4-4-2den şaşmamak lazım.

4-4-2 oynayacaksak Elmanderin yanına yırtıcı bir forvet lazım. Bunun kim olacağını pek düşünmeye gerek yok. Uzaklarda aramaya da gerek yok. Alınması gereken isim Burak Yılmaz.

Adam ben golcüyüm, ben golcüyüm, dedi dedi inanmadık. Bak ne oldu şimdi

Şaka bir yana Burak olağanüstü bir futbolcu bence. Fizik olarak çok iyi, çok atletik, ikili mücadelelerde kolay kolay yıkılmıyor.

Herkes bencil, egoist diyor ama bu tamamen takımın ona endeksli olmasındandır. Trabzonun tek silahı kendisi. Doğal olarak bütün herşeyi yapmak ona düşüyor. Birde kendisini ispatlamak gibi bir durum var kafasında.

Bu sezon kendisini yeterince kanıtladı. Eğer ki bize gelirse Terim'in otoritesi altında mükemmel bir takım oyuncusuna dönüşür. Olmazsa eğer istediğin anda 5 milyon euro'ya satabilirsin. Zarar etmezsin.

Forvet hattın Elmander-Burak dersek ve yedek olarak Necati kalıyor. Baros'un gönderileceğini varsayıyorum o zaman 1 tane daha iyi santrafor lazım. Bu adam da Burak gibi yırtıcı tipte olmalı.

2 tane de kanat oyuncusu almalıyız.Engin ve Emre'den daha iyi oynayabilecek, gol atma ve asist yapma potansiyeli olan oyuncular. Podolski, Kuyt gibi...

2 tane yedek stoper. Bunlardan birinin as stoper olacak kadar kaliteli olması şart. Ujfalusi'nin yaşı sakatlık yaşacak potansiyeli var.

Hakan Balta'ya alternatif sol bek. En çok sıkıntı yaşanılacak nokta burası. Yerli olarak neredeyse kimse yok. Yabancı almak çok lüks olur. Aslında Vederson olabilir.

Son olarak Selçuk İnan'ın yedeği olacak bir adam. Bu adam düz bir adam olmamalı. Oyun kurma yeteneği olan, tekniği ve oyun görüşü üst seviyede birisi. Mehmet Ekici olabilir.

Aslanda Burak'ın Galatasaray'a gelmesi için bir çok neden var. Hem Selçuk'la çok iyi arkadaş olduklarını biliyorum hem de Sergen'den sonra 4 büyüklerde oynamış 2. futbolcu olacak. İstanbul faktörü, stadın atmosferi ve Galatasaray'ın büyüklüğü de buna etken. Fakat ben Trabzon'un satmak isteyeceğini pek sanmıyorum. Adam neredeyse takımın tüm gol yükünü üzerine almış. Taraftarlardan çok tepki görürler diye düşünüyorum. Bir de bonservis bedeli 10 milyon euro falan diyorlar eğer doğruysa bu iş yatar.

Bence yerli oyunculara yönelmemiz lazım. Çünkü yabancı kontenjanını şimdiden düşürmeye kalkıyorlar ilerisi için bunu düşünmemiz lazım. Ne kadar kaliteli yerli varsa onları toplamalıyız ilk hedef bu olmalı. Serdar Aziz, Burak Yılmaz, Hamit, Mehmet Ekici, Gökhan Töre v.s böyle oyuncular alsak benim için yabancı yıldız oyuncudan daha kıymetli.

• ortadaki üçlü ve kanat oyuncuları yeterli olduğu sürece 4-3-3 oynanmaz diye bir şey yok. bu sene özellikle büyük maçlarda iyi oynamamıza rağmen baya pozisyon verdiğimiz maçlar da oldu. 4-3-3'e geçtiğin zaman melo bu tip maçlarda daha defansif oynayıp o verdiğimiz pozisyonları ve kontratakları engelleyebilir.

yani

melo
    hamit----selçuk
    emre------------------elia
    elmander

gibi bir hat çok rahat 4-3-3 de oynar pozisyon da bulur. emre şu haliyle tam bir kanat oyuncusu değil belki ama orada hamit'le yer değiştirerek oynarsa rakibin dengesini de bozabileceklerini düşünüyorum. keza engin ve culio gibi hem orta üçlüde hem de kanatlarda oynayabilecek 2 iyi alternatif de yaratılabilir bu şekilde. ligde daha kolay rakiplere karşı da yine çift forvete dönülebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hcno

ortadaki üçlü ve kanat oyuncuları yeterli olduğu sürece 4-3-3 oynanmaz diye bir şey yok. bu sene özellikle büyük maçlarda iyi oynamamıza rağmen baya pozisyon verdiğimiz maçlar da oldu. 4-3-3'e geçtiğin zaman melo bu tip maçlarda daha defansif oynayıp o verdiğimiz pozisyonları ve kontratakları engelleyebilir.

yani

melo
    hamit----selçuk
    emre------------------elia
    elmander

gibi bir hat çok rahat 4-3-3 de oynar pozisyon da bulur. emre şu haliyle tam bir kanat oyuncusu değil belki ama orada hamit'le yer değiştirerek oynarsa rakibin dengesini de bozabileceklerini düşünüyorum. keza engin ve culio gibi hem orta üçlüde hem de kanatlarda oynayabilecek 2 iyi alternatif de yaratılabilir bu şekilde. ligde daha kolay rakiplere karşı da yine çift forvete dönülebilir.

Elmander'in tek forvet oynamadığını sezon başında defalarca kez gördük. Kariyerinde en verimli olduğu sezonlarda ikinci forvet oynadığı zamanlar. Hadi Elmander tecrübesiyle oynar diyelim ama Emre daha normal kanat oyununu bile oynayamıyor iken 4-3-3 ün hücum kanadında oynaması demek Sabri'nin stoper oynaması gibi birşeydir. 4-3-3'ün hücum kanadında oynamak ortalamanın üstünde futbol zekasını gerektirir. Üst düzey pozisyon bilgisini gerektirir.

Emre'nin bu takımdaki tek ve olması gereken görevi işçi arı rolüdür.

Kurduğun kadronun ortasahası muazzam sayılır. Hamit'in ilerlemiş yaşı o tempoyu kaldırır mı orası biraz muallak.

• 6 yabanhakkını unutmadan yorum yapılsa daha mantıklı olur arkadaşlar

Muslera
    Eboue-Ujfalusi(1) -Semih-Hakan
    Melo-Selçuk
    (2) - (3) Emre(4)
    Elmander

Kale tamam
    Defans ise Ujfalusi nin yerine Serdar Aziz yada iyi bir yerli Stoper alınabilir.Böylece bir yabancı hakkımız daha açılmış olur.Hakan Balta ise tek Türk sol bek derim boşuna yabancı arayışlarına girmeyelim.
    Hatta hocanın Sabri yi satmayıp duruma göre bazı maçlarda oynatacağını düşünüyorum.

İnşallah Melo bizde kalır yoksa seneye orasıda bize dert olur.
    2 ve 3 numaralı yerlerede Ujfalusi nin durumuna göre 2 yabancı alınabilir.
    4 numaralı yerde ise Emre iyidir arkadaşlar.En azından Türkiye Ligi için belki Avrupa için bir yabancıda oraya alınabilir.Gerçi TR liginde oynatamadığımız yabancılardan bir süre sonra pek verim alacağımızı sanmıyorum.Örneğin Bayan Basketbolda onca kaliteli yabancı varken avrupda Sıfır çektik o yüzden Tr liginde oynatamayacağımız yabancıyı almayalım derim.

Birde TFF (Demirören) yabancı sayısını düşürecek gibi duruyor.O zaman şuan elimizde bulunan yerliler bulunmaz hint kumaşı olacak
    Sözün özü bize 2 tane yabancı transfer şart biri hem golcü hemde Elmander i besleyebilecek, diğeride Keita gibi biri olmalı.
    2 tanede yerli transferi yaptık mı ( biri Serdar Aziz ) sezonu kapatırız gibime geliyor.

Yahu bu arada biz kağıt üzerinde transfer yaparken kafam allak bullak oldu ne zormuş arkadaş.Allah Fatih Hocanın yardımcısı olsun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.