Şimdi Ara

Bizde bmw mercedes neden 2 kat pahalıya satılıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomassee

    Ben de anlamıyorum.

    1.6 BMW'ye 100.000 istiyorlar.

    Ne var bu arabada bizim göremediğimiz??

    Aynı şekilde Mercedes.İnanılır gibi değil.

    Hani diyelim ki malzeme kalitesi yoo o da farklı değil.

    Motorlar zaten BMW PSA motoru koyuyor.Hadi Mercedes kendi motoru.

    Boş donanımlarda böyle çok dolu değil ama böyle fiyatlar çekiliyor.

    Onu geçtim CLA'ya C fiyatı istiyorlar.

    Burada sözde PREMIUM algısı biraz enayiliğe dönüşmeye başladı.

    Malzeme kalitesi o da farklı değil hahhahahahhahahhahahahha

    Hemen borusana söylüyorum size 50 bine verecek nasılsa PSA motoru PEJODAN UCUZA SATMALARI LAZIM hahahahahahhahhaha

    VOLKSWAGEN FİYATLARINA BAKINIZ SONRA YAZINIZ DERİM PREMIUM MARKA AYRICALIKTIR PREMIUM MARKA KALİTEDİR YÜRÜYEN AKSAM YOL TUTUŞ MALZEME HERŞEYİ FARKLI BU ARABALARIN BUNU ANLAYAMIYORSUNUZ.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemalnalga30

    İngilteredeki ev fiyatlarını kıyaslayalım türkiyeyle onlardada evler çok pahalı farkeden bir şey yok.

    Kişiler gelip geçici forumdan birini başbakan yapsan bu gelir kaynağı kesilmez.


    Niye bu kadar yalancı riyakar oldu milletimiz acaba

    ÇAPULCUNUN EVİ OLMAZ ÇAPULCU HERYERDE YATAR HERYER TAKSİM HERYER EV
  • İngiltere usa gibi ulkelerde emlak fiyatlarinin pahali olmasi sadece o devletin vergi sistemi ile alakali degil. Bu gune kadarki bircok hukumetimiz zengin kesimden yana olmus kazanctan degil sabit gelir ve tuketim malzemesinden vergi almayi tercih etmistir. Gelismis ulkede kazanctan alinan vergi toplam verginin %45ini olustururken bizde sabit gelirden ornegin memur maasindan alinan oran bu degeri buluyor. Gelismis ulkede sabit gelirin toplam gelir icindeki orani% 5. Bizimde kazanc sahibinden toplayabildigiz toplam verginin % 5. Zenginden adaletli olarak vergi alinmadigi surece otv fazlaliginin arkasi kesilmeyecektir. Bi yerde daha bence hatali gorusunuz var. Turkiyenin borcu sadece imf ile sinirli degil. Toplam borc 10 yil once 250 m dolar iken simdi 700 m dolara yaklasiyor. Ayrica bu donemde sadece devlet degil halkin da borclanmasi ciddi sekilde artti. Bu konularda konusulacak cok fazla konu var. Ancak ne yazikki siyasetcilerimiz zubuk gibi size batan bir gemide havaya kalkmis taraftan gok yuzunu gosteriyorlar bakin yukseliyoruz diye. Ha dogru soylenmiyor mu evet bircok is dogru yapiliyor belki ama ulke yonetmek gibi hassas islerde ufacik bi yanlis butun dogrulari silebilir. Kisacasi siyasetcilere cok fazla inamamak lazim. Daha oncede bahsettigim gibi bu konuda devletin en buyuk eksigi firmalara bu kadr fahis fiyattan satmalarina izin vermek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vergilerden dolayi
    vergiler bize donse iyide bize degil suriyeli vatandaslara ve pkk ya gidiyordu pkk bitti simdi suriyeli multecilere gidiyor bi arac alinca bi tane de devlete aliyoruz
    Kdv tamamda otv neymis kardesim
    tamam otv de olsun ama %40 ne ?
    resmen soygun herseye vergi ode bide gel otv ode hemide %40 bence sistem cok yanlis ilerliyor
    devlet 1.6 ya kadar 1.6 dahil %18 kdv + %5 ozel tuketim vergisi alsin
    1.6-2.1 de %18 + %8 de bunlara olsun iyi olur
    zaten dunyanin vergisini oduyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayihani

    İngiltere usa gibi ulkelerde emlak fiyatlarinin pahali olmasi sadece o devletin vergi sistemi ile alakali degil. Bu gune kadarki bircok hukumetimiz zengin kesimden yana olmus kazanctan degil sabit gelir ve tuketim malzemesinden vergi almayi tercih etmistir. Gelismis ulkede kazanctan alinan vergi toplam verginin %45ini olustururken bizde sabit gelirden ornegin memur maasindan alinan oran bu degeri buluyor. Gelismis ulkede sabit gelirin toplam gelir icindeki orani% 5. Bizimde kazanc sahibinden toplayabildigiz toplam verginin % 5. Zenginden adaletli olarak vergi alinmadigi surece otv fazlaliginin arkasi kesilmeyecektir. Bi yerde daha bence hatali gorusunuz var. Turkiyenin borcu sadece imf ile sinirli degil. Toplam borc 10 yil once 250 m dolar iken simdi 700 m dolara yaklasiyor. Ayrica bu donemde sadece devlet degil halkin da borclanmasi ciddi sekilde artti. Bu konularda konusulacak cok fazla konu var. Ancak ne yazikki siyasetcilerimiz zubuk gibi size batan bir gemide havaya kalkmis taraftan gok yuzunu gosteriyorlar bakin yukseliyoruz diye. Ha dogru soylenmiyor mu evet bircok is dogru yapiliyor belki ama ulke yonetmek gibi hassas islerde ufacik bi yanlis butun dogrulari silebilir. Kisacasi siyasetcilere cok fazla inamamak lazim. Daha oncede bahsettigim gibi bu konuda devletin en buyuk eksigi firmalara bu kadr fahis fiyattan satmalarina izin vermek.

    Katiliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemalnalga30

    Kavganın gereği yok 125 milyar doları bankalardan Tayyip Erdoğan hortumlamadı. IMF 76 milyar dolar borcuda yapmadı.

    Mesele tayyip ahmet meselesi değil.

    İnsanlar iki yüzlü


    Şu memlekette 75 milyondan 74 ü başbakanlık yapsa sırayla kimse ötv yi filan indirmez.

    Gerçekci olalım

    Kaldıki terör belası varken devlet teröre 300 milyar dolar akıtmışken bu 300 milyar doların faturasını millet ödeyecek.

    Başbakan sağolsun bu yüzden terörü bitirmeye çalışıyor. Bitirdiğinde ötv indirimi alırsınız.

    Görmeye göz lazım körü körüne istemezükte istemezük

    İngilteredede bir ev fiyatı 800 milyardan başlıyor.Ve başında terör belası yok.


    Sanki bizim hoşumuza gidiyor benzine ona buna eşşek yüküyle vergi vermek

    Bu kadar bencil olmayın elinizde iphone galaksy s 3 le gezip gezip vay efendim ötv demeyin, doğudaki geleceğin cesedi olacak ufak çocuklar lastik ayakkabı giyiyor.

    Bir trabzonlu olarak söylüyorum bunları, bu yükü hepimiz yüklenicez ceremesini biz çekicez çocuklarımız güzel günler görecek hepsi bu

    bencilliğin lüzumu yok


    Dış borcu 3,4 katına babam çıkarmadı.IMF borcunu borçla kapatarak babam hava atmadı.Babam bana gemiler alıp tüm akrabalarımızı ve yandaşlarımızı zengin etmedi,babam ülkeye para getirebilecek tüm kaynakları satıp devletin neredeyse tek gelir kaynağını vergilere bağlamadı,yakıta bağlamadı.Bunları benim babam yapmadı sanırım.


    Ayrıca hala vergi diyen arkadaşlar şu konuyu zahmet edip bir okuyun bu kadar mı üşengeç olur insanlar,adam 1.6 motordan bahsediyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttfvol

    konuyu açan arkadaş 1.6 motordan alınan ötv çok mu az sanki %40+18=58 vergi yapar. Evet bu ülkede araç ve benzin neden pahalı el cevap ÖTV nin fahiş derecede yüksek olmasından bu konu siyasete bağlanmıyacakta neşenin kepek sorununumu konuşucaz. Hele bi vergiler düşsün ondan sonra konuşuruz distrübütör kar'larını ama nerdeee

    konuyu nasıl boyle anlıyosunuz anlamıyorumki. 1.6 motorlu aracların fiyatları yurt dısında aynı diyoruz bizde de ötv kdv oranları aynı oldugu halde çok farklı fiyatlar var yazıyoruz ama anlamamakta ısrar ediyosunuz.
  • isiciter150 İ kullanıcısına yanıt
    Yukarda bir arkadaş gayet mantıklı bir şekilde açıklamış. %130 olan vergiden dolayı lüks araçların 2.0 üstü motorlarının fiyatları uçuyor.
    Marka algısını kullanarak 1.6 olanların fiyatını yukarıya çekip buradan malı götürüyor premium markalar.
    Yani 2.0 motorlarda yaşadıkları kar kaybını 1.6'lardan çıkarıyorlar. Ötv'nin bu çeşit bi yansıması var premium araçlarda.
  • Bu araclar sacma fiyatli. Benzer vergi diliminde bile adamlar 30-40000TL kazikliyor milleti.

    Birileri de ayricalik yok kalite yok yol tutus vs zannediyor. 5-10000 TL fark ile satilacak araclara dunyanin parasini bayiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isiciter150

    quote:

    Orijinalden alıntı: ttfvol

    konuyu açan arkadaş 1.6 motordan alınan ötv çok mu az sanki %40+18=58 vergi yapar. Evet bu ülkede araç ve benzin neden pahalı el cevap ÖTV nin fahiş derecede yüksek olmasından bu konu siyasete bağlanmıyacakta neşenin kepek sorununumu konuşucaz. Hele bi vergiler düşsün ondan sonra konuşuruz distrübütör kar'larını ama nerdeee

    konuyu nasıl boyle anlıyosunuz anlamıyorumki. 1.6 motorlu aracların fiyatları yurt dısında aynı diyoruz bizde de ötv kdv oranları aynı oldugu halde çok farklı fiyatlar var yazıyoruz ama anlamamakta ısrar ediyosunuz.

    çok basit arkadaşda bahsetmiş zaten 2.0 ve üzeri lüks araçlardan yapamadıkları karları 1.6 araçlardan çıkartıyorlar. en basit örnek chevrolet aveo 1.3 90 hp dizel full paketi 39000 TL şu an sitelerinde yok sanırım stokları bitti cruze 2.0 160 hp dizel daha 3 ay öncesine kadar 43000 TL ye alıyordun sıkı pazarlıklar 42 ye bile alabilirdin neden çünkü yıllık vergisi 2500 TL




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isiciter150

    Otomobillerin ingilteredeki satış fiyatlarını karşılaştırdım. Kia ceed hyundai i30 gibi otomobillerin 1.6 motorlularını baz aldım orada 1.6 dizel otomatik i30 ve ceed fiyatıyla 1.6 benzinli bmw 3 serisi fiyatı aynı. Bizde ise bmw 316i 57 gibi bir rakama satılması gerekirken 110 bin tl gibi fiyatla satılıyor. 1 serisinde de aynı durum gecerli. 116 dizel tam dolu aynı motorlu i30 ve ceed'den daha ucuz ancak bizde 77 gibi bir fiyatı var. 1 serisi 25 bin tl civarı 3 serisi ise 50 bin tl civarı daha pahalıya satılıyor. Fiyatlar ordakinin 2 katı nerdeyse. Mercedes'te de aynı durum geçerli.www.carbuyer.co.uk sitesinden fiyatları karşılaştırabilirsiniz... Oralarda ticari taksi olarak kullanılan bu araçlar neden Türkiye'de bu kadar pahalı?

    bu cümlenin 2 anlamından dolayı:

    onlar üretici, biz tüketiciyiz.

    mal onların olduğu için bizden ucuza binmeleri normal. ithal mal sonuçta, üretildiği yerle satıldığı yer arasında fark olması normal.

    asıl önemli olan diğer anlam.

    biz üretmiyoruz. hep alıyoruz, tüketiyoruz; bmw, apple, mercedes, hp, dell, lovato, vw, samsung, levis, nike, adidas, opel, philips, sony, seiko, canon..... bu liste sonsuza kadar gider. bazı arkadaşlar imzalarına koyuyorlar, görünce üzülüyorum, blgisayar markası, telefon, araç modeli vs. bir tane türkçe mal yok, yabancı yabancı kelimeler.

    e şimdi bu kadar malzemeyi, yedek parçalarını da ekleyerek bir hesap edelim, ne oluyor?

    durmadan dışarıdan mal alıp, hiç bir şey üretmediğimizden satamıyoruz. satamayınca ekonomi dibe vuruyor. dipteki ekonomi geliri nasıl elde edecek? elinde ne varsa ondan. elinde ne var? biz varız. bizi de yakalamışken vergi vergi vergi :

    bu araçlar ve diğer herşey burada pahalı olacak.

    şu parti, bu parti, yıllardır hep aynı hikaye olduğuna göre ve o partilere de oy veren biz olduğumuza göre;




  • iphone ipad de turkiyede ilk çıktıgı zaman 3 kat, sonradan da 2 kat fiyatına satılıyor. distribütorler satabileceği fiyata satıyor, alanda alabiliyorsda alıyor. burası da böyle bir ülke...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isiciter150

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: isiciter150

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    %80, %130 ÖTV'den dolayı.

    konumuzun onunla alakası yokki sadece 1.6 motorları karşılaştırdım

    Onunla alakası var hocam.

    Örneğin;

    Bir Mercedes E250 aldığınızda %130 + %18 KDV ödüyorsunuz..

    Yani bir tane kendinize iki tane devlete alıyorsunuz.

    Araçların vergiler hariç fiyatlarına baktığımızda diğer ülkelerle aynı fiyat.

    sabahtan beri 1.6 motor olan araçları kıyasladık diyorum siz hala ötv diyorsunuz

    Hocam alakasi var. 320d ile 316i arasinda fark ucurum olursa kim 320 alir. Ortalik 316 dolar ne bmw de prestij kalir. Ne de pahali arabalari satilir. Bu mevzu daha once konusulmustu. Bu yuzden dist. fiyatlari yaklastiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ttfvol

    quote:

    Orijinalden alıntı: isiciter150

    quote:

    Orijinalden alıntı: ttfvol

    konuyu açan arkadaş 1.6 motordan alınan ötv çok mu az sanki %40+18=58 vergi yapar. Evet bu ülkede araç ve benzin neden pahalı el cevap ÖTV nin fahiş derecede yüksek olmasından bu konu siyasete bağlanmıyacakta neşenin kepek sorununumu konuşucaz. Hele bi vergiler düşsün ondan sonra konuşuruz distrübütör kar'larını ama nerdeee

    konuyu nasıl boyle anlıyosunuz anlamıyorumki. 1.6 motorlu aracların fiyatları yurt dısında aynı diyoruz bizde de ötv kdv oranları aynı oldugu halde çok farklı fiyatlar var yazıyoruz ama anlamamakta ısrar ediyosunuz.

    çok basit arkadaşda bahsetmiş zaten 2.0 ve üzeri lüks araçlardan yapamadıkları karları 1.6 araçlardan çıkartıyorlar. en basit örnek chevrolet aveo 1.3 90 hp dizel full paketi 39000 TL şu an sitelerinde yok sanırım stokları bitti cruze 2.0 160 hp dizel daha 3 ay öncesine kadar 43000 TL ye alıyordun sıkı pazarlıklar 42 ye bile alabilirdin neden çünkü yıllık vergisi 2500 TL

    tamam o zaman işte bende 1.6 motorlu araçlardan bahsettim. 1.6 motorlular çok pahalı dedim. 2 litre motorlulardan vs. bahsetmedimki burda.

    Heleki chevrolet olayı başlı başına alakasız olmus. Yurt dısındakine uygun fiyatla satılıyor aveolar. Ama 2 litre cruzelar ise cok cok ucuza satılıyor. Yeni kasası gelecegi için elden çıkartmak istiyorlar karsız veriyorlar arabaları. Belki servisten vs. motor seceneginin oturması için boyle bir fiyat politikası yapmışlardır. Cunku 2 litrelik dizel motoru captivadan tutunda fiat freemontlarda vb. araçlarda da kullanıyorlar...




  • İngiletere asgari ücretin aylık 2550 TL olduğunu, ortalama kişi başına gelirin 65.000 TL olduğunu ve E250 CDI Automatic aracın 113.000 TL olduğunu;
    Türkiyede asgari ücretin aylık 803 TL olduğunu, ortalama kişi başına gelirin 25.000 TL olduğunu ve E250 CDI Automatic aracın 213.000 TL olduğunu

    Halkın gelirleriyle kıyaslarsak daha anlamlı oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktuz

    İngiletere asgari ücretin aylık 2550 TL olduğunu, ortalama kişi başına gelirin 65.000 TL olduğunu ve E250 CDI Automatic aracın 113.000 TL olduğunu;
    Türkiyede asgari ücretin aylık 803 TL olduğunu, ortalama kişi başına gelirin 25.000 TL olduğunu ve E250 CDI Automatic aracın 213.000 TL olduğunu

    Halkın gelirleriyle kıyaslarsak daha anlamlı oluyor.



    İngilterenin terörü sorunu, buna mukabil bizim gibi çeşitli ırkları bir arada taşımadığını, sömürgeleri olduğunu ve ingilterenin doğusunda kafasına göre herkesin 30 ar 30 ar yavrulamadığınıda ekleyelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isiciter150

    quote:

    Orijinalden alıntı: ttfvol

    quote:

    Orijinalden alıntı: isiciter150

    quote:

    Orijinalden alıntı: ttfvol

    konuyu açan arkadaş 1.6 motordan alınan ötv çok mu az sanki %40+18=58 vergi yapar. Evet bu ülkede araç ve benzin neden pahalı el cevap ÖTV nin fahiş derecede yüksek olmasından bu konu siyasete bağlanmıyacakta neşenin kepek sorununumu konuşucaz. Hele bi vergiler düşsün ondan sonra konuşuruz distrübütör kar'larını ama nerdeee

    konuyu nasıl boyle anlıyosunuz anlamıyorumki. 1.6 motorlu aracların fiyatları yurt dısında aynı diyoruz bizde de ötv kdv oranları aynı oldugu halde çok farklı fiyatlar var yazıyoruz ama anlamamakta ısrar ediyosunuz.

    çok basit arkadaşda bahsetmiş zaten 2.0 ve üzeri lüks araçlardan yapamadıkları karları 1.6 araçlardan çıkartıyorlar. en basit örnek chevrolet aveo 1.3 90 hp dizel full paketi 39000 TL şu an sitelerinde yok sanırım stokları bitti cruze 2.0 160 hp dizel daha 3 ay öncesine kadar 43000 TL ye alıyordun sıkı pazarlıklar 42 ye bile alabilirdin neden çünkü yıllık vergisi 2500 TL

    tamam o zaman işte bende 1.6 motorlu araçlardan bahsettim. 1.6 motorlular çok pahalı dedim. 2 litre motorlulardan vs. bahsetmedimki burda.

    Heleki chevrolet olayı başlı başına alakasız olmus. Yurt dısındakine uygun fiyatla satılıyor aveolar. Ama 2 litre cruzelar ise cok cok ucuza satılıyor. Yeni kasası gelecegi için elden çıkartmak istiyorlar karsız veriyorlar arabaları. Belki servisten vs. motor seceneginin oturması için boyle bir fiyat politikası yapmışlardır. Cunku 2 litrelik dizel motoru captivadan tutunda fiat freemontlarda vb. araçlarda da kullanıyorlar...

    yok biz seninle anlaşamıyacaz ya benim kaçırdığım bir nokta var yada sen anlamıyorsun neyse nasıl diyorsan öyle diyorum bende




  • tek kelime vergi
  • endüstri devi,her yerde sömürgeleri bulunan ülkelerle Türkiye'yi kıyaslamaktan vazgeçin artık.
  • Bence iyisi bu. Sonra ele ayağa düşer e30 cular gibi her köşe başında abuk sabuk işlerde kullanılır.

    Bide fiyat düşünce pislik atmaya yer arayanlar gelir yok bu araba segmentinden düşük vs öterler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.