Şimdi Ara

BIZ TURKLER; (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _force_

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

force

quote:

"sonradan kazanılan özellikler oğul döllere aktarılmaz" demişim yukarda. iklime ve havaya göre genetik yapı nasıl değişiyor anlamadım. bu nasıl oluyor acaba? varmı bunun mantıklı bir açıklaması?

Evrim topiklerini takip etmiyorsun galiba, biz neler anlatıyoruz, seleksiyon diye bir olayın var olduğunu anlatıp duruyoruz, bazılarımız sadece bunun yeni bir türe geçiş sağlayamayacağını savunuyor, hepsi bu.

peki yeni türe geçiş sağlayacağını söyleyenlerin mantığı ne? seleksiyonun bunu açıklayabileceğini pek sanmıyorum. ayrıca hala hiçbir evrimcinin yukarıdaki soruma mantıklı bir cevap verebileceğini sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    birşey daha; evrimciler, biz böyle inanıyoruz öyleyse bu doğrudur, ben diyosam böyledir, darwin amcam diyosa kesin doğrudur....ayaklarından vazgeçsinler. evrim hala ispatlanamamış bir teoridir. hiçbir zaman da ispatlanamayacaktır. ayrıca zahmet olmazsa evrimin bilimsel ispatını yapabilmiş bir bilim adamının ismini ve yaptığı araştırmanın kısa bir içeriğini rica edebilirmiyim? (tabi eğer varsa)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

ıklıme ve havaya gore ınsanın genetık yapısıda degısır.

"sonradan kazanılan özellikler oğul döllere aktarılmaz" demişim yukarda. iklime ve havaya göre genetik yapı nasıl değişiyor anlamadım. bu nasıl oluyor acaba? varmı bunun mantıklı bir açıklaması?

quote:

mesela benım yengem yunan oglu tabıkı ben turkum dıyor ama cocugun tıpı tıpık bır yunan.
    sonra amcamın kızının kocası mısırlı 5 aylık bı babylerı var enıstem melez olmasına ragmen kızı ondan cok acık tabı esmer ama babası gıbı koyu ten rengı yok.
    bunun gıbı bursuru sey.

ayrıca bu postta yazdıklarınla yukarıdaki örneğin ne alaka?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: _force_

quote:

quote:

mesela benım yengem yunan oglu tabıkı ben turkum dıyor ama cocugun tıpı tıpık bır yunan.
    sonra amcamın kızının kocası mısırlı 5 aylık bı babylerı var enıstem melez olmasına ragmen kızı ondan cok acık tabı esmer ama babası gıbı koyu ten rengı yok.
    bunun gıbı bursuru sey.

mutasyon

• quote:

Orijinalden alıntı: I ced Earth

quote:

quote:

quote:

bunun gıbı bursuru sey.

mutasyon

Alıntıları Göster
    @diablo666

iklim ve hava nasıl mutasyona sebep olur?

• quote:

@diablo666

iklim ve hava nasıl mutasyona sebep olur?

Alıntıları Göster
    bir canlının bulundugu ortama uyum sağlaması için mutasyon gerekldiir.mesela beyaz tibet tavsanını sıcak bir iklime koydugunuz zaman renginin zamanla siyahlaştıgı görülür.tabi bu canlıdan canlıya farklılık gosterir.bazılarında kısa mesela 6 ay gibi.bazılar ise 3500 yılı buluyor.sen kiç kışın havanın etkisiyle esmerleşen birisin gördünmü.hatta beyazlaşırız oyle degilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: I ced Earth

bir canlının bulundugu ortama uyum sağlaması için mutasyon gerekldiir.mesela beyaz tibet tavsanını sıcak bir iklime koydugunuz zaman renginin zamanla siyahlaştıgı görülür.tabi bu canlıdan canlıya farklılık gosterir.bazılarında kısa mesela 6 ay gibi.bazılar ise 3500 yılı buluyor.sen kiç kışın havanın etkisiyle esmerleşen birisin gördünmü.hatta beyazlaşırız oyle degilmi?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: diablo666

peki bu kalıtsal olurmu? beyaz iklime konulduğunda siyahlaşan tibet tavşanının yavrusu yine siyah doğar mı? çevrenin genetiğe etkisi olmadığına bir örnek: bir bilim adamı (ismi hatırımda değil) bir farenin kuyruğunun 10 nesil boyunca kesiyor. fakat 11. nesil farenin kuyruğu da diğerleri gibi upuzun oluyor. güneşten esmerleşen insanın çocuğunun esmer doğması, bu esmerleşmenin genlere aktarılması bana mantıklı gelmiyor. bırakın bilimseliiği şöyle oturup düşününce öyle birşeyin olamayacağı insanın aklına geliyor.

• quote:

birşey daha; evrimciler, biz böyle inanıyoruz öyleyse bu doğrudur, ben diyosam böyledir, darwin amcam diyosa kesin doğrudur....ayaklarından vazgeçsinler. evrim hala ispatlanamamış bir teoridir. hiçbir zaman da ispatlanamayacaktır. ayrıca zahmet olmazsa evrimin bilimsel ispatını yapabilmiş bir bilim adamının ismini ve yaptığı araştırmanın kısa bir içeriğini rica edebilirmiyim? (tabi eğer varsa)

Alıntıları Göster
    _force_
    Siz Allahın yarattığına inanıyor fakat ispatını yapabiliyor musunuz? Peki ya Allah iki molekülü nasıl ve hangi gücü kullanarak birleştiriyor, bunu açıklayabiliyor musunuz. Ama canlılardaki düzene bakıp tüm kalbinizle bunu bir yaratan olduğuna inanıyorsunuz.

İşte aynen bunun gibi, bizim içinde evrim bir gerçektir. Biz bunu fosil kanıtlarını izleyerek açıklayabiliyoruz, canlıların evrimleştiği açıktır. Uzun yıllar NASA nın baş danışmanlığını ve SETI başkanlığını yapmış ünlü astronom ve egzobiolog Carl Sagan, "uygun şartlar oluştuğunda hayatın oluşmasının kaçınılmaz" olduğu söylemiştir. Ve evrende kaç tane gezegende hayatın başlayabileceğinin de hesabını yapmıştır.

Evrime gelince, evrimin gerçek olduğu gün gibi ortada, bunu gözünle görüyorsun , bugün darvinin açıklayamadığı evrimin eksik mekanizmaları var. Sadece seleksiyon ve mutasyon ile açıklayamayan birtakım olaylar var. Sıçramalı evrim diye birşey tanımlanıyor ama bunun mekanizması henüz tam olarak bilinmiyor. Uçurumdan atlayan koyun sürüsü olayı var hadi bunu sürü psikolojisi dersin ama intihar eden yunusları, seleksiyon ile açıklayamazsın.
    Belki de sıçramalı evrim diye bilinen olay, beyinin genlere müdahalesi de olabilir. belki de bunu ben çözerim, kim bilir.
    Sözde cuma günü National Geographics kanalında "En son bulgular ışığında insan evrimi" diye belgesel yayınlanacaktı ama çok bekledim yayınlanmadı, yayın programı değişti herhalde. Evrim konusunda yıllarca doğru bildiğimiz ama en son bulgular ile birlikde değişen görüşleri anlatacak. Evet darvinden bu yana görüşler epey değişti.
    Arkadaşlar bu belgeseli siz de takip edin, hangi görüşten olursanız olun seyretme imkanınız varsa, ne yapıp edip muhakkak seyredin, sakın kaçırmayın derim.

kalın sağlıcakla

• quote:

quote:

peki bu kalıtsal olurmu? beyaz iklime konulduğunda siyahlaşan tibet tavşanının yavrusu yine siyah doğar mı? çevrenin genetiğe etkisi olmadığına bir örnek: bir bilim adamı (ismi hatırımda değil) bir farenin kuyruğunun 10 nesil boyunca kesiyor. fakat 11. nesil farenin kuyruğu da diğerleri gibi upuzun oluyor. güneşten esmerleşen insanın çocuğunun esmer doğması, bu esmerleşmenin genlere aktarılması bana mantıklı gelmiyor. bırakın bilimseliiği şöyle oturup düşününce öyle birşeyin olamayacağı insanın aklına geliyor.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

eger bu etki dnalara işlerse ozaman etkiler görülür.mesela radyasyon.iklim değişikliği de zamanla dnalra etki ederek kalıtsal etki yapar.ben hemen yavrusu beyaz olur demiyorum.zamanla gen yapısına işler bu ozellik.senin dedigin modifikasyondur.yani kalıtsaol olmayan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I ced Earth -- 18 Temmuz 2005, 12:11:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

_force_
    Siz Allahın yarattığına inanıyor fakat ispatını yapabiliyor musunuz? Peki ya Allah iki molekülü nasıl ve hangi gücü kullanarak birleştiriyor, bunu açıklayabiliyor musunuz. Ama canlılardaki düzene bakıp tüm kalbinizle bunu bir yaratan olduğuna inanıyorsunuz.

İşte aynen bunun gibi, bizim içinde evrim bir gerçektir. Biz bunu fosil kanıtlarını izleyerek açıklayabiliyoruz, canlıların evrimleştiği açıktır. Uzun yıllar NASA nın baş danışmanlığını ve SETI başkanlığını yapmış ünlü astronom ve egzobiolog Carl Sagan, "uygun şartlar oluştuğunda hayatın oluşmasının kaçınılmaz" olduğu söylemiştir. Ve evrende kaç tane gezegende hayatın başlayabileceğinin de hesabını yapmıştır.

Evrime gelince, evrimin gerçek olduğu gün gibi ortada, bunu gözünle görüyorsun , bugün darvinin açıklayamadığı evrimin eksik mekanizmaları var. Sadece seleksiyon ve mutasyon ile açıklayamayan birtakım olaylar var. Sıçramalı evrim diye birşey tanımlanıyor ama bunun mekanizması henüz tam olarak bilinmiyor. Uçurumdan atlayan koyun sürüsü olayı var hadi bunu sürü psikolojisi dersin ama intihar eden yunusları, seleksiyon ile açıklayamazsın.
    Belki de sıçramalı evrim diye bilinen olay, beyinin genlere müdahalesi de olabilir. belki de bunu ben çözerim, kim bilir.
    Sözde cuma günü National Geographics kanalında "En son bulgular ışığında insan evrimi" diye belgesel yayınlanacaktı ama çok bekledim yayınlanmadı, yayın programı değişti herhalde. Evrim konusunda yıllarca doğru bildiğimiz ama en son bulgular ile birlikde değişen görüşleri anlatacak. Evet darvinden bu yana görüşler epey değişti.
    Arkadaşlar bu belgeseli siz de takip edin, hangi görüşten olursanız olun seyretme imkanınız varsa, ne yapıp edip muhakkak seyredin, sakın kaçırmayın derim.

kalın sağlıcakla

Alıntıları Göster
    Seleksiyonun gücüne en güzel örnek sazan balıklarından japon balıklarının türemesidir.

Ayrıca Heike yengeçlerininhepsinin sırtına samuray yüzü işlenmiştir, heike yengeçlerinin hikayesini başka bir topkte anlatacağım, o samuray yüzünün bu yengeç türünün sırtına nereden geldiğini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 18 Temmuz 2005, 12:09:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

Seleksiyonun gücüne en güzel örnek sazan balıklarından japon balıklarının türemesidir.

Ayrıca Heike yengeçlerininhepsinin sırtına samuray yüzü işlenmiştir, heike yengeçlerinin hikayesini başka bir topkte anlatacağım, o samuray yüzünün bu yengeç türünün sırtına nereden geldiğini.

Alıntıları Göster
    kaotika bende her yerde bu yengeç ile ilgili bilgi arıyordum 5-6 yıl önce bir belgeselde görmüştüm , savaşçı samurayların kendilerini denize atmaları sonucu ortaya çıkan değişik kabuk şekilleri gibi gerçekten çok ilginç bir hikayesi vardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacman -- 18 Temmuz 2005, 13:09:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pacman

kaotika bende her yerde bu yengeç ile ilgili bilgi arıyordum 5-6 yıl önce bir belgeselde görmüştüm , savaşçı samurayların kendilerini denize atmaları sonucu ortaya çıkan değişik kabuk şekilleri gibi gerçekten çok ilginç bir hikayesi vardı...

Alıntıları Göster
    bu bölüme epeydir girmiyom burada evrim çok tartışıldı aksi kaç kez kanıtlandı. bazı arkadaşlarda hala evrimi savunmazlar mı?? nerde bu deep impact

• aklima rahmetlinin sarkisi geldi...

hemserim, memleket nire
    bu dunya benim memleket
    hayir anlamadin, hemserim esas memleket nire
    dedim ya yahu bu dunya bizim memleket..
  • quote:

quote:

quote:

bunun gıbı bursuru sey.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

"sonradan kazanılan özellikler og?ul döllere aktarılmaz" demis¸im yukarda. iklime ve havaya göre genetik yapı nasıl deg?is¸iyor anlamadım. bu nasıl oluyor acaba? varmı bunun mantıklı bir açıklaması?

quote:

bunun gıbı bursuru sey.

ayrıca bu postta yazdıklarınla yukarıdaki örneg?in ne alaka?

ilk soruna ben cevap vereyim. cevresel faktorler genetik yapi uzerinde degisim saglamaz ancak onun anlatimini degistirebilir. en cok bilinen ornek siyam kedisidir. kedinin soguk uzuvlarinin rengi siyahtir (ayak, kuyruk, burun, kulak falan) ancak sicak kisimlari beyazdir. soguk ve sicak kisimlardaki hucrelerde genetik olarak herhangi bir fark yoktur ancak uretilen proteinler farklidir (tamamen mi farkli yoksa mRNAlerin farkli kesimlerinden dolayi mi farkli bilmiyorum ama hangisi oldugunu internetten bile bulabilirsin). baska bir ornek de bilmemne magara baligi. bu baligi isikli ortamda yetistirirsen gozleriu gelisir, karanlik ortamda yetistirirsen de kor olur. bunlara ek olarak bir cok ornek daha var...

• quote:

Orijinalden alıntı: _ShineOn_

quote:

quote:

"sonradan kazanılan özellikler og?ul döllere aktarılmaz" demis¸im yukarda. iklime ve havaya göre genetik yapı nasıl deg?is¸iyor anlamadım. bu nasıl oluyor acaba? varmı bunun mantıklı bir açıklaması?

quote:

bunun gıbı bursuru sey.

ilk soruna ben cevap vereyim. cevresel faktorler genetik yapi uzerinde degisim saglamaz ancak onun anlatimini degistirebilir. en cok bilinen ornek siyam kedisidir. kedinin soguk uzuvlarinin rengi siyahtir (ayak, kuyruk, burun, kulak falan) ancak sicak kisimlari beyazdir. soguk ve sicak kisimlardaki hucrelerde genetik olarak herhangi bir fark yoktur ancak uretilen proteinler farklidir (tamamen mi farkli yoksa mRNAlerin farkli kesimlerinden dolayi mi farkli bilmiyorum ama hangisi oldugunu internetten bile bulabilirsin). baska bir ornek de bilmemne magara baligi. bu baligi isikli ortamda yetistirirsen gozleriu gelisir, karanlik ortamda yetistirirsen de kor olur. bunlara ek olarak bir cok ornek daha var...

Alıntıları Göster
    Türk'e has özellik

Cömertlik zenginlik ile değildir. Gönül iledir.
    Hangi fakirin evine giderseniz gidiniz sizi aynı ağalık ruhu ile ağırlarlar.
    Cömertliğin idraki hiçbir batılı kapitalistin hülyasına bile giremez.
    Zaten lügatlarındaki cömertlik kelimesinin mukabili de uydurma lâkırdıdır.
    Cömertlik başka dile tercüme edilemez.
    70.000 evliya toprağı denilen Anadolu'ya has bir haslettir.
    Cömert kelimesi Anadolu'da kullanılmaz. Çünkü bu herkesde olduğundan kibir vesilesi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: musvir

anadoluda birçok ırkın beraberce yaşamış olması birbirine kız alıp vermesi kültür zenginliğidir. batıda şehirler kozmopolit olmakla övünüyor. halbuki biz bütün bunları ayrışma sebebi görüyoruz.

bütün bir insanlık sütse ben anadoludaki insanları o sütün kaymağı olarak görüyorum. anadoluda çok muhteşem bir sentez var.

kendimi türk olarak tanımlıyorum ve bundan gurur duyuyorum. ama eğer kürt, arap, boşnak veya rum olarak doğsaydım da benim için hiç bir şey değişmezdi.

soyunun üç kuşaktan ötesini bilen pek kimse bulunmazken hala başkalarına önyargıyla yaklaşmak çok yanlış. bundan en çok kürtler etkileniyor. adam belki terörden nefret ediyor. ama biz bütün bir milleti aynı kefeye koyarak insanları daha fazla kutuplara itiyoruz. kim biliyor dedelerinden birinin o sevmediği milletten bir kız almadığını? ön yargılarımızdan dolayı başkalarını zihnimizde mahkum ediyoruz.

yanlış anlaşılmasın milliyetçilik güzel bir haslettir. insan mutlaka milliyetiyle gurur duymalı. ama önyargılarımız yüzünden milliyetçiliğin dozunu kaçırdığımız kanaatindeyim.

babanemlerin kapı komşusu ermeniydi. saygılarından ramazanda açıktan yemek yemezlerdi. yüzyıllardır aynı toprakları karşılıklı hoşgörüyle paylaşmışız. şimdiyse bizleri zorla ayırmaya çalışıyorlar. eski hoşgörümüze çok muhtacız.

(konu istemeden siyasete kaydıysa özür diliyorum.)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: semizotu

anadoluda birçok ırkın beraberce yaşamış olması birbirine kız alıp vermesi kültür zenginliğidir. batıda şehirler kozmopolit olmakla övünüyor. halbuki biz bütün bunları ayrışma sebebi görüyoruz.

bütün bir insanlık sütse ben anadoludaki insanları o sütün kaymağı olarak görüyorum. anadoluda çok muhteşem bir sentez var.

kendimi türk olarak tanımlıyorum ve bundan gurur duyuyorum. ama eğer kürt, arap, boşnak veya rum olarak doğsaydım da benim için hiç bir şey değişmezdi.

soyunun üç kuşaktan ötesini bilen pek kimse bulunmazken hala başkalarına önyargıyla yaklaşmak çok yanlış. bundan en çok kürtler etkileniyor. adam belki terörden nefret ediyor. ama biz bütün bir milleti aynı kefeye koyarak insanları daha fazla kutuplara itiyoruz. kim biliyor dedelerinden birinin o sevmediği milletten bir kız almadığını? ön yargılarımızdan dolayı başkalarını zihnimizde mahkum ediyoruz.

yanlış anlaşılmasın milliyetçilik güzel bir haslettir. insan mutlaka milliyetiyle gurur duymalı. ama önyargılarımız yüzünden milliyetçiliğin dozunu kaçırdığımız kanaatindeyim.

babanemlerin kapı komşusu ermeniydi. saygılarından ramazanda açıktan yemek yemezlerdi. yüzyıllardır aynı toprakları karşılıklı hoşgörüyle paylaşmışız. şimdiyse bizleri zorla ayırmaya çalışıyorlar. eski hoşgörümüze çok muhtacız.

(konu istemeden siyasete kaydıysa özür diliyorum.)

kalite insan kendini belli ediyo ben buradayim diyor.
    ben daha ne soyleyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalciruh

ah junayerturk;
    Belki de sen bilmeden konuşuyorsun.Çünkü şu an Çin'de sadece Çinliler değil Tibetliler ve Uygurlar başt olmak üzere birçok millet yaşıyor.Dahası Çin uzun yıllar Türkler,Moğollar,Japonlar başta olmak üzere birçok millet ile sıcak temasa girmiştir.O yüzden senden gen araştırmalarına bakmanı beklerdim.
    Her sakallıyı deden sanma,her çekiki gözlüyü de safkan Çinli

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hayalciruh

ah junayerturk;
    Belki de sen bilmeden konuşuyorsun.Çünkü şu an Çin'de sadece Çinliler değil Tibetliler ve Uygurlar başt olmak üzere birçok millet yaşıyor.Dahası Çin uzun yıllar Türkler,Moğollar,Japonlar başta olmak üzere birçok millet ile sıcak temasa girmiştir.O yüzden senden gen araştırmalarına bakmanı beklerdim.

emin ol senden cok cok iyi biliyorum.
    bak bunda kesin emin ol ama.
    yeterincede bu konuda arastirma yaptim.
    ve hatirliyorsan daha once asyadaki insanlarin mogolistandan geldigini soylemistim.
    mesela sunu da soyleyeyim cinde turk aileleri var dedeleri turk olan insanlar.
    iki kulturun arasinda sikismislar.
    bak iyi dinle kadin namaz kiliyor ama namazin 5 vaktinin 5 vakitinde de gusul boy abdesti aliyor.
    bu kadini gorsen asla bir turk diyemessin.
    ayaklarini gecmisinde demir ayakkabilar giyinip kucultmus.
    5 numara aykkabi giyinen cekik gozlu turkcenin t sini bilmeyen turk um diyen bir kadin.
    konumuz cin degil ama sunu da soyleyeyim.
    cin cok eski bir uyugarlik bircok irktan daha cok eski.

• quote:

Orijinalden alıntı: felsefika

quote:

Orjinalden alıntı: hayalciruh

ah junayerturk;

emin ol senden cok cok iyi biliyorum.
    bak bunda kesin emin ol ama.
    yeterincede bu konuda arastirma yaptim.
    ve hatirliyorsan daha once asyadaki insanlarin mogolistandan geldigini soylemistim.
    mesela sunu da soyleyeyim cinde turk aileleri var dedeleri turk olan insanlar.
    iki kulturun arasinda sikismislar.
    bak iyi dinle kadin namaz kiliyor ama namazin 5 vaktinin 5 vakitinde de gusul boy abdesti aliyor.
    bu kadini gorsen asla bir turk diyemessin.
    ayaklarini gecmisinde demir ayakkabilar giyinip kucultmus.
    5 numara aykkabi giyinen cekik gozlu turkcenin t sini bilmeyen turk um diyen bir kadin.
    konumuz cin degil ama sunu da soyleyeyim.
    cin cok eski bir uyugarlik bircok irktan daha cok eski.

Alıntıları Göster
    junayerturk neyi iyi bildiğini hiç anlamadım:
    Başta dedin ki Çin'dekiler safkan bir IRK ve hernagi bir karışma olamamış.
    Ama bana verdiğin şimdiki örnek ise oradaki Türklerin yaşadığı kültürle etkileşimi ve karşıdaki eski bir uygarlığın asimilasyonu.Sen dilinde Farsça ve Arapça var diye ve dinini değiştirdin diye artık Türk değil misin? Ve sen bunla mı ırk tarifini yada safkanlığı tanımlıyorsun.Ne yapmak istediğini hiç anlamadım.Hem Orta Asya'dakilerinçekik gözlü olduğunu söylüyor ve eğer burada yada dünyanın hernagi bir yerinde bu ve bunun gibi özelliklerde bir değişmenin bir mutasyon(ki bunu bilmediğini bile biliyorum) olduğunu iddia ediyorsun hem de şimdi ırkla uygarlığı karıştırıp birisinin üzerinden diğerini tanımlıyorsun.Yetmezmiş gibi bahsettiğin sözünü yiyor ve onlar çekik gözlü o yüzden Türk olamaz diyorsun
    Sen birşey bildiğine emin misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalciruh -- 18 Temmuz 2005, 16:57:52 >

• quote:

quote:

quote:

bunun gıbı bursuru sey.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

bunun gıbı bursuru sey.

demisim yukarida demissinde guldum kendi kendime biraz.
    niye sen bilim adami misin.
    ya var ya hala da bilmeden konusuyorsunuz ya hayret ya.
    hadi iklime gore havaya gore degismiyor butun belgeseller arastirmacilar yalanci diyelim.
    hadi sen anlat oyleyse bize.
    insanin fiziksel yapisi neye ve nasil degisir.
    bide senin bilgini dinleyelim de gulelim hep beraber.

ya neyse uzuluyorum da gulelim derken ama illa da gul bana diyosun
    neyapayim yahu nen.
    bilmiyo yazik ya.
    ne deyim ki.
    bi de biliyor mus gibi havalanman bilmislik edalari taslaman yok mu.

• quote:

Orijinalden alıntı: barsgan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

junayerturk

sürekli pislik çıkartıp türkleri küçük düşürmek ve türklüğe elinden geldiğince zarar vermek
    için laf kıvırtıp duruyorsun.
    bal gibide bozuk bir kan kokusu var senin yaptığında.

etnik türk olmadığın çok belli. sen türklerin seviyesine çıkamayacağın için türkleri kendi seviyene indirmeye çalışıyorsun.

olsan bile daha öncede açıkladığım gibi hristiyanbeyazadamın karakafalı (........) olurdun ki
    o zaten değil türk olmak insan bile olmayan bir mahluktur.

ama sanmıyorum etnik türk değilsin etnik aşağılık psikolojisi ile türklere karşı kin güdüyorsun ve
    uyduruk msj larla kendi içindeki aşağılık komplexlerinin intikamını almak için türklere bok ve çamur sıvamaya
    çalışıyorsun.

bundan artık eminim.
    neden mi eminim. çünkü daha öncede gördüğüm diğer böyle etnokimliğini kafaya takmış aşağılık komplexli
    insanlara çok tipik bir örnek oluşturuyorsunda ondan.
    diğerlerinde kısım kısım gördüğüm her şey sende topluca var da ondan.

sen türklerin seviyesine çıkamayacağın için türkleri kendi seviyene indirmeye çalışıyorsun.

ya baksana sen kac yasindasin soyeler misin
    yani ona gore seni kale alip almamayi dusunucem.
    yada farketmez 40 olsan ne yazar senin zeka yasin kucuk.
    aldigin egitim duzeyinde gozler onun de.

• quote:

aklima rahmetlinin sarkisi geldi...

hemserim, memleket nire
    bu dunya benim memleket
    quote:

Orjinalden alıntı: _ShineOn_

aklima rahmetlinin sarkisi geldi...

hemserim, memleket nire
    bu dunya benim memleket

bende aynen bu sair gibi dusunuyorum iste.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bunun gıbı bursuru sey.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: _ShineOn_

quote:

quote:

quote:

bunun gıbı bursuru sey.

ikincisine de ben cevap vereyim konumuzla ilgili oldugu icin.
    adam okumadan yaziyo iste kafasina gore.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.