Şimdi Ara

Biz Şimdi Napcaz? Teknolojik Ürün Fiyatları Uçtu. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
4
Favori
25.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almayacaksınız $ uçtu bak ip4 üm var yeni telefon alamıyacağım şebeke sorunum var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

quote:

Orijinalden alıntı: infra_dark

quote:

cok mecbur degilsen almayacaksin cozum bu.

avrupada domatesi taneyle satiyorlar edebiyati yapmayacagim. ama bizdeki gibi israf olmadigina da emin ol.

aldigin arabayi 5-10 yil kullan, telefonu 3-5 yil kullan, bilgisayari 5-6 yil kullan bak bakalim fiyatlar dusecek mi dusmeyecek mi.

İsraf konusunda Hemfikiriz. Yalnız anlamadigim bekleyince fiyat nasıl düşüyor?

satilmayan urunun fiyati duser. bilincli bir sekilde oldugu bilinsin yeter.

Satilmayan urunun fiyatinin dusmesini de yanlis anlamayin. Satici kendi koydugu kari dusurur sadece. Urunler Euro ve Dolar olarak geliyor, distributor bunu bayilerine satiyor. Bayi buna zorunlu vergileri, kendi gelir vergisini, damga vergisini, stopajini, vs vs vergileri ekliyor. Sonra kendi karini koyuyor.

Urun satilmazsa %20 karla degil %10 karla satar ama o fahis vergiler ve doviz kuru farki her sekilde alicidan cikar.

Ya fiyat farkina en guzel ornek, siz Turkiye'de Golf alirken ben ayni paraya burada A200 AMG aliyorum.

cok guzel ornek vermissin. burdaki a 200 parasini duyunca yabanci arkadaslar cok sasiriyo.

bir iki kisi degil, tuketici dernekleri bu konuya tepki versin. trump bile uretimi arttirmak icin ulke icinde uretim yapanlara vergi indirimi gibi seyler yapiyor.

bizde de ekonomiyi duze cikartmak icin uretime agirlik verilmeli. bunun icin de vergiler inmeli ki cebinde parasi olan adam uretim yapacagima parayi bankaya koyar faizini yerim demesin .

• İlk defa bir konuda bu kadar çok ironi yapanı ciddiye alanı görüyorum.
  • Makarnaya kömüre g.. vermeye devam ettiğiniz sürece bu dahada kötü bir hal alıcak.

Bunlar iyi günlerimiz ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultra2140

bunlar iyi günleriniz bir ekran kartı için evini arabanı satacağınız günlerde gelecek çok yakında

Zaten o günler gelmiş. 23.000 liraya araba alınırdı, şimdi iyi bir laptop o fiyata!

http://www.hepsiburada.com/asus-gx700vo-gb012t-intel-core-i7-6820hk-2-7ghz-3-6ghz-64gb-1tb-ssd-17-3-tasinabilir-bilgisayar-p-BDGX700VOGB012T?magaza=Reset%20Teknoloji&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=CP6WpKqVtNECFRBxfgod4moDdg

• Achilles. kullanıcısına yanıt
    Tabi canım çözümmüş. Ben mecbur muyum kafeye saatlik iki lira vermeye? Dolmuşa iki lira vermeye

Et yiyemiyorsanız tavuk yeyin, tavuk yiyemiyorsanız protein kaynağı tavuk yeyin..

Araba alamıyorsanız toplu taşımaya, toplu taşımaya binemiyorsanız bisiklete, bisiklete binemiyorsanız yaya gidin. Bunların hepsı çözüm demi?

Devletin bana alternatif sunması değil, istediklerimi vermesi gerekir tamam mı.

Sen ona ağlamak demişsin ama beynin öyle yıkanmış ki kendi sırf hükümete laf gelmesin diye kendi isteklerini erteleyip durmuşsun...

Bak sana çok güzel örnek vereyim tamam mı, anlamazsın ama neyse.

Bir kuzenim 7 sene önce fransaya gitti, evlendi ve orda yaşıyor. 7 sene içinde samsunda ev aldı, fransada ev aldı. Bunu yaparken ilk ev zamanında 2 çocuğu, diğer ev zamanı da 2 çocuğu oldu. Arabası var.

Ondan küçük olan kuzen 1 sene önce gitti, arabası var ve ev almayı düşünüyor.

Bu adamlar tamamen vasıfsız olarak gidip nelere sahip oldu.

Burada bir işçi, 7 yıl içinde araba alabilir mi 4 çocukla? Ev alabilir mi? Daha bir sene önce giden adam ev almaktan bahsediyor, burada bir işçi araba almaktan bahsedebilir mi?

Gerikafalı olan sizsiniz, düşünme yetileriniz öyle kaybolmuş ki ne kadar uğraşırsak uğraşalım ortaya çıkmaz...

• quote:

quote:

quote:

avrupada domatesi taneyle satiyorlar edebiyati yapmayacagim. ama bizdeki gibi israf olmadigina da emin ol.

aldigin arabayi 5-10 yil kullan, telefonu 3-5 yil kullan, bilgisayari 5-6 yil kullan bak bakalim fiyatlar dusecek mi dusmeyecek mi.

yanlışın var. Ekonomide arz talep dengesi vardır. bir mala olan talep azalırsa maliyetten ziyade arz azalır. Günümüz küresel üretim şartlarında malın fiyatını artık üretici değil tüketici belirler. Ben 5 liraya mal ettim 5 de kar koyayım 10a satarım devri sona erdi. Bir mal üretecekseniz muadil ürünlerin fiyatı bellidir piyasada. Bundandırki tüm şirketler karlılığını arttırmak için zam değil yalın üretim teknikleri ile maliyetlerini azaltmaya çalışır.
    Şimdi teknolojik ürünlerden bahsediyoruz değil mi. Bunlar 6 milyarlık dünya için üretilen ürünler. 80 milyonluk ülkede dolar yükseldi diye istediğin kadar boykot yap alma, malın arzı üzerinde etkin olmayacak.
    Tek etkileyebileceğin nokta Türk dağıtıcı şirketlerin kar payı olabilir, o kadar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yanlışın var. Ekonomide arz talep dengesi vardır. bir mala olan talep azalırsa maliyetten ziyade arz azalır. Günümüz küresel üretim şartlarında malın fiyatını artık üretici değil tüketici belirler. Ben 5 liraya mal ettim 5 de kar koyayım 10a satarım devri sona erdi. Bir mal üretecekseniz muadil ürünlerin fiyatı bellidir piyasada. Bundandırki tüm şirketler karlılığını arttırmak için zam değil yalın üretim teknikleri ile maliyetlerini azaltmaya çalışır.
    Şimdi teknolojik ürünlerden bahsediyoruz değil mi. Bunlar 6 milyarlık dünya için üretilen ürünler. 80 milyonluk ülkede dolar yükseldi diye istediğin kadar boykot yap alma, malın arzı üzerinde etkin olmayacak.
    Tek etkileyebileceğin nokta Türk dağıtıcı şirketlerin kar payı olabilir, o kadar.

salt vergiler makul seviyeye gelse bile ciddi indirimler olmaz mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

%18 vergi var diyelimki %8e çektiler %10 fiyat azalır.

Ancak bakın bugün dolar yine rekor kırdı çok değil 3 ay içinde dolar %10 değer kazanır ve fiyat aynı noktaya gelmiş olur.

Öncelikle bu doviz artışına dur denmeli. Tüketici olarak bizim elimizden birşey gelmez. Buna hükümetin önlem alması gerekiyor.

Üretim, turizm gelirleri arttırılmalı. Cari açık kapatılmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

İmam osurursa cemaat sıçar. Başımızdakiler israfın en büyük sorumlusu. Tutup halkına porsche binme fiata bin deyip, fiatı alırken de 1e 2 vergi alırsa başlarım öyle işe. Kendileri en iyisine binerken bana o lafı diyemez. Aralık ayında verginin de vergisini vermişiz demek ki, nereye gitti peki bu kadar para?

Yıl boyu kaç milyon araç satıldı, bu kadar para nereye gidiyor hazine sürekli vergiyle doldurulmaya çalışılıyor resmen. Bizim şükürsüzlük ettiğimiz yerde kimse köşke şükür etmedi, hali hazırdaki araca şükretmedi, uçağa şükretmedi. Benim ekonomik gücümü arşa mı çıkardı da kendilerini en iyisine layık görüyor. Ben sokakta yürümeye korkarken beni koruyamayan adam koruma ordusuyla geziyor...

Bırakın şükür işlerini, şükür Allah ile kulu arasındadır. Ben Allahtan istemiyorum ki bunları, başımızdakilerden istiyorum. Onlar da bana şükret di ye mez.

Valla siz bilirsiniz ama işini bilen bu ülkede kazanıyor. Insanlar hatayı biraz da kendinde aramalı.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Suçu hep kendimizde arayıp kandırılan adamlara melek muamelesi mi yapacaz?
  • Geçen sene 1900'e aldığım laptop şu an 2700 oldu,geçen ocakta 2000'e almadığım fırına şu an 2600 fiyat çekiyorlar.Köprü ve otoyollara % 48 zam pardon GÜNCELLEME gelmiş,Ankara'da doğalgaza %10 gizli zam gelmiş, Ammaaaaa enflasyon % 8,5 kadar....Yersen...
  • Bunlar iyi günler.

• Dolar 3.70'e dayadı bile belki de 2 ay sonra yukarıdaki fiyatları bile mumla arayacağız.Battık,para sıfır oldu.
  • thebigrambo kullanıcısına yanıt
    Neden insanlar sürekli kendine dikkat etmek zorunda. Neden bizim insanlarımız sürünsünde Amerikalı iPhoneları alıp zevkine ateş edip parçalasın.

Yeni evlenecek çiftler neden beyaz eşya tv vs gibi eşyaları hep daha pahalı ya almak zorunda.

Bizim insanımız ne zaman akıllanacak. Veya ne zaman ekonomiden anlayan bir gelecek. Yazıktır bu insanlara her 15 20 senede dövizden ekonomiden eziliyorlar.

2030 yılında yapay zekanın kullanım alanları Mars'ta yaşam nano robotlar Amerika Avrupa bunları konuşurken biz neden hala döviz çıkacak herşey pahalı dikkat edin ekonomik krizden çıkar gibi konuları konuşuyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

%18 vergi var diyelimki %8e çektiler %10 fiyat azalır.

Ancak bakın bugün dolar yine rekor kırdı çok değil 3 ay içinde dolar %10 değer kazanır ve fiyat aynı noktaya gelmiş olur.

Öncelikle bu doviz artışına dur denmeli. Tüketici olarak bizim elimizden birşey gelmez. Buna hükümetin önlem alması gerekiyor.

Üretim, turizm gelirleri arttırılmalı. Cari açık kapatılmalı

orasi oyle. sadece bizim degil hukumetin de care bulmasi lazim. ama bu fiyatlara tuketicinin tepkili oldugu da gorulmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Achilles.

quote:

Orijinalden alıntı: SPHAR3X

Kim ne derse desin.Bu düzen çok absürt bir olay olmadığı sürece değişmeyecek.Ülkemizde protesto etme diye bir kavram yok ki.Buraya gelip vay efendim yeter yok şöyle olduk böyle olduk demekle oluyor mu? Her seçim yine oylar aynı yere gittiği sürece siz buradan yazsanız ne olur? X ülkesinde benzin 5-10 kuruş zamlandığı için ülkeyi yakıyorlar meclis geri çekiyor.Bizde olunca ben hep 50 lira alıyorum zaten deniliyor.Demek istediğim kimse bir şeyleri artık somut olarak dile getirmediği karşı çıkmadığı sürece siz daha çoook konu açarsınız buralara.

Yiyosa protesto edin polisten once bizi bulursunuz . Polislerimiz sehit oluyor bunlarda polise karsi cikacak

TABİİ PROTESTO OLUNCA SENİN MAAŞ KAYNAĞIN ZARAR GÖRÜYOR

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dolar 3.67 olmuş. Böyle artmaya devam ederse hiç bir şey alamazsınız zaten.

Boşverin hayat güzel çiçekler böcekler falan filan
  • Sesimiz çıkmadığı sürece daha çok kazık yeriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebigrambo

ALMAYACAĞIZ.

Çözüm basit arkadaşlar. Teknolojik bir eşya alacağımız zaman gerçekten ihtiyacımız var mı diye milyon kere sorun kendinize.

Diyelim GERÇEKTEN ihtiyaç. O zaman o paraya en uygun aynı işi yapan muadile yönelmeliyiz.

Arkadaşlar ekonomik kriz kapıda ya da geldi. Bu zor günler de geçer elbet ama bu süreçte paranızı iyi değerlendirin hem kendiniz için hem de ithal alacağımız ürünlerde devletimiz milletimiz için.

Ne güzelmiş öyle "almayacağız" yazmak.

Evleniyorum. Çamaşır ve bulaşık elde yıkanır hadi. Kurutma makinesi de gereksiz. Hava sıcak oldukça asarız. E tabii fırın, ocak falan da gerekmez, hohlayarak pişiririz yemekleri. Üfleyerek de soğuturuz, buzdolabı da gereksiz. Dondurucu için de nefesi kuvvetli bir hocaya üflettik mi tamam.

Herkes son model telefonun bir üstünü kovalıyor gibi davranmayın lütfen.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.