Şimdi Ara

BİYOMEDİKAL Mİ YOKSA MEKATRONİK Mİ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslarla 2 senelik üni. hakkında konusurken, biyomedikal - mekatronik arasında hangisini seçicemize karar veremedik. bu yüzden bu iki bölüm hakkında tüm yorumlarınızı bekliyorum.

• Tabii ki biyomedikal. Önümüzdeki 15-20 sene için mekatroniğe yaklaşma bile. Mekatronik konusunda bir konu açılmıştı. Onu okumanı tavsiye ederim. Türkiye'de bu eğitimi verecek çapta üniversite henüz mevcut değil.
  • Mekatronik ( Kontrol Sistemleri Teknolojisi )

Bu konuda eğitim veren üniversite mevcut arkadaşın haberi yok galiba ?

1) Türkiye de Bu konuda en büyük desteği alan ayrıca Türkiye de ilk olarak bu bölümü açan Kocaeli Üniversitesidir. Desteği Dünya Bankası veriyor.

2) Sabancı Üniversitesi
  • ayrıca marmara üniversitesi göztepe kampüste de mevcut.üstelik mekatronik bölümünü (4 yıllık) zamanın cumhurbaşkanı süleyman demirel açmıştı.4 milyon $ a mal olduğu söylentileri de mevcuttu.bildiğim kadarıyla tekirdağ civarında mekatronik önlisans programı mevcut(arkadaşım okuyor).bu konuda ki en sağlam bilgiyi tabii ki öss klavuzunda bulabilirsin rahatlıkla.

şimdi gelelim asıl konuya: biyomedikal mi mekatronik mi?

ben biyomedikal okuduğum için biyomedikalden bahsedim.mekatronik okuyan ya da bilgisi olanlar onu açıklasınlar.

lisedeyken bende elektronik haberleşme mi biyomedikal mi ikilemine düşmüştüm.sonuçta biyomedikali seçtim ve şuanda hayatımdan memnunum.artılarını sayim sana:

+iş bulma konusunda fazla bi problem yaşamıyorsun
    +çalışma koşulları (şirketine göre değişmekle birlikte) fena değil.
    +maaşlar genel de tatmin edicidir (üstlendiğin sorumluluklara göre artar ya da azalır).

bütün bunlara rağmen yine de çalışma ortamlarını birebir görüp kararını ona göre vermeni tavsiye ederim.

şunu da söylemeden geçemicem hangi bölümü okuduğun kadar hatta ondan da çok nasıl okuduğun önemli.istanbul ve civarını tercih etmen menfaatine olur.

• Mekatronik Hakkında neden böyle yorumlar yapılıyor anlamıyorum. Sabancı ve Kocaeli'den haberin yok herhalde. Haberiniz yoksa milleti bari yanlış bilgilendirmeyin
  • biyomedikal hakkında hiç bilgim yok
    mekatronik okuyorum.. mekatronik derim ben

http://www.wekatronik.com/mekatronik_nedir.asp -> bu açıklama
    http://www.wekatronik.com/2005oss_ve_mekatronik.asp - > bu da üniv.ler

• Ben mekatronik eğitimi verdiğini sanan üniversite yok demedim ki, dikkat edin "bu eğitimi verecebilecek çapta bir üniversite yok" dedim.. Keşke 3-5 hoca biraz da parayla bu işler olsa.. Geçenlerde açılan mekatronik topiğine de yazdığım ve yanıt alamadığım soruyu buraya da yazayım. Mekatronik eğitimi verdiğini iddia eden üniversitelerin hangilerinde mekatronik bilimine katkıda bulunulmuştur? Yani bu işi güya öğreten adamlar, bu işi ne kadar biliyorda öğretiyor ??? SCI veri tabanı sorgu cevapları ile birlikte gönderirseniz sevinirim. Ha SCI nedir diyorsanız, boşverin zaten boşa konuşuyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İş bulma konusuna gelince, mekatronik mezunları mezun oldukları "şey"in ne olduğunu anlamaya ve anlatmaya uğraşırken (gerçi forumlardan okuduğumuza göre bu bölümlerin hocaları öğrencilerini acayip gaz verse de), biyomedikal mezunu para kazanmaya başlamış olacak bile.
  • hyp abi, sen kactane meka cı gördün de böle adamları biseden anlamıyomus gibi gösteriyosun. meka bölümü daha yeni acıldıgı için oturmamıs olabilir, ama gelecekte mekatroniğin öneminin biyomedikalden fazla olucagını düşünüyorum. sonucta ister mekatronikci olsun, ister medikalci önemli olan ii olman kendini geliştirmen. gelecek acısından konusursak bence 15-20 sene içersinde bence mekatronik medikal den daha cok ilgi cekicek gibi
  • HYP ye sonuna kadar katiliyorum cünkü bir faktör daha var kocaeli alm hazirlik li mekatronik mühler daha yeni mezun verdi , yani bu bölüm yepyeni bir bölüm daha bir bebek , hadi HYP nin dedigi bu eğitimi verecebilecek çapta bir üniversite yok" önermesi yanlis olsa bile yani sabanci ve kocaeli egitimin hakkını dibine kadar verse bile bölüm tr de bebek sayilir , daha emeklemesiydi ayaga kalkip yürümesiydi cok uzun yol var önlerinde , birakin ogrencileri mezunlari , hocalar her ne kdr baska bir "temel" müh te (elektronik ya da makine) uzman olsalar bile yetistirdikleri "turetilmis" muh olan mekatronik müh alaninda mutlaka hocalarda tecrübelenme asamasindadirlar diye düsünüyorum. (Elektronikciler mekanik takviyesi ,mekanikciler elektronik takviyesi ) Yanlis anlasilmasin o okullardaki hocalar hakkında bir yorum maksadiyla yazmadim haddime de degil fakat -belki temeli konseptin cikisi 30 yil öncesine dayaniyor - ama sonucta tr de yeni dogan bir bebek (Yalniz bebekten kastim-> mekatronik degil mekatronik mühendisligi egitimi) Ayrica her seyin basi saglik -> biyomedikal

• valla bizim bölüm de gecen seneye kadar çöplük gibiydi ama, şimdi ögrenciler sayesinde okulun en ii bölümü.

herkez bölüm yeni diye gitmezse peki kim geliştircek mekatronik bölümünü...
  • tıpelektroniği ile güç elektroniği arasında kararını verebildin mi?
  • ben makine mühendisiyim
    hastanede çalışıyorum

bence biyomedikal...

ayrıntısını isterseniz yazabilirim
    yeter ki pm atın
  • Hort
  • Hort
  • Arkadaşlar Merhaba;
    Konuyu ilk defa okudum bundan önce tercih eden arkadaşlara yardımcı olamadım ama İnşallah bundan sonra tercih edecek olan arkadaşlarıma yardımcı olurum. Arkadaşlar ben biyomedikal cihaz teknolojileri mezunuyum PİŞMANIM! neden mi ? Öyle bir sistemin içerisindeyiz ki diplomamıza imza atan sağlık bakanlığı bizim varlığımızı unutmuş durumda ki bize kadro açmıyor, okumayın demiyorum ama kendinizi Biyomedikal cihaz teknolojileri bölümünü okuyacakmış gibi şartlandırmayın iş bulursunuz aç kalmazsınız fakat mesele aç kalmamak değil hak ettiğin para ile çalışmak hak ettiğin pozisyonda çalışmak şuan ben firmada çalışıyorum firmada 70 tane adam var sadece ben Biyomedikal cihaz teknolojileri bölümü mezunuyum eee.. hani benim diplomamın bi anlamı ? gerisini siz anlayın.. Mekatronik dersek okuyan arkadaşlarım vardı pek memnun değillerdi. Şimdi diyeceksiniz kardeş onu okuma bunu okuma ne okuyalım biz.. imkanınız varsa şansınız varsa Raylı sistemler teknolojisi okuyun mekatronikten de iyi biyomedikalden de iyi en azından devlet kadrosunda(Memur veya İşçi) çalışırsınız.
    Hepinize eğitim ve öğretim hayatında başarılar diliyorum..

• biyo medikal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Martingale

biyo medikal.

Sanırım konuyu açan arkadaş öğrenim hayatını bitirmiş evlenmiş çocuğu olmuş sahil kenarında güzel bir ev almış ve yaşıyordur ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: klutch

arkadaslarla 2 senelik üni. hakkında konusurken, biyomedikal - mekatronik arasında hangisini seçicemize karar veremedik. bu yüzden bu iki bölüm hakkında tüm yorumlarınızı bekliyorum.

Hocam ben biyomedikal okuyorum gelen geçen süper meslek oku diyolar dünyada eleman eksikliği 2. sırada olan meslek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrkabaca

quote:

Orijinalden alıntı: Martingale

biyo medikal.

Sanırım konuyu açan arkadaş öğrenim hayatını bitirmiş evlenmiş çocuğu olmuş sahil kenarında güzel bir ev almış ve yaşıyordur ...

Konu açılma tarihine bakmadım hiç :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.