Şimdi Ara

Biyolojiye Nasıl Çalışmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler lise 3 sayısalım..biyoloji hariç durumum iyi sayılır.. biyolojide 16 soruda 1-2 netim çıkıyor..

liseye başladığımdan beri bu derse hiç düzgün çalışmadım..sınavdan önce 1-2 tanım ezberleyip 2-3 aldım hep..

ama ygs/lys için artık bu derse çalışmam gerekiyor,

sizin çalışma metodunuz nedir?

derslerde not mu tutsam,yoksa konu anlatımlı kitaptan anlayarak(sindire sindire) mi okusam bir de ekolhoca'daki bio videolarının sesini telefona atıp dinleyebilirim de..

bu derse en verimli nasıl çalışabilirim?

• Dersi dikkâtli dinle bilginin temelini kavra, ekol hocadan izle hem pekişmiş olur hem de ekstra bilgi almış olursun. Başlarda test çözerken kitabı açarak çözebilirsin bu şekilde bilgiler aklında kalıcı olur. Biyoloji nankör bir derstir, kolayca unutabilirsin bu yüzden konu tekrarı ve test çözümü sık sık yapmalısın.
  • Biyoloji hep arka planda kalıyor. Bu bende de öyleydi, az çok ilgim ve bil birikimim vardı. YGS öyle yada böyle geçmişti (12 sorudan 9 netim vardı sanırım) ama LYSye bu şekilde giremezdim. Okul artık olmadığı için evde çok vakit kalıyordu bende güvender konu anlatımlı biyoloji kitabı aldım. Her gün konu bitirdim, test çözdüm. Sınava 1-1.5 ay kala başladım çalışmaya anca 1 hafta kala felan bitti. Gayette verimli oldu. 20 netim çıktı 30 sorudan. Tabi okurken, kavramaya çalışırken sıkılmamak lazım. Benim çok hoşuma gider biyoloji. Hani "bunları biliyor muydunuz?" konulu yazılar insanın hoşuna giderya, bende biyolojiyi genel kültür olsun, zaten merakım olan birşey diye çalıştım o yüzden hiç sıkmadı. Tabi tavsiyem düzenli çalışmak, biraz aşina olmak zorundasın. Fizik,kimya,mat sınava 1 ay kala bitmez ama biyoloji biter

• Derslerde konuyu anlatan öğretmenin kalitesi de önemli. Benim biyolojimin YGS-LYS'de iyi olmasında dershanedeki hocamın çok iyi olmasının da payı var. Dersi dinlenebilirdi, zevkliydi, öyle bir anlatıyordu ki uzun süre akılda kalıyordu.

Dersi iyi dinle. Anlamadığın yerleri mutlaka sor. Önemli yerleri deftere güzelce not et. Tuttuğun notlar önemli. Sonra eve gelince o notları tekrar edersin. Sonra da konuyla ilgili bol soru çözüp konuyu sindirmeye çalış. Burada konu konu gitmeni öneririm ve okulda/dershanede işlendikçe sen de o işlenen konuyu bitirip sonrakini bekle.

Bir de biyolojiyi günlük hayatla ilişkilendir, bu da işe yarıyor. Bir doktor ya da bir biyolog edasıyla "Biz de bunu gördük. Şundan şundan dolayı böyle oluyor." diye artistlik taslayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Derslerde konuyu anlatan öğretmenin kalitesi de önemli. Benim biyolojimin YGS-LYS'de iyi olmasında dershanedeki hocamın çok iyi olmasının da payı var. Dersi dinlenebilirdi, zevkliydi, öyle bir anlatıyordu ki uzun süre akılda kalıyordu.

Dersi iyi dinle. Anlamadığın yerleri mutlaka sor. Önemli yerleri deftere güzelce not et. Tuttuğun notlar önemli. Sonra eve gelince o notları tekrar edersin. Sonra da konuyla ilgili bol soru çözüp konuyu sindirmeye çalış. Burada konu konu gitmeni öneririm ve okulda/dershanede işlendikçe sen de o işlenen konuyu bitirip sonrakini bekle.

Bir de biyolojiyi günlük hayatla ilişkilendir, bu da işe yarıyor. Bir doktor ya da bir biyolog edasıyla "Biz de bunu gördük. Şundan şundan dolayı böyle oluyor." diye artistlik taslayabilirsin.

sağolun güzel tavsiyeler..

bir de yayın olarak ben de sınav soru bankası ve zirve konu anlatımlısı var..sizce yeterli mi yoksa esen falan diyorlar ondan mı alayım?

• Benim en fazla çalıştığım dersti biyoloji. Hep sallardım hep yanlış yapardım.

Dershanede bir hocamız vardı, adam hiç gülmezdi, gelir dersini anlatır giderdi. O zamanlar çok gıcık olurdum ama onun sayesinde biyoloji öğrendim.

Hoca faktörü önemli ama öyle bir şansın yoksa, bir kitapçıya gir, biyoloji kitaplarını alıp bir masaya otur, hepsinden aynı konuyu aç ve oku. Hangisinin yazıları, görselliği, kalıcılığı seni cezbederse onu al ve çalışmaya başla. Ben not tutma taraftarı değilim pek. Biyoloji zaten sıkıcı bir ders, bir de görselliği olmayan notlarla çalışırsan daha sıkıcı olur. Sürekli yazıları okumak sıkar.

En önemli tavsiyem ise; hoca anlatıktan sonra, aynı gün evde kendi kaynağından tekrar çalış. İnanılmaz faydalı olur.

Her okuyuşunda daha fazla bildiğini hissetmeye başladığın zaman bu iş olmuştur.

• Kesinlikle görsel olarak çalış. Atıyorum solunum konusu mesela kaç ATP oradan kaç ATP buradan gibi ezber yolunu seçersen basit soruları bile zor yaparsın. Aç önüne konu anlatımlı kitabını konuyu iyice öğren. Sonra al bir defter oksijenli solunum reaksiyonlarını çiz ve karşında birine anlatıyormuş neyin nereden çıktığını aralarına yaz. Bu ders hep ezber, yok bu böyle yok şu şöyle gibi saçma düşünceleri de çıkar aklından. Motivasyonunu azaltır. En önemlisi de bol bol soru çöz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYT Fen Nasıl Çalışmalı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hortlatalım dedik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersup

hortlatalım dedik

6 yıllık konuyu hortlatan hort adam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.