Şimdi Ara

Biyoloji Sorularınızı Bu Başlıkta Sorabilirsiniz. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
5
Favori
20.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muratxfb

quote:

Orijinalden alıntı: ozan387

quote:

4)Hidroliz yapan hücre su kullanıyor ve hücrenin turgor basıncı azalıyor. Dehidrasyon yapan hücrenin de turgor basıncı artar mı?Yoksa açığa çıkan su hücre dışına mı atılır?Bu olay kafamı karıştırdı.

Şimdi öncelikle turgor basıncının çoğu zaman çeper bulunduran hücrelerde oluştuğunu unutmamalıyız.Turgor basıncı o çepere yapılan basınçtır esasında.

senin olayına gelirsek hidroliz yapan hücre su kullanır doğru turgor basıncıda azalır.Dehidrasyon olayında polimer oluştuğu için su açığa çıkar fakat hücre bunu dediğin gibi hücre bunu dışarı atar turgor durumunda ise hücrenin bulunduğu hipotonik ortam yani az yoğun ortamdan dolayı içine su alıp şişip hücre zarının hücre çeperine basınç yapması olayıdır. inşallah anlatabilmişimdir

yani hucre ceperi olan canlilarda hucrenin dehidrasyon sonucu turgoru artar diyebilir miyiz?

dehidrasyon sentezinde hücredeki su miktarı artar bundan dolayı ozmotik basınç azalır turgor basıncı artar evet

• ''Saprofitlerin tümü hücre dışı sindirim yapar.'' Gibi kesin bir yargı ortaya koyabilir miyiz?
  • Sindirim sistemini çok karıştırıyorum.Bununla ilgli tavsiyelerin veya pratik bilgilerin var mı?
  • Güvender ygs sb syf 94 soru3
    hücrelerde.aşağıda belirtilen besin maddelerinden hangisi.bir ön yıkıma uğramadan oksijenli solunum reaks. katılabilir?
    A)dipeptitler
    b)aminoasitler
    c)gliserol
    d)disakkaritler
    e)yağ asitleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuspecTR -- 25 Ekim 2011; 21:06:43 >
  • Emin olmamakla beraber gliserol diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuspecTR

Güvender ygs sb syf 94 soru3
    hücrelerde.aşağıda belirtilen besin maddelerinden hangisi.bir ön yıkıma uğramadan oksijenli solunum reaks. katılabilir?
    A)dipeptitler
    b)aminoasitler
    c)gliserol
    d)disakkaritler
    e)yağ asitleri

yağ asitleri.
    Direk krebs cemberine giris yapıyorlar.Ve ön yıkıma ugramıyorlar.
    Aa ise asetil coa ya dönüsüyor.
    gliserol ise asetil coa ya dönüşüyor.
    Dipettiler ve disakkaritleri saymaya bile gerek yok:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maftas

Emin olmamakla beraber gliserol diyorum.

Cevap c. Kitapta gliserol pgal'e dönüştürülür yazıyor ama.

Bir de bu solunumda kritik noktalar lazım. Mitokondrinin neresinde hangi olay oluyor?
    Krebste ets de hangi moleküller girip çıkıyor net bilgi lazım.
  • Metabolizma ve solunum konusunu bilmek lazım.Mesela yağ asiti carbonlarının bazılarını veriyor bileşikler halinde.Aminoasitlerin Nh2 si solunumda gider.Diğer şıklar belli zaten.Ama gliserol direk aktifleşmiş haldedir.Ve direk Fosfogliseraldehit dönüştürülür.Ön yıkım ile dönüşme aynı şey değil.Ön yıkım ı hidroliz veya yapısındaki bir kısmı kaybetme olarak düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maftas -- 25 Ekim 2011; 21:28:55 >
  • quote:

Metabolizma ve solunum konusunu bilmek lazım.Mesela yağ asiti carbonlarının bazılarını veriyor bileşikler halinde.Aminoasitlerin Nh2 si solunumda gider.Diğer şıklar belli zaten.Ama gliserol direk aktifleşmiş haldedir.Ve direk Fosfogliseraldehit dönüştürülür.Ön yıkım ile dönüşme aynı şey değil.Ön yıkım ı hidroliz veya yapısındaki bir kısmı kaybetme olarak düşün.

biraz sakat bir konu bu fotosentez-solunum tam hakim olmak lazım konuya yorum pek yemiyor
  • quote:

quote:

Bir de bu solunumda kritik noktalar lazım. Mitokondrinin neresinde hangi olay oluyor?

c mi Aklıma gelen en mantıklı cözüm yolu buydu:(Başka nasıl değerlendirebilirizki:(
    glikoliz sitoplazma
    krebs cemberi mitokondri matrixs sıvısında
    ets mitokondri krista kıvrımlarında
    hesaplamalari ise kitapdan bulursun.

• quote:

Güvender ygs sb syf 94 soru3
    A)dipeptitler
    b)aminoasitler
    c)gliserol
    d)disakkaritler
    e)yağ asitleri

dipeptitler >protein> a.a olur katılır (dipeptit zardan geçemez zaten olmazsa)
    aminoasitler nh2 grubu ayrılarak katılır (yıkım söz konusu)
    gliserol ise herhangi bir yıkıma uğramaz diye biliyorum.
    disakkaritler > glikoza yıkılır
    Yağ asitleri de 2 karbonlu bileşiklere parçalanır asetil coa ya dönüşür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan387 -- 25 Ekim 2011; 21:44:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AshtonKutcher

quote:

quote:

c mi Aklıma gelen en mantıklı cözüm yolu buydu:(Başka nasıl değerlendirebilirizki:(
    glikoliz sitoplazma
    krebs cemberi mitokondri matrixs sıvısında
    ets mitokondri krista kıvrımlarında
    hesaplamalari ise kitapdan bulursun.

sanırım gliserol pgal e dönüştürülür derken katabolik değil anabolik bir olay olduğunu söylemek istiyor

ets molekülleri kloroplastta tilakoit zar üzerinde ve mitokondride kristada bulunur.

• İnsanın karaciğer hücrelerinde,protein metabolizması kapsamında gerçekleşen olaylardan hangiilerinin sonucunda ortama amonyak(nh3) verilir?
    1) aa lerin oksijenli solunumla parçalanması
    2) bazı aa lerden,hormonların da etkisiyle glikoz sentezlenmesi
    3) aa moleküllerinin birbirine dönüştürülmesi

---------------

oksijenli solunumda artık ürün olarak,sadece inorganik madde mi oluşur?
  • quote:

İnsanın karaciğer hücrelerinde,protein metabolizması kapsamında gerçekleşen olaylardan hangiilerinin sonucunda ortama amonyak(nh3) verilir?
    1) aa lerin oksijenli solunumla parçalanması
    2) bazı aa lerden,hormonların da etkisiyle glikoz sentezlenmesi
    3) aa moleküllerinin birbirine dönüştürülmesi

---------------

oksijenli solunumda artık ürün olarak,sadece inorganik madde mi oluşur?

oksijenli solunumda yanma reaksiyonu oldugu için yanma reaksiyonlarında karbormonoksit karbondioksit veya su oluşur hepsi inorganiktir atık ürün olarak.

öncüllü soruna gelirsek

proteinlerin parçalanması sonucu (veya a.a) ortama co2 h2o nh3 gibi artık ürünler verilir 1.öncül doğrudur
    benim bildiğim aminoasitler açlık durumunda glikoz a çevirilir ler glikoza(c6h12o6) dönüştüğünde ise aminoasitteki azotlar açıkta kalır nh3 verilebilir emin değilim 2.öncül doğru derdim ben
    aa moleküllerinin birbirine dönüşmesinde bir parçalanma sözkonusu olmadığı için nh3 olmaz.

1 ve 2 derdim ama yanlış olabilir bildiklerim bunlar

• glikojen depo edebilen bitki türleri varmıdır?
  • Bitkilerin glikozu suda cozunmedigi icin nisasta olarak depoladigini biliyorum genel olarak boyle ama istisna varmidir olabilir cunku sonucta glikojende suda cozunmez ama genellikle bitkilerin depo polimeri nisastadir

Edit : kaynaklari arastrdim fakat glikojen depolayan bitki goremedim hic.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan387 -- 26 Ekim 2011; 14:44:25 >
  • up evet yokmu sorusu olan
  • 1.Aminoasit,yağ asidi,galaktoz monomerleri insan ve hayvan hücrelerinde sentezlenebilir mi?temel olmayan aa ler mesela?

2.Yag asidi glikoz aa birbirine donusturulebilir mi?
    Karbonhidrat yağ protein birbirine dönüştürülebilir mi?

3.Enzimin koenzim kısmı ayrılırsa reaksiyon yavaşlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • penisin içinde ne vardır kemik olmadığı bariz eğer cevabın hiyelin kıkırdak yapı ise nasıl oluyorda ereksiyon halinde bir kemik gibi oluyor eğer cevabın içine kan dolmasıysa nasıl oluyorda kan dolan bir penis ( hava dolmuş bir balon gibi düşünürsek) o kadar sert olabiliyor?
  • 1 Parazit besin zinciri hakkında kesin bilgi sahibi olan özelliklerini yazabilir mi kaynaklarımda bulamadım?

2 Haloenzimlere aktif enzim deniyordu.Peki sadece protein kısmı(apoenzim) bulunduranlar pasif enzim midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 29 Ekim 2011; 3:57:11 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.