Şimdi Ara

Biyoloji popülasyon sorusu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biyoloji popülasyon sorusu..

• c olamaz çünkü c de t1 den daha önceki bir sürede taşıma kapasitesine ulaşmış ve hala da o seviyede seyrediyor demek. ama bde tam t1den itibaren popülasyon yoğunluğu sabit kalmış yani b.
  • tam emin değilim ama üreme potansiyeli türe özgü oluyor yani değişmez bence
  • üreme potansiyelinden kasıt çevre direncinin artmasına bağlı olarak canlılardaki artabilme yeteneği. yani ortamdaki besin sadece 10 hayvana yetecek kadarsa bu noktadan sonra üreme olmuyor diye kabul ediliyor.
    senin bahsettiğin şey sanırsam iki canlının aynı türden sayılması için "birbirleriyle verimli döl verebilmesi" şartı. ama burada bununla ilgili bir şey sormuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poüyk

c olamaz çünkü c de t1 den daha önceki bir sürede taşıma kapasitesine ulaşmış ve hala da o seviyede seyrediyor demek. ama bde tam t1den itibaren popülasyon yoğunluğu sabit kalmış yani b.

Bende öyle düşündüm ama cevap C ;-)
  • quote:

üreme potansiyelinden kasıt çevre direncinin artmasına bağlı olarak canlılardaki artabilme yeteneği. yani ortamdaki besin sadece 10 hayvana yetecek kadarsa bu noktadan sonra üreme olmuyor diye kabul ediliyor.
    senin bahsettiğin şey sanırsam iki canlının aynı türden sayılması için "birbirleriyle verimli döl verebilmesi" şartı. ama burada bununla ilgili bir şey sormuyor.

bir arkadaş söylemişti potansiyel adı üstünde etkin olmasına gerek yok ki potansiyel dediğin olumlu şartlar altındaki olur

5– Biyotik Potansiyel (Üreme potansiyeli) :Çevre koşullarının ve optimum (ortalama) yaş dağılımının sabit olduğu durumda bir populasyonun sayısal artışı kalıtsal yeteneğinden kaynaklanır.(internetten aldım)
  • Beyler naptınız ya .Potansiyel kelime anlamı olarak bile değişebilen bir şey değil .Çevre direnci azdır potansiyelini yansıtır çok ürer ya da çevre direnci çoktur potansiyelini yansıtamaz az ürer; ama çevre direnci potansiyeli değiştiremez.Potansiyeli değiştirebilecek tek şey -şu an aklıma gelen-, üreme hücrelerini mutasyona uğratıp kısırlaştırmak olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0o__xXx__o0 -- 29 Ocak 2012; 16:32:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MATEMATİK SORUSU ?
    11 yıl önce açıldı
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • :) ben de konuşuyorum burda. bilemiyeceğim o zaman. bana kalsa b gibi ama. belki de arkadaşının dediği gibi potansiyel sabittir ama üreme artıyor veya azalıyordur. ben de etkin potansiyel gibi algılamıştım. soruda bir hata olma ihtimali yoksa tabi. bilemiyorum, bir bilene sor yine :)
  • bir bilen gemiç :) haklı bence de yanıldık affola :)
  • quote:

:) ben de konuşuyorum burda. bilemiyeceğim o zaman. bana kalsa b gibi ama. belki de arkadaşının dediği gibi potansiyel sabittir ama üreme artıyor veya azalıyordur. ben de etkin potansiyel gibi algılamıştım. soruda bir hata olma ihtimali yoksa tabi. bilemiyorum, bir bilene sor yine :)

Fizik mi la bu .Ve, ie falan .
  • yazarken benim de aklıma gelmedi değil :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.