Şimdi Ara

Biyo hormon sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Adrenalinde takilmissiniz ACTH yani adrenal bez hipofiz sayesinde yonlendirerek direkt salgilamiyor zaten soruda salgisi azalir ya da olmaz dememis aksaklik olusturur kalsitonin tiroit bez kontrol eder sadece

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ACTH yokluğunda sadece kortizol salgılanması etkilenir böbrek üstü bezlerin diğer hormonlarının salgılanması hiç etkilenmez. Adrenalinin zaten salgılanmasının kontrolü ACTH'da değildir.

    hipofiz bezi çıkarılınca TSH gider tiroksin salgılanması bozulur ayrıca FSH LH da gideceği için testosteron salgılanması da bozulur. Erkekler de östrojenin büyük bir kısmı yağlarda testosteronun östrojene çevrilmesiyle oluştuğu için östrojen oluşumu da bozulmuş olur. Cevap B olmalı
  • Cevap doğru. ACTH salınımı epinefrin salınımını bozmaz. Ama tam tersi, epinefrin salınımı ACTH etkiler. Nasıl mı?

    Epinefrin kısa süreli Streste salgılanan 1 numaralı hormon. Epinefrin kanda yüksek kalırsa Uzun süreli stres mekanizması devreye girer ve ACTH'ı uyarır; ki o da uzun süreli Streste 1 numaralı hormon olan: Kortizolü salgılatsın.

    Ama epinefrin burada uyarılacak bir bez bulamayacağı için negatif feedback ile daha fazla salgılanır. Böylece epinefrinin salınımı da bozulmuş olur.

    Dolaylı da olsa, etkiler diyebiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.