Şimdi Ara

Bitirme Projesi Öneri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bilgisayar mühendisliği 4.sınıfta okuyorum. Tek dönemlik bir bitirme projesi arıyorum.
    İçerisinde gömülü sistem veya görüntü işleme olan bir proje bulmaya çalışıyorum fakat bulamadım hala sizden fikir almak istiyorum.
    Bu konularla ilgilenenler varsa lütfen yardımcı olsun 5 ay içinde yapılacak tek dönemlik bir proje fikri lazım.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Arkadaşlar fikri olan yok mu?
  • Gps takip sistemi düşünmüştüm ben ama sonra data mining daha kolay gelmişti.
    Bunlardan birini düşünemez misin? Üstelik 5 ay gibi bir sürede data mining çok mantıklı bir seçim olurdu
  • hocam veri madenciliğini bizim hocalar kabul etmezler. derste proje olarak yaptırdılar. bunun üzerine ne kattın diye sorarlar kesin. Başka aklınıza gelen birşey var mı? Askeri savunma amaçlı şeyler de olabilir sadece yazılım olarak da düşünmeyin.
  • Askeri alanda şöyle bir proje yapabilirsin
    Bir kameranın odaklandığı birini takip etmesini sağlayabilirsin.
    Örnek Video :
    Link
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekale91

hocam veri madenciliğini bizim hocalar kabul etmezler. derste proje olarak yaptırdılar. bunun üzerine ne kattın diye sorarlar kesin. Başka aklınıza gelen birşey var mı? Askeri savunma amaçlı şeyler de olabilir sadece yazılım olarak da düşünmeyin.

Benim şuan yaptığım bitirme projem perakende bir marketin veri madenciliği birliktelik analizine göre müşteri davranışlarını belirlemek ve çıkarsamalar sonucu elde edilen sonuçlara göre marketin içini ve ürünlerin yerleşkesini yeniden tasarlamak. Böylece markete daha fazla kar elde etmesinin amacını sağlamak.
    Yani bana da ne kattın diye sorduklarında koca marketi ister kabul etsiler yada etmesinler daha doğru bir şekilde iç koşullarını tasarlayacağım demiştim.
    Kabulde ettiler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniavolkan

Benim şuan yaptığım bitirme projem perakende bir marketin veri madenciliği birliktelik analizine göre müşteri davranışlarını belirlemek ve çıkarsamalar sonucu elde edilen sonuçlara göre marketin içini ve ürünlerin yerleşkesini yeniden tasarlamak. Böylece markete daha fazla kar elde etmesinin amacını sağlamak.
    Yani bana da ne kattın diye sorduklarında koca marketi ister kabul etsiler yada etmesinler daha doğru bir şekilde iç koşullarını tasarlayacağım demiştim.
    Kabulde ettiler..

Hocam derste proje olarak vermeseler dediğiniz olabilirdi. Hatta tek dönemlik bitirme projesi olarak da 4-5 farklı algoritma ile sınıflandırma karar verme işleri yapmıştı bir arkadaş.
    O yüzden başkası yapmıştı, derste de yaptınız, niye siz de yapıyorsunuz diyebilirler. Görüntü işleme ile alakalı fikriniz var mı peki grup arkadaşım görüntü işleme yada gömülü sistem olsun istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekale91 -- 28 Ocak 2013; 1:12:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bitirme tezi konu seçimi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kod yazarı

Askeri alanda şöyle bir proje yapabilirsin
    Örnek Video :
    Link

Hocam çok güzel fikir. Bu konu ile ilgili kaynak bulmakta sıkıntı çeker miyiz? yada bildiğiniz güzel bir kaynak var mıdır bu konuda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekale91

quote:

Askeri alanda şöyle bir proje yapabilirsin
    Örnek Video :
    Link

Hocam çok güzel fikir. Bu konu ile ilgili kaynak bulmakta sıkıntı çeker miyiz? yada bildiğiniz güzel bir kaynak var mıdır bu konuda?

Kendim uğraşmadığım için güzel bir kaynak bulmam sıkıntı olabilir yalnız yardımcı olabilecek kaynaklar olarak şunları gösterebilirim :

Link 1
    Link 2
    Link 3
    Link 4

Projede sıkıntı şöyle olabilir :
    - Kameraya öğretme işini gerçekleştirmen gerek. Bu kolay bir şey olmayacaktır. Kaynak bulabilirsen halledersin.

• quote:

Kendim uğraşmadığım için güzel bir kaynak bulmam sıkıntı olabilir yalnız yardımcı olabilecek kaynaklar olarak şunları gösterebilirim :

Link 1
    Link 2
    Link 3
    Link 4

Projede sıkıntı şöyle olabilir :
    - Kameraya öğretme işini gerçekleştirmen gerek. Bu kolay bir şey olmayacaktır. Kaynak bulabilirsen halledersin.

Fikirler için çok teşekkür ederim. Bu konuyla ilgili çevremden de kaynak bulmaya çalışıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.